Psikologa gittim. Ama dediklerinden bişi anlamadım. Kızlar yardım.

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Bugün ilk defa psikologa gittim. Pskiyatrist değil psikolog. Neyse yaşadıklarımı anlattım. Dertlerimi anlattım. Biten evliliklerimi anlattım. Bana dediği şu oldu. Daha önceden yaşadığım travmalar sonucu sürekli reddedilme korkusu yaşıyormuşum. Ondan dolayı ben reddedilmeden kendim ya reddediyor ya da ayrılıyormuşum. Lisede çok sevdiğim biri vardı beni istememişti ama bunun bu kadar hayatıma neden olduğunu düşünmemiştim. Şimdi olay bu ise bile bunu nasıl çözerim bilmiyorum. Çözsem bile 40 yaşında 2 evlilik yapmış biri olarak kendime birini bulabilir miyim onu da bilmiyorum. Kızlar akıl verin bana.

Lisedeki sevgilinden mi kaynaklıymış kesin. Çünkü bu tarz travmalar ailede başlar. İlk 6 yaş bilinç altı dönem dediğimiz zamanda depoluyoruz. Ve ileriki yaşlarda travmalarıöıza sebep oluyor. Tabii ki psikolog değilim ama çocuk gelişimi + sosyoloji mezunuyum orada gördüğüm eğitimlerden düşünerek yazdım.

Lisedeki sevgilinden mi kaynaklıymış kesin. Çünkü bu tarz travmalar ailede başlar. İlk 6 yaş bilinç altı dönem dediğimiz zamanda depoluyoruz. Ve ileriki yaşlarda travmalarıöıza sebep oluyor. Tabii ki psikolog değilim ama çocuk gelişimi + sosyoloji mezunuyum orada gördüğüm eğitimlerden düşünerek yazdım.
Bilmiyorum konu oraya geldi. Belki de başka bişeydir. Bilmiyorum.

Eger çok icsellestirmediyseniz lisede ki olay bu kadar etkilemis olamaz (bence)
Hatta bizim orda tam lise yasindaki cocuklar icin eğri agaca gülecek yasta onlar denilir. Yani o yaslarda pek ciddiye almazlar ya insanın söylediği bile bi kulagindan girer digerinden çıkar. O sebepten.
Belki cocuklukla alakalıdır. Terapiye devam edin. Psikolog sebebi buldugunda çözümü de bulacaktır mutlaka.

Yalnız kalamadığım için böyle bir tercihim yok. Ailemle yaşıyorum ve onlarla anlaşamıyorum.

ailenizle yaşayım onlarla anlaşamamanız evlenme zorunluluğu mu getiriyor

görümcem de ailesi ile anlaşamıyor

43 yaşında ve ayrı yaşıyor

aldığı maaşın bir çoğunu harcıyor ama huzurlu

psikolog onu dedi bunu dedi bizim değerlendirmemiz olmaz da bence sizin sıkıntınız
"Çözsem bile 40 yaşında 2 evlilik yapmış biri olarak kendime birini bulabilir miyim onu da bilmiyorum. " düşünceniz

Başından iki evlilik geçmiş birisi olarak neden hayatınızda ille de birini istiyorsunuz evlilik ya da bu kişi sizin hayatınıza olumlu ne katacak

İlk seansta genelde sizi dinler psikolog, sorması ya da müdahale etmesi gereken yerlerde müdahale eder, sorular sorar, sonrasında tedavi şeklinden söz eder. En azından biz de süreç bu şekildeydi. 5.seansım geçen hafta bitti ama bana henüz sorunun şu sebepten gibi net bir şey söylemedi hala geçmişteki travmalar üzerine çalışıyoruz.

Bugün ilk defa psikologa gittim. Pskiyatrist değil psikolog. Neyse yaşadıklarımı anlattım. Dertlerimi anlattım. Biten evliliklerimi anlattım. Bana dediği şu oldu. Daha önceden yaşadığım travmalar sonucu sürekli reddedilme korkusu yaşıyormuşum. Ondan dolayı ben reddedilmeden kendim ya reddediyor ya da ayrılıyormuşum. Lisede çok sevdiğim biri vardı beni istememişti ama bunun bu kadar hayatıma neden olduğunu düşünmemiştim. Şimdi olay bu ise bile bunu nasıl çözerim bilmiyorum. Çözsem bile 40 yaşında 2 evlilik yapmış biri olarak kendime birini bulabilir miyim onu da bilmiyorum. Kızlar akıl verin bana.
Neden bulamayasınız bi tanıdığımız var bizim 2 kez evlendi boşandı 3.ye evlilik yaptı 39 yaşlarındaydı evlendiğinde şuan 1 bebeği var ve mutlu

Eger çok icsellestirmediyseniz lisede ki olay bu kadar etkilemis olamaz (bence)
Hatta bizim orda tam lise yasindaki cocuklar icin eğri agaca gülecek yasta onlar denilir. Yani o yaslarda pek ciddiye almazlar ya insanın söylediği bile bi kulagindan girer digerinden çıkar. O sebepten.
Belki cocuklukla alakalıdır. Terapiye devam edin. Psikolog sebebi buldugunda çözümü de bulacaktır mutlaka.

Ben de katılıyorum😶 Lise 25 yıl geçmiş gitmiş, üstelik insan o kadar takmıyor çocukluk işte. Başından 2 evlilik geçen biri niye liseye takılsın ki😶

Yaşadıklarını sorunlarını psikoloğa anlatmışsın. Ama biz bilmiyoruz ki.
Neden iki kez boşandın mesela? Terkedilme korkusuna girip sen mi ayrılmaya karar veriyorsun? Sanki öyle gibi yazmışsın.
neden terkedilme korkusuna kapılıyorsun?
Lise dönemiyle ilgili olduğunu hiç sanmıyorum. Bi oğlan istemedi diye travma yaşanmaz yani saplantılı bir kişilik değilsen.
40 yaşında da 50 yaşında da birini bulabilirsin ayrıca. Senin durumunda birini bulmak değil de ilişkiyi sürdürmek biraz sıkıntı sanıyorum.
ama tamamen saçmalamış da olabilirim çünkü hiç bişey bilmiyorum

Hayatımızdaki her ilişki bizde iz bırakır. Bağlanma teorisini araştırmalısın. Özellikle ingilizce biliyorsan harika kaynaklar var. Türkçe kaynak çok sınırlı malesef. Ama kesinlikle oku ve anlamaya çalış. Benim hayatımı değiştirdi.
Kafanın karışması normal. Kendini anlamak üzere çok güzel bir yola çıkmışsın. Güzel olur umarım senin için :)

Back
X