herkesin şartları aynı değil tabii de
önce elime meslek alayım, okuyayım, koca illa şart değil diyen tanıdığım herkes okudu, işini gücünü eline aldı. istiyen evlenecekse yine evlendi.
ki bu insanların nerdeyse hepsi yatılı okullarda okudu (çünkü okutacak bir ailesi yoktu), liseden itibaren de çalıştı, babaları çoğunun alkolikti, çoğunun annesinin okuma yazması yoktu, geneli en az 8 kardeşti. dahası okuyup bir de anne babalarına şehirde ev aldılar ya da en kötü mutfak çatı mobilya vs. yaptılar...ki ben çoğunun anasının babasının hak ettiğini düşünmüyorm da neyse.
tamam şartlar aynı değil de
sene de 2022 size 2000 doğumlu filansınızdır bir de şimdi. uzayın internetin bilgisayarın içine doğdunuz yahu...insanlar video seyredip 18. yabancı dilini öğreniyor bu devirde.
sanki sene 1950de dağbaşında bir köyde doğdunuz (ben gerçekten tek kerpiç odalı bir köy evinde doğdum)
sanki babanız kumar borcuna sattı (böyle satılan bir dünya kadın var çevremde)
yani kusura bakmayın ama
şimdi de deniyor "anneniz çocuğunuza baksın"
e oldu.
babası bakmak zorunda nasıl bakmaz
annesi bakmak zorunda nasıl bakmaz
höf yani.
psikolojim bozuluyor demeyi biliyorsunuz....ona gelince herkes milenyum insanı maşallah!
okuyum, çalışıyım, çocuğu normal bir aile ortamına yapıyıma gelince sene 1600.
şımartanı varsa hadi neyse insan şımarsın da (ki onun da garantisi neyse) yoksa böyle kalır ortada işte...
linç edileceğimi biliyorum.