• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojim bozuldu... Bunaldım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
benzer bir anneniz olsa diken ustunde otursanız herseyinize sizin adınıza bir başkası karar veriyor olsa ayni sekilde düşünebilir miydiniz acaba çok merak ediyorum. kolay geliyor ordan bakinca. Ama telefonu eline aldın diye supheli bakislarla karsilasmak kapidan cikarken askeriyede gibi kontrolden gecmek hiç kolay değil emin olun.
Benim annemde oyledi hele babam daha cok gun olurdu carsiya bile cikmisligim olmazdi asla arkadas ortamim olmadi birlikte gezip tozmadik erkek arkadasim oldu ayni tepkiyi bende aldim ama simdi annemi cok ii anliyorum iyiki onlarin kiziyim gurur duyuyorum

Bir canlıyı kendi hayatınızda değişiklik olsun diye, annelik duygusunu tatmak için doğurduğunuzda o sizin malınız olmuyor.Sırf siz doğurdunuz diye.O bir birey.Yoksa herkesi birileri doğuruyor zaten.
Anneliğin en büyük görevi yavrusunu mutlu etmektir bence.Korumak için kafese kapatsın günde üç öğün beslesin o halde.Mutlu olmadıktan sonra en güvenli şatolarda korunsa kaç yazar.

Hz.veysel karani peygamber efendimizi gormeyi cok istermis ama annesi musede etmezmis gozleri kor bakacak kimsesi yok diye gidememis annesi olunce yoluna baslamis hemen ama gidince peygamber efendimiz olmus gorememis ...bizler kimse bu gibilerden olamayiz eminim ama dusununki anne hakki buyuktur ve peygamber efendimiz olanlardan haberdar oldugundan hirkasini ona verir ...anne hakki o kadar buyukki cennet serilmis altimiza hakkini verelim öf demiyelim kizmak ne ayip degilmi ya senin kizin dusunki bunlari yazdi ...

Ben kızımı hayattan bezdirip intiharın eşiğine getirecek kadar boģarsam yapsın bence beni kendime getirsin.

abim başka sehirde çalışıyor atandi ev tuttu 3 erkek arkadaşıyla. O da istemez zaten. Gerçekten ne yapacağımı şaşmış durumdaym. Bi başına birakip gitmeye de korkuyorum şeker hastası bisey falan olur sonra vicdan azabı cekerim diye. Gecen abim konusunu açtı. Şimdi ataninca gidersin kızınla ama bi yer sec kendine kizin da ataninca sana bi ev alalim. Ben surekli ordan oraya tasincam memurum ben surekli benle mi gelcen kızın da yarın bi gun evlencek gitcek dedi. Ona bile bozuluyor evlenince de benle gelmeyi düşünüyordu galiba. İstemiyorum atanınca benle gelmesini ama bunu açıkça soylemek ne mutlu doğru olur bilmiyorum. Hem de dışarıdan gelecek tepkileri de düşünüyorum anneyi tek birakti gitti der herkes he bi de ulkemizde maalesef bisey var ya kiz cocuklarina kız evladinin ustune cok duserler mantığı baba da yok simdi evde kadin yalnız niye gitmiyor kızının yanına dye herkes çok gorcek bana. Annem zaten istemiyorum desem cok kirilcak ama napaym bilemedim ben. Subatta atanirsam eğer daha yeni tasindik bidaha masraf edemem diyip goturmicem ama sonradan mutlaka gelmek istiycek. Napcam ben evde kuş gibi tek başıma diyor. Ama bi omur benle ordan oraya gelemez ki

Çok zor bi durum. Allah kolaylık versin. Hani ne desem bilemedim. Her iki seçenek de kötü. . İlla gelirse konuşun, anlaşın. Artık mesleğimi de aldım elime, ben neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorum. Lütfen çok fazla beni yönlendirip, kalıplara sokmaya çalışma artık deyin. .

Bir canlıyı kendi hayatınızda değişiklik olsun diye, annelik duygusunu tatmak için doğurduğunuzda o sizin malınız olmuyor.Sırf siz doğurdunuz diye.O bir birey.Yoksa herkesi birileri doğuruyor zaten.
Anneliğin en büyük görevi yavrusunu mutlu etmektir bence.Korumak için kafese kapatsın günde üç öğün beslesin o halde.Mutlu olmadıktan sonra en güvenli şatolarda korunsa kaç yazar.

yuzde yuz katılıyorum korumak değil ki bu insanlıktan çıktım insanlarla konuşmayı tanışmayı unuttum karar veremez oldum hiçbi konuda biseye karar vermem gerekse afallıyorum çünkü hiç kendi kararlarimi kendim veremedim hep annem abim verdi yerime

üzüldüm annene öyle demene. sen bi kendini onun yerine koy. :KK43:
sonra orta yolu bulmaya çalışın.
ben asıl abinin dediği lafa takıldım. o senin hayatının kararını vermiş annenden önce..

Şimdi tamam annedir başımızın tacıdır
Ama bukadarda fazla.
Sen 18 yasında degilsinki bukadar karışsın..
Bence sakince konusmayı dene.
Ben kaldıramazdım doğrusu çünkü ben çok rahat bi ailede yetiştim bana güvenen karışmayan ama Allahıma sükür bir gün olsun şaşmadım doğrudan Allah şaşırtmasın..

Anneni yargilayacagina biraz onun anlattigi şeyi yaşamaya çalış bakalım sana getirisi ne olucak. .birde annen bunlarin kendi kafasindan mi uyduruyor mesela? Bu kadar denize hasemali giren..yada askisiz tişörtle gezmeyen insanlar neyin delisiler? Otur bi düşün derim...rabbim be verirse hayırlısini versin ozellikle de evladin!!!

Yazılan yorumlara bakın ya, hayır anne iye belli bir sıfatla örnek gösteremezsin sanki, kızı hemen taşlamalar falan. Küfür mü etmiş? Nasıl anlatsın durumu. Sırf annesi diye hakkını aramayacak mı? Annesi onu koruyormuş, böyle mi korunur? Kimden koruyor? Biri de bakmış, büyütmüş pardon ama bu bir mükafat değil be, dünyaya getirmek senin tercihin bakacaksın
Sırf kendi tercihinle dünyaya getirdin diye böyle davranamazsın! Bir insanın Vicdanını ve insanlığını ölçmek haninizin haine?

Bakin annesi ona atletle resmen disari cikma dio bu normal istemeyebilir dusunup hak gostermeli erkek arkadas durumuna her anne kizar soyleyin hanginizin annesi kizmadi buda normal dinin temeli kapanmak bunu istemeside normal dusundugunden dio artik cevrenin nasil oldugunu dememe gerek varmi oldurulen kizlR cok oldu dikkatli ol demeside normal bi tayt giysen ic camasirin belli eder annen rahTsiz olabilir buda normal kizim bK olmuo diyebilir bunlari koca derse hosuna gider kiskaniyor tmm giymem der anne diyince neden anlayissizsiniz

Iste akil... hele sen bi evlen hamile kal o zmn annelik nedir anlarsin hele dahA bakimini dogumunuda demiorum
Nasıl yani? Doğurup emek verdikleri için her yaptıklarını doğru mu kabul edeceğiz?
Evlatlar kendi hayatları hakkında karar sahibi olamayacaklar mı?
Kendi hayatlarını yönlendirme yeteneği kazanamamış evlatları evlendirip çocuk yetiştirmelerini bekleriz.
İki yetişkin evlat sahibi olarak bu düşüncelerimi paylaştığımı belirtmek isterim.

Anneni yargilayacagina biraz onun anlattigi şeyi yaşamaya çalış bakalım sana getirisi ne olucak. .birde annen bunlarin kendi kafasindan mi uyduruyor mesela? Bu kadar denize hasemali giren..yada askisiz tişörtle gezmeyen insanlar neyin delisiler? Otur bi düşün derim...rabbim be verirse hayırlısini versin ozellikle de evladin!!!

Bunları anlatmak ayridır zorlamak baskılamak ayrı. Dinde zorlama yoktur. Ben zaten açık giyinen bi insan değildim ama cocukluğumdan beri beni bunalta bunalta o bu hale getirdi. Yasaklar her zaman çekicidir. Doğru olan doğruyu yanlısı anlatıp kararı ona birakmaktır baskı her zaman zıtlıgı beraberinde getirir. Belki bu kadar bunaltmasa ben de istemiycem giymek. Ama soyle bisey vardır yasaklar hep çekici gelir :) Zorla güzellik olmaz bu despotluk annelik duygusuyla korumak değil bu.

Annenle olan durumun çok çok zor allah yardimci olsun ne desem bilemedim ama annen icin söylediklerini yinede doğru bulmadim en nihayetinde bir anne seni doğurmuş büyütmüş okutmuş senin için zor olacak ama saygini korumaya çaliş yinede

Şimdi yanii anne aman kzım açık olma etrafın kötü bakışları sana değmesin zaten babasızsın diye kızını koruyo suçlu oluyo ollddu o zman anne kızım kötü yola düş açıl saçıl dese hoşmu olacak bırskın allah aşkına kendi nefisleriniz uğruna ayakları altında cennet bulunan bi kadına bu şekilde mi yaklaşılmalı hemde bi eewlat olarak ne güzel akıl verıyosunuz tebrık edeerm.

Annesi belki bazi konularda onun icin abartmis olabilir kimse ayni degil burda bunlari yazacagina annesinin tatli bir Aninda dinimizdede yazio baski gunah diye bunu arastirip annesine okutAbilir hatta kurandada yazio guzelce Anlatsa eminim anlar bu yonle

Şimdi yanii anne aman kzım açık olma etrafın kötü bakışları sana değmesin zaten babasızsın diye kızını koruyo suçlu oluyo ollddu o zman anne kızım kötü yola düş açıl saçıl dese hoşmu olacak bırskın allah aşkına kendi nefisleriniz uğruna ayakları altında cennet bulunan bi kadına bu şekilde mi yaklaşılmalı hemde bi eewlat olarak ne güzel akıl verıyosunuz tebrık edeerm.
Helal valla beni anlamiorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X