Psikolojik siddet mi bu? yardim edin

nilayblt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2017
973
275
53
35
merhabalar, 2.5 senedir evliyim.
Esimden psikolojik siddet gordugumu dusunuyorum, ne yapsam hataliyim, ne sorun yasasak hep benim kismimi dusunur kendini hic suclamaz ve bana hep "duzelmem" gerektigini soyler. kavga ettigimizde hakaret kufur eder cok agir konusur bunlardan beni sorumlu tutar, sen hakettin cok usteledin susmadin der.
sinirlidir genel olarak, ve alttan almam gerekir. isi cok yogun hep mesguldur ilgisiz, bunu ne kadar soylediysemde beni dinlemez ve kendini kendi kurallarini onemser.
kiyafetime karisir, kesinlikle diz ustunde bisey giyemem veya dar pantolon ustune normal belde biten bir bluz giyemem uzun birsey olmak zorunda, icki ve sigara icmem yasak. sigara icerken yakalandim sonra gizledim diye benimle 3 gun konusmadi, evlenmeden once birakmistim istemedigi icin. barisip konusmaya basladigimizda eger bir daha sigara icerken gorur veya duyarsa bosanacagini soyledi. ve ayrica sigara icen bir kadindan cocuk istemedigini ve sigara icen bi karisi olamayacagini soyledi. benim burada sagligim, neden tekrar sigara ictigim ,veya benim kimligimin onemi yok "onun karisi" sigara icemez. ve cok rahatlikla bosanabilir bu sebepten.

3 kez kavga esnasinda cok sinirlenip kollarima vurdu yuzumu tutup cekti acitti.

benim ailem modern, beni her konudada destekliyolar. yurtdisinda yasiyoruz bu arada. esimin is gezileride oluyo cokca ve bu esnada yalnizim, ama bende calisiyorum.

cok yoruldum, en cokta beni dinlememesinden, hep suclu olmaktan, ve degersizlestirilmekten.
ben bu kadar degersizmiyim ? :( neden bu muameleyi goruyorum.. ne yapmaliyim?

hem fiziksel hem psikolojik şiddet uygulamış. sevgi de yok gibi adamda
madem çalışıyorsunuz çocukta yok neden çekiyorsunuz böyle birini?
resmen üzerinizde egosunu tatmin ediyor. Ben olsam geçer karşısına içerim sigaramı püfür püfür.
Bu kadar ezdirmeyin kendinizi

Şimdi beni taslayacaklar ama boşan !

Kimse hayvanca muameleyi hak etmez. .beğenmiyorsa beğendiğiyle evlenseydi. .hiç sağlıklı görünmüyor ilişkiniz .. psikolojik şiddetin yanında fiziksel şiddet de başlamış ..tehditler de cabası .. madem bir daha sigara içerken görürse boşayacak ,iç bir sigara bitsin bu iş .. sonu görünmeyen kuyu gibi çünkü ..canına yazık ..

Siz deminki konuda ki bayanmısınız acaba ?
Sigara içtiğini gizlediği için 3 gün konuşmayan bir koca var dı konuda oda iş seyahatindeydi.
KOnunuz benzerlik taşımakta.
Sigara konusunda hassas ise evlenmeseydi,veya siz yavaş yavaş bırakacağınızı söyleyip zaman isteseydiniz.

Siz deminki konuda ki bayanmısınız acaba ?
Sigara içtiğini gizlediği için 3 gün konuşmayan bir koca var dı konuda oda iş seyahatindeydi.
KOnunuz benzerlik taşımakta.
Sigara konusunda hassas ise evlenmeseydi,veya siz yavaş yavaş bırakacağınızı söyleyip zaman isteseydiniz.

evet ayni kisiyim. konu sigara olmaktan cikti, nedense ne yapsam sucluyum, kufur hakaret ettiginde bile davranislarindan ben sorumluyum ne olsa o hakli o buyuk o iyi, ben hep kotu ve degersiz olmaktan biktim tukendim artik yapamiyorum. ne kadar hatali olabilirki bi taraf, ne olursa olsun bana ben degismedigim surece degismeyecegini soyluyor hic biseyin sorumlulugunu almiyor "isine gelirse!" tavri var ne zaman sikayetimi dile getirsem.

On yıl sonra bu eşle nerede olacağınızı hayal edin. Ben iyi
Şeyler göremedim.

Muhakeme yeteneğinizi kullanın derim. Daha kolay karar verirsiniz. Ne yapacağınız belli aslında. Kolaylıklar dilerim..

bende goremedim, hele cocuk oldugu zaman. sanki benim dusuncelerimin, hislerimin hic bi onemi yok duyulmuyo gibiyim. onun onaylamadigi seylere hakkim yok he yaparsam bosanir benden. ..

Kimse hayvanca muameleyi hak etmez. .beğenmiyorsa beğendiğiyle evlenseydi. .hiç sağlıklı görünmüyor ilişkiniz .. psikolojik şiddetin yanında fiziksel şiddet de başlamış ..tehditler de cabası .. madem bir daha sigara içerken görürse boşayacak ,iç bir sigara bitsin bu iş .. sonu görünmeyen kuyu gibi çünkü ..canına yazık ..
neden taslanasin ? dogrulari soyluyorsun
konu sahibi neden kendinize bunlari yaptiriyorsunuz?
siz bir bireysiniz , ozgur bir birey , evlenince kimsenin kolesi olunmuyor , hic saglikli bir iliski degil bu

saglikli degil oylede hissetmiyorum, sigara icmeminde sebebi belli, merak bile etmedi , yeterki karisi sigara icmeyen biri olsun sorun yaratmasin yeterli onun icin.

saglikli degil oylede hissetmiyorum, sigara icmeminde sebebi belli, merak bile etmedi , yeterki karisi sigara icmeyen biri olsun sorun yaratmasin yeterli onun icin.
Seninle sadece çocuk dogurman için Evlendigine bahse girebilirim(hatta k.ka yapan çocuk dogurursan dayak bile yiyebilirsin ) ..birde düzenli seks ihtiyacı ,dışardan gıpta ile bakılan örnek bir evlilik , falan filan .. seni kendi kalıplarına uydurmaya çalışıyor .yalnız olmuyor ,olmayacak ..seçim senin ..

Evet psikolojik şiddet göruyorsun .ben de psikolojik şiddete maruz kalmiş biri olarak çok zor ve yipratici oldugunu söyleyrbilirim.insan kendini ip üzerinde yürüyormuş gibi hisseder yani en ufak bir hata yada karşindakine göre hata olabilecek bi davraniş yada söz mü söyleyeceğim korkusu ile yaşarsin.agir hakaretler duyarsin kendini değersiz hissedersin özgüvenin azalir.benim sigara kullanma aliskanligim yok ama arada bir içerim evli oldugum donem stresten arada yakardim eşim kokusunu aldi ve hakaretler savurdu benim paramla icemezsin v.s dedi yani önemsedigi saglik falan degil....
Bunlar çok yipratici seyler kendini esir gibi hisseder insan bilirim sık sık konular açiyorsun ne yapmayi düşünüyorsun bi planin var mi

Konuşmayı deneyin dicem am pek mümkün değil sanırım bi de ne meraklı lar boşanma YÖK sigara içerden boşarım sağa sola bakarsan boşarım eee boşasın madem kolaysa işin varmış ailen arkanda yurtdışında yaşıyormuşsun hayatını tekrar gözden geçir doğru kararı vereceğine Eminim cnm

bende goremedim, hele cocuk oldugu zaman. sanki benim dusuncelerimin, hislerimin hic bi onemi yok duyulmuyo gibiyim. onun onaylamadigi seylere hakkim yok he yaparsam bosanir benden. ..
sanki biz ne yazarsak yazalım bırakmayacaksınız gibime geldi ama yazayım

herşeyi geçtim fiziksel şiddet var kollarınıza vurmuş yüzünüzü sıkıp çekmiş
(fazla önemi yok ama) sonra gelip özür diledi mi mesela gönül almaya çalıştı mı
hele birde pişman olmuyorsa vay halinize

sigara hassas bir konu.. sigarayı hiç istemeyen bir insan hiçbir zaman ağzına sürmemiş bir inanla evlenmeli bence

zaten bir süre sonra dayanamayıp seni psikolojik olarak hasta edip sende boşanmak isteyeceksin.adam doğuştan mnyak sanki.bu zamana kadar iyi sabretmişsiniz. bi yere kadar bu psikolojik işkenceden uzak durmak psikolojinizi korumak için mümkün olduğunca ona hissettirmeden uzak durmak lazım.

merhabalar, 2.5 senedir evliyim.
Esimden psikolojik siddet gordugumu dusunuyorum, ne yapsam hataliyim, ne sorun yasasak hep benim kismimi dusunur kendini hic suclamaz ve bana hep "duzelmem" gerektigini soyler. kavga ettigimizde hakaret kufur eder cok agir konusur bunlardan beni sorumlu tutar, sen hakettin cok usteledin susmadin der.
sinirlidir genel olarak, ve alttan almam gerekir. isi cok yogun hep mesguldur ilgisiz, bunu ne kadar soylediysemde beni dinlemez ve kendini kendi kurallarini onemser.
kiyafetime karisir, kesinlikle diz ustunde bisey giyemem veya dar pantolon ustune normal belde biten bir bluz giyemem uzun birsey olmak zorunda, icki ve sigara icmem yasak. sigara icerken yakalandim sonra gizledim diye benimle 3 gun konusmadi, evlenmeden once birakmistim istemedigi icin. barisip konusmaya basladigimizda eger bir daha sigara icerken gorur veya duyarsa bosanacagini soyledi. ve ayrica sigara icen bir kadindan cocuk istemedigini ve sigara icen bi karisi olamayacagini soyledi. benim burada sagligim, neden tekrar sigara ictigim ,veya benim kimligimin onemi yok "onun karisi" sigara icemez. ve cok rahatlikla bosanabilir bu sebepten.

3 kez kavga esnasinda cok sinirlenip kollarima vurdu yuzumu tutup cekti acitti.

benim ailem modern, beni her konudada destekliyolar. yurtdisinda yasiyoruz bu arada. esimin is gezileride oluyo cokca ve bu esnada yalnizim, ama bende calisiyorum.

cok yoruldum, en cokta beni dinlememesinden, hep suclu olmaktan, ve degersizlestirilmekten.
ben bu kadar degersizmiyim ? :KK43: neden bu muameleyi goruyorum.. ne yapmaliyim?

Sadece psikolojik degil.
Is fiziksel siddete de donusmus.
Sen elbette ki degersiz degilsin.
Klasik erkek kafasi.
Kadin onun evcil hayvani.
Es degil.
Ben derim ki sizi es olarak gorecek bir insan ile daha mutlu olabilirsiniz.
Imkaniniz var ise bosanin.
Bosanmayacaksaniz da Allah size yardim etsin.

sigara konusunda tercihi olabilir, sigara içen biriyle birlikte olmak istemeyebilir tamam,
ama evlenmeden önce konuşulmalıydı bu konu.
(benim de kabul edebileceğim bir şey değil, sigara içen biriyle aynı evde yaşayamam, eşim içiyor olsa evlenmezdim net!
ama ona bırak diye baskı yapmazdım)
evlenmeseymiş o zaman. siz de buna "boyun eğerek" tamam dememeliydiniz.
eşit ilişki kurmamışsınız.
eşinizin ne iş yaptığını merak ettim doğrusu. bu nasıl patlamış ezik egodur!

Back
X