Psikoloji vs Hukuk

Ay yok ya ben pilot olamam. Sosyal hayat yok birşey yok. Ben mesleği önemsiyorum ama meslekten ibaret bir hayat yaşayamam. Bak mesela doktor da olamam ben. Benim sosyal hayatım önemli. Sana iyi kazançlar :)
Şimdi ben paragöz mü olmuş oluyorum :)
Halbuki paranın önemini vurgulayan sendin sanki :KK53:

Başka bi bölüm mü okusaydım diye hiç demedim, hala da demiyorum. Bu iş için yaratılmışım hissini yaşıyorum ve iyi ki hayat bana bu fırsatı sundu diyorum. Yaşı vs dert etmeyin, ben de bunları zamanında çok düşündüm ama seviyorsan ve istiyorsan gayet de başarılı olabiliyorsun. Hatta çoğu gençten daha önde bile olabiliyorsun. Çünkü aşkla yapıyorsun bir şeyleri.. Şuan böyle anlatınca hiç mi zorluğu yoktu elbette vardı uykusuzluktan ağladığım günler de oldu ve ikinci bir bölüm okumanın yorgunluğu vardı. Çünkü tekrardan vizeler, finaller, yaz okulları elbette yıpratıcı oluyor. Sevdiğim için katlanabildim. Dönüp bu sürece baktığım zaman hayal gibi geliyor, zaman nasıl geçti anlamadım. Su akar yolunu bulur derler ya öyle oluyor. Umarım siz de kendinizi bulabileceğiniz en güzel ihtimali yaşarsınız.
Süpersiniz
:KK200:

ayy ergen gibi 30 yaşımda açtığım konuya bakın o_O arkadaşlar bunun adına çaresizlik deniyor :KK43: ben kimyagerim ve sağlık bakanlığında çalışıyorum. Mesleğimden nefret ediyor bu sebeple Sınava hazırlanıyorum. Sosyal bilimler alanında yetenekli ve istekli olduğum halde sayısal bilimlere yönlendirildim ve hapsolduğum bir hayatı yaşıyor gibiyim.

Psikoloji ve hukuk farklı bölümler ve en çok arzulanan bölüm tercih edilmeli evet ama bir de gerçekler var. 30 unda üniversiteye giren 34 yaşlarında mezun olan birinin 22 yaşında mezun olmuş çakı gibi gençlerle aynı sektörde tutumabilmesi gerek.

İş hayatında kolay tutunabilmek ekseninde iki meslekle ilgili bilgisi olanlar yardımcı olursa beni çok sevindirirsiniz .
Hukukta cevreniz varsa avukatlik yaparsiniz. 22 sindeki caki delikanlidan cok 35 yasindaki daha cok guven verir. Bizim sinif arkadasimiz vardi 56 yasinda. Makine muhendisi imis emekli olmus hukuk okumaya karar vermis. Partilerde kadin kollari baskanligi falan yapmis. Teyze bizimle birlikte okulu bitirdi ruhsati aldi burosunu acti. Eski meslekten olan cevresini kullanarak cok guzel isler bagladi bir cok kurumun avukatligini da aldi siyasi torpille. Biz cok sukur kendi yagimizda kavrulurken o tomarla goturuyor paralari...

Ben lisedeyken babam illa tutturmustu sayisal sec eczaci ol diye hocalarim sen tm de yapamazsin sayisalin cok iyi dediler. Ama ben hukuk istedigim tm sectim. Lisede okurken cok zorlandim oss de tatih cografyadan 8 9 yanlis yaptim edebiyat desen yerlerdeydi zaten. Ama matematikleri fullemistim. O girdigim yil sınav sistemi degismisti hukuk tercih ettim ama gelmedi. Ek kontanjandan cok iyi bir uni nin baska bir bolumunu yazdim. 1.5 sene okudum ama yok hukuk sevdam pesimi birakmadi. 2. Sinifin 2. Donemini dondurdum 3.5 ayda yeniden sınava hazirlandim hem de evde tek basima. Ve istedigim uni nin hukuk fakuktesini kazandim. Buyuk bir askla okudum. Simdi de gayet mutlu mesut meslegimi yapiyorum. Parasi ne olursa olsun onemi yok isimi seviyorum benim icin onemli olan o. Yani meslegin maddi boyutunu dert etmeyin rabbim rizkini verir ki zatem suan ki sartta 4 bin iyi bir maasken bakin sizi mutlu etmeye yetmiyor.

A
Ben lisedeyken babam illa tutturmustu sayisal sec eczaci ol diye hocalarim sen tm de yapamazsin sayisalin cok iyi dediler. Ama ben hukuk istedigim tm sectim. Lisede okurken cok zorlandim oss de tatih cografyadan 8 9 yanlis yaptim edebiyat desen yerlerdeydi zaten. Ama matematikleri fullemistim. O girdigim yil sınav sistemi degismisti hukuk tercih ettim ama gelmedi. Ek kontanjandan cok iyi bir uni nin baska bir bolumunu yazdim. 1.5 sene okudum ama yok hukuk sevdam pesimi birakmadi. 2. Sinifin 2. Donemini dondurdum 3.5 ayda yeniden sınava hazirlandim hem de evde tek basima. Ve istedigim uni nin hukuk fakuktesini kazandim. Buyuk bir askla okudum. Simdi de gayet mutlu mesut meslegimi yapiyorum. Parasi ne olursa olsun onemi yok isimi seviyorum benim icin onemli olan o. Yani meslegin maddi boyutunu dert etmeyin rabbim rizkini verir ki zatem suan ki sartta 4 bin iyi bir maasken bakin sizi mutlu etmeye yetmiyor.
Siz de doğru söylüyorsunuz.
Keşke hepinizi bir salona çağırıp müzakere ettirme şansım olsa :KK53:
Psikologlar da avukatlar da mesleğini seven de sevmeyen de herkes haklı valla :olamaz: ama mesajınız yol gösterici olacak İnanın. Çok teşekkür ederim.

Bir de hakim olmak konusunda me düşünüyorsunuz? Neden hukuk mezunları serbest avukatlıkta tutunmak için çalıştıkları kadar hakemlik sınavı için çalışmıyorlar? Hoş yaşım tutmaz muhtemelen ama o_O

A

Siz de doğru söylüyorsunuz.
Keşke hepinizi bir salona çağırıp müzakere ettirme şansım olsa :KK53:
Psikologlar da avukatlar da mesleğini seven de sevmeyen de herkes haklı valla :olamaz: ama mesajınız yol gösterici olacak İnanın. Çok teşekkür ederim.

Bir de hakim olmak konusunda me düşünüyorsunuz? Neden hukuk mezunları serbest avukatlıkta tutunmak için çalıştıkları kadar hakemlik sınavı için çalışmıyorlar? Hoş yaşım tutmaz muhtemelen ama o_O
Hakimlikte yas siniri var mi bilmiyorum. Ama avukatliktan da hakimlige gecebiliyorsunuz hem de daha kolay sinavi falan. Ben hukuku hep hakimlik hayali ile isterdim ama son sinifta akademik kariyere merak saldim yuksek lisansimi falan yaptim. Ama baktim ki acilan kadrolara surekli torpil istiyorlar. Basvuranlar arasinda benden cok daha iyiler bile alinmazken ben cok cok kotu olan ama daha basvuru yapmadan sunu alacaklarmis diye duydugum sahislar aliniyor. Lanet ettim resmen. Kapattim o defteri de. Bu arada y.lisans sirasinda ofisimi acmistim bi ortakla ama orasi sadece gostermelikti. Cok bi dava aldigim falan yoktu genelde tezimi yazip kararlar makaleler falan okuyordum. Akademik kariyeri kafamda bitirince dusundum ve avukatligi yapmaya karar verdim. Ve simdi cok severek yapiyorum. Bu arada bir kitap ve cok sayida da makale yazdim dergilere falan. Lafi cok uzattim ama demem o ki yola hakimlik diye ciktim ama hakimlik savcilik sinavina bir kez bile girmedim.

Hukukta cevreniz varsa avukatlik yaparsiniz. 22 sindeki caki delikanlidan cok 35 yasindaki daha cok guven verir. Bizim sinif arkadasimiz vardi 56 yasinda. Makine muhendisi imis emekli olmus hukuk okumaya karar vermis. Partilerde kadin kollari baskanligi falan yapmis. Teyze bizimle birlikte okulu bitirdi ruhsati aldi burosunu acti. Eski meslekten olan cevresini kullanarak cok guzel isler bagladi bir cok kurumun avukatligini da aldi siyasi torpille. Biz cok sukur kendi yagimizda kavrulurken o tomarla goturuyor paralari...

Peki dava alırken çevre falan eyvallah ama 35 yaşında bir avukatın, çevrenin gördüğü kısmı bir kenara bırakırsak gerçekten işini tecrübe yoksunu olduğu için en iyi şekilde yapması kolay değildir demek doğru mudur ?

Eger sizin ya da ailenizin iyi bir cevresi yoksa kesinlikle hukuk tavsiye etmiyorum. Avukat sayisi cok fazla oldugundan uzun sure is bulamama ihtimali var. Ben 6-7 yil once ilk avukatlik yillarimda 3000-3500 civari kazaniyordum, tanidiklar sayesinde girdigim bir isti. Ne kadar aci ki bugun bircok hukuk burosu ya da farkli firmalar tecrubeli avukatlara benim yeni mezunken aldigim maasi bile vermiyorlar, 2500 gibi komik rakamlar teklif ediyorlar, yeni mezun maasini siz dusunun artik. Ailemin cevresi olmasa ben de diger meslektaslarim gibi staj ve devaminda somurulecektim. Hukuk bitirip hakimlik savcilik sinavina girerim derseniz, fakulteyi kayipsiz bitirseniz bile mezunlar icin olan sinava yas nedeniyle giremezsiniz, avukatlar icin olana girmek icin de 3 yil calismis olma sarti var, ucu ucuna yetisirsiniz. Yasim 31 ve benimle ayni yasta ya da benden biraz buyuk olan bircok meslektasim bir araba bile alamiyor maalesef. Durumlar icler acisi. Bence maceraya hic gerek yok.

Eger sizin ya da ailenizin iyi bir cevresi yoksa kesinlikle hukuk tavsiye etmiyorum. Avukat sayisi cok fazla oldugundan uzun sure is bulamama ihtimali var. Ben 6-7 yil once ilk avukatlik yillarimda 3000-3500 civari kazaniyordum, tanidiklar sayesinde girdigim bir isti. Ne kadar aci ki bugun bircok hukuk burosu ya da farkli firmalar tecrubeli avukatlara benim yeni mezunken aldigim maasi bile vermiyorlar, 2500 gibi komik rakamlar teklif ediyorlar, yeni mezun maasini siz dusunun artik. Ailemin cevresi olmasa ben de diger meslektaslarim gibi staj ve devaminda somurulecektim. Hukuk bitirip hakimlik savcilik sinavina girerim derseniz, fakulteyi kayipsiz bitirseniz bile mezunlar icin olan sinava yas nedeniyle giremezsiniz, avukatlar icin olana girmek icin de 3 yil calismis olma sarti var, ucu ucuna yetisirsiniz. Yasim 31 ve benimle ayni yasta ya da benden biraz buyuk olan bircok meslektasim bir araba bile alamiyor maalesef. Durumlar icler acisi. Bence maceraya hic gerek yok.
Bu şartlar göz önüne alınarak büyük iller, ortalama büyüklükteki iller ve ilçeler bazında ne gibi değişiklikler olur. Mesela küçük il ve ilçelerde çok daha düşük müdür tutunma şansı?

Bu şartlar göz önüne alınarak büyük iller, ortalama büyüklükteki iller ve ilçeler bazında ne gibi değişiklikler olur. Mesela küçük il ve ilçelerde çok daha düşük müdür tutunma şansı?
Staj sonrasi hemen buro acmayi mi dusunuyorsunuz?

Staj sonrasi hemen buro acmayi mi dusunuyorsunuz?
Henüz bölüm için net bir karar vermemişken buna cevap vermem zor . Siz beni değil de genel bir değerlendirme yaparak cevap verirseniz daha iyi olur. Fakat bireysel büro veya ortak büro bir farklılık arz ediyorsa ortak bir büro şimdilik daha olası gözüküyor

Şu anki koşullarda is bırakılıp 18 yaşındaki taze beyinlerin bile ugrasarak kazandığı alanları hedeflemeniz her anlamda utopik.34 yaşında yeni mezun halinizle kolay kolay iş bulamazsınız bu ülkede.Ki dediginiz bölümleri kazanmak bile başlı başına zor özel düşünüyosunuz belki.
Türkiyede yaşıyoruz hayaller aleminde değil bence gerçek dünyaya dönün
çok doğru bir yaklaşım. ben 30 yaşımda mezun oldum fizyoterapist olarak ve dediğin gibi bu ülkede bi yaştan sonra iş bulması çok zor bende başka bi alanda master yaptım ve yine iş bulamadım. bunun üzerine yurtdışına geldim burda bi zayflama merkezinde çalışıyroum ve burda yaş kriteri yok sadece backround önemli. umarım herkes gönlüne göre iş bulur ama geç kalmamak lazım okuldan mezun olmak için

çok doğru bir yaklaşım. ben 30 yaşımda mezun oldum fizyoterapist olarak ve dediğin gibi bu ülkede bi yaştan sonra iş bulması çok zor bende başka bi alanda master yaptım ve yine iş bulamadım. bunun üzerine yurtdışına geldim burda bi zayflama merkezinde çalışıyroum ve burda yaş kriteri yok sadece backround önemli. umarım herkes gönlüne göre iş bulur ama geç kalmamak lazım okuldan mezun olmak için
Hem de fizyoterapist olarak iş bulamadınız :KK57:
Eyvahlar olsun

Hem de fizyoterapist olarak iş bulamadınız :KK57:
Eyvahlar olsun
bi kaç hastanede buldum verdikleri para çok komik paralar. yani beklentim çok büyük değildi ama bu kadarda küçük maaşlara çalışamam. buraya gelerek çok daha iyi yaptığımı düşünüyorum. kendimi geliştirmem adınada. izmirde bi özel hastanede çalışsam üçte birni alacaktım buradakinin. burdada aynı işi yapıyorum oradada aynı işi yapacaktım. belki 22-23 yaşımda mezun olsam daha düşük maaşı kabul edebilirdim ama geç kazandım geç iş hayatına girdim. buyüzden genç arkadaşların üniversite için geç kalmamalarını ve uzatmadan bitirp iş hayatına erken girmelerin tavsiye ederim

bi kaç hastanede buldum verdikleri para çok komik paralar. yani beklentim çok büyük değildi ama bu kadarda küçük maaşlara çalışamam. buraya gelerek çok daha iyi yaptığımı düşünüyorum. kendimi geliştirmem adınada. izmirde bi özel hastanede çalışsam üçte birni alacaktım buradakinin. burdada aynı işi yapıyorum oradada aynı işi yapacaktım. belki 22-23 yaşımda mezun olsam daha düşük maaşı kabul edebilirdim ama geç kazandım geç iş hayatına girdim. buyüzden genç arkadaşların üniversite için geç kalmamalarını ve uzatmadan bitirp iş hayatına erken girmelerin tavsiye ederim
Haklısınız

Back
X