Psikolojik destek almasına nasıl ikana ederiz .

Queenkingg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2017
290
380
53
Sorun kaynanam evet . Artık gidip gelmiyorum bana olumsuz veya haksız bir şey dediklerinde düşüncelerimi açıkca ifade ediyorum. Altlı üstlü olmamıza trağmen belki haftada bir görüyorumdur ama onun dışında bir problemımız yok saygıda kusur etmem. Önceki konumu okuyanlar neden gelip gitmediğimi az çok biliyor.
Asıl konu şu ki , kaynanam günün her saatinde inanılmaz yüksek seste dertli şarkılar söyleyip sonra oturup saatlerce bagıra cagıra aglıyor ve aglama sesleri evin her tarafından duyuluyor artık kafayı yemem üzereyim o seslerden sürekli birinin ağlamasından. Sandıgınız kadar dertli veya mutsuz bir hayatta yasamıyor ama ben ağlamazsam ölürüm diye kendini kandırıyor. Abartmıyorum gece uyurken ağlama sesine kalkıyorum . Yanına git noldu de diyeceksiniz, onu da denedim ama inkar ediyor ben değildim o diye . Apartmanda bi ikimiziz yanlarımız boş .. ve sesini tanıyorum . Sesden değil sürekli ağlama olayından sürekli dertli şarkılardan içim daralmaya başladı. Eşime bu boyle olmaz bi psikologa götürelim diyorum ven artık cok yoruldum beş senedir aynı elde avucda bir derdi yok her yerde mutlu evde boyle yapıyor dıyor . Kaynanama desem ben deli miyim ben giderde psikologu iyileştiririm der . Sonu hayra alamet gibi durmuyor . Sizce ikna etmek için bir yol izlemeli miyim . Tekrar bebek düşünüyoruz fakat artık sürekli depresif modda gezer oldum moral falan sıfır biriyim artık .

yalnızmı yaşıyo bu kadar çok ağlamaya vakit buluyo. inkar ediyomuş ya, evde şahit olan yokmu yani. ağladığını inkar eden psikolğa gitmeyi hiç bi şekilde kabul etmez gibi. psikoloğa önce sen gidip nasıl ikna edebilirim diye fikir alabilirsin belki

Kendi kabul etmeden zor ikna olmasi,KV evli mi yalnız yaşıyor sanirim

Kimseye zorla müdahale etme şansı yok. Bir insanı zorla doktora götüremeyeceğiniz gibi zorla psikologa da götüremezsiniz. Zaten gitse de fayda göremez çünkü kendisinde problem görmüyor, e farkındalık olmadıkça fayda da olmayacaktır. Taşınmanızı öneriyorum, başka bir hal çaresi yok.

Evli , kayınbabam onu el üstünde tutan yemeğini işini yapan bir insan . O gun içinde evde olmuyor genellikle , zaten ne onun ne eşimin yanında yapmıyor. Beni yanlız buldugunda da benim yanımda ağlıyor .

Oğlu zorla götürsün. Sizi dinleyeceğini sanmam.

Sana deli diyen yok, ama zor bir geçmişin oldu..bizimle yoruldun, seni iyiyim dersin ama için de birikenler vardır aslında falan diye damardan işlesin . Gel 3-5 seans gidelim, boş iş dersen zorlamam sonrasında. Sana faydası olmuyorsa ben niye sokağa para saçayım ki vs ajitasyon yapsın biraz da

Zorla değil ama giderse onun için faydasının olacagına dersi tatası varsa hafifleyeceğine inandırmak istiyorum . Cok eskıden gitmiş doktora sen delisin otur ben seni iyileştiriyim demiş .

Zorla değil ama giderse onun için faydasının olacagına dersi tatası varsa hafifleyeceğine inandırmak istiyorum . Cok eskıden gitmiş doktora sen delisin otur ben seni iyileştiriyim demiş .

Zor yani gitse de faydalı olmaz. Yani baksanıza içgörü o kadar düşük ki, karşı tarafın sorunlu olduğunu düşünüyor kendisinin değil. Kendisinde problem görmedikçe terapiden yardım alamazsınız, terapide belli bir derece içgörü, farkındalık aranır. Belki psikiyatriye götürüp ilaç desteği olabilir ama onun da bir başına faydası olmaz. Bence zaten duygusal bir problemi yok, bile isteye ağlıyor.

Şöyle bir bakınca valla umutsuz vaka gibi görmeye başladım cunku cocuklarını artık yıldırmıs bıktırmış asla bu yüzden ilgilenmek istemiyorlar onun dısında iyilr. Cunku onlarda biliyor bir kez bu konuyu acarlarsa onların yanında da artık yapacak.

Aynen öyle ama bi yerden sonra huzursuz oluyorum cunku zamanında hastalık va atlatmış ama bunlar bir onun basına gelmiyor onun için ağladıgını da zaten sanmıyorum cunku sımdı sapasaglam. Esela bırazdan misafirliğe gidecek baya baya bagıra cagıra agladı falan oraya gidince güllük gülistanlık

Taşınma şansınız yok mu? Bir şekilde eşinizi, kayınpederinizi falan ikna edip taşınmak, kayınvalidenizi iyileştirmekten daha kolay gibi geldi bana.

İnşallah düşünüyoruz ama diğer gelin bursan taşınmıl bnde taşınırsam her halde aglamayla kalmaz bileklerini keser :) cunlu gittiği her yerde diier gelinin yaptıgı ayıp bir şey gibi anlatıyor

hayat sizin hayatınız. kaynana dekikodunuzu yapacak diye ömür boyu onun alt katında gürültü çekecek değilsiniz.

Keşke taşınabilseniz, bu kararı en güzel ailesi verir yani eşiniz kardeşlerini alıp bi taktik planlamalı. Kanıt için de videolar çekip kaydedin, onları izletin. Terapist varsa gidip danışabileceğiniz ondan bi yardım isteyebilirsiniz kadını götürmek adına yardımcı olabilir ama videolarla gidin yine.

Evli , kayınbabam onu el üstünde tutan yemeğini işini yapan bir insan . O gun içinde evde olmuyor genellikle , zaten ne onun ne eşimin yanında yapmıyor. Beni yanlız buldugunda da benim yanımda ağlıyor .
konuda ağladığını inkar ediyo dedin, şimdide benim yanımda ağlıyo diyosun. yanlışmı anladım acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…