• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikologa kızmak..

hamurmakinesi

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2024
39
12
8
35
Merhabalar 5 yıldır gittiğim bir psikilog var , ondan başka psikoloğa gitmem çokta iyi ilerliyoruz ancak en son seansta bir terapi yöntemi uygulamak istedi ve ben istemedim direndim , bana öfkelendigini farkettim , istemediğimi bildiği halde bu konuda ısrarcı olmasıda beni sinirlendirdi, suanda psikoloğa gitmeye çok ihtiyacım var ama gözüm görmesin ediyorum, daha önce böyle bisey yaşayan var mı

üzerinizde deneyim kazanmak istemiş olabilir ama sizin rızanız olmadan yapamaz tabi ki. Benim anlamadığım psikologlar terapi yapıyor mu ki? Psikoterapist mi yoksa psikolog mu?

Dogru söylüyorsun onu da bilemedim şimdi. Sanki aklımda her terapi şekli için o doktorun özel yetkinliği olmalı gibi bir şey vardı, biraz zorladı beni diyince işkillendim 🤷🏻‍♀️

Dogru söylüyorsun onu da bilemedim şimdi. Sanki aklımda her terapi şekli için o doktorun özel yetkinliği olmalı gibi bir şey vardı, biraz zorladı beni diyince işkillendim 🤷🏻‍♀️
Psikologlar doktor değil zaten. Sizin kafanız karışmış. Muhtemelen psikolog ve psikiyatrist kavramları karışmış.

Psikologlar fen edebiyat fakültesi mezunlarıdır, terapi yapar ilaç yazamaz. Psikiyatristler tıp fakültesi mezunlarıdır, uzmanlığını psikiyatri alanında yapmıştır, ilaç yazar genelde terapi yapmazlar. Terapi yapan psikiyatrist tadından yenmez. 😂

Merhabalar 5 yıldır gittiğim bir psikilog var , ondan başka psikoloğa gitmem çokta iyi ilerliyoruz ancak en son seansta bir terapi yöntemi uygulamak istedi ve ben istemedim direndim , bana öfkelendigini farkettim , istemediğimi bildiği halde bu konuda ısrarcı olmasıda beni sinirlendirdi, suanda psikoloğa gitmeye çok ihtiyacım var ama gözüm görmesin ediyorum, daha önce böyle bisey yaşayan var mı
5 yildir ayni psikologa gidip de bu yonunu yeni gormeniz bana tuhaf geldi. Calismaktan mutlu degilseniz 1-2 seans sonra degistirebilirdiniz 5 yil nasil devam edebildiniz sorunsuz?

Sizinki 5 yıl sürünce psikolog-danışan ilişkisini geçmiş ücretli arkadaşlık gibi olmuş sanırım. Malum evlilikler bile 5 yıl zor sürüyor artık. Bu uzunca zaman tanışıklığınıza dayanıp sizden talepte bulunmuş. Hoş değil ısrarcı olması. Birbirinize nazınız mı geçiyor acaba..

5 yıl aynı psikologa devam etmek bana da garip geldi, durumunuzun bir süre devam edip sonra sürecinizin tamamlanması gerekmiyor mu 5 yıl ne? Faydalı olduğuna emin misiniz bu kişinin?

Aslında bu tam da terapide konuşulması gereken bir konu.
Randevu alın görüşün ve anlatın kendinizi bakalım neler diyecek nasıl bir yol izleyecek ?

Hemen yeni psikolog bul, yeni psikoloğu eski psikologa öner. Öfke kontrolü konusunda çok iyiymiş de.

Bildiğim psikologlar belirli sayıda seans veriyor. 5 yıl baya fazla zaman. Hatta tedaviye yanıt alınamayan durumlarda psikoloğun kendinin sureci bitirmesi gerekir.
Yoo, akut cozulmesi gereken bir durum yoksa zaman icinde gorusme sıklığı azalsa da uzun sure devam edilebiliyor. Ben ilk iki yil her hafta gittim mesela, simdi iki ayda bir ya da gorusmek istedigimde gorusuyoruz. Tamam oldu bitti duzeldim hadi bay olmuyor her zaman, hele ki koklesmis sorunlarda. Ayrica karsida tum sureci bilen biri oldugu icin cogu zaman ilk zamanki tutumlarla gunceli karsilastirmak iyi bile oluyor :D

Konu icinse, konu sahibi psikologunuzun size öfkelendiğini hissettiyseniz bundan sonra rahat etmeniz biraz zor. Belki bir dahaki seansta bunu acik acik konusabilirsiniz.

Psikologhanim93 Psikologhanim93 danışmadan bekleniyorsunuz :D

Normalde biz Türk milleti olarak binlerce liralık ilk seanstan sonra kendi kendimizi tedavi eder, o parayla bir kozmetik firmasinda yada kuaförde yeniden başlariz hayata ama hanımefendi 5 yıl gidebilmiş helal olsun.

Back
X