Psikolojik destekmi almam lazım hiç bilmiyorum

maviisever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2018
778
204
103
Konu doğru yeremi yazdım bilmiyorum ama doğru yer gibi...

Konuya geleceğim bu bende hep veya uzun uzun zamandır var kafamda türlü türlü şeyler kuruyorum ve sonra sanki onlar gerçekmiş sanki olmuş veya olacakmış gibi beynim algılayıp modumu düşürüyor bazen sanki yaşanmış gibi ağlıyorum veya karşımdakine gard alıyorum...

Bugünden örnek vereyim ablamla dışarı çıkıp alışveriş yapıp biraz dolaşacaktık sabah mesaj attım cevap vermeyince uyudum uyandığımda mesajlaştık ve ben o süreç içinde kafamda bir şeyler kurup kurup kıza gard aldım biraz sinirli şeyler yazdım işte sen cevap verene kadar vs vs bugün gitmicez falan ondan önce gayet iyi konuşuyorduk birden öyle yazdım ondan yarım saat önce ki mesajımdan babamdan arabayı istesene onla gidelimdi... Bu tip çok olay yaşıyorum kafamda bir şeyler kuruyorum sonra çevreme gard alıyorum eşime olsun aileme olsun...

Kendime bunu sürekli söylüyorum öyle bir şey yok kafanda kuruyorsun vs vs veya kurduğum an başka şeye yöneliyorum...

Bunu nasıl yenicem bilmiyorum, normal bir şey mi onuda bilmiyorum fakat beni kötü etkiliyor gerçekmiş gibi algılıyor beynim...

kafanda kuruyorsun ve gercek algiliyorsan durum normal degil maalesef, insan bazen ihtimalleri düsünür ama karsiya gercek gibi kiziyorsan bi seyler yolunda degil gibi.
Aslında tam gerçekmiş gibi algılamıyorum bilemiyorum yani ama karşımdakine gard alıyorum farkına varınca geri vites atıyorum yani şöyle o an düşündüklerimle modum moralim çöküyor ve o ruh haliyle gard alıyorum.. daha çok gerçekmiş gibi görmekten modumu düşürüp o ruh haline bölünüyorum🤦🏻‍♀️😞

Aslında tam gerçekmiş gibi algılamıyorum bilemiyorum yani ama karşımdakine gard alıyorum farkına varınca geri vites atıyorum🤦🏻‍♀️😞

örneklendirsene durumu, mesela cevap vermeyince ablan , kesin böyle yapiyor diye cevap vermiyor ya da söyle düsünüyor gibi mi algiliyorsun ?

örneklendirsene durumu, mesela cevap vermeyince ablan , kesin böyle yapiyor diye cevap vermiyor ya da söyle düsünüyor gibi mi algiliyorsun ?
Yok hayır öyle değil yani o tarz değil kafamda başka şeyler kuruyorum mesela işte hep ben gidiyorum onlar hiç gelmiyor gibi ablam gelcek misin bize demişti o mesajın üstüne bunu düşündüm ama bu tipde değil anlatamıyorum çünkü bende anlamıyorum... mesela evlendikten sonra eşimin evi var kırada krediyle aldılar kuzeniyle onun borcunu ödüyor bende de altınları verir misin kapatalım dedi bende tamam dedim işimede geldi evde durmaz diye her neyse eşimle konuştuk set istiyorum set alıcak durup dururken onu başka şekilde yorumluyorum işte almıcak gibi yani çok farklı anlatamıyorum ama bildiğim bir şey var modumu fena düşürüyor ve karşımdakine gard aldırıyor... pek anlatamadım ama bende pek anlamıyorum garip bir şeyler işte

Yok hayır öyle değil yani o tarz değil kafamda başka şeyler kuruyorum mesela işte hep ben gidiyorum onlar hiç gelmiyor gibi ablam gelcek misin bize demişti o mesajın üstüne bunu düşündüm ama bu tipde değil anlatamıyorum çünkü bende anlamıyorum... mesela evlendikten sonra eşimin evi var kırada krediyle aldılar kuzeniyle onun borcunu ödüyor bende de altınları verir misin kapatalım dedi bende tamam dedim işimede geldi evde durmaz diye her neyse eşimle konuştuk set istiyorum set alıcak durup dururken onu başka şekilde yorumluyorum işte almıcak gibi yani çok farklı anlatamıyorum ama bildiğim bir şey var modumu fena düşürüyor ve karşımdakine gard aldırıyor... pek anlatamadım ama bende pek anlamıyorum garip bir şeyler işte

evet asagi yukari anladim gibi, olmayan seyleri varmis gibi algilayip modunu düsürüyorsun, senin icin cok yipratici oluyordur, gi bi bakalim doktora ne kaybedersin ki?

Eşiniz ve annenizle ilgili sıkıntılar, sizi gergin ve öfkeli yapmış da öfkenizi yanlış yere yanlış şekilde bosaltiyorsunuz gibi. Yardım alın koklesmeden

Valla olumsuz düşündüğünüz herşeyi yaşarsınız.Bu evrenin kuralı.Oncelikle dusunce sisteminizi değiştirmeniz gerekiyor.Psikolog olabilir Rafi esması olabilir,videolar var olumsuz düşünceden kurtulma gibi... Kendi kendinizi çözüp neden olumsuz düşündüğünüzü öğrenip,olumlu düşünme pratiği yapmanız gerekiyor.Yani mesai harcamanız gerek

Konuya geleceğim bu bende hep veya uzun uzun zamandır var kafamda türlü türlü şeyler kuruyorum ve sonra sanki onlar gerçekmiş sanki olmuş veya olacakmış gibi beynim algılayıp modumu düşürüyor bazen sanki yaşanmış gibi ağlıyorum veya karşımdakine gard alıyorum...

Bugünden örnek vereyim ablamla dışarı çıkıp alışveriş yapıp biraz dolaşacaktık sabah mesaj attım cevap vermeyince uyudum uyandığımda mesajlaştık ve ben o süreç içinde kafamda bir şeyler kurup kurup kıza gard aldım biraz sinirli şeyler yazdım işte sen cevap verene kadar vs vs bugün gitmicez falan ondan önce gayet iyi konuşuyorduk birden öyle yazdım ondan yarım saat önce ki mesajımdan babamdan arabayı istesene onla gidelimdi... Bu tip çok olay yaşıyorum kafamda bir şeyler kuruyorum sonra çevreme gard alıyorum eşime olsun aileme olsun...

Kendime bunu sürekli söylüyorum öyle bir şey yok kafanda kuruyorsun vs vs veya kurduğum an başka şeye yöneliyorum...

Bunu nasıl yenicem bilmiyorum, normal bir şey mi onuda bilmiyorum fakat beni kötü etkiliyor gerçekmiş gibi algılıyor beynim...
Bana bu kurgu gelmedi anlattiginiz örnek. Yani mesajlasirken karşıdaki kişi geç cevap verince sinirlenmissiniz . Psikolojik rahatsızlık değilde itham etmek için söylemiyorum kesinlikle ama belki bencillik, anlayissizlik diyebiliriz. Yani ben de mesajlasirken bazen eşim bazen arkadaşlarım uzun bir süre yazmayınca şarjı bitmiştir ya da önemli bişey olmuştur gibi şeyler düşünüyorum yani sinirlenmiyorum.

En güzeli psikiyatri bölümünden yardım alman arkadasim

Bu bende de oluyordu. Hep annemin ölümünü hayal edip agliyordum. Babamin daha çok zulüm ettiğini. Kafamda hayal gibi kuruyordum. O anki durumun daha kötüsünü düşünerek teselli etmeye çalışmak mi yoksa buda olursa ne yaparim mi bilmiyorum ama psikolojik yardım gerektirdiği kesin

Bak farketmen büyük bir adım düzelme yolunda. Bu tür düşünceleri yakaladığın anda kendine telkin vermelisin,hopp yine başladın kurmaya ve modun düşecek dikkat et ve bu düşünceden çık diyerek.. Ancak böyle hissetmende ki sebeplerde önemli,bu düşüncelere giriyorsan haksızlığa uğrama endişen var demektir.Diğer insanları kendine tehdit olarak algılıyor ve savunma saldırı yapıyorsun kendini korumak için. Ailende seni haksızlığa uğrattığını,yaralayıcı eleştiriler yaptığını düşündüğüm biri var mı? Beynine neden böyle kodlamalar yaptın acaba? Anne babanın yaklaşımları nasıldı sana çocukken ve şimdi?

Back
X