• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojim bozuldu... Bunaldım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayvanlarda hamile kalıyor canım ya. Hamile kalmak senin tercihin çocuğun değil. Çocuğunun 3 karışlık kolunu zorla örterek anne olmuyorsun. iyi insan olmayı öğret yeter. Doğurur dünyaya getirdin diye her dediğine boyun eğer eğitimli köpek gibi itaat edecek değil. O mal değil insan. Çocuk dogurunca evliyamı oluyorsunuz?

Sen farkindamisin olen o kadar kiz sevgilileri yuzunden öldü o kadar cocuk yetimhNede hani nerde baba cogu gayri mesru niye sahip cikmayan babalar soylesene sen erkeklere cokmu guveniorsun
Söyleyeyim ben tabi hemen.
Güncel hayattan örnek vereceksek ne anneler var doğurup sokağa atan boğazlayan, sokakta çalıştıran vs.
Allah aşkına her doğuranı yerlere göklere çıkarmayın.İnsanlar böyle ürüyor zaten.
Her şeyi kutsallaştırıp dokunulmaz kılmayın.

Eğitim seviyeniz nedir ben onu merak ettim.Daha doğrusu ne işle meşgulsünüz? Anne sıfatınızdansa bu daha belirleyici mesela sizinle empati kurmamı bekliyorsunuz ya.

Konu sahibinin annesini savunanlarda tek başına birey olamamış sürekli ailesi tarafından baskı altında olan insanlar. Kız zorla mı kapanıcak. Isterse çıplak dolaşır beden onun kime ne? Ölen kızlara bakın sevgilileri öldürüyor demişsiniz cidden atın yani o at gözlüğünü bu kadar cahil olunmaz. Çok sinir oldum. Çocuk doğurdunuz diye onu yönetemezsiniz. Sonra böyle nefret eder işte.

Yahu iyi misiniz siz? Benim haddime olmayan ne? Siz benim nasıl bir evlat oluğumu ne biliyorsunuz? La havle ve la kuvvete. Benimle muhattap olmayın, burada muhattapım konu sahibi!
Seninle muhatap olduğumu da kim söyledi sen demedinmi kimsenin haddine değil nası yaşayacağını sorgulamak bnde sana dedi. Ki o annenin görüşleri de senin haddine değil ayrıca da kimsenin nasıl bi ewlat olduğunu sorgulamadım umrumda.da.olmaz tatlım bilmem anlatabıldımm

Benim annemde oyledi hele babam daha cok gun olurdu carsiya bile cikmisligim olmazdi asla arkadas ortamim olmadi birlikte gezip tozmadik erkek arkadasim oldu ayni tepkiyi bende aldim ama simdi annemi cok ii anliyorum iyiki onlarin kiziyim gurur duyuyorum

Evet evet,
biz baski gorduysek herkes görmeli, benim arkadas ortamim olmadi gikim çıkmadı, bi yerim mi eksildi yoooo,
Seninde olmasin, çarşıya bile cikamadim ben sen ne diyorsun. Nolmus yani,
Ben gurur duyuyorum sende duyacaksin tamam mi. Duyacaksin diyorum. Yeter kes sesini, çatttttt

Fazla baskı dan az oksijene maruz kalinca böyle oluyor demek ki.

Okuyup bilge olanda var okumayip bilge olanda var okumaklami akil belli oluo sen boyle okudugun halde dusunuorsan bence bi daha ilk okuldan basla ve ben o tur insanlara anne bile demem onlarla senin gibi ve benzeri anneleri karsilastirman bile cahillik emin ol hatta

Bu kafa gerici kafası malesef.Erkek arkadaşları tarafından öldürülen kızlardan bahsediliyor.Ebeveyn evlat ilişkisi iyi olmayanlar kendi sıkıntılarını da anlatamıyor çareyi kaçmakta, tehdit edildiğinde intihar etmekte buluyor.Erkekler taciz etmesin diye kızını kapatmaya çalışacağınıza oğlan çocuklarınıza onların ne kadar değerli olduğunu öğretin bence.

Gerçekten duygularimi yazmışsnz resmen. Abime hiç karicmaz gecenin köründe gelir eve. İçki de içer ickisine kızar ama bana yaptığı kadar yapmaz ben icsem evden atar ama ona kızıyor sadece. Beni korumaya çalışıyo guya ama kendi oglu da içip içip geziyor geceleri belki başkalarının kızına laf atıyor onlari hic düşünmüyor. Ben gunduz vakti kız arkadssimla gezerken 50 kere ariyor ama abim gece 3 e kadar ortada yok hiç sorun cikarmiyor dupeduz ayrimcilik

Okuyup bilge olanda var okumayip bilge olanda var okumaklami akil belli oluo sen boyle okudugun halde dusunuorsan bence bi daha ilk okuldan basla ve ben o tur insanlara anne bile demem onlarla senin gibi ve benzeri anneleri karsilastirman bile cahillik emin ol hatta
Yok yok konuyu değiştirmeyin şimdi:)
Evet arkadaşım her şey okumakla değil ama sizin gibileri görünce bağdaştırıyor işte insan neden cahil diye "düşünüyor, anlamaya çalışıyor."

Anne nasil istiyorsa oyle yasayacaksin.
Anneyi savunanlar da baskiya maruz kalmis, korkudan giklari cikmamis, onlar nasil uygun bulduysa oyle giyinmiş.
Sende onlar gibi kocaya gidince istedigin gibi giyinirsin de, yasarsin da. Nasil olsa kocaya gidince kötü yola dusme ihtimalin kalkmis olur ortadan.
Başında mutlaka biri olmali, birine itaat etmeden olmaz. Anne görevini tamamlar sonra kocaya devreder.

Anne nasil istiyorsa oyle yasayacaksin.
Anneyi savunanlar da baskiya maruz kalmis, korkudan giklari cikmamis, onlar nasil uygun bulduysa oyle giyinmiş.
Sende onlar gibi kocaya gidince istedigin gibi giyinirsin de, yasarsin da. Nasil olsa kocaya gidince kötü yola dusme ihtimalin kalkmis olur ortadan.
Başında mutlaka biri olmali, birine itaat etmeden olmaz. Anne görevini tamamlar sonra kocaya devreder.

Allahim fikre bak zikre bak.
Allahım ironiymiş şükürler olsun.Böyle bir zihniyet olamaz diyecektim de var görüyoruz.

Gerçekten duygularimi yazmışsnz resmen. Abime hiç karicmaz gecenin köründe gelir eve. İçki de içer ickisine kızar ama bana yaptığı kadar yapmaz ben icsem evden atar ama ona kızıyor sadece. Beni korumaya çalışıyo guya ama kendi oglu da içip içip geziyor geceleri belki başkalarının kızına laf atıyor onlari hic düşünmüyor. Ben gunduz vakti kız arkadssimla gezerken 50 kere ariyor ama abim gece 3 e kadar ortada yok hiç sorun cikarmiyor dupeduz ayrimcilik
Canım annenle konuşacaksın ılımlı değil net şekilde. Bunun senin hayatın olduğunu onun karışamayacağını, seninle birlikte gelebileceğini fakat huylarını değiştirmesi gerektiğini söyleyeceksin. Anlamıyor mu kavga edeceksin. Eve geç geleceksin. Susma napcak dövecek mi. Hiçbir şey yapamaz.

Bir aile vakası da bende var burada ahkam kesip yok efendim kapanmayı öğreteceğim DİĞER KIZLAR gibi olmasın yazmış arkadaş.Benim annem de kapalı kesinlikle karşı olduğum bir durum değil tabii ki gereklerini öğretmek gerekir günahı yanlışı, DİĞER KIZLAR diyerek açıkları kötülemeye yoluna giderek değil ama.

Bu kafa gerici kafası malesef.Erkek arkadaşları tarafından öldürülen kızlardan bahsediliyor.Ebeveyn evlat ilişkisi iyi olmayanlar kendi sıkıntılarını da anlatamıyor çareyi kaçmakta, tehdit edildiğinde intihar etmekte buluyor.Erkekler taciz etmesin diye kızını kapatmaya çalışacağınıza oğlan çocuklarınıza onların ne kadar değerli olduğunu öğretin bence.

Sapık sapıktır, 2 sene önce başörtülü bir kızı öldürdü biri tecavüz edip hemde kendi evinde zorla girip. 6 yaşında kız çocuğudan bile tahrik olup tecavüz eden erkeklerden kızının kolunu örterek koruyamazsın. Özgecan askılı mı giyinmişti? Ya bazı erkeklerin türbanlı kadın fantezisi bile var, diyorum ya sapık sapıktır. Eşi tarafından öldürülen kadınların sayısı daha fazla bu ülkede, verilen örnekler çok komik ve tuhaf.
Kaçak olarak görüşmesi anlatmadığı, anlatmadığı bir erkek arkadaşının olması daha mı iyi? Okumuş, hayata atanmaya çalışıyor elbette olacak erkek arkadaşı ya.
Bizim annemiz anne değil mi? Ne annem ne babam baskı ile büyüttü beni, çok mutluyum. Her yerde kenimi ifade edebiliyorum. Silik bir karakter olmadım onlar sayesinde iletişimim çok iyi bu iş hayatıma da özel hayatıma da hep olumlu yönden yansıdı. İletişim önemli. Baskı altında büyüyenleri görüyoruz. yıl 2016 oldu ya.

Bir aile vakası da bende var burada ahkam kesip yok efendim kapanmayı öğreteceğim DİĞER KIZLAR gibi olmasın yazmış arkadaş.Benim annem de kapalı kesinlikle karşı olduğum bir durum değil tabii ki gereklerini öğretmek gerekir günahı yanlışı, DİĞER KIZLAR diyerek açıkları kötülemeye yoluna giderek değil ama.

diğer kızlar diyen arkadaş anasındann baş örtüyle doğdu hiç açık gezmedi galiba :) Öylesine kendisinden ayrı bi kefeye koymuş ki :) Bu arada bir aile vakasi da bende var demişsiniz benzer seyler mi yasiyorsunuz siz de baskıcı aile mi?

Erkek arkadaşım olamaz çünkü öldürür. Tayt giyemem iç çamaşırımın izi gözükür. Onu gören erkek hayal eder tahrik olur falan. Ne kadar sapık bir zihniyet inanamıyorum okudukça.
İnsanın fikri neyse zikri odur demişler şekerim :)

diğer kızlar diyen arkadaş anasındann baş örtüyle doğdu hiç açık gezmedi galiba :) Öylesine kendisinden ayrı bi kefeye koymuş ki :) Bu arada bir aile vakasi da bende var demişsiniz benzer seyler mi yasiyorsunuz siz de baskıcı aile mi?
Fırsatınız olursa açtığım konuları okuyun derim bir kısmı yazıyor epey uzun hikaye.

Canım annenle konuşacaksın ılımlı değil net şekilde. Bunun senin hayatın olduğunu onun karışamayacağını, seninle birlikte gelebileceğini fakat huylarını değiştirmesi gerektiğini söyleyeceksin. Anlamıyor mu kavga edeceksin. Eve geç geleceksin. Susma napcak dövecek mi. Hiçbir şey yapamaz.

atanınca artık bir öğretmen oldum cocuk gibi herseyime sen karar verip milleti mi güldürceksin diyerek anlatirim is yerinde boyle giymem lazim der eteği mi giyer çıkarım baktm uzatıyor dediğiniz gibi gerekirse kavga edeceğim. Atanınca mesleğini aldi eline der biraz daha saygi duyar belki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X