Psikoloji Bölümü

Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Bölümde tam olarak neyi sevmediğinizi bilmiyorum ama Psikolojide çok ciddi işsizlik sorunu var. İlginiz de varsa yazılım alanına yönelebilirsiniz. Kurumsal firmalarda bölümünüz yazılım için kabul ediliyor. Yeni mezun için piyasa min. 5-7 bin arası iken, 5-6 yıllık ortalama bir yazılımcı 12-17 bin arası kazanıyor. Her sene de artıyor kazanç ve şartlar.

Bizde de çok mezun var. Bir de aynı okul ve bölümden bir arkadaşımın sevgilisi 2 civarı ortalamayla sanırım 6 senede mezun olmuş ve işverenin bir keresinde çok kötü aşağıladığını söylemişti işe alımda.

Lisans eğitiminin üstüne bir sürü eğitim almak zorundasın, çünkü alan konu olarak çok geniş. Surekli okumak eğitim almak lazim ( terapi , test ölçek vs.) Bir de tabi ki bu eğitimler çok pahalı. Ücretleri çok yüksek.
Kamuda çalışırım dersen alımlar artık çok sınırlı ve mezun çok fazla.

Pdr psikolojiye göre daha avantıjlı geliyor bana kamuya alım daha fazla digerlerine nazaran ve pdr de kendi ofisi açabiliyor sanırım iş yerleri gördüm. Yine de siz araştırmadan tercih yapmayın.
Ne istediginizi neye ilginiz oldugunu muh. Niye birakmak istediginizle ilgili bilgi verseniz daha iyi olur.

Ben naçizane yurt dışına yonelmenizi tavsiye ederim. Lisansı bitirip dil öğrenme için yurt dışına gidip orda part time ile işe başlamalı ve dil ilerleyince orada kendinize göre bir iş bulabileceginize inaniyorum

Hangi bölümdeki biriyle konuşsanız 6-7 senede bölümü bitirenlerin ya da yarım bırakanların hikayesini duyarsınız.
Şartları ileride iyi değilse ve yeni bir lisans bölümü okuyacaksanız bu bölümün şartlarından iyi olmalı.
Eşit ağırlıkta bölümler nasıl pek bilmiyorum ama bence o bölüm psikoloji değil. Seçenekler arasında hukuk bölümü mantıklı duruyor.

Bir 10 yıl önce doğruydu, 2000 mezun verip 2000 ataniyorduk. Şu anda herkes pdrci. Klinikte yüksek yapmak pdrde daha zor çoğu devlet klinikte almıyor. Ozellerdr zaten çok pahalı. Sagalm maddi gelir yoksa sıkıntılı alan pdr/psikoloji

Dil öğrenmek için gidip kalmak aklıma gelmemişti. Teşekkürler, dilimi geliştireyim en iyisi.

Merhaba öncelikle eger psikoloji sececeksen bu odtü psikoloji olursa harika olur, alanında tam anlamiyla uzman hocalara sahip.

Psikolojide çok fazla işsiz var evet çünkü insanlar zannediyor ki 4-5 sene okuyup hemen işe atılayım. Bu bölüm bu şekilde ilerlemiyor. Çalışmayı ve kendini devamli geliştirmeyi çok sevmen gerekli. Bir çok eğitimi var ve bunlara çuvalla para da vermen çabası.. yl ve hatta son yillarda doktora mecburiyetini saymıyorum bile.(yapmazsan senin tercihin ama nitelikli bir çalışan olamazsin)

Eğer çok çalışkanım devamli bir seyler kovalarim diyorsan olur. Yuksek oranla işsizlik çekmezsin

Odtü tutmuyor maalesef, Ankara Ege gibi üniversiteler tutabilir.

İyi günler,ilk 20 binde yer alan birisi için psikoloji bölümünü tavsiye eder misiniz ?

Not: ODTÜ Sosyoloji de kılpayı tutabilir.
eşit ağırlıkçı mısınız?

alanım değildi ama, naçizane fikrim -umarım kimseyi incitmem- hukuk yazmayın bence.

çünkü maalesef binlerce kontenjan açtılar binlerce avukatı mezun ettiler,şu an o güzelim beyinler emeklerinin çok çok altındaki maaşlarla çalışıyorlar. tabi daha iyi iş imkanlarına sahip avukatlar da vardır ama bunun için çok çaba ve emek gerekiyor doğal olarak.

bence hukuktansa psikolojiyi tercih edin. tabi ilginiz varsa. çünkü bence önü daha açık nispeten.

hoş ona da şimdi açıktan okuyabilme imkanı getirdiler ama neyse.....

Odtü tutmuyor maalesef, Ankara Ege gibi üniversiteler tutabilir.
universite lisans sonrası eğitim yolunun açılması için cok önemli iyice araştır. orta halli bir üniversitede psikoloji okursan okuduğunla kalma ihtimalin var.
Bak bakalim bolum hocalari kimlermiş ? Üniversitedeki araştirmalar çalışmalar olanaklar neler ?

Evet kesinlikle hukuk düşünmüyorum. Burada bir üye Galatasaray Hukuk mezunu olmasına rağmen ne kadar zorlandığını anlatmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…