- 18 Ocak 2018
- 3.155
- 8.833
- 158
- 33
- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
Evet, mesajımda öyle bir karışıklık olmuş, tekrar okuyunca gördüm ben de.hm psikiyatrist hemde psikoloğa mı gidiyorsunuz?
terapilerin arası birden gün olarak çoğalmış da ondan sordum
Nasıl ulaşabilirim dediğiniz yereBen baya ketum biriyim psikoloğa gitsem hiçbir şey anlatamam diye düşünüyordum. Hatta lisedeyken bir kere okulun pdrcisine gitmiştim o da çok sıkıcıydı hiçbir şey de konusamamistim. Ama YouTubeda katarsis diye bir program var. Eğer gerçek psikoloji seansları öyle geçiyorsa bence konuşmak çok da zor olmaz. Çünkü hem soru cevap gidiyor hem de oradaki psikoloğun güven veren bir tarafı var.
Piskolağa gidince herşeyi anlata biliyomusunuz??
Aynen öyle bir şeyCıks, anlatamıyorum.
Çok psikolog gördüm, mesleğinde iyileri de var yetersizleri de ve danışan-psikolog uyumu da önemli, her iyi psikolog her danışana da iyi gelmez.
Şu anki psikologum ile arkadaş olduk, kaç senedir birlikteyiz (Ara ara görüşürüz keyfi); bayadır da gitmiyorum seanstır filan. Çünkü bir noktanın ötesini anlatamıyorum, ne kadar iyi olursa, ne kadar iyi anlaşırsak anlaşalım.
Şöyle baştan sona, dramaların dibine vura vura, dünyanın en büyük derdi benimmiş gibi coşaraktan salya sümük, sıfır gard, sıfır savunma/düşünce, full güven anlatsam diyorum, olmuyor. Alkol alıp kendimi çözdüreyim de dedim, insin gardım, cıks o da olmadı. Mezara götüreceğim içimdekileri belli yani. :)
Ben psikoloğum. İnanın bu çekinceleri yaşayan tek siz değilsiniz. Birçok danışan ilk geldiğinde oldukça stresli oluyor çünkü karşılarında daha önce hiç görmedikleri bir insan var. Ama emin olun psikoloğunuz birçok kişiyi dinliyor. Onların çeşitli duygu durumları, öfkeleri, pişmanlıkları, kızgınlıkları, kırgınlıkları, isyanları... Ve inanın hiç "bu ne biçim adam, nasıl kadın bu ya," diye düşünmüyoruz. Çünkü bizim amacımız, görevimiz karşımızdaki insanı yargılamak değil; ruhsal bakımdan tam bir iyilik hali içerisinde olmasını sağlamak. Zaten psikoloğunuz sizinle ilgili bilgileri kimseyle paylaşmaz. Ve şu da var, karşınızdaki psikolog da bir insan nihayetinde. Acıları, pişmanlıkları var. O da ağlıyor. Demek istediğim, ilk başta zor gelecek olsa da, kendi iyiliğiniz için psikoloğunuza sizi rahatsız eden her şeyi anlatabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir, sevgiyle kalın :)Merhaba herkese,,
İçinizi acıtan herşeyi amagüvenip dökülüyormu cümleler o anda. Anlatamam dediğiniz şeyleri bile.. Çektiğiniz acıları, içinize attıklarını, bu dünyaya geldiğinizde pişman olacak kadar kötü şeyleri bile kime anlata bildiniz??
Zaman zaman hepimiz biraz daha zayıf hissederiz. Hiçbirimizin her türlü sıkıntıya müthiş bir güçle karşı koyacak bir zırhımız yok değil mi? Zaten güçlü dediğimiz insanlar her konuda çok güçlü, zayıflar hep çok zayıf değil ki. Hepimiz bazı konularda güçlü, bazılarında daha az güçlüyüz. Bu bizi insan yapıyor :)Sanırım anlatamazdim,büyük problemrimin olduğu dönemde gittiğimde hep üstün körü anlattım açamadım içimi,sanki dışardan duyulacak ne kadar gucsuz olduğum çıkacak ortaya gibi hissettim.
Çok teşekkür ediyorumBen psikoloğum. İnanın bu çekinceleri yaşayan tek siz değilsiniz. Birçok danışan ilk geldiğinde oldukça stresli oluyor çünkü karşılarında daha önce hiç görmedikleri bir insan var. Ama emin olun psikoloğunuz birçok kişiyi dinliyor. Onların çeşitli duygu durumları, öfkeleri, pişmanlıkları, kızgınlıkları, kırgınlıkları, isyanları... Ve inanın hiç "bu ne biçim adam, nasıl kadın bu ya," diye düşünmüyoruz. Çünkü bizim amacımız, görevimiz karşımızdaki insanı yargılamak değil; ruhsal bakımdan tam bir iyilik hali içerisinde olmasını sağlamak. Zaten psikoloğunuz sizinle ilgili bilgileri kimseyle paylaşmaz. Ve şu da var, karşınızdaki psikolog da bir insan nihayetinde. Acıları, pişmanlıkları var. O da ağlıyor. Demek istediğim, ilk başta zor gelecek olsa da, kendi iyiliğiniz için psikoloğunuza sizi rahatsız eden her şeyi anlatabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir, sevgiyle kalın :)
Çözüm sadece dinlemek olsa keşkeVlla dünyanın parası bir seans bile alsan.
Yani o kadar parayı bana verin ben de seve seve herşeyi dinlerim
Merhaba herkese,,
İçinizi acıtan herşeyi amagüvenip dökülüyormu cümleler o anda. Anlatamam dediğiniz şeyleri bile.. Çektiğiniz acıları, içinize attıklarını, bu dünyaya geldiğinizde pişman olacak kadar kötü şeyleri bile kime anlata bildiniz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?