Psikoloğa gitmek neden bu kadar zor geliyor bana

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
uzun zamandır iş hayatı,evlilik ,çocuk...
o kadar çok koşturmaca bir hayat ve bunlardan dolayı sorunlar
çok yoruldum,çok bunaldım
bu durum beni yalnızlaştırdı kimseyle paylaşamaz kimseyle konuşamaz hale geldim
vs vs vs .. bu akşam psikoloğa gidecem ama nedense korkuyorum
nedensiz bir stres heyecan var içimde
offfff

gerçeklerle yüzleşmeden kaçıyor olabilirsin. yada sana soracağı sorulardan..bence insnaın hayatında yapağı en akıllı iştir psikologa gitme.. Eskiden büyüklerimiz derdi kimseye derdini anlatma insanları bilemezsin, başkasına anlatana kadar git evinin duvarına konuş.. Ama ne kadar aciz bir durum aslında. O kadar şanslıyız ki şimdi böyle bir şansımız var. Biliyoruz ki anlatacağız, rahatlayacağız, üzerine tedavi görüp iyileşeceğiz .. hiç durma bence zaten bir kere o rahatlığı hissettiğinde hobi olarak gideceksin

Bir kere cesaret edip gitsen hep gitmek iseyeceksin. Ben de bir kere gittim inanılmaz rahatlıtıcı bir durum. Karşındaki kişinin seni objektif dinlemesi harika bir şey.

destekleriniz için saolun
çok zor insanın sorunlarının içinde boğulup kalması..
sağlıktan sonra en önemli şeymiş hayatta huzur..
inşallah faydasını görürüm

Bana da bir psikolog bile olsa içimdekileri anlatmak zor gelir.
Birkaç kez gitmişliğim var, ilk gittiğimde ağlamaktan birşey konuşamamıştık zaten.
İkincisinde daha iyiydi, sadece ağlasanız bile rahatlıyor insan.

bende hiç gitmedim...eğer çok yakın gördüğün bir arkadaşın varsa ona anlatabilirsin sıkıntılarını...baktın yetmezse git bence bunda kötü bir şey yok...

Toplumumuzda psikologa gitmek çok yaygın bir durum olmadığı için böyle hissediyor olabilirsin;ama en derinlerine ittiğin korkularınla yüzleşmek,bunları aştığında ulaştığın rahatlık paha biçilemez.Sonuçta karşındaki kişi yaptığın en kötü şeyde bile seni yargılamadan dinleyecek ve çözüm üretmeye hazır olacak.Bu bile insanın içini rahatlatmaz mı?

çok haklısın canım..inşallah dediğiniz gibi rahatlayıp sorunlarıma çözüm bulabilirim.

Birşeylere başlayana kadar başlamak hep zor gelir, bence bunun da etkisi vardır. E tabii bir de tanımadığın bir insan, içindekileri dökmen zor gelebilir başta...Ama SENİ GERÇEKTEN DİNLEDİĞİNe ve aklıbaşında tavsiyeler verdiğine ikna olursan oradan çıktıktan sonra çok hafiflemiş olduğunu hissedeceksin. Ben de gitmeliyim aslında bu ara ama sanırım psikologun sorun çözebileceğine ikna düzeyimi geçirmişim ben

Sana çok başarılar ve kolaylıklar diliyorum

bende hiç gitmedim...eğer çok yakın gördüğün bir arkadaşın varsa ona anlatabilirsin sıkıntılarını...baktın yetmezse git bence bunda kötü bir şey yok...

Bazen insanin derdi-dertleri okdr buyuk ve kati oluyorki, dermani arkadasa anlatmakta bulamiyor ne yazikki. Ben sahsi dusuncemi soylemek isterim ki, eger bir derdim varsa ilk once Rabbimin bana verdigi akili kullanmak olur, eger icinden cikamazsam, internetten temel sosyo-psiko sorunlari uzmanlar tarafindan cozulmeye calistigini goruyrum, okuyorum ve kendimde pratik haline getirmeye calisiyorum. Arkadas'a anlatacagina psikologa gitmeni tercih ederim cunku psikologlar bu tur alanlarda uzmanlar ve nasil yardimci olacaklarini biliyorlardir.. Arkadas'a anlatmak ise arkadasin ne kdr olgun olsa bile seni ya rahatlatir yada destek olur. Oysa psikologun isi bambaska..
Umarim fazla basini agritmamisimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…