• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojim bozuldu... Bunaldım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
o degil de arkadaslar ben burda dert olarak neyi gördüm biliyor musunuz? ortada bir anne ve 2 evlat var , anneleri büyütmüs beslemis evlatlarini, simdi iki evladi da annesini yaninda istemiyor.. bu kadinin nerde nasil yasicagini tartsissak daha mantikli olur. iste evlat kismi ben dahil nankör oluyorlar,evlada bel baglanmaz diyenler bosa dememis(bazilarini tenzih ederek konusuyorum) anneniz icin gercekten üzüldüm. Rabbim yardimcisi olsun,dikkat edin "yanimda götürmek istemiyorum" dediginiz anneniz,unutmus gibisiniz...diger elbise hasema mevzuu beni asar yorum yapmim.

o degil de arkadaslar ben burda dert olarak neyi gördüm biliyor musunuz? ortada bir anne ve 2 evlat var , anneleri büyütmüs beslemis evlatlarini, simdi iki evladi da annesini yaninda istemiyor.. bu kadinin nerde nasil yasicagini tartsissak daha mantikli olur. iste evlat kismi ben dahil nankör oluyorlar,evlada bel baglanmaz diyenler bosa dememis(bazilarini tenzih ederek konusuyorum) anneniz icin gercekten üzüldüm. Rabbim yardimcisi olsun,dikkat edin "yanimda götürmek istemiyorum" dediginiz anneniz,unutmus gibisiniz...diger elbise hasema mevzuu beni asar yorum yapmim.
Valla bravo çırpınıyorum burda anneliğin mükafatı bu mu diye bi.saatir ama nerdde herkes kendi istekleri.doğrultusunda yaşıyo ve buraada da öyle.yazıyo.katılıyorum.size

Bir annenin çocuklarını besleyip büyütmesi minnet duyulacak bir şey değil.Doğuruyorsa yapacak.
Normal olan, yapması gereken o.
Niye istemiyor evlatları sorun burda bence asıl.

atanınca artık bir öğretmen oldum cocuk gibi herseyime sen karar verip milleti mi güldürceksin diyerek anlatirim is yerinde boyle giymem lazim der eteği mi giyer çıkarım baktm uzatıyor dediğiniz gibi gerekirse kavga edeceğim. Atanınca mesleğini aldi eline der biraz daha saygi duyar belki
Et tabikide. Annen kibar laftan anlamıyor. Çünkü psikolojisi bozuk. Kavga edip bastıracaksın. Bastırırkende doktora götürsen iyi olur bence. Normal değil dini kanal açıp ağlamak

Sapık sapıktır, 2 sene önce başörtülü bir kızı öldürdü biri tecavüz edip hemde kendi evinde zorla girip. 6 yaşında kız çocuğudan bile tahrik olup tecavüz eden erkeklerden kızının kolunu örterek koruyamazsın. Özgecan askılı mı giyinmişti? Ya bazı erkeklerin türbanlı kadın fantezisi bile var, diyorum ya sapık sapıktır. Eşi tarafından öldürülen kadınların sayısı daha fazla bu ülkede, verilen örnekler çok komik ve tuhaf.
Kaçak olarak görüşmesi anlatmadığı, anlatmadığı bir erkek arkadaşının olması daha mı iyi? Okumuş, hayata atanmaya çalışıyor elbette olacak erkek arkadaşı ya.
Bizim annemiz anne değil mi? Ne annem ne babam baskı ile büyüttü beni, çok mutluyum. Her yerde kenimi ifade edebiliyorum. Silik bir karakter olmadım onlar sayesinde iletişimim çok iyi bu iş hayatıma da özel hayatıma da hep olumlu yönden yansıdı. İletişim önemli. Baskı altında büyüyenleri görüyoruz. yıl 2016 oldu ya.

ne kadar şanslısn senin yerinde olmayı nasil isterdim anlatamam... Iste bu ailemin yetiştirme tarziyla ben senin o bahsettigin silik.karakter oldum. Üniversitede ilk senelerimde hocanin sordugu soruyu cevaplamaya korkardim ya utanrdim konusmaya. Konusma derslerindr hep dusuk alirdim bu yüzden. Neyseki son senelerde derneklere uye oldum anneme derse gidiyorum diyerek dernege gidip sosyallestim de biraz toparladm. Hala ozguven sorunum var ama evet. Ne kadar direnmeye çalışsam da bi kiyafet alirken annem bunu giydirmez kavga cikarir diyip begendigim halde vazgeçtigm cok oluyor istedigim bluzlardan giyecek olursam ustune hirka alıyorum disarda çıkarıyorm olay cikarmasin yok yere diye. icime işlemiş resmen baskısı. Geçen istanbula gitti 1 hafta ligina nasil rahattm anlatamam. Özgürlük gibisi yokmus istedigimi giyip çıktım istedigim saatte eve geldim. ozguvenim tavan yaptı resmen.

Et tabikide. Annen kibar laftan anlamıyor. Çünkü psikolojisi bozuk. Kavga edip bastıracaksın. Bastırırkende doktora götürsen iyi olur bence. Normal değil dini kanal açıp ağlamak

götüremiyorum ki gitmiyor kendini normal sanıyor

:)))
Merak etme ayni cephedeyiz. Hemde en kutsalindan bir anneyim, dogurdum catir catir, aldım haklarimi elime evlatlara özgürlük diye attim kendimi ortaya :KK70:

ben de rahat bir anne olacağım evladimi korurum kollarim elbette ama dostca yaklaşarak. Beni herseyi anlatabilecegi bi dostu olarak görürse zaten herseyi anlatir mudahale ederim korkacak biseyim kalmaz istediğini de giysin
Ahdım var asla karismayacagm kiyafetine. Ister kapalı olur ister açık

götüremiyorum ki gitmiyor kendini normal sanıyor
Bişeyler yapıp götürmen şart. Dinini yaşayacaksın ama çokta derinlere girmemek gerek bence. Arada ince bi çizgi var o çizgiyi geçince psikolojik sorunlar yaşanıyor malesef. Başka doktora götürcem de götür. Ya da kendin için gideceğini söyle. Olmadı sen git anlat doktora

Valla bravo çırpınıyorum burda anneliğin mükafatı bu mu diye bi.saatir ama nerdde herkes kendi istekleri.doğrultusunda yaşıyo ve buraada da öyle.yazıyo.katılıyorum.size

insanlar ben merkezli olunca hersey insani rahatsiz eder,bu senin anan baban olsa bile sanirim, konuya verilen cevaplardan da bunu anliyorum...

bu arada ben de anne degilim simdi anneyim diye "kutsallastirdigim" sanilmasin ama cidden o teyze ne yapacak onu tartismak lazim... yalnizlik zor zira...

Burda mevzu anneyi istememek degil. Nankörlük hic degil. Elmayla armutu karistirmanim luzumu yok.

Ortada asiri baskici bir anne var. Evladi baskidan sinmiş, bikmis ve bunalmis.
Belli ki evladi onunla ayni penceren bakmıyor hayata. Hayati annesi gibi yorumlamiyor. Zorla baskiyla sadece mutsuzluga surukluyor. Neden çünkü anne.
Buna hakki var. Yok oyle bir dunya kimse kusura bakmasın.
Herkes kendi gunahinida sevabinida kendisi tek basina gogusleyecek.
Bu korumak demek degil.
Bir anne evladinin hayatına eşlik eder, elinden geleni yapar mutluluguna hizmet eder.
Cehennem edip mutsuz ettikten sonra ne anladim ben o verdigi emekten, anneliginden.

Bir annenin çocuklarını besleyip büyütmesi minnet duyulacak bir şey değil.Doğuruyorsa yapacak.
Normal olan, yapması gereken o.
Niye istemiyor evlatları sorun burda bence asıl.

iyi de esi vefat edince yine evlatlarini düsünerek evlilik yapmamis,bütün hayati o iki evladi olmus bir anneden bahsediyoruz . bakmak zorunda oldugu icin baktigini sanmiyorum, analigin verdigi ve o bazi evlatlarda olmayan MERHAMET duygusu var ya,iste sebep odur. simdi o kadin bu yastan sonra ne yapacak bir fikrin var mi? kuru tartismalara girmeyelim cözüm üretelim..

yani o kadincagiz suralari bi okusa dünyasi basina yikilirdi ya... "abim kacip kurtardi kendini" sanki cin iskencesinden kurtulmus.. yapmayin Allah icin ya..

ben de rahat bir anne olacağım evladimi korurum kollarim elbette ama dostca yaklaşarak. Beni herseyi anlatabilecegi bi dostu olarak görürse zaten herseyi anlatir mudahale ederim korkacak biseyim kalmaz istediğini de giysin
Ahdım var asla karismayacagm kiyafetine. Ister kapalı olur ister açık

Biz çocuklarımıza yanlisi da dogruyuda öğretmekle mukellefiz. Saygisiz, merhametsiz, vicdansiz, terbiyesiz, hayirsiz bir evlat olmadiktan sonra kolunun yarısıni ister kapatsin ister kapatmasin.
Arkadasida olsun, sosyallessin de.
Bunlara karisinca kötü yoldan kurtarmis olunmuyor.

iyi de esi vefat edince yine evlatlarini düsünerek evlilik yapmamis,bütün hayati o iki evladi olmus bir anneden bahsediyoruz . bakmak zorunda oldugu icin baktigini sanmiyorum, analigin verdigi ve o bazi evlatlarda olmayan MERHAMET duygusu var ya,iste sebep odur. simdi o kadin bu yastan sonra ne yapacak bir fikrin var mi? kuru tartismalara girmeyelim cözüm üretelim..
Genç konu sahibimiz yıllardır nasıl sıkıntıyla yaşıyorsa o da öyle yaşayacak işte.Hatta kızının aksine kafa dinleyerek.

ne kadar şanslısn senin yerinde olmayı nasil isterdim anlatamam... Iste bu ailemin yetiştirme tarziyla ben senin o bahsettigin silik.karakter oldum. Üniversitede ilk senelerimde hocanin sordugu soruyu cevaplamaya korkardim ya utanrdim konusmaya. Konusma derslerindr hep dusuk alirdim bu yüzden. Neyseki son senelerde derneklere uye oldum anneme derse gidiyorum diyerek dernege gidip sosyallestim de biraz toparladm. Hala ozguven sorunum var ama evet. Ne kadar direnmeye çalışsam da bi kiyafet alirken annem bunu giydirmez kavga cikarir diyip begendigim halde vazgeçtigm cok oluyor istedigim bluzlardan giyecek olursam ustune hirka alıyorum disarda çıkarıyorm olay cikarmasin yok yere diye. icime işlemiş resmen baskısı. Geçen istanbula gitti 1 hafta ligina nasil rahattm anlatamam. Özgürlük gibisi yokmus istedigimi giyip çıktım istedigim saatte eve geldim. ozguvenim tavan yaptı resmen.

Benim annem çok baskı görmüş, dayım ve anneannemden, nasıl bir duygu olduğunu bildiği için hiç baskı yapmadı bana. Her zaman söyle intihar etmeyi bile düşünmüş. Ben sana baskı yapmam der. Babamla evlenince rahatlamış kadın. Annem kendini hiç ifade edemezmiş biliyor musun, şimdi öyle değil ama.
Bir kadının özgüveninin yüksek olması onu her zaman güçlü kılar. Bence asıl böyle korursun evladını. O zırh gibi birşey ya.
Ama sen bu yazdıklarınla bu zorluklara rağmen o özgüveni kaybetmeyecek birine benziyorsun. :) Sadece sabır. :KK15:

Konu Sahibi ilerde bıktım senden diyip huzurevine atmada kadincagizi

Evlatlarını düşünerek evlilik yapmamış sözü beni rahatsız etti ama tam ifade edemiyorum.Yardımcı olabilecek var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X