• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

psiklojik rahatsızlıklar;STRES,SİNİR ANLARI,OLAYLARI PAYLAŞIYORUZ

Selectra ve Dideral. Zor bir durum ya bu. Acaba iyileşme olur mu yoksa ilaçlara bağlı mı kalacağız hep?

Bilmiyorum maalesef. Birde evliyim, çocuk düşünüyorum. Hamile kalmadan önce ilacı bırakmam lazım. Nasıl olacak bilmiyorum :14:

Ben 1 ilaç kullanıyorum, rem... 2 ile başladım, çeyreğe kadar düştüm. Ama çeyrekte olsa bırakamıyorum.

Anksiyete.

İnsanlarla konuşamam. Bitmek bilmez baş ağrılarım vardır. (Gerilim tipi baş ağrısı) Çarpıntı o kadar şiddetlidir ki gece uyutmaz sabah erkenden ayağa diker. Karnım ağrır. Ellerim, bacaklarım titrer. Telefonda konuşamam. Dışarıda yalnız kalınca rahat olamam. Hep diken üstünde yaşarım.

Burda da bir ara yendiğimi iyi olduğumu yazmıştım. Fakat yine belirtiler baş gösterdi anladım ki ilaçsız olmuyor. Soluğu psikiyatrda aldım. Başladım tekrar kullanmaya. Bakalım, Allah yardım etsin...
amin amin güzelim yahu...geçsin şu hastalıklarımız inşallah...zaten bu gibi hastalıklar sadece psikolojide kalmıyor...kalp şeker hastalığına dönüşüyor ...orası da çok sıkıntıdır..ve de eşimiz nişanlımız ve sevdiklerimize daha zor

sanirim ben de depresyondayim:18:
surekli agresifim, herkese satasiyorum yanliz kalmak istiyorum neredeyse butun gun uyuyorum. Sanki hayatimda bir sey eksikmis gibi hissediyorum bir de bu aralar
cok uzun zamandir boyleyim, babamin annemi aldattigini ogrendigimden beri (12 yasindaydim) bir degisik oldum. Ayrica daha bir suru aile sorunumuz var her gun kavgali gurultulu bir yerde yasayinca insanin agresif olmasi normal tabi.
:14:

ustelik daha 18 yasindayim
:2:

Bilmiyorum maalesef. Birde evliyim, çocuk düşünüyorum. Hamile kalmadan önce ilacı bırakmam lazım. Nasıl olacak bilmiyorum :14:

Ben 1 ilaç kullanıyorum, rem... 2 ile başladım, çeyreğe kadar düştüm. Ama çeyrekte olsa bırakamıyorum.

Biraz bende öyleyim.İlaçla daha iyiyim.Bende 1,5 du,şu an 1.Birde sakinleştiricim vardı düşük dozda onu 3 sene önce kesdim.

Ben 18 yaşındayım bende okul fobisi de var ilaçları almadan önce ağlamadan günüm geçmezdi öyle işkenceydi ki benim için... Şimdi öğretmen bir şey sorarsa, tahtaya kaldırırsa, bana bakarsa, HERKESİN ÖNÜNDE REZİL OLURSAM? Bu düşüncelerle ders dinleyemiyorum ben. Bir mükemmeliyetçilik takıntısı var ki sormayın gitsin. Sanki ben asla yanlış yapmamalıyım gibi. Çok rahatsız edici.

Hepinize geçmiş olsun.

Biraz bende öyleyim.İlaçla daha iyiyim.Bende 1,5 du,şu an 1.Birde sakinleştiricim vardı düşük dozda onu 3 sene önce kesdim.

İlaç benim hayatımı değiştirdi zaten. Sayesinde artık bir mesleğim var, çalışıyorum ve güzel giden bir evliliğim var. İlacı bırakınca herşey tepetaklak oluyor.

Ama ömür boyu ilaç kullanacak değilim, bir yolunu bulmam lazım.

çok aşırı olmasada benimde takıntılarım var bir şey sürekli aynıysa deli olurum bu forumdaki yazı rengimden avatarıma kadar bile var yani sürekli değiştiririm eşyaların yeri filan :/ bazen beni yormuyor değil ama isteyince engel olabiliyorum

Bende de Obsesif Kompülsif Bozukluk artı panik atak artı vs.vs. var :25: Yaşadıklarımı anlatsam sanırım traji komik bir kitap yada film olurdu :1:
Doktora gitmemek için çok mücadele ettim sandım ki kendim çözebilirim ama baktım ki ben benlikten çıkıyorum soluğu doktor da aldım. Yaklaşık üç aydır ilaç kullanıyorum ve artık normal hayatıma dönmeye başladım ama şimdiden bir gün ilacı bırakırsam yine aynı şeyleri yaşar mıyım korkusu var. Bu korku da daha tam olarak iyileşmediğimin göstergesi sanırım :17:

İlaç benim hayatımı değiştirdi zaten. Sayesinde artık bir mesleğim var, çalışıyorum ve güzel giden bir evliliğim var. İlacı bırakınca herşey tepetaklak oluyor.

Ama ömür boyu ilaç kullanacak değilim, bir yolunu bulmam lazım.

Evet benimde değiştirdi.İlaçsız iyi değilim.Belkide bağlandım ilaca.Ama dediğin gibi tepetaklak oluyor.Bir yolu olmalı:26:

Kızlar ben de bir dönem depresyon tedavisi gördüm. Ama bakınca şimdi çokta gerek yokmuş kendi kendime atlatabilirmişim. Çok büyük değilse sıkıntılarınız ilaca başvurmayın derim naçizane. Yaşadığım olaylar vardı bu yüzden Mutsuzdum, keyifsizdim, yemek yiyemiyordum falan. Biraz hayata tutunsam yeterdi bence. Çok ağır ilaçlar vermiş doktor da, onları içince iyice çıldırdım sevgilim beni aldatıyor diye evine gidip arkadaşlarının yanında küfürler ettiğimi, bıçağı alıp sevgilim kıyafetlerini kestiğimi bilirim. İşte ölü gibi dolaşıyordum, ayaklı ölüydüm resmen. Müdürüme mecburiyetten anlatınca o bile ne derdin varsa bana anlat sen böyle biri değilsin dedi. Sevgilim zaten hiç bir zaman tedavi görmem gerektiğine inanmadı, hep destek oldu. Sonra başka doktora gittim ilaçları bıraktırdı. Çok şükür rahatladım ilaçları bırakınca başka doktora da gitmedim. Biraz inancımızı güçlendirip, hayata karşı dirayetli olmamız gerek sanki.

kızlar ben de bir dönem depresyon tedavisi gördüm. Ama bakınca şimdi çokta gerek yokmuş kendi kendime atlatabilirmişim. çok büyük değilse sıkıntılarınız ilaca başvurmayın derim naçizane. Yaşadığım olaylar vardı bu yüzden mutsuzdum, keyifsizdim, yemek yiyemiyordum falan. Biraz hayata tutunsam yeterdi bence. çok ağır ilaçlar vermiş doktor da, onları içince iyice çıldırdım sevgilim beni aldatıyor diye evine gidip arkadaşlarının yanında küfürler ettiğimi, bıçağı alıp sevgilim kıyafetlerini kestiğimi bilirim. Işte ölü gibi dolaşıyordum, ayaklı ölüydüm resmen. Müdürüme mecburiyetten anlatınca o bile ne derdin varsa bana anlat sen böyle biri değilsin dedi. Sevgilim zaten hiç bir zaman tedavi görmem gerektiğine inanmadı, hep destek oldu. Sonra başka doktora gittim ilaçları bıraktırdı. çok şükür rahatladım ilaçları bırakınca başka doktora da gitmedim. Biraz inancımızı güçlendirip, hayata karşı dirayetli olmamız gerek sanki.
nilüfeer haklısın vallahi..çok doğruu..benm de nişanlım ilaç kullanmamı istemedi...sen kendin yapabilirsin dedi...ancak ben pasif çıktım..onu şaşırtmam lazım daha doğrusu özverisinin sıcaklığının karşılığını vermem lazım .... Sen neler yaptınm ilaç dışında üdzelmek için

canım aileme
karşı diyorum ama iş yerinde en fazla iş yükü bende ve ben günlerdir
müdürüme tek başıma yapamıyorum çok yoğun diyemiyorum...mesela bugün bi
iki saat erken çıkmam lazım onu bile söyleyemiyorum....

ALLAH a inancımda var elhamdülillah ve de namazımı kılmaya çalışırım
..kötü şeyler yapmamaya çalışırım ..insanlarla iyi iletşiiim kurmaya
çalışırım ....ama bi yandan düşünüyorum da 'namazı yarım olanın huzuuru
da yarım olurmuş'...
maneviyatınd a etkisi var..keşke nişanlım kadar rahat olabilsem bende
....

ne alaka namazında niyazında olupta depresyonda olanda var bunu dini vazifelerlni getirmiyor diye oluyor diyenleri anlamıyorum
bu gibi insnlarde hasta olabiliyor

Bu konuları burada paylaşmak ve bunlarla ilgili yazıları okumak daha da kötüye götürmekten başka işe yaramıyor.
Daha doğrusu bende öyle oluyor.
Sorunu olmayan insanların, mutlu kişilerin deneyimlerini gözlemlemek ve okumak iyiye götürüyor.

Aynen aynen ve ne yaparsam yapayım aşamıyorum onu. Kilitlediğim anı unutmamak icin derin nefes alıyorum mesela, merdivenlerden cıkarken de "derin nefes aldın yaaa" diyorum ama yine inip bakıyorum :(

Gecen gece elektrikler kesildi, iki hafta önce de binadan birinin arabasının plakasını calmışlardı. Organize bir durum olduğunu ve benim plakalarımı calacaklarını düşünüp sabah ezanına kadar uyumadım :1: Sonra sinsice aşağıya inip plakamı kontrol ettim :)

Allahım yalnız değilmişim :60:

Ben de sağ ayakla girmeye çalışıyorum. Bazen sol biraz içeri girdi gibi geliyo önce çıkıyorum koca bir adım boşluğu bırakıyorum

O ara da yiğitliğe b.k sürdürmemek için postaları kontrol ediyor gibi yapıyorum :60: :ssz:

Allahım yalnız değilmişim :60:

Ben de sağ ayakla girmeye çalışıyorum. Bazen sol biraz içeri girdi gibi geliyo önce çıkıyorum koca bir adım boşluğu bırakıyorum

O ara da yiğitliğe b.k sürdürmemek için postaları kontrol ediyor gibi yapıyorum :60: :ssz:

ahahahahhaah ben de senin gibi kafamdaki gözlüğü cıkarıp arabaya koyuyormuş gibi yapıyorum :1:

Şimdi de gözlerimin altına taktım mesela dokundukça kırışıyor büzüşüyor gibi geliyor atamıyorum yahu kafamdan gidip suyla ıslatıyorum krem sürüyorum bana mısın demiyor içime fenalıklar bastı :ssz:

ahahahahhaah ben de senin gibi kafamdaki gözlüğü cıkarıp arabaya koyuyormuş gibi yapıyorum :1:

Yemin ediyorum başkasının arabasına binerken ya da taksiye çektiğim sıkıntı takdire şayan ya sağdan nasıl sağ ayakla girceksem hafif arkam dönük gibi sağı atıp yuvarlanıyom içeri ya da önce totomu koyup solu aşağıda tutup sağı içeri sokmaya çalışıyom ama fizik kurallarına aykırı tabi :60:

Allahım akıl fikir ve kendimle baş etme gücü ver bana :60:

Son düzenleme:
Yemin ediyorum başkasının arabasına binerken ya da taksiye çektiğim sıkıntı takdire şayan ya sağdan nasıl sağ ayakla girceksem hafif arkam dönük gibi sağı atıp yuvarlanıyom içeri :60:

Allahım akıl fikir ve kendimle baş etme gücü ver bana :60:

Seni gözümde canlandırdım da :60: karnıma ağrılar girdi gülmekten :60:

bende de depresyon başlangıcı var teşhisimi kendim koydum :)

ama biliyorum yani,ruh sağlığım hiç bu kadar kötü olmamıştı sanırım.

Son düzenleme:
Back
X