Psikologla alakalı

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.387
19.000
248
28
İyi geceler hanımlar yarın psikologa gideceğim fakat korkuyorum biraz da utanıyorum ilk gidişte ne anlatılır yani derdim neyse onu anlatırım tabii ama pat diye nasıl konuya gireceğim? Bir de psikolog sorunlarımı küçümseyecekmiş gibi hissediyorum. Aranızda psikolog deneyimi olan varsa yardımcı olabilir mi? Nasıldı neler oldu ilk seansta

Hiç psikoloğa gitmedim ama bence güvenin psikoloğunuza o sizi rahatlatacak ve kendisi sorunlarınıza gelecek çözüm bulacaktır bu alanda eğitim görmüş ve çalışmış kişiler tecrübeleriyle size yol gösterecektir nasıl başlamanız gerektiğine de 🥰

Akliniza ne geliyorsa, ne soylemek istiyorsaniz onu soyleyin. Bu yazdiklarinizla baslayin mesela. O sizi sorulariyla yonlendirir. Ilk seansta uyumlu olup olmadiginiza bakin. Bence en onemlisi o. O sizi olcup tartmayacak aslinda, siz yapacaksiniz o isi ve ona gore devam edip etmemeye karar vereceksiniz.

Akliniza ne geliyorsa, ne soylemek istiyorsaniz onu soyleyin. Bu yazdiklarinizla baslayin mesela. O sizi sorulariyla yonlendirir. Ilk seansta uyumlu olup olmadiginiza bakin. Bence en onemlisi o. O sizi olcup tartmayacak aslinda, siz yapacaksiniz o isi ve ona gore devam edip etmemeye karar vereceksiniz.
Peki sizce kadın mı yoksa erkek mi seçmeliyim? Ve psikologla ön konuşma gibi bir şey yapabiliyor muyuz enerjimiz tutacak mı gibisinden

Valla benimde psikoloğa ihtiyacım var çünkü kafamda tuhaf cümleler toplanıyor ve diğer yanımla o kötü cümleleri bastırmaya çalışıyorum bi de aşırı yorgun ve kaygılı hissediyorum. Çok derin düşündüğüm için kimse tarafından sevilmediğimi, ölümden çok korktuğumu, zaman çok hızlı aktığı için çabucak yaşlanicagimi (yaş26) düşünüp duruyorum ve benim yasimdakiler bi mimar bi avukat bi doktor sense bi ev hanimisin diyorum kendime. Bazen çok iyi oluyorum ve olumsuz olan küçücük bişey beni bir iki gün etkiliyor. Aha dert yandım galiba 😂😂 konuya dönecek olursak bir defa intihar ettikten sonra psikolog a yonlendirilmistim taburcu olurken öyle 5 dakika sohbet edip ilaç yazmıştı (yaşım daha 16ydi) çok saçma dimi ? Gencecik bi kızın derdini bile onemsemeden sen nasıl onu daha da dibe çekersin ilaçla? İlaçlara çok karşıyım kendi isteğimle doktora gitmeden bi süre kullanıp bırakmıştım ben iyiyim demiştim ve kendi kendimi iyilestirmistim. Şimdi de çok yorulduğumu hissediyorum ev, koca, bebis falan ruhen.

İyi geceler hanımlar yarın psikologa gideceğim fakat korkuyorum biraz da utanıyorum ilk gidişte ne anlatılır yani derdim neyse onu anlatırım tabii ama pat diye nasıl konuya gireceğim? Bir de psikolog sorunlarımı küçümseyecekmiş gibi hissediyorum. Aranızda psikolog deneyimi olan varsa yardımcı olabilir mi? Nasıldı neler oldu ilk seansta
Duygularını kaygılarını hissettiklerini her şeyi tümüyle olduğunu gibi anlatacaksın ilk başta sizi rahatlatmak için soru soruyor devamı geliyor sizi dinleyecek ve arada sorular soracak benim ilk doktorum erkekti fakat kadın seçmediğime pişman olmuştum bazı şeyleri çok rahat konuşamıyor insan ister istemez ilaç yazma gereği duyarsa kilo aldırmayan ilaç yazmasını rica edin çünkü çoğu ilaçlar kilo aldırabiliyor geçmiş olsun

Duygularını kaygılarını hissettiklerini her şeyi tümüyle olduğunu gibi anlatacaksın ilk başta sizi rahatlatmak için soru soruyor devamı geliyor sizi dinleyecek ve arada sorular soracak benim ilk doktorum erkekti fakat kadın seçmediğime pişman olmuştum bazı şeyleri çok rahat konuşamıyor insan ister istemez ilaç yazma gereği duyarsa kilo aldırmayan ilaç yazmasını rica edin çünkü çoğu ilaçlar kilo aldırabiliyor geçmiş olsun
Psikologlar ilaç yazamaz ki

Bir psikolog buldum klinik psikolog sandım çünkü danışmanlık merkezinde çalışıyordu ve 7 sene kendi kliniği varmış. Ama baktığımda yüksek lisans yapmadığını gördüm. Babamla alakalı bir şey anlattım “baban çok saçma davranmış” tarzı tepkiler verdi. Bunlar normal mi ? Yüksek lisans yapmamış biri danışmanlık hizmeti nasıl verebiliyor?

benim psikologum avrupa yakasinda. Cok seviyorum kendisini. Kavga ede ede giderdik, gule gule donerdik. Bana kendimi sorgulatip , guvenimi getirmesini saglardi. Mesela tavsiye ettigim birini psikiyatriye gonderdi. Ben tedavi edemem dedi. Sadece soru soruyordu. Ben cok konusmuyordum. O konusirdu aralarda soru sorarda orada benim ampuller yanardi.

benim psikologum avrupa yakasinda. Cok seviyorum kendisini. Kavga ede ede giderdik, gule gule donerdik. Bana kendimi sorgulatip , guvenimi getirmesini saglardi. Mesela tavsiye ettigim birini psikiyatriye gonderdi. Ben tedavi edemem dedi. Sadece soru soruyordu. Ben cok konusmuyordum. O konusirdu aralarda soru sorarda orada benim ampuller yanardi.
Uzmanlığı var mıydı? Ve üslubu nasıldı mesela?

benim var deneyimim bir süre panik atak için gitmiştim. aslında ben de başlarda çok sorun yaşadım iki kişiye gittim ilginçti bunlar nasıl psikolog demiştim kendi kndime. üçüncüde bir beye gittim gerçekten çok iyiydi, hem çok rahattı hem de çok iyiydi işinde oyle sorular soruyor oyle şeyler söylüyordu ki bir anda aydınlanıyorddunuz. bence en önemli şey önce doğru doktoru bulmak. sonra zaten çok rahat oluyorsunuz ve kelimeler dökülüyor ağzınızdan

ayrıca bir doktor çok saçma davranmış gibi cümle kurmamalı onu arkadaşlarımız da söylüyor zaten, daha düzeyli konuşmalı, saçma yerine yanlış davranmış demeli mesela, bence tabi

Daha bugün gitmiş biri olarak yazayım size
Zaten amaç sizi rahatlatmak içinize attığınız herşeyi dışa vurmanız anlatmanız için yardımcı olacak size sorular sorarak anlatmanızı sağlayabilir gerçekten bazen öyle sorularla bana yaklaşıp benim hatırlamadığım şeyleri hatırlamamı sağlıyor benim doktorum ve çekinmeyin düşünün ki tek siz değilsiniz ve düşünün ki sizden daha niceeeee sorunları olanlar geliyor oraya küçümsemez asla gün içinde kaç kişiyi dinliyorlar sonuçta.

meraba avrupa yakasında dı ne bende giitmek istiyorum yardımcı olurmusunuz

Back
X