PSİKIYATRIYE GERÇEKTEN GİTMELİ MİYİM?

Pamukpamuk44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2021
1.989
-137
68
41
Son üç haftadır bir sorundan dolayı, çözümsüz bişi bu arada, gece uyuyamama, yemek yiyememe, terle uyanma, yorgunluk yaşadım.Üç hafta sürdü.berbat bir süreçti.ağlamalar vs oldu.
ve sonrasında bir şekilde atlattım.şu an iyiyi.sorun halen var ama soruna karşı nötrleştim.Bugün işe giderken aklımda 'psikiyatriye gitmelimiyim' sorusu belirdi.aslında istiyorum gitmeyi.daha önce de sosyal fobi sebebiyle 1,5 yıl tedavi gördüm.doçentti o zamanlar doktorum ama işe yaramadı.
çekincelerim şunlar:
1-iş hayatımı etkilerse.kurum bir arkdaşı arşiv memuru raporu almaya gönderdi.o da psikiyatrik tedavi görüyordu ve aile hekimi rapor vermedi.hastaneye sevk.etti.ya da ehliyet yenilerken karşıma çıkarsa.bir kurul raporu alırken karşıma çıkarsa vs vs
2-psikiyatrik tedavi gördüğüm zamanlarda hissizleşmiştim.ve bunu rahatsız etmişti.bu ben değilim diyordum.mesela cüzdanım yok ve heyecan yapamıyorum.evdedir diyorum.ağlayamıyordum.en çok hissizleşme sorunu canımı sıktı.keza kız kardeşim de tedavi gördü.onda da aynı sorun oldu.kilo alma, hormonal sorunlarımı saymıyorum bile.lay lay lom ortalarda sevgi kelebeği gibi dolaşıyordum...sosyal fobime etkisiolmadı.
3-düşün kimsen yok, küçüvk elektrikli soba ile sınıyorsun, ailen kaloriferli evde ama sana baban hakaret edip evden kovuyor.işyerinde sebebpsiz bir mobbing var ve ilçede kimseyi tanımıyorsun.böyle bir durumda insan mutsuz olmaz mı?neden semptomlarımı ilaçla bastırıyım diye düşünüyorum.
sizne düşünüyorsunuz

Son üç haftadır bir sorundan dolayı, çözümsüz bişi bu arada, gece uyuyamama, yemek yiyememe, terle uyanma, yorgunluk yaşadım.Üç hafta sürdü.berbat bir süreçti.ağlamalar vs oldu.
ve sonrasında bir şekilde atlattım.şu an iyiyi.sorun halen var ama soruna karşı nötrleştim.Bugün işe giderken aklımda 'psikiyatriye gitmelimiyim' sorusu belirdi.aslında istiyorum gitmeyi.daha önce de sosyal fobi sebebiyle 1,5 yıl tedavi gördüm.doçentti o zamanlar doktorum ama işe yaramadı.
çekincelerim şunlar:
1-iş hayatımı etkilerse.kurum bir arkdaşı arşiv memuru raporu almaya gönderdi.o da psikiyatrik tedavi görüyordu ve aile hekimi rapor vermedi.hastaneye sevk.etti.ya da ehliyet yenilerken karşıma çıkarsa.bir kurul raporu alırken karşıma çıkarsa vs vs
2-psikiyatrik tedavi gördüğüm zamanlarda hissizleşmiştim.ve bunu rahatsız etmişti.bu ben değilim diyordum.mesela cüzdanım yok ve heyecan yapamıyorum.evdedir diyorum.ağlayamıyordum.en çok hissizleşme sorunu canımı sıktı.keza kız kardeşim de tedavi gördü.onda da aynı sorun oldu.kilo alma, hormonal sorunlarımı saymıyorum bile.lay lay lom ortalarda sevgi kelebeği gibi dolaşıyordum...sosyal fobime etkisiolmadı.
3-düşün kimsen yok, küçüvk elektrikli soba ile sınıyorsun, ailen kaloriferli evde ama sana baban hakaret edip evden kovuyor.işyerinde sebebpsiz bir mobbing var ve ilçede kimseyi tanımıyorsun.böyle bir durumda insan mutsuz olmaz mı?neden semptomlarımı ilaçla bastırıyım diye düşünüyorum.
sizne düşünüyorsunuz
bence doktora gidip bir tedavi görmelisiniz ama şunu diyeyim eğer bu tedavinin ileride karşınıza çıkma ihtimali varsa mesleğinizde vs gitmeyin bence yani ben olsam gitmezdim

bence doktora gidip bir tedavi görmelisiniz ama şunu diyeyim eğer bu tedavinin ileride karşınıza çıkma ihtimali varsa mesleğinizde vs gitmeyin bence yani ben olsam gitmezdim
geçen sene 10 günlük sağlık raporum kurula gönderildi devlet hastanesine.psikiyatriye kadar muayene oldum.tedavi görsem adam teşhisi yazacaktı.sonra al başına belayı.işyerimdeki insnalr da bunu kullanacaktı.en büyük çekince bu.özele de gitmeye param yok

Hala babanızı suçluyorsunuz. Bu noktaya gelene kadar neler oldu. Konuyu ilk okuyan biri sizin babanızın gaddar bir adam olduğunu düşünür. Neyse siz gitmelisiniz gerçketen iyi gelir. Psikayriste gitmek bu kadar sorun mu yani size şizofren teşhisi koyarsa önünüze cikar. Devlet memurları gitmiyor mu sanıyorsunuz

Hala babanızı suçluyorsunuz. Bu noktaya gelene kadar neler oldu. Konuyu ilk okuyan biri sizin babanızın gaddar bir adam olduğunu düşünür. Neyse siz gitmelisiniz gerçketen iyi gelir. Psikayriste gitmek bu kadar sorun mu yani size şizofren teşhisi koyarsa önünüze cikar. Devlet memurları gitmiyor mu sanıyorsunuz
babam bekarken de işim yokken de evden kovmuştuç.annem araya girmişti.yapma kıza, şimdi nereye gitisn.
hayır sinirimi bozuyor.bişi söylemese de sinirimi boxuyor deyip kahvaltı sofrasından da atıldığım var.kız kardeşim de tedavi gördü.ailem sorunlu bir aile

bundan çok korkuyorum ama bir yandan da çok kötü bir duurmdayım.kimsem yok.aile öyle işyeri öyle....bu kadar sıkıntının içinde antidepresan kullanıp bütün bunları tozpembe görmek istemiyorum

çekincelerim şunlar:
sizne düşünüyorsunuz

Hala mı gitmedin psikoloğa 🤦

Babaniz kötü bir adam değil bence. Zamanında siz sabrını fazla zorladiniz ,sizin için eski eşinizden bile dayak yemişti yanlış hatırlamıyorsam. Yapıcı bir konuşma yapsanız duzelirsiniz
bekarken ne yaptım peki.o zaman evli değildim eş yoktu dayak yememişti.kahvatı sofrasından siniri bozulduğu içinkovdu.evraklrımı memuriyet için ankaraya götürdüm.geldiğim gece yine benim evime geldin diye kovdu.kapkaç saldırısına uğradım doğuda çalışırken.24 saatlik yoldan geldi ve istemeye istemeye geldi.zar zor 100 lira verdi.bir de o sakat halimle yine üstüme yürüdü.annem dedi buraya taşınalım.bu kızı burada yalnız bırakmayalun.ben burda yaşayamam dedi gitti.ben de internetten birini buldum.evlendim.yalnız bırakıldım.hep böyle oldu.mesela 2010 da bekarım.arabada gidiyoruz.karıcım Allah bize malmülk verdi de bir akıllı evlat vermedidiyor.sen üzülmediyor ve ben hiçbişi demiyorum.tatile geliyorum, o ara doğuda çalışıyorum, kimsemyok, aileden ilk kez ayrıyım, stresten belim tutulduuzun süre, eğilemedim doğrulamadım.gittimistanbula.yine üzerime yürüdü.bunlara normal diyorsanız bişi demiyorum

Back
X