- 6 Ağustos 2014
- 8.401
- 7.128
- 163
Kimse savunduğu görüşe karışamaz ama kendi savunduğu görüşü tek gerçek sanması ve diğerlerine mağara adamı muamelesi yapması,bilim kadını kimliğiyle uyuşmuyor.Buraya gelip ben böyle düşünüyorum ama sizi tam olarak çürütemem,bu da benim görüşüm dese kimse bu kadar tepki göstermezdi zaten.mervecik01 ben sizin ne dediginizi anladim. Burada cogu kisinin tepki gostermesi uslubunuzdan kaynaklaniyor bence. Bilim dunyasinda bu sekilde 'ispatlanamayan - nesnel sonuc elde edilemeyen' bolumlerin yok sayilmasi gibi bir durum mevcut. Cok yaygin bir dusunce oldugunu ben kendi adima dusunmuyorum ama var. Ben deneysel bilimin icindeyim ancak, ayni sizin gibi dusunen bir Profesor ile tanisma firsatim olmustu. Sadece psikoloji degil bircok farkli bilim dali icin ayni seyi savunuyordu ki kendi esi teorik fizikci oldugu halde teorik fizigin bile sonu olmadigini ve ugrasmaya gerek olmadigini dusunuyordu.
Sadece ahlaksizlik falan demeniz olmamis bence ve dogal olarak tepki cekmis. Yoksa savundugunuz goruse benzer gorusler var.
mervecik01 ben sizin ne dediginizi anladim. Burada cogu kisinin tepki gostermesi uslubunuzdan kaynaklaniyor bence. Bilim dunyasinda bu sekilde 'ispatlanamayan - nesnel sonuc elde edilemeyen' bolumlerin yok sayilmasi gibi bir durum mevcut. Cok yaygin bir dusunce oldugunu ben kendi adima dusunmuyorum ama var. Ben deneysel bilimin icindeyim ancak, ayni sizin gibi dusunen bir Profesor ile tanisma firsatim olmustu. Sadece psikoloji degil bircok farkli bilim dali icin ayni seyi savunuyordu ki kendi esi teorik fizikci oldugu halde teorik fizigin bile sonu olmadigini ve ugrasmaya gerek olmadigini dusunuyordu.
Sadece ahlaksizlik falan demeniz olmamis bence ve dogal olarak tepki cekmis. Yoksa savundugunuz goruse benzer gorusler var.
Kimse savunduğu görüşe karışamaz ama kendi savunduğu görüşü tek gerçek sanması ve diğerlerine mağara adamı muamelesi yapması,bilim kadını kimliğiyle uyuşmuyor.Buraya gelip ben böyle düşünüyorum ama sizi tam olarak çürütemem,bu da benim görüşüm dese kimse bu kadar tepki göstermezdi zaten.
Bu konuda ayni katta calisan teorik fizikci - deneysel (bu kelime de dogru mu oluyor bilmiyorum ama experimental physicist kast ediyorum) fizikci kavgasina sahit olsaniz, bu ne ki dersiniz
Ben hep diyorum egosuz bir bilim insani olmak cok zor, simdi ben de tepki cekmek istemem ama ben en azindan kendi adima konusayim egosuz bir bilim insani ile tanismadim. Herkes kendi isinin en iyisi oldugunu dusunur ve savunma konusu boyle yerlere varabiliyor malesef. O yuzden bana cok garip gelmedi mervecik' in yazdiklari.
Ayrica bu tartismanin yeri de burasi degil ki, bircok meslekten insan mevcut ve yanlis anlamaya cok musait. Bu sebeple haklisiniz tepki gostermekte.
Bu konuda ayni katta calisan teorik fizikci - deneysel (bu kelime de dogru mu oluyor bilmiyorum ama experimental physicist kast ediyorum) fizikci kavgasina sahit olsaniz, bu ne ki dersiniz
Ben hep diyorum egosuz bir bilim insani olmak cok zor, simdi ben de tepki cekmek istemem ama ben en azindan kendi adima konusayim egosuz bir bilim insani ile tanismadim. Herkes kendi isinin en iyisi oldugunu dusunur ve savunma konusu boyle yerlere varabiliyor malesef. O yuzden bana cok garip gelmedi mervecik' in yazdiklari.
Ayrica bu tartismanin yeri de burasi degil ki, bircok meslekten insan mevcut ve yanlis anlamaya cok musait. Bu sebeple haklisiniz tepki gostermekte.
ego neden dengellenmişlik anlamındayken aşırılık olarak kullanılıyor hep merak etmişimdir..Ego'nun Freud tarafindan tanimlanmis bir psikoloji terimi oldugunu biliyor muydunuz
ego neden dengellenmişlik anlamındayken aşırılık olarak kullanılıyor hep merak etmişimdir..
Ego'nun Freud tarafindan tanimlanmis bir psikoloji terimi oldugunu biliyor muydunuz
Psikoloji ile ilgili tek alakam terapistim, en sevdigim kanepesi ve en sevdigim yastigi ile inanilmaz guzel kokan odasi
Dedigim gibi yanlis anlasilmak istemem ben deneysel bilimle ugrasiyor olsam da psikoloji bilimine cok sey borcluyum, terapistim beni hayata donduren insandir :) Sadece arkadasin bakis acisini anlayabildigimi soylemistim.
burası bir forum,panel,sempoyum değil ve ben fizikçi değilim,merve fizikçi mi bilemem,ama burada gelip dünyanın neredeyse tamamında kabul görmüş meslek sahiplerine;ahlaksızlar,cinci hocalar gibisiniz,para yiyorsunuz demek egoyu değil başka bir şeyi gösterir...Merve 'ben bilimciyim.' egosunu kk da bdvye dökmeyi uygun gördü,tepki alınca da cahil dedi,o beğenmese de diyetisyenlik okudum vebitirdim, tabi o bunu da beğenmeyebilir.Diyetisten ne ki ya ben kendim kilo veririm,gereksiz..diyebilir.Bu da egoya bağlı olarak değişir.Yurtdışında fizikçi,matematikçi tanıdıklarım da oldu,onlarla da bu tarz tartışmaya girdim ama onlar bana cahil demedi..Socrates boşuna dememiş 'Tek bildiğim, hiçbir şey bilmediğimdir! ' diye...Gerçi o da felsefeci,pardon.
Ne guzel terapistinizle guzel bir iliski kurmussunuz dilerim hep faydasini gorursunuz : )
Cok uzun sure terapi gordum, terapi surecim bitti, son seansta agladim ben biraz daha mi gelsem diye, bundan sonra cayimi icmeye gel dedi terapistimHala en ufak bir sorunda gozum kapali gidebilecegimi biliyorum.
Konuyu cok dagittim kusura bakmasin konu sahibi ama yazmadan duramadim.
Terapistten ayrilirken endiselenmek normal tek yasayan sen degilsin bunu ama alismissindir eminim : )
Alistim, alistim. Dediginiz gibi ben cok iyi hissetmeye baslamistim, terapistim de yavas yavas son seansin yaklastigini hissettirmeye baslamisti, asla ayrilamayacagim sanki o olmazsa her sey basa saracak gibi geliyordu. Dedi ki ben yavas yavas ayrilacagim senden korktugun kadar zor olmayacak. Cidden de oyle oldu :)
Konu sahibi arkadas da yeni okuyacak sanirim bolumu. Bak karsinda canli kanli ornek ben varim. Perisan bir halde girdigim odasindan, yepyeni bir insan olarak ciktim. Minnet duygumu da her firsatta anlatiyorum. Bilim dunyasinda burada yasanan gibi tartismalar yasaniyor bu konuda yalan soyleyemem ama akademik anlamda bir seyler dusunmuyorsan bunlara kulaklarini tikayip, sana saygi ve sevgi besleyen, 'hayatimi degistirdiniz' diyen danisanlari hicbir seye degismemen en iyisi :)
Senin haberin varmış da ne olmuş ki? Daha karşıt bir görüş nasıl savunulur onu bilmiyorsun. Zaten nezaket, kibarlık, saygı gibi kavramlar da bilimle kazanılacak şeyler değil tabii sen de haklısın. Ben bir insanın ne söylediğinden çok nasıl söylediğine dikkat ederim ve ona göre o kişiyi dikkate alırım ya da almam. Senin gibi 'ben ne diyorsam doğrudur'cuları hiç ciddiye almadım ve senin gibi insanlara karşı doğru bildiklerimi uzun uzun savunma gereği duymadım. Umrumda değil çünkü. Güler geçerim, eğlenirim sadece.bilim felsefesinden, bilim metodolojisinden haberin yok, bari espri yetenegin olsaymış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?