psikolojim çok kötü lütfen bana yardım edin

beyazlale_87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2010
86
0
86
Bitlis
öncelikle merhaba
iki gece önce eşime yazdığım mektup
slm........
senin duyarsızlığından ötürü artık sana bişiler yazmıcam diye kendi kendime söz vermiştim ama şu an dayanamıyorum delirecek gibiyim kendime gelemiorum.kendimi çok yalnız çaresiz ve büyük bi ruhsal çöküntü içinde hissediorum.benim ağladığımı görmen vede şu an bunları sana yazıyor olmak beni çook üzüo.senin bana acımanı istemiorum....beni anlayamayacağını da biliyorum.
benim çok kötü bi cocukluğum geçti sana bi çok şeyi anlattım biliorsun.eğer annem beni sevseydi şu an belki yaşadığım üzüntülerin ve sorunların hiç birini yaşamayacaktım...ben annemden ufacık bi sevgi bile görmedim..şimdi yakın davranmaya çalışsada geçmişte bana yaptıklarını unutamıyorum annemden resmen nefret ediyorum .hep dayak yedim hep küçük düşürüldüm hep güvenim kırıldı....başarabileceğim şeyler hayallerim vardı geçmişe dönüp baktığımda başarısızlığımın sebebinin annem ve babam olduğunu görüorum...babam bana çok küçük yaştan beri hep annemle olan sorunlarını sıkıntılarını anlatıp durdu annemle babamın sorunları hep beni yiyip bitirdi.ben hep sevgiyi ilgiyi dışardan aradım... ben herkezden farklıydım ne zaman mutlu bi anne kız görsem ne bilim arkadaşlarımın anneleriyle olan ilişkilerini hep kıskanırdım daha doğrusu üzülürdüm kendime çok üzülürdüm.....halada üzüntüm devam ediyo hala anneme nefretim devam edio......
birini seveyim onunla bi hayat kurayım o beni çok sevsin ben onu çok seveyim beni anlasın acılarımı bana unuttursun yeri gelince anne yeri gelince baba ,dost sevgili olsun istedim.ama hiç bişi hayal ettiğim istediğim gibi olmadı. hala sevgiye hasretim ve beni sevmeyen insanlara nefret doluyum....sana karşıda farkında olmadan bi duvar ördüm senden istediğim sevgi ve ilgiyi görememek aynı şekilde senden soğumama ve senden sevgi ve ilgimi esirgememe hatta sürekli nefret kusmama sebep oldu.bu hisleri taşımayı sürekli asık suratlı mutsuz aciz bi başkasının sevgi ve ilgisine muhtaç biri olmayı istemezdim.bunun suçlusu ben değilim...bitti
eşim hala duyarsız üstelik ruh hastası olduğumu söylüyor
iki gündür aralıksız ağlayıp duruyorum
lütfen yardım edin çok kötüyüm

Bence mutlaka psikoloğa gitmelisiniz..
Ailemizle yaşadıklarımız ileride hep karşımıza çıkıyor iyi ya da kötü..
Bunları atlatmanız için yardım almanız şart.
Uzman gerekirse eşinizi de görmek isteyecektir,eşinizin size nasıl davranması gerektiği konusunda bilgilendirir sizi..
Çok üzüldüm çok..

canım seni çoooooooook iyi anlıyorum.. ben de senin yaşadiğin şeyleri baba sevgisinden mahrum kalmakla yaşadım.. sevgiyi hep dişarda aradım.. hep sevilme açliği içinde çirpinip durdum.. ama olan bana oldu... seni senden başka hiç kimse ayağa kaldıramaz bitanem... sen içinde bulacaksın kendinde bulacaksın gerçek sevgiyi... peki eşin bu mektubu okuduktan sonra ne tepki verdi.. bir de sevgisiz ve ilgisiz demişsin.. neden evlendiniz.. neden sevgisiz olduğunu düşünüyosun.. aslında seviyor ama sen mi yetersiz buluyorsun..

profesyonel bir yardım almalısınız eşinizle birlikte hemde sizin üzgün mutsuz oldugunuzu bildigi halde öyle hitap etmesi üzücü

bende kesınlıkle bı terapiste gıtmenı onerırım ayrıac nacızane fıkrımı soylemek ıstıyorum ınsanlar bıraz boyledır dun ya ıyısı bırı bıle olsa karsında sen tek basına caresız gorduklerı zaman ustune ustune gelırler oyuzden herzaman kımseye kendını caresız gosterme herzaman arkanda senı koruyan kollayn bırı varmıs gıbı davran karsındakıne bunu hıssettır kı sana oyle davranamasın korksun ben aılemın onayı olmadan evlendım bunu esımde aılesıde bılıyodu ama onlara her zaman ne olursa olsun benım aılem arkamda evlılıgıme ızın vermıyo bıle olsalar bugun cantamı alıp gıtsem benı kucaklarlar ımajı cızdım halıyle benı ıtıp kakamadılar aksı taktırde ustume gelebılırlerdı nasıl olsa bırakıp gıdemez kocasını aılesıde sırtını donmus hadı herseyı ona yaptıralım mantıgını gudebılırlerdı oyuzden ehr zaman soyelrım karsında kım olursa olsun her zaman arkanda senı koruyan kolluyan bırı varmıs gıbı davran karsındakıne bunu bellı et o zaman senın gıdebılıcegın onu terk edebılıcegın korkusuyla bu sekılde davranmaz tabı bu benım gorusurum kendını bıraz toparlamaya calıs...ben aglayarak sorunların cozulemıcegını anladım onceden cok agalrdım artık aglıyamıyorum bıle cunku vaktı zamanında aglamamak ıcın cok ugrasmıstım sımdıde aglıyamadıgım ıcın duygularım alınmıs gıbı hıssedıyorum..

canım seni çoooooooook iyi anlıyorum.. ben de senin yaşadiğin şeyleri baba sevgisinden mahrum kalmakla yaşadım.. sevgiyi hep dişarda aradım.. hep sevilme açliği içinde çirpinip durdum.. ama olan bana oldu... seni senden başka hiç kimse ayağa kaldıramaz bitanem... sen içinde bulacaksın kendinde bulacaksın gerçek sevgiyi... peki eşin bu mektubu okuduktan sonra ne tepki verdi.. bir de sevgisiz ve ilgisiz demişsin.. neden evlendiniz.. neden sevgisiz olduğunu düşünüyosun.. aslında seviyor ama sen mi yetersiz buluyorsun..

sadece okuduğunu söyledi ve yakın davranmaya çalıştı ama sanki bak işte ilgileniyorum seninle havalarında ...haa bu arada ben kronik akciğer hastasıyım kalp kapakçığımdada romatizma var çok rahatsızdım 3-4 gündür .işten gelince oturdu pc başına doğru düzgün yüzüme bile bakmadan nasıl oldun iyimisin dedi.ben de neden sordun dedim. kızdı yaa ruh hastası mısın nesin işte ilgi istiyodun ilgileniyorum dedi
bu arada ben eşimi çok severkek evlendim eşimde beni çok sevdi evlenmemize ailem razı olmadı ayrıca ailemde çok sorunluydu malesef çok büyük bi hata yapıp eşimle kaçtım.

canım bence bi doktora git, hayat böyle geçmez, çocukluğun kötü geçmiş olabilir, ama artık affetme ve unutma zamanı, ayrıca sen kendin için onları affedeceksin, onlar için değil, nefret dediğin sadece sen yer, nefret ettiğin insana bi zararı yoktur bu duygunun, napıyosan kendine yapıyosun yani
ayrıca geçmişinin faturasını neden eşin çeksinsin, eş sadece sevgilidir eştir, onadan anan baban olmasını bekleyemezsin, yani ona bu sorumlulukları yüklemeye hakkın yok
sanırım depresyondasın, belkide basit bi tedaviyle düzeleceksin, gitmeden bilemezsin, bence kendine eziyet etmeyi geçmişi sorgulamayı bırak ve bi doktora git
geçmişini bırakmazsan bi geleceğin olmayacak bunu bil

Bence mutlaka psikoloğa gitmelisiniz..
Ailemizle yaşadıklarımız ileride hep karşımıza çıkıyor iyi ya da kötü..
Bunları atlatmanız için yardım almanız şart.
Uzman gerekirse eşinizi de görmek isteyecektir,eşinizin size nasıl davranması gerektiği konusunda bilgilendirir sizi..
Çok üzüldüm çok..
[/QUOT
ben büyük bi şehirde oturmuyorum.burda psikolak var mı bilmiyorum varsa da sosyal sigorta karşılıyor mu ? yani eşime masraflı gelir o iş de

ssk hastanelerı devlet hastanelerın psıkıyatrı vardır psıkolog yoktur psıkıyatrıye gıdın derım ama gıdımıyorsanızda sızı uzecek haberlerı fılımler vs ızlemeyın kıtap okuyun orgu dantel yapın sureklı bır ugrasınız olsun sızı mutlu eden esınızı cevrenızı oldugu gıbı kabul edıp kendınızı dusunun hıc kımsenın hayatı mukemmel degıldır bakın internet burası paylasımlar hepsı bır guzellık

Ben eşine kızamıyorum canım, evet belki daha anlayışlı olalı, ama ben anlayışsız bir eş de göremiyorum...
Çok fazla bşey anlatamışsın aslında, sadece kendi düşünce ve duygularını anlatmışsın...
Ve bunlardan anladığım kesinlikle psikolojik desteğe ihtiyacın var...
Bitlis yazıyor yaşadığın yer, orada ya da yakın çevredeki devlet hastanesinde illaki vardır bir psikolog...
Eşinin ilgisizliğinden bahsediyorsun ama sana nasılsın diye sorduğunda da neden soruyorsun demişsin.... ıEşimle severek evlendik o da beni sevdi diyorsun ama eşinle evlenmiş olmanı bir hata olarak görüyorsun...işte bu da senin ne kadar desteğe ihtiyaın olduğunu gösteriyor....

Ben eşine kızamıyorum canım, evet belki daha anlayışlı olalı, ama ben anlayışsız bir eş de göremiyorum...
Çok fazla bşey anlatamışsın aslında, sadece kendi düşünce ve duygularını anlatmışsın...
Ve bunlardan anladığım kesinlikle psikolojik desteğe ihtiyacın var...
Bitlis yazıyor yaşadığın yer, orada ya da yakın çevredeki devlet hastanesinde illaki vardır bir psikolog...
Eşinin ilgisizliğinden bahsediyorsun ama sana nasılsın diye sorduğunda da neden soruyorsun demişsin.... İEşimle severek evlendik o da beni sevdi diyorsun ama eşinle evlenmiş olmanı bir hata olarak görüyorsun...işte bu da senin ne kadar desteğe ihtiyaın olduğunu gösteriyor....

evet evlenmemi bir hata olarak görüyorum çünkü eşim çok değişti. benden hep uzak durdu ebdesti bozulmasın die şafi mezhebindede elimi bile tutmaz neden çünkü abdesti bozulur ilgi sadece yatakta canım. eşimin bıranşı bilgisayar ve zamanının tümünü pc başında geçirdiği olurdu ara sıra gidip yanağından öperdim iterdi beni görmüyormusun işim var derdi...şimdi ben onur meselesi yaptım bi çok şeyi

esinin elini tutunca abdesti hemen gidiyor muymus vay be..her gece yanyana yatinca gitmiyor herhalde..

valla canım eşin böylesyse durum vahim gerçekten, sevgili bile olmuyor yani sana, evlenirken mezhebini falan bilmiyomuydun canım
bence ailenene ne kadar kötüde olsalar arkanı dönmemelisin, eşin nasılsa gidecek yeri yok diye düşünüp seni ezmesin sonra

valla canım eşin böylesyse durum vahim gerçekten, sevgili bile olmuyor yani sana, evlenirken mezhebini falan bilmiyomuydun canım
bence ailenene ne kadar kötüde olsalar arkanı dönmemelisin, eşin nasılsa gidecek yeri yok diye düşünüp seni ezmesin sonra

evlenmeden önce elimi tutmak için can atıyordu ooooo her fırsatta öpmek sarılmak istiyordu.abdest olayına gelince eşim allaha şükür 5 vakit namaz kılar ben bi şekilde eline koluna deysem malesef namaz için tekrar abdest almak zorunda kalıyo.ve bu yüzdende bana kızdığı çok oluyo . ben hanifiyim hanifi olmasını istedim ama olmuyo..haa hanifi olsa sorunumuz çözülür mü yinede çözülmez. ben sana istediğin sevgiyi veremem dio!

Halimizden şikayet gizli mağlubiyeti itiraftır , muhatap nazarındaki kıymetlerimizden bir kısmını kaybettirir,,,cenap şabettin

çok fazla geçmişinden ailenden şikayet etme bence

Arkadasım adam mektubu okuyunca ilgilenmiş seninle ama sana bu da yetmemiş birazcık güleryüzlü olsam gülsen şakalar yapsan eşine cilveler falan bak nasıl daha da fazla ilgilenir seninle...ayrıca bırak su geçmişi nefreti alan ya kendinin psikoloğu olabilirsin bunu de...anneni unut gitsin babanı da artık bir yuvan var sen anne ol...bu modda yasanmaz bence sen kendin evliliğini bozuyorsun eşin bu sekilde seni çekmez açıkcası ..

evlenmeden önce elimi tutmak için can atıyordu ooooo her fırsatta öpmek sarılmak istiyordu.abdest olayına gelince eşim allaha şükür 5 vakit namaz kılar ben bi şekilde eline koluna deysem malesef namaz için tekrar abdest almak zorunda kalıyo.ve bu yüzdende bana kızdığı çok oluyo . ben hanifiyim hanifi olmasını istedim ama olmuyo..haa hanifi olsa sorunumuz çözülür mü yinede çözülmez. ben sana istediğin sevgiyi veremem dio!

namaz kılsın daha iyi ya...benim eşim de şafi hanefi olunca namazları uzuyor biliyorsundur böyle alışmışlar sonucta..bekle özle işte o sırada..durmadan sevgi istemeyeceksin arkadasım sen kendini sevdireceksin ..biraz güleryüz biraz espri bu kadar..

Arkadasım adam mektubu okuyunca ilgilenmiş seninle ama sana bu da yetmemiş birazcık güleryüzlü olsam gülsen şakalar yapsan eşine cilveler falan bak nasıl daha da fazla ilgilenir seninle...ayrıca bırak su geçmişi nefreti alan ya kendinin psikoloğu olabilirsin bunu de...anneni unut gitsin babanı da artık bir yuvan var sen anne ol...bu modda yasanmaz bence sen kendin evliliğini bozuyorsun eşin bu sekilde seni çekmez açıkcası ..

çok saol haklısın demekten başka bişi diyemiyorum ama malesef yapamıyorum...kesin desteğe ihtiyacım var davranış bozukluğu oluyo istemediğim şeyleri yapıyorum

arkadaslar benim dar kafali oldugumu düsünmenizi asla istemem.öylede asla degilim.ama bir gercek var ki psikologa gidince ne degisecek?bende cok gittim.psikolog sadece sizi dinliyor.yani sizi cok iyi anlayan bir arkadasiniz varsa onunla dertlesmeniz cözüm aramaniz daha iyi.ayrica türkiyede kac kisi psikologa gidecek sansa sahip.hastanedekilerde ne kadar zaman ayirabilir?psikolokluk aslinda dertlesmek icin güveni yada arkadasi olmayanlar icin güvenilir bir dertlesme imkani sunuyor.psikiyatr ise bildiginiz gibi ilac yazabilen doktorluk egitimi görmüs kisidir ki onunda yazmis oldugu haplar eger cok agir degilse hastaliginiz asla tavsiye etmem.bu tür rahatsizliklara en iyi gelen MELISA cayidir ki eczaneden almanizi tavsiye ederimcünki kurudugu toplandigi ortam cok önemlidir.günde 3 bardak icerseniz size cok iyi gelir.güvenilir ,akilli bir arkadasinizla dertlesmenizi tavsiye ederim.yoksa buraya yazin buradada tecrübelerden yararlanin.sizin sorununuza gelirsek bence sizin hayalinizde cok mutlu bir evlilik vardi,kimin yoktur ki.cocuklugunuz kötü gectigi icin evliiginizden cok sey beklemis olabilirsiniz,cünki siz sadece es degil anne baba kardes arkadas aradiniz esinizde.bulamadiniz belliki.erkekler böyle firsatlari kacirmazlar genelde.darbeyi vurular hemen.sizde her zaman güclü olmayabilirsiniz.ama yikilmamayi ögrenmelisiniz.herkeze verecek en iyi cevap aslinda sadece kendinizde.bütün ilaclar kendinizde bütün careler sizde bütün ilaclar,psikologlar hepisi sizde.beyninizde.lütfen bunu ne kendinize yaptirin ne de yapin.silkelenin ayaga kalkin kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin,unutmayin,hepimiz bazen caresiz kaldigimizi düsünürüz.ama tek care biziz kendimiz.biz ne kadar izin verirsek karsimizdakiler bizi o kadar ezebilir üzebilir.saygilarimla

Beyazlale kardesim, durumuna inan cok üzüldüm...

Sanirim calismiyosun? Ekonomik özgürlügün yok ve kücük bir yerde yasiyosun. Canim o kagida esine duygularini tüm ciplakligiyla yazmak yerine, su an ki hayatinin artilarini ve eksilerini yazmani tavsiye ederim, sana cocukca gelmesin bu, gercekten yap bunu ve hangisinin daha agir bastigini bir de kagit üzerinde gör...belki de su an bi bosluktasin belki de hic birsey su an sana geldigi kadar kötü degil... Esinin artilarini eksilerini yaz, kendininkini yaz..bi karsilastirma yap.. hala haksizliga ugradigin ve sevilmedigin, bu hayati böyle yasamak istemedigin kanisina varirsan..iste ozaman hayatini degistirmek te yine senin elinde. Biliyorum bunu söylemek yapmaktan cok daha basit ama bu durumda hem kendin mutsuz olursun hemde cevrendeki insanlari mutsuz edersin. Ve ilk yapman gereken canim kendini sevmeye baslaman! Kendine deger ver! Senin icin Allahtan en hayirlisini diliyorum cnm, basini dik tut ve güclü ol.

Son düzenleme:
Back
X