Psikologa gittim. Ama dediklerinden bişi anlamadım. Kızlar yardım.

Bence 40 yas 2 evlilik sizi epeyi tecrubeli kilmaliydi..gercekten bu bitti sirada ne var mantigi garip..yalnizlikta guzeldir..

Lisede sevdiğiniz kişinin sizi reddetmesiyle alakası olduğunu sanmıyorum bu bir travma sebebi değil..

Bugün ilk defa psikologa gittim. Pskiyatrist değil psikolog. Neyse yaşadıklarımı anlattım. Dertlerimi anlattım. Biten evliliklerimi anlattım. Bana dediği şu oldu. Daha önceden yaşadığım travmalar sonucu sürekli reddedilme korkusu yaşıyormuşum. Ondan dolayı ben reddedilmeden kendim ya reddediyor ya da ayrılıyormuşum. Lisede çok sevdiğim biri vardı beni istememişti ama bunun bu kadar hayatıma neden olduğunu düşünmemiştim. Şimdi olay bu ise bile bunu nasıl çözerim bilmiyorum. Çözsem bile 40 yaşında 2 evlilik yapmış biri olarak kendime birini bulabilir miyim onu da bilmiyorum. Kızlar akıl verin bana.
Bazı zamanlarda insan kendi kendine yetebilmeyi öğrenmeli belkide ondan sonra daha mutlu olacaksınız.Belki size böylesi daha iyi gelecek

Bugün ilk defa psikologa gittim. Pskiyatrist değil psikolog. Neyse yaşadıklarımı anlattım. Dertlerimi anlattım. Biten evliliklerimi anlattım. Bana dediği şu oldu. Daha önceden yaşadığım travmalar sonucu sürekli reddedilme korkusu yaşıyormuşum. Ondan dolayı ben reddedilmeden kendim ya reddediyor ya da ayrılıyormuşum. Lisede çok sevdiğim biri vardı beni istememişti ama bunun bu kadar hayatıma neden olduğunu düşünmemiştim. Şimdi olay bu ise bile bunu nasıl çözerim bilmiyorum. Çözsem bile 40 yaşında 2 evlilik yapmış biri olarak kendime birini bulabilir miyim onu da bilmiyorum. Kızlar akıl verin bana.
Her sey bilinç altimizda iste.Biz farkinda olmadan yasanmisliklar yol yön veriyor karar,davranış,düşüncelerimize bir yerde ögrenilmislik ortaya çıkıyor.Benim psikoloğum annemi erken kaybettigim için terkedilme tranvasiyla yaşadığımı eşimle boşanma asamasindayken ya da ben tamam bitti dedigimde bile onun arkasini dönmesiyle bende neden panikler olduğunu böyle aciklamisti.Dogruydu flörtlerim hatta arkadaşliklarimda bile onun bana küsmesi,sirt dönmesi bende yıkim oluyor sacma sapan bir öfke ve üzüntü veriyordu.Bunu öğrendikten kendimi anladiktan sonra gitmeleri kabullenip annemin beni isteyerek terketmedigini bunun bende yarattığı tranvayi çözmem ve kendimi,hislerimi rahat bırakmam gerektiğini kendimle konuştum 😊İlk yaptığım seylerden biri eşim bana dava açtı bende paniklemek yerine avukatıma cekismeli degil anlasmali olarak hemen boşanmanin gerceklesmesini istemem oldu😉Tabiki hemen karşı taraf davayi hemen geri çekti.
Rahat birak kendini nerde kontrol senden gittiyse orayi bul ve birak olan olmasi gereken gibi olsun.Gecmisinin geleceğini sekillendirmesine izin verme.Yeni nedir yarindir mesela hiç gidilmemis bir gün o güne bugün olmasa bile yarin ya da baska yarın seni değiştiren kontrolü senden alan seyleri geride birakarak başla.

Back
X