Psikolojim altüst oldu ..

Boşanma asamasindayim 1,5 yaşı da kızımla babaevindeyim..ilerde zoruna gider derlerdi inanmazdım ama öyleymiş..babamla fena halde kavga ettik dün..bana ağza alınmayacak hakaret etti.bnde cocugumu da muhtaç etmem kimseye kendimi de dedim..annemle de arası açık ,anneme bnden dolayı alda evi terk et dedi..çok kötü durumdayım çaresizim..Babam çocuğumu bile sevmiyo kaç gündür..benimle konuşmuyor..kardesim annemle konusurken kulak misafiri oldum "hersey kızın var diye oluyo,bizim huzurumuzu bırakmadınız,kızını da al kaybolun gidin,sende muhtaç olursun ailene" dedi...çok kötüyüm kendimi yüzsüz gibi hissediyorum..Ben kimsenin ekmeğine muhtaç değilim ki..napicam ben bana bir akıl verin..sığınma evine gitsem çocukla bni alırlar mı? Olayın üzerinden 9 ay geçti..şuan hüngür hüngür ağlıyorum.😭
Bizim ülkemizde kız çocukları evlat değil ki , ayrılıp ailesine dönen erkeği baş tacı ederler ama kız çocuğuna niye geldin diye olmadık zulumler ederler, Allah ıslah etsin babanızı, iş bulmaya çalışın ve o evden çıkın ilk fırsatta..

mesleğin olmadığına kalıbımı basarım
Bunu söyleyince bu çıkarımı yapınca kendinizi ne kadar özel ve zeki hissettiniz degil mı??? Açık değil mi zaten kadıncagazin çalışmadığı hem herkes hemen çalışmak isteğinde çalışabiliyor. Hadi buldu diyelim hemen sartlari sağlayıp kızını alıp yeni bi hayata hemen başlayabiliyor.

Evet yorumunuz kimseyi ilgilendirmez evet bu benim düşüncem diceksiniz size noluyor bile diyebilirsin var o lafı yapıştırip yine muko tespit yapayım potansiyeli sizde âmâ zaten durumu oldukça zor bi kadın yardım edemiyorsak da kendini daha çok kötü hissetmesine sebep yoruma da gerek yok bence.

Tahmin ediyorum ki çalışmıyorsun bi yerden başla demek başka kalıbimi basarim çalışmıyorsun demek neyse uslubuyla beyan aynıdır insan diyorum

Bunu söyleyince bu çıkarımı yapınca kendinizi ne kadar özel ve zeki hissettiniz degil mı??? Açık değil mi zaten kadıncagazin çalışmadığı hem herkes hemen çalışmak isteğinde çalışabiliyor. Hadi buldu diyelim hemen sartlari sağlayıp kızını alıp yeni bi hayata hemen başlayabiliyor.

Evet yorumunuz kimseyi ilgilendirmez evet bu benim düşüncem diceksiniz size noluyor bile diyebilirsin var o lafı yapıştırip yine muko tespit yapayım potansiyeli sizde âmâ zaten durumu oldukça zor bi kadın yardım edemiyorsak da kendini daha çok kötü hissetmesine sebep yoruma da gerek yok bence.

Tahmin ediyorum ki çalışmıyorsun bi yerden başla demek başka kalıbimi basarim çalışmıyorsun demek neyse uslubuyla beyan aynıdır insan diyorum

maalesef bu hikayeler hep böyle başlıyor
sonu asla değişmiyor
ne desek de boş olduğunu biliyorum
hatta artık bu konulara yorum bile yazmıyorum
oysa sizin söyledikleriniz gibi yazacak çok şey var
ancak belki başka okuyanlara örnek olur
aynı senaryoyu yaşamazlar

Hayır çalışmıyorum..uzaklaştırma kararı falan var o yüzden hiçbir ise girmedim
Bir süre ailenizde dişinizi sıksanız gündelik işlere falan gitseniz ve para biriktirip ayrı eve çıkamaz mısınız ?
Annenizde çocuğunuza bakar .
Çünkü hem kreş masrafı , hem ev giderlerine tek basına yetişmeniz mümkün değil.

Bir süre ailenizde dişinizi sıksanız gündelik işlere falan gitseniz ve para biriktirip ayrı eve çıkamaz mısınız ?
Annenizde çocuğunuza bakar .
Çünkü hem kreş masrafı , hem ev giderlerine tek basına yetişmeniz mümkün değil.
Yok mümkün değil, yukarida da belirttiğim gibi anlaşmalı bosanicam kabul ederse

maalesef bu hikayeler hep böyle başlıyor
sonu asla değişmiyor
ne desek de boş olduğunu biliyorum
hatta artık bu konulara yorum bile yazmıyorum
oysa sizin söyledikleriniz gibi yazacak çok şey var
ancak belki başka okuyanlara örnek olur
aynı senaryoyu yaşamazlar
Evet katılıyorum cok örnek var ayni senaryo farklı kahramanlar ama bizde cevrede haberlerde duyduğumuz o kadar aynı olaya aynı burdaki gibi yorum yaparken aynı olay başımıza geldiğinde çaresiz kalabiliriz.

Cok az kişi başına gelen felaketi belki hakeder. Konu sahibi ne yaşadı okumak istedi mi okutulmadi, çalışmak istedi de mi is bulamadi vs vb cevaplarını bilmiyoruz.

Sadece böyle ust notadan o yorum beni rahatsız etti elbette hepimiz ölçü dahilinde istediğimizi yazarız. Cok ayni konulardan sıkıldıysak yazmayız olur biter. Iyi forumlar

Dante Dante ye neden kızıyorsunuz ki ?
İşte boşuna demiyorlar her kadının bir mesleği mutlaka olmalı, çalışmalı diye.

Mesleği , işi olsa şimdi bu duruma düşer miydi? Tutardı evini mis gibi yaşardı.
Herkes mesleği işi olsun ister..ama kimse hayatını degistiremiyor elimde olsa okurdum sonuna kadar mesleğimi de elime alırdım.kimse ailesini secemiyor,..sizin hayatınız mesleğiniz olabilir ama herkes eşit şartlarda değil maalesef..

Düşmezdi ama neden bu durumda keyfi mi onu da bilmiyoruz. Her kadının çakışması gerektiğini üstüne başa basa bende haykırıyorum 15 yıldır doğuda batıda çalışan ve her fırsatta kızlara pozitif ayrımcılık yapan bir öğretmenim.

Cok aşikar zaten çalışmadığı bunu, sebeplerini sorgulamak ıstersek sizin ya da bı iki yorumda olduğu gibi ilimli sorularla olsa daha güzel olmaz mi?

Kalıbımi basarim çalışmıyorsun cümlesi bana gereksiz bi çıkış cümlesi geldi onu eleştirdim.

Herkes mesleği işi olsun ister..ama kimse hayatını degistiremiyor elimde olsa okurdum sonuna kadar mesleğimi de elime alırdım.kimse ailesini secemiyor,..sizin hayatınız mesleğiniz olabilir ama herkes eşit şartlarda değil maalesef..
Elbette herkesin hayat şartları aynı değil.

Kaç yaşındasınız ?
Yaşınızın küçük oldugunu düşünüyorum, hayatın bir yerlerinden tutunmalısınız.

Boşanma durumlarını hallettikten sonra; halk eğitim kurslarına katılıp bir meslek sahibi olabilirsiniz. Mesela dikiş nakış, pastacılık gibi birçok kurs açılıyor .

herkesin şartları aynı değil tabii de

önce elime meslek alayım, okuyayım, koca illa şart değil diyen tanıdığım herkes okudu, işini gücünü eline aldı. istiyen evlenecekse yine evlendi.

ki bu insanların nerdeyse hepsi yatılı okullarda okudu (çünkü okutacak bir ailesi yoktu), liseden itibaren de çalıştı, babaları çoğunun alkolikti, çoğunun annesinin okuma yazması yoktu, geneli en az 8 kardeşti. dahası okuyup bir de anne babalarına şehirde ev aldılar ya da en kötü mutfak çatı mobilya vs. yaptılar...ki ben çoğunun anasının babasının hak ettiğini düşünmüyorm da neyse.

tamam şartlar aynı değil de
sene de 2022 size 2000 doğumlu filansınızdır bir de şimdi. uzayın internetin bilgisayarın içine doğdunuz yahu...insanlar video seyredip 18. yabancı dilini öğreniyor bu devirde.

sanki sene 1950de dağbaşında bir köyde doğdunuz (ben gerçekten tek kerpiç odalı bir köy evinde doğdum)
sanki babanız kumar borcuna sattı (böyle satılan bir dünya kadın var çevremde)

yani kusura bakmayın ama

şimdi de deniyor "anneniz çocuğunuza baksın"

e oldu.
babası bakmak zorunda nasıl bakmaz
annesi bakmak zorunda nasıl bakmaz

höf yani.

psikolojim bozuluyor demeyi biliyorsunuz....ona gelince herkes milenyum insanı maşallah!
okuyum, çalışıyım, çocuğu normal bir aile ortamına yapıyıma gelince sene 1600.

şımartanı varsa hadi neyse insan şımarsın da (ki onun da garantisi neyse) yoksa böyle kalır ortada işte...
linç edileceğimi biliyorum.

Evet katılıyorum cok örnek var ayni senaryo farklı kahramanlar ama bizde cevrede haberlerde duyduğumuz o kadar aynı olaya aynı burdaki gibi yorum yaparken aynı olay başımıza geldiğinde çaresiz kalabiliriz.

Cok az kişi başına gelen felaketi belki hakeder. Konu sahibi ne yaşadı okumak istedi mi okutulmadi, çalışmak istedi de mi is bulamadi vs vb cevaplarını bilmiyoruz.

Sadece böyle ust notadan o yorum beni rahatsız etti elbette hepimiz ölçü dahilinde istediğimizi yazarız. Cok ayni konulardan sıkıldıysak yazmayız olur biter. Iyi forumlar

çağımızda bu argümanlar bana çok boş geliyor
gençken ben de öyle düşünürdüm ama zamanla insan daha akılcı düşünüyor
bunu yazan zorla evlendirilmiş 50 yaşında kocasının kapıya attığı bir kadın olsa ben de bir şey demezdim
ama genç yaşlarda okuyup meslek edinmek yerine koşa koşa evlenen biri için susamıyorum
bu çağda eğitimsiz kalmak mümkün değil ancak bilinçli bir seçenek
biliyoruz zor aileler var ama ailesini polise valiye kadar şikayet edip okuma şansını elde eden çocuklar var
her türlü uzaktan açıktan eğitim var
meslek edindiren maaş destekli-garantili kurslar var
o yüzden boş romantizme gelemiyorum

Ana fikre ben de katılıyorum; mesleği, işi olsa durumu daha farklı olabilirdi. Ama o yorumu okuduğumda konu sahibi ile empati yaptığımda üzücü buldum. Yanlış üslup doğru sözün celladır denir ya öyle oldu burada da..

herkesin şartları aynı değil tabii de

önce elime meslek alayım, okuyayım, koca illa şart değil diyen tanıdığım herkes okudu, işini gücünü eline aldı. istiyen evlenecekse yine evlendi.

ki bu insanların nerdeyse hepsi yatılı okullarda okudu (çünkü okutacak bir ailesi yoktu), liseden itibaren de çalıştı, babaları çoğunun alkolikti, çoğunun annesinin okuma yazması yoktu, geneli en az 8 kardeşti. dahası okuyup bir de anne babalarına şehirde ev aldılar ya da en kötü mutfak çatı mobilya vs. yaptılar...ki ben çoğunun anasının babasının hak ettiğini düşünmüyorm da neyse.

tamam şartlar aynı değil de
sene de 2022 size 2000 doğumlu filansınızdır bir de şimdi. uzayın internetin bilgisayarın içine doğdunuz yahu...insanlar video seyredip 18. yabancı dilini öğreniyor bu devirde.

sanki sene 1950de dağbaşında bir köyde doğdunuz (ben gerçekten tek kerpiç odalı bir köy evinde doğdum)
sanki babanız kumar borcuna sattı (böyle satılan bir dünya kadın var çevremde)

yani kusura bakmayın ama

şimdi de deniyor "anneniz çocuğunuza baksın"

e oldu.
babası bakmak zorunda nasıl bakmaz
annesi bakmak zorunda nasıl bakmaz

höf yani.

psikolojim bozuluyor demeyi biliyorsunuz....ona gelince herkes milenyum insanı maşallah!
okuyum, çalışıyım, çocuğu normal bir aile ortamına yapıyıma gelince sene 1600.

şımartanı varsa hadi neyse insan şımarsın da (ki onun da garantisi neyse) yoksa böyle kalır ortada işte...
linç edileceğimi biliyorum.

aklın yolu bir olunca :KK50:

çağımızda bu argümanlar bana çok boş geliyor
gençken ben de öyle düşünürdüm ama zamanla insan daha akılcı düşünüyor
bunu yazan zorla evlendirilmiş 50 yaşında kocasının kapıya attığı bir kadın olsa ben de bir şey demezdim
ama genç yaşlarda okuyup meslek edinmek yerine koşa koşa evlenen biri için susamıyorum
bu çağda eğitimsiz kalmak mümkün değil ancak bilinçli bir seçenek
biliyoruz zor aileler var ama ailesini polise valiye kadar şikayet edip okuma şansını elde eden çocuklar var
her türlü uzaktan açıktan eğitim var
meslek edindiren maaş destekli-garantili kurslar var
o yüzden boş romantizme gelemiyorum
Eğitimsizligin seçenek degil zorunluluk olduğu ve bunun azımsanmayacak bi oranda olduğunu çok görüyorum. Aslında isin anafikrinde ikimiz de kadının çalışma fikirini savunuyoruz ayrılan noktamız birimizin keyfine göre kocaya kaçıp kaderini bile isteye kendi yazıp yaşadığını düşünmesi, öbürünün acaba arka planda zorba , cahil bi ailede mi büyüdü ki( konusuda abisi babası belli) kendi isteğiyle mi evlendi vs düşünüp çaresiz olabileceğine ihtimal tanıyor.

Çalışsa bile gidemeyen gitmeyen kadınlar var. Çalışsa bile kendini ezdiren sesini çıkaramayan. Isın güzel tarafı konu sahibi bosanma adımını atmis

Ana fikre ben de katılıyorum; mesleği, işi olsa durumu daha farklı olabilirdi. Ama o yorumu okuduğumda konu sahibi ile empati yaptığımda üzücü buldum. Yanlış üslup doğru sözün celladır denir ya öyle oldu burada da..
Bende o acıdan baktım yoksa tabiki herkes çalışsın zengin olsa da kocası iyi olsa da.

Her seyin farkındadir zaten o da ama bende üzüldüm çünkü tanıdığım lisans mezunu kalifiye insan bulamıyor bulsa bile şartları bi araya getiremiyor neyse inşallah konu sahibine hayırlı kapılar açılır

mesleğin olmadığına kalıbımı basarım
Mesleği yoksa ne oluyor mesleği olandan daha mı az saygı sevgi hakediyor? Mesleği olanlar daha mı insan oluyor?
Mesleği olanların iki eliyle bir işini doğrultamadığını ama mesleği olmayanların dimdik ayakta durup kendine mükemmel hayatlar kurduklarını çok kez gördüm
Siz kalıbınızı basınca bu kadına ne gibi bir faydanız oldu? Yoksa sizin mesleğinizde kalıp basmak mı?

Ben boşanıp baba evinde mutlu olan birini görmedim. Bence bu sizin için artik bir adım atma sebebi olsun ve iş aramaya başlayın . Gerçek şu ki malesef her kadın için geçerli bu durum

Back
X