Psikoloji bozukluğu bile zengilerin hakkı sanırım

Ne yaparsam daha sağlıklı olur

• Psikolojik destek almadan kendini zorlarsan ileride daha kötü olur

OY: 6 27,3%
  • Başka alanlara yönelerek bu sorunları atlatabilirsin

OY: 16 72,7%

• Ankete Katılan
    22

Gerçekten mi çok şanslısınız o zaman hangi şehirdi gerçekten 10 dk da ufacık bile etki yapacak bi doktor için şehir dışına bile gidebilirim sanırım
ya evet o kadar para verince daha çok psikolojim bozulur gibi geliyo deseler ki hafızadan bazı kısımları siliyoruz kabul :)

Yan flüt hayalim var yıllardır ama çok uzun zamandır kendim için hiç bir şey yapmadığım için o da hayal olarak kalmıştı

Ben yan flut egitimi almaya basladim. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Muthis bir sey. İlk mesajimda yazacaktim ama yazmadim

Psikiyatri doktorlari genel terapi degilde ilac tedavisi uyguluyorlar cok buyyk psikiyatrik sikintilar olmadan ilac tedavisi dusunmeyin bence

Eger terapi falan dusunuyorsaniz psikologa gidin devlet hastanelerinde psikolog var ve iyisine denk gelirseniz gercekten ilgilileri de var

Orada da 10 dk mı seans aralıkları randevu alırken burda bildiğiniz 13:10 13:20 13:30 diye gidiyor randevular hepte dolu hastaneyi başıma yıkarlar 1 saat kalsam

Hangi şehirde devlet hast de psikiyatrıye gıdıyorsunuz ve bır saat zaman ayırıyor cok merak ettim

Ankara Atatürk Hastanesi, hic online randevu almadım hep orda giriş yaptırdım, cok kalablık değil belki o yüzdendir.

Ayni dertten muzdaribiz. Ben ergenlik cagindaki oglumu goturuyorum ozele. Devlette malesef randevu bulamiyoruz cok yogun. Durtu kontrol bozuklugu dendi o test bu test derken terapiyede gecis yapamadik hala. Ben ilaca basladim cocuktan once o derece yani

bazen serotonin vucutta ciddi düzeyde düsüyor. buyuzden antideprasan lazım olabiliyor hem tedavi sreci 6 ay. hastanlerde cok büyk bakaları piskologa yolluyorlar.
özelde piskologlar fazla kendin birseyler oku dertlesmeyi sevdiğin birileri varmı onlarla konus. ama gir bir pskiyatrise sonra ister kullnma

Alırım bir dal

devlete gidip de gayet faydasını görenlerde var

Depresyon çok kötü bir durum ama inan geçici bir durum ilaç almadan çevreden arkadaşlarından aileden destek alarak rahatlıkla kurtulabilirsin yalnız kalmamaya çalış kendine uğraşlar bul seyahat etme imkanın varsa seyahata çık Bu sana çok iyi gelecek inan bende bir dönem böyle oldum o ruh halinden hiç kurtulacagima inanmıyordum ama kurtuldum kendine guven ve kendin için birseyler yapmayı dene

Ankara Atatürk Hastanesi, semt polikliniklerinden alıyorum genelde sakin oluyor, ana bina kadar yoğun olmuyor. Zamanında ben de bir seansa 350 tl bayılınca epey psikolojim bozulmuştu :)

350 tlyi 1 saate vereceğime öleyim :) valla billa depresyondan hemen çıkardım 350 kağıdı duyunca :)

maalesef sağlık politikaları da doktorların elini kolunu bağlıyor
performans yönetimi diye bir sistem getirdiler ne kadar çok hasta bakarsan o kadar iyi bir doktorsuna geldi iş
konunuza gelince
evet bazı şeyleri insan kendi içinde halledebilir ama hayata karşı isteksizlik yataktan kalkmaya istek bile bulamama büyük sorunlarda aynı zaman da nerden mi biliyorum çünkü tam öyle bir zamandan geçiyorum

Bende sizinle aynı fikirdeyim. Sanki psikolojik rahatsızlık geçirmek ve terapi görmek sadece zenginlerin hakkı. Çok ciddi paralar talep ediyorlar. Ve uzun süreli terapide isteyebilirler. Ama şöyle de bir gerçek var. Eğer bu haliniz belli zamanlarda tekrar ediyorsa bu öyle akvite yapılarak çözülecek birşey olmayabilir. Hepimiz önce kendi kendimizin doktoruyuz. Ölçün biçin kendiniz için en doğru kadarı alırsınız inşallah...

Bu durumu bende yaşadım gerçekten çok berbat bir durum psikolojinin kötü olması ama atlatilmayacak birsey değil ben atlattim çok şükür nasıl dersen ilaç falan kullanmadım bir arkadaşımın ilaç kullanirsan bağımlısı olursun ömür boyu bu durumdan kurtulamaz mutsuz olursun sözü üstüne kullanmaya korktum. Öncelikle evden kurtul asla yalnız kalma yeni bir şeyler dene arkadaslarinla vakit geçir aslında hicbirseyin senden kıymetli olmadığını düşün kendine bak süslen güzel giyin ve imkanın varsa seyahata çık ben ailemi görmeye gittim başka bir şehirde kalıyorlar oda bana çok iyi geldi ve mutlaka bu durumun geçici olduğuna inan

350 tlyi 1 saate vereceğime öleyim :) valla billa depresyondan hemen çıkardım 350 kağıdı duyunca :)

İnanin öyle oluyor. Babam senelerce anksiyete için gitti psikiyatriste.Her defasında aynı ilacı yazıp aynı şeyleri diyip geri gönderiyorlardı. Hatta son tedavisinden yaklaşık 5 sene sonra gittiğinde yine aynı ilaç ve tavsiyeleri verip gönderdiler. Neden tek tip ve yarar sağlamamış tedavi icin bu kadar ücret alıyorlar onu hic anlamadım.

Psikiyatristle sohbet etmek pek bir fayda getirmez. Terapist değiller ki. İlaç verip gönderirler. Sizin psikoloğa ihtiyacınız var. Belki de ilaçsız halledilebilecek bir şey.

Devlette de psikolog olduğunu duymuştum. Ama sanırım çok az sayıda ve belli hastanelerde var. Bir araştırın isterseniz.

Psikoloğa gitseniz de gitmeseniz de tavsiyem haftada 3 kez (aralıklı günlerde, yoksa 3 gün peş peşe değil) kalbi biraz hızlı attıracak şekilde hızlı hızlı yürüyüş veya yavaş koşma yapmanız. 10 dk ısınma, 30 dk hızlı hızlı yürüyüş veya koşma ve 5 dk soğuma (normal yürüme) şeklinde olmalı. Tabii başlamadan bir dahiliyeciden onay almakta fayda var.

Bir araştırmada depresyonlu insanları 2 gruba ayırmışlar. Bu şekilde 4 ay boyunca yapılan sporun, depresyon tedavisinde antidepresan kadar etkili olduğunu bulmuş. Uzun vadede de spor yapan grubun antidepresan (Lust...) kullanan gruba göre çok daha iyi durumda oldukları bulunmuş.

Yooo yanılıyorsunuz, ben devlet hastanesinde bir psikiyatriste gidiyorum yaklaşık bir saat sohbet ediyoruz uygun görürse ve ben istersem ilac yazıyor

Ama evet depresyon zengin hastalığı :)

Hem katılıyorum hemde yanlışın var.
Bende destek alıyorum özelde ama psikolojik rahatsızlıkların hepsi devlete yansıtılacak şeyler olmayabiliyor.
Mesela benimde bunun etkilerinden birini devletteki bir doktora anlatamam.
Benim değil ama yakınımın şikayeti şuydu;
Kadın aldatıldı ve sinir krizi geçirmiş anlatırken. Yatırmışlar bırakmak istememişler çocuklarım var demiş zor ikna etmiş. Allah korusun gelip geçici bir şeyde çocuklar elinden bile alınabilirdi. Devlet hast. sonuçta.
Ama özelde böyle bir şeyi asla yaşamazdı.
Yaklaşımlar farklı oluyor 10 dk lığa da gittim, yarım saat konuşulana da özele de.
Yargılamak için söylemedim hatta iyi gelmesine çok sevindim senin için hiç aksatma ama yine de özel devlet farkı mutlaka var.

Bu saatler geri alınmadı ya. Kalktığımız zaman hep karanlık. Acaba milletçe psikolojimizin bu aralar bozuk olmasında bunun da etkisi var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…