Psikiyatriye gittim ve olanlar ...

Evet psikolog eşiğinde de devam edebiliriz dedi doktor .iştahsızlık yapar ama 2 haftaya geçer dedi
 
Tamam hocam ben bir başlayayım sonrasına bakarız dedim.
Bu ilaç kaygını azaltmada yardımcı olur, zihninde serotonin (mutluluk hormonu) salgılanır. Ama tabi tek başına ilaç yeterli olmaz. Hayata bakış açısı, negatif düşünceler, yaşam şekli de değişmeli. Yani en başta senin kendini motive etmen , iyi hissetmek için çabalaman ve iyi olacağına inanman lazım.
 
Evet öyle yapacağım. Psikoyatriye gidince ailem de iyi davranıyorlar. O gün bak ben delirdim daha da delirtmeyin beni dedi.
 
İkinci bir doktora görünmen iyi olabilir . Benim ilk gittiğim doktor pek zaman ayırmamıştı ikinci gittiğim doktor çok ilgilenip ilaç yazıp haftaya tekrar gel demişti
 
Hayir ya . Baktım ilaca sizofreni falan diyor iyice kafayı siyırmayalim. Kullanmaya korktum
A ilacı şu hastalık içindir B ilacı şu hastalık içindir diye kesin bir şey yok. İlaçlar farklı farklı hastalıklar için kullanılabilir. Bir tanesinde A ilacını huzursuz bacak için kullanırken, bir başkasında a ilacı depresyon için kullanılabilir. Eğer uzun uzun dinlenmek istiyorsanız ya özelde bir psikiyatriste gideceksiniz ya da özelde bir psikoloğa gideceksiniz. Ayrıca psikiyatristlerin çoğunun terapi eğitimleri yok, terapi yapmıyorlar. Sizin istediğiniz kısım terapiye giriyor. Psikiyatristler tanı koyar ve hastalık üzerine çalışır. Mesela kendinize çok mutsuz hissediyorsunuz, hiçbir şey yapmaya gücünüz yok, öz bakımınızı aksatıyorsunuz vs vs. Tanı olarak depresyon der, ilacını yazar geçer. Bu tanıyı koyması için size uzun uzun dinlemesine gerek yok. Son altı ay içerisinde öz bakımınızı aksatı aksatmadığınıza bakar, moral düzeyinize bakar vb. Bazı belli başlı kriterler var. Onları sorgulaması yeterli. Bu sorgulamayı 1 dk içerisinde de yapabilir. Devlet hastanesinde hasta yükü çok ağır, MHRS randevuları çifter çifter veriliyor. Atıyorum saat 10:00,00 hastası varken, 1 saniye sonrasına başka hasta koyuyorlar 10:00,01 olarak. İki hastada teknik olarak 10 hastası. Mhrs üzerinde siz açıp baktığınızda misal 10 hasta görebilirsiniz ama aslında 40 hasta oluyo böylelikte.
 
İkinci bir doktora görünmen iyi olabilir . Benim ilk gittiğim doktor pek zaman ayırmamıştı ikinci gittiğim doktor çok ilgilenip ilaç yazıp haftaya tekrar gel demişti
Yok ya uğramam artık bide uzak gidip gelmek zor . 2 tane otobuse aktarmali gidip geliyorum insan yoruluyor . Bunu içeyim sonrasına bakarim
 
Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama Cerrahpasada psikiyatr servisi başarılı diye biliyorum. Öyle görüşmeler iki dakika falan sürmüyor. İsterseniz üstüne makul bir miktar verip profa da randevu alabiliyorsunuz. Bu benim arkadaşımdan yaşadığım tecrübe. Ilk randevusunda uzun soluklu görüşüp tekrar çağrılmıştı kontrole. Sürekli böyle mi bilmiyorum tabi. Yani özele gidemem diyorsanız hastaneleri araştırıp yeniden bir doktora randevu alın derin. Ayrıca terapi istiyorsanız da psikolog randevusu da almalısınız.
 
Ben de doğum sonrası depresyonu nedeniyle psikiyatriye gittim. Özel hastane olduğu için sanırım, bayağı ben anlattım o dinledi. Bana dediği B12 vitamini al. Hayal kırıklığına uğramıştım ben de. Demek ki bir şeyimiz yokmuş, biz büyütmüşüz
 
Özel hastane de böyle davranıyorsa vah bizim halimize. Vitamin eksikliği de depresyona sebep olabilir bu doğru ama tek sebebi bu gibi konuşması tuhaf olmuş.
 
Babam yeni tasindigim sehirde eski hayatimi ozluyorum diye psikolojik sıkıntılarim olduguna karar verip zorla psikiyatriste gondermisti.
Adama arkadaşlarımı ozluyorum dedim diye 8 dklik gorusme sonrasi antidepresan dayamıştı bana ahshdh
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…