Psikoloji bozukluğu bile zengilerin hakkı sanırım

Ne yaparsam daha sağlıklı olur

• Psikolojik destek almadan kendini zorlarsan ileride daha kötü olur

OY: 6 27,3%
  • Başka alanlara yönelerek bu sorunları atlatabilirsin

OY: 16 72,7%

• Ankete Katılan
    22
İstanbuldaysan erenköy ruh ve sinir hastanesini öneririm. Gerçi doktoruna denk gelmek de öenmli. Bana psiko terapi yapalım o kadar dedi doktor aptal gibi istemedim.

Öteki Gündem programının 22 Kasım 2016 da yayınlanan bölümünü tavsiye ediyorum. Linki ekleyeceğim ama site sansürleyebilir :

Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş ve Psikiyatrist Dr. Mutluhan İzmir

Özetlemem gerekirse depresyonun (onca savaşa rağmen) 1960 öncesi görülmediğini, ilaç kullanımının hızla arttığını, serotoninle bağlantısının bilimsel kanıtı olmadığını ve antidepresanların her açıdan ne kadar kötü olduğunu anlatıyorlar. Her gidene depresyon tanısı koyulduğunu, aslında herkesin kötü dönemlerden geçebileceğini ve bunu kendi kendine atlatabileceğini söylediler.

Aslında psikoloğa gitmek istemeyişimin sebebi şu hayatımda ki sorunları yapmam gerekenleri biliyorum mantığım yerinde ama bir şey yapacak güç bulamıyorum yani birine yaşadıklarımı anlatmak ondan tavsiyeler almak beni rahatlatmaz ki. psikiyatriye gidip antidepresan da kaçış gibi geliyor yani çıldırma ağlama sinir dönemini geçtim zaten sakinleşmeye ihtiyacım yok ki sadece boş gibiyim yani sanki ruhum çıktı gitti ve sadece bedenim var ağlayamıyorum bile acı kilitlendi kaldı içimde konuşmakta iyi gelmiyor robot gibiyim sanki o yüzden biliyorum insan içine karışmam lazım bir şeyler yapmam lazım aksine yalnız kalmak ve susmak istiyorum

Bence tedaviye ihhtiyaciniz varsa mutlaka olun.Sagligin Paradan puldan değerli olduğunu tecrübe etmenize gerek kalmadan.Çünkü basta masum görünen ancak tedavi edilmeyen ruhsal sorunlar ileride daha da büyük ruhsal sorunlara neden olabiliyor.

Ben psikolog psikiyatr inanmayan biriyim. Yani hasta ben olunca tabi. Çevremdeki olumsuz faktörler var olduğu sürece kim ne yapabilir ki bana diye düşünüyorum.Yani sağlam bir iki dost olsa oda iyi geliyor bana öyle diyim. Ben genelde kendim cözüyorum. Soyle Ki mümkün olduğu kadar sürekli beni rahatsız hissetiren kişileri hayatımdan çıkarıyorum. Tabi mümkünse ağazlarının payını vererek. En olmadı bir kağıda kusuyorum tüm hisleri. Çıkarabileceğim kadarını çıkarıyorum hayatımdan. E tabi cikarılamayacaklar var onlarıda yemeğin içindeki bir tutam tuz ve biber gibi bırakıyorum. Mutsuzsam hemen geçiştirmiyorum. Dibine kadar mutsuz oluyorum. Sonra off yeter diyorum hayata dönüyorum. Mutsuzluğu da ertelememek gerek diye düşünüyorum. Oturup hakkında ağlamadığım her konu gelecekte kötü bir his gibi takılıyor kursağıma.
Mutsuzluk seansım bitince artık alışveriş olur. Sinema olur. Bir arkadaşa gidip gırgır şamata olur. Yada bir hobi ediniyorum var olanlardan veya yenisi. Eşim bana sürekli maymun istahlısın. Bir hobin oluyor 1 2 parça yapıyorsun güzel oluyor tam işi kıvırıyorsun sıkılıyorsun sonra kenara atıyorsun bir sure sonra yenisini ediniyorsun diyor.

Tabi adama ben aslında kafayı tam sıyırmak üzereyken kendimi böyle deşarj ediyorum diyemiyorum. Çünkü bildiğim şeyi yaparım ama bilmediğim şeyi yapmak için kosturuyorum araştırıyorum. Varsın o maymun iştahlı olduğumu düşünsun.
Tabi siz gitmeyin demiyorum bu benim seçimim. Bende işe bu yarıyor

Kesinlikle ve kelimesi kelimesine katılıyorum :)

Canım psikiyatriden değil psikologdan randevu alman lazım. Bence devlet hastanesinde gitmedim ama varmış. Direk psikologdan randevu alamazsan, psikiyatriye git Terapi almak istediğini söyle nasıl olur diye sor. Bu arada belediyelerin bile psikolojik danışma merkezleri varmış. İbb nin varmış mesela. Arayıp onlardan da bilgi alabilirsin.

Psikiyatristlere değil, psikologlara bakmayı dene. İlk seçenek çok ağır vakalar için. MD oldukları için vizite ücretleri daha yüksek. Psikologlar senin derdine çare olabilir. Nihayetinde paranoya falan gibi ağır bir psikolojik rahatsızlıktan bahsetmiyorsun anladığım kadarıyla. Gittiğin kişinin ilaç yazma yetkisi olmasa da olur. Hatta ilaç yazmasa belki daha bile iyi olur.Önemli olan sana yol göstermesi. Fiyatlara gelince emin ol çok daha düşük ücrete iyi bir psikolog bulabilirsin. Hatta psikiyatrist için bile şu bahsettiğin ücret bana fazla geldi. Türkiye'nin hatta dünyanın en iyi psikiyatristlerinden biri çok yakın aile dostumuz ve o zaten 300 tl alıyor.

A
O bendedw var hic kalkasim gelmiyo hersey bana yapmacik geliyi

350 tlyi 1 saate vereceğime öleyim :) valla billa depresyondan hemen çıkardım 350 kağıdı duyunca :)
Kız kardeşim de sey demişti "oraya vereceğim parayı zara da gömerim daha iyi"
Hımmm hic o acıdan düsünmemiştim. Doktorda bile kontrollü bi insan olduğum icin ayrıntılı düsünemedim :)
hangi ildesiniz özelden doktor adı verir misiniz :)
Hemen gönderiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…