Psikolojik durum...

Burdada onlarca yabanci insana anlatiosun orda tek bi profosyonel kisiye icini dokeceksin ama sende biraz mezuniyet oncesi depresyon çökmüş son sene bana da olmustu bi donem ama nasi atlatacagin onemli tabi istersen git bi iki seans destek al yararini gorecegine eminim

Aynen öyle, hep yaşımdan öte yaşamak zorunda kaldım, yaşımın üstünde sorumluluklar aldım haliyle bu hale getirdi beni sanırım hiçbirşeye tahammülüm kalmadı artık. Önümde kpss var bir de üniv sınavlarım. Hep çok başarılı bir öğrenciydim ama bu sebepten başarım da düştü bu aralar...

Haklısınız, insan biyerden sonra umursamaz hale gelir tabiki. Konusmanın iyi olacağını bende düşnüüyorum. İşin içinde değilim tam ortasındayım hatta :) Ona rağmen kendime itiraf edemiyorum kötü olduğumu, düzelir düzelir dedim düzelen hiçbirşey olmadı .

Cnm benim de senin gibi zor bi hayatim oldu..seni cok iyi anliyorum..

Ortaokuldayken ögretmenime böyle karamsar düsüncelerden bahsetmistim..lise sinavi,üniversite sinavi,kpss falan nasil yapacagim dedim...ohooo önce önündekine bak dedi..sonra digerine..sonra digerine..iyi ki anlatmisim,iyi ki acilmisim..cok mantikli gelmisti konusmasi..

En güzel caglarindasin..hani derler ya..carpe diem,ani yasa..keske o yillarima dönsem..zordu ama en güzel yillarimdi

bazen insanlar, birikmişlik duygusundan ve hayatın hep bu şekilde mücadele ile geçeceği hissinden dolayı kısa bir süreliğine beyninde deyim yerindeyse "sigorta attırır". yani rölantiye alırlar tüm sorumlulukları. nasılsa ben çabalasam da hep böyle olacak hissi yerleşir.

bu deneme işe de yarar. genelde kişisel çabalarıyla başarılar elde eden bu insanlar aslında hayatlarındaki başarıların şansla ve öylesine elde edilmiş başarılar olmadığını anlarlar. çünkü durum kötüye gitmeye başlar. dersler kötü gider, dönem uzar, işten atılma noktasına gelinir, ikili ilişkiler kötüye gider. bir bakar ki durum kötüye gidiyor, hemen sarılır son kalan gücüyle.

siz, bence böyle bir dönemden geçiyorsunuz. sihirli bir değnek gelecek ve sizi iyileştirecek gibi bilinçaltı beklentisi olabilir. öyle bir değnek yok, kimse sizi kendiniz kadar düşünemez ve anlayamaz. o nedenle bu yorulmuşluk hissini zaman zaman bir kenara bırakıp direnin! zaman çünkü aleyhinize akıyor.

ilaçlık bir durumda olduğunuzu sanmıyorum. içinde bulunduğunuz şartlardan çok bunalmışsınız. keşke ara verme lüksünüz olsa ama o da yok... siz yine de bir uzmanla görüşüp en azından ruh halinizi anlatın ona. çıkış yolları sunacaktır. gündelik hayataınızı değerlendirir başka gözle.

doktora git hiç korkma ilaçlarını kullan zaten çoğu hafif oluyor... sonrasında keşke daha önceden doktora gitseymişim diyeceksin hayatında sevgi eksikse genelde bunlar yapıyor... seni sallamayanı salla gitsin kimsenin ne ailesi ne çocukluğu harika merak etme ;) ... sevgiler ...

Back
X