Psikoloğa Her Şey Anlatılır Mı?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Başlık biraz tuhaf oldu ,kabul. Sonuçta psikologlar her şeyi anlatmak için var. Şöyle bir açıklama yapayım. Ben bir psikoloğa gidiyordum. Çok tatlı bir hanımefendiydi. Gidiyordum diyorum çünkü kendisi birkaç gün önce kaza geçirdi maalesef :( Durumu şükürler olsun iyi. Ama çok uzun bir süre çalışmayacakmış. Bu nedenle beni başka bir psikoloğa yönlendirdi. Kendisi alanında başarılı bir beyefendiymiş.3 gün sonra ona gideceğim. Benim dert edindiğim şu. Beni bilenleriniz bilir asla bağnaz bir insan değilim. Dinle en ufak bir ilgisi yok bu endişemin. Erkek bir psikoloğa rahat açılabilir miyim diye endişe ediyorum... Ona her şeyimi anlatabilir miyim? Mesela ben erkek arkadaşımla cinsel anlamda bir şeyler yaşamıştım ( Birlikte olma anlamında değil) ve bu benim psikolojimi epey etkiledi. Eski psikoloğum aydın görüşlü bir insandı. Bu psikolog ya bu yaşadıklarımı yadırgarsa? Lütfen beni anlayın yardımcı olun. Bir erkeğe böyle konuları anlatmamda bir sakınca olur mu? İstediğim kadar açılamazsam da ne anlamı var psikoloğa gitmenin? Fikirlerinizi bekliyorum yardımcı olun ne olur : (

Belki bir erkeğin penceresinden de olaya bakabilirsin ,şu anki yaşadığın durum sadece kendi duygularından ,hislerinden kaynaklanmiyor aynı zamanda erkeklerle ilgili kafanda çizdiğin semalardan da kaynaklanıyor.Belki bu şemada değiştirmeniz gereken şeyler vardır ve psikoloğun buna vesile olur.Kendini rahat hissetmezsen de onunla çalışmayı sonlandirirsin

Başlık biraz tuhaf oldu ,kabul. Sonuçta psikologlar her şeyi anlatmak için var. Şöyle bir açıklama yapayım. Ben bir psikoloğa gidiyordum. Çok tatlı bir hanımefendiydi. Gidiyordum diyorum çünkü kendisi birkaç gün önce kaza geçirdi maalesef :KK43: Durumu şükürler olsun iyi. Ama çok uzun bir süre çalışmayacakmış. Bu nedenle beni başka bir psikoloğa yönlendirdi. Kendisi alanında başarılı bir beyefendiymiş.3 gün sonra ona gideceğim. Benim dert edindiğim şu. Beni bilenleriniz bilir asla bağnaz bir insan değilim. Dinle en ufak bir ilgisi yok bu endişemin. Erkek bir psikoloğa rahat açılabilir miyim diye endişe ediyorum... Ona her şeyimi anlatabilir miyim? Mesela ben erkek arkadaşımla cinsel anlamda bir şeyler yaşamıştım ( Birlikte olma anlamında değil) ve bu benim psikolojimi epey etkiledi. Eski psikoloğum aydın görüşlü bir insandı. Bu psikolog ya bu yaşadıklarımı yadırgarsa? Lütfen beni anlayın yardımcı olun. Bir erkeğe böyle konuları anlatmamda bir sakınca olur mu? İstediğim kadar açılamazsam da ne anlamı var psikoloğa gitmenin? Fikirlerinizi bekliyorum yardımcı olun ne olur : (
Onlar akşama kadar kac danışandan ne hayat hikayeleri dinliyorlar emin olun..Insana dair şeylere şaşırmazlar bile.. açıkça herşeyi konuşun ki çözüm olsun.

Eski psikoloğun çalışana kadar gitmeme durumunuz var mı? Bir süre dinlenme gibi bir şey. Gerçekten de sıkıntı çekecekseniz ne anlamı var.
Aynen ara da verilebiliyor , Allah korusun intihar gibi düşüncesi olanlarda özellikle ara vermemek gerekiyor , psikoloğunuz hiç mi dönmeyecek ya da çok mu uzun süre ara verecek ?

Aynen ara da verilebiliyor , Allah korusun intihar gibi düşüncesi olanlarda özellikle ara vermemek gerekiyor , psikoloğunuz hiç mi dönmeyecek ya da çok mu uzun süre ara verecek ?
Şöyle bir şey var. Biz şu an yazlıktayız. Yazlıkta kalacağım süre boyunca gideceğim psikolog bu. Ve evet eski psikoloğum tüm yaz olmayacak :( Düzenli olarak gitmek zorundayım, intihar gibi düşüncelerim yok ama tabii ki.

Şöyle bir şey var. Biz şu an yazlıktayız. Yazlıkta kalacağım süre boyunca gideceğim psikolog bu. Ve evet eski psikoloğum tüm yaz olmayacak :KK43: Düzenli olarak gitmek zorundayım, intihar gibi düşüncelerim yok ama tabii ki.
Anladım ara veremiyorsunuz .. bence içiniz rahat olsun sonuçta psikoloğunuz sizi tanıyor ve güvenmediği birine de yönlendirmez .. arkadaşın dediği gibi bir de erkek bir psikolog değerlendirsin durumu.. el elden üstündür diye boşuna dememişler , farklı açıdan konuyu değerlendirebilir .. mutlu olunrsunuz umarım :KK16:

Anladım ara veremiyorsunuz .. bence içiniz rahat olsun sonuçta psikoloğunuz sizi tanıyor ve güvenmediği birine de yönlendirmez .. arkadaşın dediği gibi bir de erkek bir psikolog değerlendirsin durumu.. el elden üstündür diye boşuna dememişler , farklı açıdan konuyu değerlendirebilir .. mutlu olunrsunuz umarım :KK16:
Teşekkür ederim. Eski psikoloğum tavsiye etti ,ama o da çok tanımıyor. Eski psikoloğum bulunduğumuz ilçeye yeni taşınan birisi zaten.

Onlar o işin eğitimini alıyorlar.
Sen söylemesen de anlar senin bir şeyler gizlediğini ya da endişelerini.
Korkma o yüzden.
Kim bilir niceleri gidiyordur , nelr neler anlatıyordur. Senin cinsel yaşamına takılı kalcak değil ya.

Benim gittigim psikolog erkekti. Terapi icin onemli olan kendinizi rahat anlatabilmeniz. Tedirginseniz bu konuda bunu dile de getirebilirsiniz.benim icin onemli olan dalinda iyi olmasi. Cinsiyet o durumda arka plana dusuyor

uzun terapiyi erkekle yaptim. daha iyiydi sanki....

Adam kimbilir neler duyuyor meslek hayatinda. Profesyonel bi ilişki olcak aranizda. Sirdas veys arkadaş gibi dusinmeyin. Sizi eleştirme hakki zaten yok. Gayet de rahatca anlatin bu isin kadını etkegi yok

Benim gittigim psikolog erkekti. Terapi icin onemli olan kendinizi rahat anlatabilmeniz. Tedirginseniz bu konuda bunu dile de getirebilirsiniz.benim icin onemli olan dalinda iyi olmasi. Cinsiyet o durumda arka plana dusuyor
Ya tabii orası öyle de endişeleniyorum işte.

Kendim hatırladığım zaman bile utandığım şeyler var. Ona anlatabilir miyim bilemiyorum : (

Back
X