Psikologa gitmek istiyorum ama cesaret edemiyorum

booksistt

Hayat ne beklerken ne getirir
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2015
370
182
33
27
20 yaşında aile okul iş arkadaşlık aşk sağlık hiç bişey düzgün gitmiyor
TERKEDİLDİM DEFALARCA KENDİMİ TOPARLAYAMIYORUM
ARKADAŞIM HİÇ YOK OLANLARDANDA ZARAR GÖRDÜM
OKULU BİTİREMEDİM ÇÜNKÜ OKUMAK İÇİN OKUMAYI SEÇTİM
İŞİM YOK ÇÜNKÜ OKULDAN MEZUN OLAMADIM VE İŞ BULAMIYORUM
ŞİŞMANIM SAĞLIK SORUNLARIM VAR SENELERDİR DÜZELMEDİ
AİLEMDEN KÜÇÜKKEN ŞİDDET GÖRDÜM ŞİMDİDE SÖZLÜ ŞİDDETE MARUZ KALIYORUM
VE KENDİME EN BÜYÜK ZARARI BEN VERİYORUM ÇÜNKÜ ARTIK NORMAL OLMADIĞIMI VE DOĞRU KARARLAR VEREMEDİĞİMİ ANLADIM
hayatımdaki tek olumlu şey dansa gitmem onun içinde annemden para alıyorum ve sürekli isteklerini yerine getirmezsem göndermeyeceğine dair tehditler alıyorum
PEKİ ŞİMDİ BEN NE YAPAYIM ?

Son düzenleme:
Tabiiki psikologa gidin,
Ama psikolok sadece düşüncelerinizi değiştirir hayatınızı değil.
Okul çok önemli, aile ve arkadaşlık ilişkilerinizi de düzene sokar. Bir de spor yapın ruh sağlığınızı da beden sağlığınızı da olumlu etkiler.

Psikoloğa git.Kendi iyiliğin için birşey yapmak istiyorsan buradan başlamalısın. Sonra zaten herşey yerine oturmaya başlayacak..

Psikoloğa git.Kendi iyiliğin için birşey yapmak istiyorsan buradan başlamalısın. Sonra zaten herşey yerine oturmaya başlayacak..
ailem şuan bile hatta küçüklüğüm dahil benimle deli diye dalga geçiyo

Psikologu ne kadar da yanlis algiliyoruz. Nasil bir yeriniz agridiginda doktora gidiyorsaniz, ruhunuz incindiginde veya kaldiramadiginiz bir mesele olunca tabi ki psikologa gideceksiniz.. Bunun nesi yanlis yahu yil oldu 2017...

Neden cesaret edemiyorsun?
Çünkü tek başıma bilmediğim bi yere gitmeye cesaretim yok ailede anlayış gösterip benimle gelicek biri yok tam tersi benimleküçük bi sorunda deli diye dalga geçicek doktorlar bile seni düzeltememiş gibi benzer şeyler söyliycek bi ailem var ve devlet psikologlarının sadece 30 dk ka sizinle ilgilendiğini biliyomuydunuz ben kardeşime bakmaya mahkum edildim berkide randevu alsam gitmeme izin vermiycekler kardeşine bakıcaksın diye

Psikologu ne kadar da yanlis algiliyoruz. Nasil bir yeriniz agridiginda doktora gidiyorsaniz, ruhunuz incindiginde veya kaldiramadiginiz bir mesele olunca tabi ki psikologa gideceksiniz.. Bunun nesi yanlis yahu yil oldu 2017...
gel bunu anneme anlat

Annene soylemene ne gerek var ki ? kos koca insansin git bir devlet hastanesine gorun, kimseye bir sey aciklamak zorunda degilsin.
Çünkü tek başıma bilmediğim bi yere gitmeye cesaretim yok ailede anlayış gösterip benimle gelicek biri yok tam tersi benimleküçük bi sorunda deli diye dalga geçicek doktorlar bile seni düzeltememiş gibi benzer şeyler söyliycek bi ailem var ve devlet psikologlarının sadece 30 dk ka sizinle ilgilendiğini biliyomuydunuz ben kardeşime bakmaya mahkum edildim berkide randevu alsam gitmeme izin vermiycekler kardeşine bakıcaksın diye

30 dakika falan ilgilenmiyorlar . Gitmis biri olarak soyluyorum gayet ilgileniyorlar . bilmedigim dediginiz yer hastane en kotu ne olabilir ki ?

Bence psikolokluk durumda oldugunu fark etmen kabullenmen cok guzel bir sey. Bence gitmelisin. Bi insanin kendine yapacagi en guzel seylerden birisi olabilir. Benim bunun icin maddi imkanim olsa bir dk dusunmem giderim.

Psikoloğa gitmeyi delilik gibi görenlere şunu sormak lazım Fakültelerdeki psikoloji bilim dalına profesörlere itibar etmeyip bunu inkar eden psikoloğa giden delidir diyen siz ne kadar akillisiniz? Yaşam tarzını değiştirmez psikolojik destek sadece bakış açın rahatlayacaktır.daha farklı bakacaksın yeşile kırmızıya hersey anlam kazanacak ve rahatlayacaksin.Dünya üzerinde senden daha kötü durumlardaki insanları daha çok animsayip eyvahlar olsun .ben nasıl biriyim ne yaptım niye çevre böyle? Sorularını sormayı bırakıp az sorgu daha çok olumlama ile Döneceksin ..ve her psikolojik destek sonrası büyük alışveriş posetleriyle eve gidiyormuş gibi kaliteli ve pahalli parlak birikmişliklerin olacak beyninde ve hiç eskimeyecek soyledikleri

Ben olsam dansa gidecegime o zamanı psikolog için ayiririm. Devlet psikologlari 30 dk ayırmiyor 45dk ayırıyor.psikiyatri 20 dk bakar, ama psikoloji bölümüne gidersen 45-50 dk. Ben kendime 1buçuk saat uzak bir yere gidiyorum hem de her hafta gidiyorum.ilçede yaşıyorum burada iyi dr lar yok pek, iyileri şehir hastanesinde, ben de otobüse binip şehir hastanesine gidiyorum her hafta.tek başıma gidiyorum.hiç gitmemekten öyle evde oturup durmaktan daha iyidir

Kuzum insanların ne dediği senin sağlığından daha mı önemli.

Git psikoloğa.Önce kendini toparla.Sonra okuluna dön.Arkadaşta bulursun aşk da.Yeter ki önce sağlığın için endişelerini bir kenara bırakıp adım at.

Ben olsam dansa gidecegime o zamanı psikolog için ayiririm. Devlet psikologlari 30 dk ayırmiyor 45dk ayırıyor.psikiyatri 20 dk bakar, ama psikoloji bölümüne gidersen 45-50 dk. Ben kendime 1buçuk saat uzak bir yere gidiyorum hem de her hafta gidiyorum.ilçede yaşıyorum burada iyi dr lar yok pek, iyileri şehir hastanesinde, ben de otobüse binip şehir hastanesine gidiyorum her hafta.tek başıma gidiyorum.hiç gitmemekten öyle evde oturup durmaktan daha iyidir
dans akşamları annem işten gelince başlıyo iş saatleri içinde dışarı çıkamıyorum

Psikoloğa gitmeyi delilik gibi görenlere şunu sormak lazım Fakültelerdeki psikoloji bilim dalına profesörlere itibar etmeyip bunu inkar eden psikoloğa giden delidir diyen siz ne kadar akillisiniz? Yaşam tarzını değiştirmez psikolojik destek sadece bakış açın rahatlayacaktır.daha farklı bakacaksın yeşile kırmızıya hersey anlam kazanacak ve rahatlayacaksin.Dünya üzerinde senden daha kötü durumlardaki insanları daha çok animsayip eyvahlar olsun .ben nasıl biriyim ne yaptım niye çevre böyle? Sorularını sormayı bırakıp az sorgu daha çok olumlama ile Döneceksin ..ve her psikolojik destek sonrası büyük alışveriş posetleriyle eve gidiyormuş gibi kaliteli ve pahalli parlak birikmişliklerin olacak beyninde ve hiç eskimeyecek soyledikleri
Psikoloğa gitmeyi toplumun delilik olarak görmesi normal aslında. Baksanıza Düşünen Adam heykeli bile ruh ve sinir hastalıkları hastanesinin bahçesinde. İnsan kendiyle ruhuyla ilgili birşey düşününce ya da rahatsızlık hissedince bu toplum tarafından hemen etiketleniyor. Ah ah bir bilseler o hastanelerde ki insanlar bizzat toplumun kendi eseri!

ailem şuan bile hatta küçüklüğüm dahil benimle deli diye dalga geçiyo
hocam problemlerinizin çoğu, bu mesaj da dahil, bende de var. ben yakında 26 olacağım bir de, ve okulum hala bitmedi. ironik bir şekilde psikoloji öğrencisiyim ben hem de. çekinmenize gerek yok, maddi sıkıntılar söz konusuysa herhangi bir devlet hastanesinin psikiyatri servisine başvurursanız isteğiniz dahilinde psikologa da yönlendirilirsiniz. cesaret etmenizi gerektirecek bir durum yok, mutlaka iyi gelecektir, zaten psikolojik bir sıkıntısı olmayan herhangi bir insan olduğunu sanmıyorum dünya üzerinde, hele türkiye'de kadın olarak her şey daha da zor. ama daha 20 yaşındasınız, kendinize yüklenmeyin o kadar. ve muhakkak görünün bir doktora, bu kötü bir şey değil. ben 12 yaşımdan beri aralıklarla ve farklı sebeplerden antidepresan kullanıyorum, bunda bir sıkıntı yok. ankara civarındaysanız hatta devlet hastanelerinden iyi doktorlar önerebilirim, psikologa yönlendirme konusunda da yardımcı olacaklardır.

Ben okul kısmına takıldım. Okulu bırakmadın öyle değil mi? Yani okulun uzamış olabilir. Bu herkesin başına gelebiliyor (mesela ben :KK53:) Ama bırakma sakın, bitir okulunu.

Back
X