- Konu Sahibi tutkalbimi
-
bunu başka yöntemlerle atlatmayı denedin mi hiç? sanki biraz özgüvenini kaybetmiş gibisin. bol bol kitap oku, sosyal ortamlara gir. sonuçta sen söylemedikçe insanlar içini okuyamaz. güçlü gözük, öyleymiş gibi davranki insanlarda seni öyle sansın.
benimde konuşurken sesim kısılırdı zaman zaman, sonra insanları önemsememeye başladım. onları gözlemledikçe benden bi farkları olmadığını, hatta artıdan çok eksilerinin olduğunu gördüm. biraz bencil ol, küçümse onları ne olacak. senin ruh sağlığın bozulacağına onların ki bozulsun
varya bende ınsanları bi .... sanıyorum ve hıc konuşmyuorum aman bı hata yaparım aman bı laf yerım dıye. kendılerı herseyı soylerler gulerler valla nolcak bole bılmıyorum dogur soyluyosun hıcbrını onemsemıcen aslında esımın aılesıde öyle karsılarında sesımı cıkaramıyom :S
canım bak sen ne yap biliyo musun, ya bi kısa kitap al, yada netten bi makale aç, kimse yokken sesli sesli oku. en iyi alıştırma bu dur. bir, iki hafta böyle yap farkı hissedersin zaten. evde koludor uzunsa hem yürü hemde sesli sesli kendinle konuş. baştan sona o gün neler yaptığını anlat mesala kendine. sesin açılsın, yürüyüşlede kan akışın hızlanır. baktın geçmiyo son çare gidersin doktora ama bence gerek yok. netten araştır biraz, kendi kendide çözebilirisn bu durumu.
bak birde eşinin ailesi ne derse desin sus, ama gelince derdini eşine anlat o bi çare bulsun. sonuçta onun seni koruması gerekir kendi ailesinden. ama bulmak istemez onlardan yana cephe alırsa işte o zaman sen de kendini koru..
sağol canım guzel fıkırlerın ıcın. kendı kendıme konuşmaktan bıle utanırım bazen. ama bu kıtap işi mukemmel bır fıkır gıbı gorunuyor.. bıde su var karsı taraf bıse anlatyıor dıyelım ben dınlıyorum ınsan gıbı , ama ben anlatınca tınlanmama olayı oluyor. laf gume gıdıyor. bunu eltımde yapıyor kendı anlatıyor dınlıyorum benı kaale almıyor. bu hususta ne yapabılırım?
Valla şuan imkanım olsa maddi yönden hiç düşünmez ayda birkez giderdim psikoloğa.Nasıl biyeriniz ağrıdığında doktora gidiyorsak,konuşmak bişiler paylaşmak içinde bunun eğitimini almış birine gitmek kadar doğal bişi olamaz heralde.
Onun yanında konuşamam diye düşünme o adamlar seni rahatlatmak için bu işi yapıyorlar zaten.Seni çözerler sen bile anlamazsın ne olduğunu emin ol.
Bunda yanlış anlaşılacak yada çekinilecek bişi yok tatlım.Hastalandığında doktora gitme ihtiyacı duyuyorsan neden rahatlamak istediğinde psikoloğa gitme ihtiyacı duymayasın ki..
bunu başka yöntemlerle atlatmayı denedin mi hiç? sanki biraz özgüvenini kaybetmiş gibisin. bol bol kitap oku, sosyal ortamlara gir. sonuçta sen söylemedikçe insanlar içini okuyamaz. güçlü gözük, öyleymiş gibi davranki insanlarda seni öyle sansın.
benimde konuşurken sesim kısılırdı zaman zaman, sonra insanları önemsememeye başladım. onları gözlemledikçe benden bi farkları olmadığını, hatta artıdan çok eksilerinin olduğunu gördüm. biraz bencil ol, küçümse onları ne olacak. senin ruh sağlığın bozulacağına onların ki bozulsun
bende öle sanırsam. galıba karsı taraftan alacagımız tepkıden oturu yada onlara kendımızı ıfade edemeycegımızı dusundugumuz ıcın konuşup bıseyler paylaşamıyoruz kalabalık arasında. pekı annenle babanla muhabbetın nasıl? sadece dısardakılerle mı oyle?
canım bak sen ne yap biliyo musun, ya bi kısa kitap al, yada netten bi makale aç, kimse yokken sesli sesli oku. en iyi alıştırma bu dur. bir, iki hafta böyle yap farkı hissedersin zaten. evde koludor uzunsa hem yürü hemde sesli sesli kendinle konuş. baştan sona o gün neler yaptığını anlat mesala kendine. sesin açılsın, yürüyüşlede kan akışın hızlanır. baktın geçmiyo son çare gidersin doktora ama bence gerek yok. netten araştır biraz, kendi kendide çözebilirisn bu durumu.
bak birde eşinin ailesi ne derse desin sus, ama gelince derdini eşine anlat o bi çare bulsun. sonuçta onun seni koruması gerekir kendi ailesinden. ama bulmak istemez onlardan yana cephe alırsa işte o zaman sen de kendini koru..
bence cekınmeden gıtmelısın nasıl bıyerımız agrıdıgında saglıgımız ıcın doktora gıdıyorsak bır sıkıntımız oldugundada psıkologa gıtmek en mantıklısı..... bahsettıgın sıkıntılarınada yardımcı olabılır senın daha sosyal ve kendıne guvenı olan bırı olmanı saglayabılır...
Bazı arkadaşların konusunda da yazmıştım ben insanlarla konuşurken kendimi iyi ifade edemiyorum çekingen bir tipim..İnsanlarla konuşurken rahat olamıyorum ve uzun cümle kuramıyorum...Kafamda söylemek istediğim şeyler oluyor ama toparlayıp karşı tarafa aktaramıyorum...Canımı sıkıyor bu durumBide kalabalık ortamlarda çay ya da küçük bardaklarla bir şey içerken elim titremeye başladı(geçen yaz oluştu o sıra işe girmiştim orada sıkıntı yaşadım ondan sonra oldu sonra çıktım tabi)...Bu dahada kötü bir durum oldu benim için...psikologa gitmek istiyorum ama bu cümleleri bile toparlayamam heyecanlanırım ya da tanıdık olur psikologa girerken görür farklı şeyler düşünür diye çekiniyorum... Yakın arkadaşlarıma bile bahsetmek istemiyorum çünkü onlarla giriyoruz kalabalık ortamlara kalabalık dediğimde 4 5 kişiden ibaret
Bunu bende yapmak isterdim ama evde böyle bir ortam yok..Diksiyon kursları işe yarar mı sizce ? Psikolog mu diksiyon kursumu ?:)
Haklısınız daha önce hiç gitmediğim için ne kadar yararı olur bilmiyorum açıkcası...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?