- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
Evli degil de yamanmis gibi hissediyordum:) kapi onu paspasi :)
Evli degil de yamanmis gibi hissediyordum:) kapi onu paspasi :)
Kizlarrr merhaba.Ilk defa konu aciyorum.3 yillik evliyim.oncesinde de 7 aylik birliktelik vardi bu birliktelik sirasinda esim babasini kaybetti ve benim kaynana dul kaldi maalesef.Sonra ben kendimi bir teselli silsilesi icinde buldum ki megersem ben anne kuzusu biriyle evlenmisim de bu vefat sureci benim kafami karistirmis.Sonra neler oldu.Benim esim 2 ablaya 1 anneye 1 eşe yani 4 kadin arasinda kaldi.Ablalarina da duskun cunku onlarin evliliklerinde de problem var.Kayinpeder de olmeden once ayri koyde yasiyomus esinden.Biz evlenince basladi kopmaya olaylar.Yeni evlendik ve her ay Istanbul Izmir arasi dokumaya basladik.Biz gitmedigimizde kaynana istanbulda gorumcemde kalinca oraya tasiniyoduk.Gelmeler gitmeler derken ben bunlarin hepsini uzuntulerine verip sesimi cikarmiyordum.1 sene 2 sene 3 sene derken son 1 senedir Amerikaya tasindik.Orada esim surekli annesini dusunmeye gunde en az 2 kere kamerali hesap vermeye bana hircinlasmaya basladi.6 ay sonrasinda da annesini basima dikti.Kaynana da tam esma sultan.Neyse anneme oyle deme anneme boyle deme derken kizlar ben patlatim ve esim evden kovdu ve ben amerikadan turkiyeye baba evine döndüm.Velhasil ben bu adami bosamaya karar verdim.Daha oncesinde de annesiyle ilgili sorunlarda bana bosanalim ben bukadarim diyordu.2 aydir ayriyiz ve bu aksam dananin kuyrugu kopacak arkadaslar.Size ana kuzusu ile barış saglanir mi duzelir mi bilgisini saglayacagim:)
Herkese merhaba.Uzuun zamandir burada kayinvalide,es ailesi gibi konulari okuyup okuyup yorumlar yaziyorum,fikirler aliyorum ama evliligiminde nerdeyse sona geldigi bir donemde (terapi,kurtarma calismalari icin ugrasiyoruz) sizlerden alacagim yasanmis orneklere cok ihtiyacim var.Tabiiki her cift parmak izi gibi ama ne olur son cabalarimizda destek olacak bisiyler soyleyin bana.
Esim ailesine(ablalarina ve ozellikle annesine) cok duskun ve ailenin en kucuk erkegi.Kisaca beni yok saymalariyla baslayan bir evlilik,esimle olan sevgiye guvenerek hic sorun yapmadim bir cok seye ama bunlar birikti birikti ve yanina esimin evlilik sistemi gerekliliklerine uyum saglama sorunu(zayif karakter) ve keyfine duskunlugu(birikim kafasi yok ) ve annemi 6 ayda bir -senede bir yanima alicam uzun kalicak bastirmalariyla beraber,ablam da gelicek tatile vs sartlari girince ben artik idare edemeyip patlama noktasina geldim ( annesi de yanimizdaydi) ve tartisma yasandi.Esim bu evden cik bosaniyoruz ne istiyosan soyle seklinde evden cikarinca bir sure ailemde kaldim ve arada tartismalar vs abim bir konustu esimle derken evlilik pazar yerine donmus oldu.Ve aslinda ben hakliyken haksiz konumuna dustum.
Suanda da at pazarligina donmus evlilikte benim istedigim sistemimizi kurmakken esimin istedikleri
1-annem 6 ayda bir buraya gelecek 2 ay 1 ay toplamda 3 ay bizde kalacak
2-ablam gelecek 1 ay bizde kalacak.
3-ben tatillerimi kendi sevdiklerimle geciricem cunku senle yasiyorum zaten.
4-yilbaslarinda annesiyle olucakmis
5-ev alma konusunda da daha zaman varmis
6-bu sartlarda da cocuk dusunemezmis
Okuyunca bana da cok mantiksiz geldi.bosanmak mantikli gibi sanki.
Kizlar duygusalim ve bana akil verin ne olur.Evliliginde buradan top döndüren var mi?
Burdan da mantikli destekler alinca kafam daha da netlesti.biletim valizlerim hazir.is bakicam falan.benim de kismette bu varmis:)
Bende evliyim maLesef eşimin teyzesine kadar laf söyler ama Benim söylediklerim eşimin zoruna gidiyor ve bende çok sıkıldımAllahim ne yasadim ben diye sorgularken kendimi deli gibi suclu hissediyorum.Sonra diyorum ki nasil tek suclu sen olabilirsin ikili iliskide.Ruya gibi bir baslangic,ruya gibi bir dugun ama 3 yil sonrasinda ayrilik...Cok seviyordum kocami ,o da beni cok seviyordu ama hep bir onun ailesi sorunu vardi aramizda.Onun kör bir sekilde baglandigi,ve hassasiyeti bildigimden zerre kadar art niyet gutmedigim ama seytan kadin olarak ilan edilen ben.Anlatamadim.Yanlis anlatma yollarindan da gitmis olabilirim ama niye ben taraf olarak ilan ediliyorum? Niye esim ailesini arkasina alirken beni karsisina aliyor.Peki cok severken niye ben boyle ikilemlerin icinde deliriyorum? Ben miyim sorun cikartan? Anlamiyorum kizlar? Esimde beni anlamiyor.Peki niye yalniz hissesiyorum evlilikte bana ne olur ne olur birseyler yazin.Herkes sicacik evinde rahatken benim kocam bana ruhsal eziyet cektiriyor.Dayanamadim gidiyorum!!!!!
Ya canım yoluna bak rabbim yolunu güzel etsin inşallah tez vakitte unutturdu bu adam müsveddesiniEvet ta kendisi.Kalp agrilarim basladi artik dayanamiyorum.Sevgi degil izdirap haline geldi.
Aslinda her an ,her dakika ayrilma noktasindayiz.Sorunlar şoyle baslamisti.Ilk once ben icsel olarak yasamaya basladim esimin kendi ailesine oncelik vermesinden.Kirmadan tatli tatli ifadeye etmeye calistim kendimi sert tepkiler aldim.bosanalim kabul etmiyosan seklinde.Ben de korkmaya basladim ya bu cocuk niye bosanalim diyor evlendik gecinelim seklinde idare etmeye basladim.Sonra baktim her durumda ( ben zaten esimleyim,evimdeyim) esim once ailesini tercih ediyor cunku zaten ben senle beraberim diyor.Bunlar baska sorunlarla da katlandi katlandi benim icin ifade edilemez esim tarafindan da bunlar kabul edilemez ben sorunlu insanim seklinde algilaninca dayanamadim annesine actim konuyu.annesiyle konusmam bomba etkisi yaratti.ben delirecegime annesi ve kocam delirdi.ve ben dayanamadim atladim gittim anneme.ve elim ayagim titredi konusmak yuzlerini gormek istemedim.sonra ben ne yaptimlar havada ucustu.hep tehdit ettin beni dedim.bosanalim diye diye bitirdin beni dedim.kac kere dedim dedi.kac keresimi var ben guvensiz hissesiyorum dedim.derken sonuc bu.Bir önceki konunda konustugunuzu ve işte düzelmezsen seneye boşanalım dediğinizi yazdmıştın...2 gün içinde yine ne oldu da ayrılma noktasına geldiniz?
Bu degersizlik duygusuyla her gunum zehir.Her gun izdirap.Kafayi yeme noktasindayim artik sorun dusunmekten.Kolay olmayacak biliyorum ama bu evlilikte kalirsam da ölü balik gibi yasayip gidicem.Kaç kız kaç valla bak. İnsan kuş gibi oluyor. Şahsen ben arkama bakmadan kaçtım. Geçmişte açtığım konuları okuyunca kendi kendime sarılıp ağlayasım geliyor nasıl katlandım diye.
Kendimize yazık, o kadar kurban etmeye alıştırılmışız ki kadınlığımızı; karşı tarafın hadsizliklerine, terbiyesizliklerine sabretmezsek kınanırız sanıyoruz.
Yok artık öyle bir dünya, sana senden ötesi yok.
Ben artık eziyete dayanamayıp o evden çıktığımda; işte şimdi bana günler aydı çok şükür dedim.
Korkunç gelse de zamanla işler rayına oturuyor.
Ailesini, kendi kurduğu ailesinin önünde tutan her kim olursa olsun anakuzusudur. Onlar da zaten eş değil kendilerine köle arıyorlar. Biliyorum.
Aslinda her an ,her dakika ayrilma noktasindayiz.Sorunlar şoyle baslamisti.Ilk once ben icsel olarak yasamaya basladim esimin kendi ailesine oncelik vermesinden.Kirmadan tatli tatli ifadeye etmeye calistim kendimi sert tepkiler aldim.bosanalim kabul etmiyosan seklinde.Ben de korkmaya basladim ya bu cocuk niye bosanalim diyor evlendik gecinelim seklinde idare etmeye basladim.Sonra baktim her durumda ( ben zaten esimleyim,evimdeyim) esim once ailesini tercih ediyor cunku zaten ben senle beraberim diyor.Bunlar baska sorunlarla da katlandi katlandi benim icin ifade edilemez esim tarafindan da bunlar kabul edilemez ben sorunlu insanim seklinde algilaninca dayanamadim annesine actim konuyu.annesiyle konusmam bomba etkisi yaratti.ben delirecegime annesi ve kocam delirdi.ve ben dayanamadim atladim gittim anneme.ve elim ayagim titredi konusmak yuzlerini gormek istemedim.sonra ben ne yaptimlar havada ucustu.hep tehdit ettin beni dedim.bosanalim diye diye bitirdin beni dedim.kac kere dedim dedi.kac keresimi var ben guvensiz hissesiyorum dedim.derken sonuc bu.
Anakuzularına değmez.Bu degersizlik duygusuyla her gunum zehir.Her gun izdirap.Kafayi yeme noktasindayim artik sorun dusunmekten.Kolay olmayacak biliyorum ama bu evlilikte kalirsam da ölü balik gibi yasayip gidicem.
Ya oyle bir noktadayizki karsimda es degil bir cocuk her lafin altinda bit yenigi arayan,ben birseyler anlatmaya calistikca dibe batan ve cikamayan.Ailem ve ben dunyanin en kotu insanlariyiz diye kafasina yerlestirdi cikaramiyorum.Iyi de kardesim olmamis iste senin evlilik kafan gel ayar yap.Bak konusalim diye dedigim laflari yedim geri geldim konusalim diye.Sirf konusalim diye .Bosanalim korkusuyla yasamak boynunda iple gezmek gibi birsey.Kendimi ifade edemiyorum,etmeye kalkinca bitsin,ayrilalim.,git.Ya bu cocuklugu kabul et ben de hatalarimi telafi edeyim.Bir de ablalari gercekten haksizlik yapiyor benin kocaya bana kardeslerim oyle yapsa birak kocami ben mesafenin alasini koyarim.Haksizlik gorupte karisini terk eden adam olarak tarihe gecti.Bende evliyim maLesef eşimin teyzesine kadar laf söyler ama Benim söylediklerim eşimin zoruna gidiyor ve bende çok sıkıldım
Jenniffer Lopez'in vay kaynanam vay diye bir filmi vardıAcaba bu durum yabancı ulkelerde de var mi
Es.ailesi yuzunden biten evlilikler
Yoksa sadece bize mi ait
Bir aile cocugunun mutlu olmasini neden istemez
Yada kisi neden kurduğu yuvaya sahip çıkmaz
Ozaman otur ananla evinde
Neden ailelerine kul kole arıyorlar
Bunu erkek cocuklar bilhassa yapiyor.
Bunu yaptim,ama yaptikca herkes bireysellesti.E o zaman sadece ev arkadasi oluyoruz.Evet bana inat yapip giderdi sonra da yana yakila beni arardi.Cunku kavga ederlerdi geri gelirdi.E biz parkta oyun mu oynuyoruz.Bence sizde şöyle bişey olmuş; siz ailesi konusunu kafaya taktıkça buna odaklandıkça adam işi inada bindirmiş...siz dedikçe kıymete bindirmiş...bu tipler böyledir....yarın başkasıyla evlense o ailesini hiç konuşmasa adam belki anasını görmeye bile gitmeyecek ...boyle erkekler, kadın bi konunun ne kadar üzerine giderse o kadar o konuyu silah olarak kullanmaya bayılıyorlar ....keşke kendinize odaklı yaşasaydınız takmasaydınız bu kadar...tatile anasıyla mı gitmek istiyor tamam hayatım güle güle git ben de kendi tatilimi yaparım deyip tek basınıza gitseydiniz dakka başı sizi arar belki sizin yanınıza gelirdi
Bu tip erkeklerin soylediklerini takmayacaksın
Şoyle oldu ; bosanmadan bir konusalim son kez oldu.Geldim( geri donmus oldum evet) ama subat ayindan beri hergunumuz zehir,kocam yasadiklarimizi kafaya takti takti durdu,hayattan koptu,yuzu gulmuyor,surekli dusunuyor,beni sucluyor ve hep beni sucluyor.Ben kotu bir adam degilim diyor.Evet kotu adam hic ama hic demedim ona,manipule ediyor.o asagi cektikte ben de asagi cekiyorum.Her zaman anlayisli,uyumlu bir kadin yok artik.En son patlama noktamiz şu oldu; uzun is seyahatindeydi ( zaten cok seyahatleri olan biri) 2 aylik bir surecten sonra dogumgunum olan gun Turkiyeye geldi ve o aksam yanima degil arkadaslariyla raki sofrasina gitti ,sonra da ablasina.Zaten davet edecegimi bildigi icin (kaldiki oyle bir gunde davet olmaz kocan direk yanina gelir.) Plani kafasina gore yapmis.Bana da birsuru bahaneyle sus ve otur ben diledigim gibi dolasicam emrivakisinden sonra ben agladim o gece ama ona degil kendime.O noktaya kadar hersey idarem altindaydi ama o gece artik dayanamadim ve benim gonlum kirilan bardak gibi sesler cikardi.( oncesinde zaten yeni yil vs hep ailesiyle planlar yapilirdi goz yumdum)E siz zaten boşanma aşamasında değil miydiniz? Ailenizin yanındaydiniz diye hatırlıyorum? Affedip geri mi döndünüz?
Şoyle oldu ; bosanmadan bir konusalim son kez oldu.Geldim( geri donmus oldum evet) ama subat ayindan beri hergunumuz zehir,kocam yasadiklarimizi kafaya takti takti durdu,hayattan koptu,yuzu gulmuyor,surekli dusunuyor,beni sucluyor ve hep beni sucluyor.Ben kotu bir adam degilim diyor.Evet kotu adam hic ama hic demedim ona,manipule ediyor.o asagi cektikte ben de asagi cekiyorum.Her zaman anlayisli,uyumlu bir kadin yok artik.En son patlama noktamiz şu oldu; uzun is seyahatindeydi ( zaten cok seyahatleri olan biri) 2 aylik bir surecten sonra dogumgunum olan gun Turkiyeye geldi ve o aksam yanima degil arkadaslariyla raki sofrasina gitti ,sonra da ablasina.Zaten davet edecegimi bildigi icin (kaldiki oyle bir gunde davet olmaz kocan direk yanina gelir.) Plani kafasina gore yapmis.Bana da birsuru bahaneyle sus ve otur ben diledigim gibi dolasicam emrivakisinden sonra ben agladim o gece ama ona degil kendime.O noktaya kadar hersey idarem altindaydi ama o gece artik dayanamadim ve benim gonlum kirilan bardak gibi sesler cikardi.( oncesinde zaten yeni yil vs hep ailesiyle planlar yapilirdi goz yumdum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?