• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik bir problem mi yoksa manevi doluluktan mı?

eesra_a

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
724
266
103
Az önce babamın karın ağrısı şikayetiyle acile gittik. Neyse ki ciddi bir şey çıkmadı. Acilde beklerken tekerleli sandalyede bir adamı getirdiler yakınları içeriye. Adam kördü. Şeker hastalıgından dolayı kaybetmiş gözlerini. Adam içeri girince bakamadım bile yüzüne gözlerine adamın üzüntü kapladı ruhumu gözlerim yaşardı hemen. Acıma duygusu, aşırı merhamet duyuyorum muhtaç yaşlılara görme engelilere vs. Yolda izde görünce gözlerim yaşarıyor. Abartılı reaksiyon verdiğimin farkındayım çünkü çevremdekiler benim gibi değiller. Bu durumun psikokojik kaybaklı olduğunu düşğnüyorum bu şekilde aşırı merhamet duymak ne reaksiyon vermek normal değil bence. Ruhu yıpratır . Sizler ne düşünüyorsunuz merak ettim ? Bu arada zihinsel engelli benden bir yaş büyük bir abim var ve onun da 5 yıldır gözleri hiç görmüyor maalesef. Fakat bendeki durum genel olarak acıma duygusunun yüksek olması engelilere ya da yaşlılara.

Ben de öyleyim.
Bi gün annemle yolda yürüyorduk, yanımızdan çok yaşlı bi kadın geçti, annem o kadını gösterip bir gün biz de böyle olacağız dedi, sokağın ortasında hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım.
Yazarken yine ağladım ay sen çok yaşa.

Ben de duygusal ve merhametliyim. Ama sizin duyarlılığınız abinizden de kaynaklanıyor bence. Birinci dereceden herşeye şahitsiniz, zorluklarını , yaşadıkları sıkıntıları biliyorsunuz. O yüzden böyle tepki veriyorsunuzdur.

Çok yakın bir arkadaşımda aynı şekilde aşırı merhametten dolayı ağlar. Duygusallık ve merhametle alakalı sanki ne bileyim ben sorun olarak göremedim. Karakter özelliği bazı insanlar katıdır ya da belli edemez bazı insanlar tam tersi. Yine de çok rahatsız oluyorsanız bir psikoloğa görünebilirsiniz ama benim fikrimce kötü bir özellik değil mesela bende de taş kesilip ağlayamama problemi var.

Benim kayınvalidemde öyledir. Bişey anlatmaya veya bizi üzen bazı olayları anlatmaya korkarız yazık canım benim hemen ağlar. Onu öyle görünce bizde üzülürüz.
Aşırı merhamet ve birazda hayatta çok ezilmişlikten dolayı gelen iyi niyet temiz kalp olarak görüyorum ( en azından kayınvalidem için )
Ama sizinki o zorluğun birebir içinde birebir izleyen insanlar olarak empati duygusu gibi biraz.
Sizin gibi merhametli insanlara ihtiyacımız var hep varolun:KK68:

Asiri duygusal degilim ama bazen banada oluyor. Çook yaşlılar ve hayvanlar yumuşak karnim.

Yoğun empati yaptığınız, psikolojik bi sorun yok. Ailenizde var zorlukları biliyorsunuz o kişi den çok kendinize ağlıyorsunuz aslında. Allah şifa versin.

Çok yakın bir arkadaşımda aynı şekilde aşırı merhametten dolayı ağlar. Duygusallık ve merhametle alakalı sanki ne bileyim ben sorun olarak göremedim. Karakter özelliği bazı insanlar katıdır ya da belli edemez bazı insanlar tam tersi. Yine de çok rahatsız oluyorsanız bir psikoloğa görünebilirsiniz ama benim fikrimce kötü bir özellik değil mesela bende de taş kesilip ağlayamama problemi var.
Düşünce diyorum kenfi jenime herkese basib olmaz merhametli bir kalp ama ne bilryğm bu denli hassaslık çevremde olmayınca annem dışında tuhaf oluyorum

Yoğun empati yaptığınız, psikolojik bi sorun yok. Ailenizde var zorlukları biliyorsunuz o kişi den çok kendinize ağlıyorsunuz aslında. Allah şifa versin.
Ami
Benim kayınvalidemde öyledir. Bişey anlatmaya veya bizi üzen bazı olayları anlatmaya korkarız yazık canım benim hemen ağlar. Onu öyle görünce bizde üzülürüz.
Aşırı merhamet ve birazda hayatta çok ezilmişlikten dolayı gelen iyi niyet temiz kalp olarak görüyorum ( en azından kayınvalidem için )
Ama sizinki o zorluğun birebir içinde birebir izleyen insanlar olarak empati duygusu gibi biraz.
Sizin gibi merhametli insanlara ihtiyacımız var hep varolun:KK68:
Ben de kendimle bu kadar hassas olmam bazen gurur duyuyorum ne zarar gelir ki diyorum manevi yönü güçlü olmaktan ama kafama takılıyor var mı böyle benim gini olankar çünkü baktıgım zaman çevremde insanlar geçip gidiyorlar benim gözlerimin doldugu insanlara hiç tepki yok
n sag olun

Neden psikolojik bir problem olsun aksine psikolojiniz fazlasıyla düzgün..Gayet şefkatli..Merhametli ve derin empati duygusuna sahipsiniz.yalniz tavsiyem şuki o insanlara karşı hani çok uzulurken ümitsizliğe kapılmayın.hepimiz Allah'ın kullariyiz ve O her kulunun bu dünyada vermediği afiyet nimetini diğer dünyada fazlasıyla vericek.mesela gözleri görmeyen kişi ahirette bizlerden daha güzel gorucel.gozleri görmeyip birde sabırla karşılıyorsa eminolun o kişi bizden 1-0 önde gidiyor demektir.Pozitif bakış acinida geliştir.empatini muhakkak yap ama halinede sukretmeyi öğren mesela.sadece empati değil zikir fikir şükür unutma;)

Düşünce diyorum kenfi jenime herkese basib olmaz merhametli bir kalp ama ne bilryğm bu denli hassaslık çevremde olmayınca annem dışında tuhaf oluyorum
Merhametsiz olmaktan çok çok daha iyi durumunuz. Belki abinizle de alakalı olabilir tutumunuz ama kötü bir karakter özelliği değil aksine çok naif. Yine de dediğim gibi yaşayan sizsiniz gerçekten çok rahatsız oluyorsanız psikoloğa görünmek iyi gelebilir.

Ne yapacagiz? :)
Hayat gercekten zorlasiyor. Sadece insanlara karsi da degil, tum canlilara karsi. Cicek kopartmam, karinca oldurmem. (Yazin sivrisinek olduruyor olabilirim)

Huzurevlerine, cocuk yuvalarina, losev hastanesine gitmek istiyorum ama gidince orda iyice aglarim, yanlis bisey yaparim milletin moralini de bozarim diye gidemiyorum.

Vicdan iyidir vicdan. Fazla da olsa zararı olmaz en azından.

Yıllar önce sokakta elinde bastonuyla dilenen dede için banka oturup hüngür hüngür ağlamıştım. O güne götürdün beni.

Ben de oyleyim ya aşırı düzeyde. Haberleri bile izlerken nasıl ağlıyorum çoğu zaman:110: empatiden çok sempati bizimki. Cok fena:KK43:

Siz empatiyi gecip sempati kuruyorsunuz ,bu sdu demek saglik sorunu olan birine uzulmerk destek olmak baska ,sanki kendiniz bu zorlugu yasiyor gibi aci cekmek baska ,destek alin psikolojik

Merhametli olmanız tabiki çok guzrl birşey fakat karşınızda yardıma muhtaç bir engelli gördüğünüzde ağlayarak ona acıdığınızi göstermeniz karşı tarafin gururunu kırabilir. Yardımcı olun ama acıyarak değil..

Aynı şeyi çocuklar için hissediyorum. Eğer çocuklarla alakalı kötü bir olay duyduysam, şahit olduysam günlerce kendime gelemiyorum.

Her mutlu anımda aklıma geliyor, yediğim içtiğim zehir zıkkım oluyor :(

Back
X