- 15 Ekim 2016
- 31
- 3
- 86
- 33
özel mesaj atamıyorum size mesaj atabilirmisiniz rica etsemMide bölgesinde beyin nöronları bulundu Amerikalı bilim adamları tarafından. Yani beyinin en ufak kötü düşüncesinde ilk etkilenen mide oluyor. Psikolojim bozuk değil diyorsunuz ama buna siz deği laiktir karar verir. Gülüyor eğleniyor ya da elle tutulur bir sebep yok diye psikolojim düzgün demek biraz olanaksız. Kurduğunuz bir cümleden doktorlar anlıyor ne durumda olduğunuzu. Bence sizde bir psikologdan yardım alarak sorunu çözmeye çalışın. O yumruk genelde psikolojik durumlarda oluşuyor.
Helikobakter olduğunuzu endoskopiden mi anladınız? Tedavi oldunuz mu? Sonrasında geçti dediler mi?
Iyilestiniz mi bulantidan kurtuldunuz mu simdi nasilsinizZaten şu koca İstanbul'da yalnızım. Bir eşim var yanımda başka kimsem yok. Eşimi de bıktırırsam ne yapıcam? Kendime gelmek zorundayım. Bununla başa çıkmak zorundayım. Ama dayanacak gücüM kalmadı. Allahım beterinden korusun beterin beteri var ama gerçekten çok zorlanıyorum. Nolur birbirimiz için dua edelim de geçsin. Ben yaşadığım için sizlerin ne çektiğinizi biliyorum. Bu durum dışardan bakıldığı gibi kolay değil.
özel mesaj atamıyorum size özelden yazabilirmisinizÖncelikle şunu söyleyim mide rahatsızlığının psikolojik olması için bence midede de bir sorun olması gerekiyor. Şöyle ki hayatım boyunca çok hassas midem olmuştur kokudan şundan bundan hep psikolojik sanırdım bir öğrendim ki astım hastasıyım sonra öğrendim ki astımımın sebebi reflü. Bulantılarım da reflü gastrit ve sinüzitten dolayı hassas olan midemin stresi üzüntüyü kaldıramamasından. 9 yıldır böyleyim ağlayınca, yüksek sesle gülünce, bağırınca, diş fırçalarken, sinirlenince, üzülünce bulantı ve öğürme başlıyor. Özellikle sabahları aç karnına bir bulantı alıyordu ki sorma. Bir lokma yemek mümkün değil. Öğlen 1-2 olacak da ben yemek yiyeceğim. Kusma çok üzülünce oluyordu bende , ağladıkça kusuyordum kustukça ağlıyordum. şu yaşadığın şey sadece psikolojik olamaz. Ben de bir sürü test yaptırdım helikobakteri büyük abdestte bakıldı çıkmadı ama kesin sonuç değilmiş endoskopi olmam lazımmış doktorun ilaç vermesi için. Korktuğum için deneme yanılma bir şeyler yaptım.
Öncelikle mide için kullanılan şurupların etkili olmadığına şahit oldum. Rennie gibi çiğneme tableti formunda olanlar daha etkili nedendir bilmiyorum.
Kendi uygulamama gelecek olursam kudret narı salçası diye bir şey buldum. Kimi yerde yağı filan var hayır onlar değil salçasını kullandım. İğrenç ötesi kokusu olan kusmuk gibi kokan bir şeydi tadı acımtırak turşu gibi sanki. 40 günlük dozaj halinde. Onu aldım 40 gün kullandım kendine has uygulama şekli var leblebi ile kullanılıyor. Sabah kalkınca da bir çiğneme tableti alıyordum. Ara sıra sabahları mide koruyucu aldım. Çok az leblebi yemek de iyi geliyor. O kırk günden sonra iyiyim. Sürekli olan bulantılarım yok diyebilirim çok çok üzülmezsem sorunum yok şu an. Ara sıra gaz oluyor yağlı baharatlı yediysem üşüttüysem bu da bulantı yapıyor bunun için yanımda rennie ve bulantı ilacı taşıyorum. ben anladım ki sadece psikolojik değil midem sağlam olmadığı için etkileniyor
Allah rizasi icin su mide bulantisina bi care bulan bilen varsa bana da soylesin. Hayatim kabusa dondu resmen. Zorla yasiyorum. Bana yardimci olun nolur
Bende psikolog ve psikiyatri den yardım alıyoeum bizde olayın kökenine indik. Hem ilaç kullanıyorum her terapi. Belki kısa sürede tedavi olmuyor ama köklü bir çözüm olacak buna inanıyorum. Zaten neye inanırsan o olur siz ona inanmışsınız size iyi gelmiş. Bende doktora inanıyorum. Çünkü bu insanlar 6+ 2 yıl boşuna dirsek çürütmüyor diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun dilerim tekrarlanmaz.
Ben de pazartesi ilaca baslicam büyük ihtimalle doktor randevum var.
iyileştinizmi durum nedir
bütün tetkikler yapıldı benim mesela endoskopi kadn dogum beyin hicbşrsey ckmadı sonrasında psikiyatriye yönlendirildim anksiyete ye baglı kusma ve bulantı oluyor malesef ilaçlarla duruyor kusmalarmarkadaslar uzun uzadıya okuyamadım ama mide bulantısına psikolojik demek için önce endoskopi lazım reflü---safra reflüsü ( ikisi farklı) özellikle ikincisi bulantı yapar kusma da yapabilir .safra kesede kum tas da kusma yada bulantı yapar.bunlara tek elden bakacak kişi gastroenteroloji uzmanıdır cerraha gitmeyin onlar sindirim sistemi uzerine egitimleri az isin uzmanı bu yazdıgım bölümdür mesela helico bakter varsa da kusma bulantı yapar.sorun bulantı ise kusma olsun olmasın bu bölümde uzman dr lar bu işi ilacla tedavi eder.bosa psikiyatri hapı içmeyin.bu dr derseki her sey ii sorun yok o zaman zaten kendisi psikiyatriye git der.
Allah şifa versin.bütün tetkikler yapıldı benim mesela endoskopi kadn dogum beyin hicbşrsey ckmadı sonrasında psikiyatriye yönlendirildim anksiyete ye baglı kusma ve bulantı oluyor malesef ilaçlarla duruyor kusmalarm
seninde böyle bi rahatszlıgn vardı nasıl oldun gebelikte ne yaptın canımAllah şifa versin.
Ben gebelikte ilacıma devam ettim. Bırakmadım. Mg düşük diye Doktorum devam edebilirsin demişti. Daha sonra aynı doktorumla bir sene kadar daha devam ettik ve en sonunda bıraktık. Birlikte başardıkseninde böyle bi rahatszlıgn vardı nasıl oldun gebelikte ne yaptın canım
cok sevindim senin adına sana uzun süre ulaşmaya çok çalıştımm bayadır girmiyordun rexapin kullandn dmi başka ilacta aldn mı gebelikteBen gebelikte ilacıma devam ettim. Bırakmadım. Mg düşük diye Doktorum devam edebilirsin demişti. Daha sonra aynı doktorumla bir sene kadar daha devam ettik ve en sonunda bıraktık. Birlikte başardık
Bebekten dolayı giremedim bir de safariden girmek zor geliyordu keşke uygulaması olsacok sevindim senin adına sana uzun süre ulaşmaya çok çalıştımm bayadır girmiyordun rexapin kullandn dmi başka ilacta aldn mı gebelikte
inanki cok sevndm senin adına öyle sanslısın ki ben gebede kalamıyorum anksiyetemi o tetikliyor eşimin sperm degerlerinde sorun cıktı ben iyileşemedimm anksiyetem tavan dusunmekten saclarm beyazladı Allah banada bi evlat nasip eder insallahBebekten dolayı giremedim bir de safariden girmek zor geliyordu keşke uygulaması olsa
Evet sadece rexapin kullandım ama dozunu hiç yükseltmedik aynı dozda devam ettik. Sonra da bıraktık zaten. Allah razı olsun doktorumdan. Devlet hastanesi ama çok ilgilendi Benimle çok güç verdi bana. Kendime güvendim. Başarırım dedim.
inanki cok sevndm senin adına öyle sanslısın ki ben gebede kalamıyorum anksiyetemi o tetikliyor eşimin sperm degerlerinde sorun cıktı ben iyileşemedimm anksiyetem tavan dusunmekten saclarm beyazladı Allah banada bi evlat nasip eder insallah
canım ilaçları kullanırken iyiyim bırakınca tekrarlıyor durumum öyle bide psikolojik olarak hiç iyi degılım bu sıralar hıc bırakamıyorum hepsi üst üste geldi istanbul eyupte yasıyorumAhhh canım! Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ama sana tek söyleyebileceğim şey psikolojik rahatsızlığı tedavi etmeden çocuk sahibi olmaman olabilir. Benim kullandığım ilaç kadar masum olmuyor her ilaç. Ve gebelikte yaşanan sıkıntılara bu sıkıntılar da ilacı bırakmakta eklenince çok kötü oluyorsun. Ben doktora rağmen ilacı gebeyken bırakmak istedim ama İnan çocuğu bile düşünemeyecek duruma geldim. Mecburen devam ettim.
O yüzden ilk önce kendin iyileş. Sonra çocuk için tedaviler çözümler ararsınız. Artık tıp çok ilerledi. Merak etme. İnsanlar 50 yaşında hamile kalıyor. İmkansız diye bir şey kalmadı artık.
Hangi şehirde yaşıyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?