Size sinir oldum aslında ama yine de bir şeyler yazayım. Şimdi bu lohusalıkta söylenen "sütün yok, çocuk aç, çocuk üşüyor, ağzını çekiştir, burnunu ters çevir" ve benzeri yorumlar emin olun ki her kadına söyleniyor. Hepimiz geçtik o yoldan. Lakin ben dahil birçok kadın bunlara gülüp geçtik. En fazla anlık tepki verdim, sonra unuttum gitti. Kin güdecek, intikam planları yapacak bir şey yok ortada.
Sizinle buluşmaya gelirken cebine harçlık koymadılar demişsiniz. Ben kendi adıma benimle buluşmaya gelirken hala annesinden harçlık alan adamla evlenmem zaten. Sorun annesinde değil, kendisindedir. Parası yoksa da buluşmam ertelerim. Yahut ben karşılarım masrafı. Ne münasebet annesi verecek. Ortaokul çocuğu musunuz?
Benim kayınvalidem dünyanın en cahil insanlarından biridir. Saçma sapan şeyleri sorun eder, sorunla beslenir vs. Çoğu zaman bana da dokunur bu halleri. Ancak o kadın benim şu anda evli olduğum adamı doğurup büyüten kişi. Kocama bir miktar sevgi ve saygım var ise, olabildiğince idare etmeye gayret gösteririm. Bana hadsizlik yapılmadığı sürece.
Örneğin 3 yaşında oğlumla ilgili sürekli yorumda bulunur kayınvalidem. Aç kalmış, üşümüş, ayağında çorabı yok, üstüne hırka giydir gibi :) ben bu yorumlara "sana ne çocuk benim çocuğum" dersem, elbette konu kapanır. O susar ve hatta kırılır. Ben ergen gibi kendimi ispat etmiş olurum. Ancak en nihayetinde herkes huzursuz olur. Allah aşkına kendimi yaşlı koca kadına ispat etsem ne olur, etmesem ne olur. Ergen değiliz ki sidik yarıştıralım. Güler geçerim, oğlumu yine kendi bildiğim gibi yetiştiririm. Kalp kırmaya ne gerek var sonuç değişmiyor ise.
Neredeyse tüm cevaplarınızda kendinizi ve anneliğinizi ispatlama Çabanız var. İyi de neden? Her ne olursa olsun ne söylenirse söylensin sonuç olarak o evlat sizin evladınız. Sevip sahiplenseler de bu gerçek değişmeyecek.
Sorunlu bir insansınız. Böyle negatif, her ufak şeyi büyüten, kalp kırmayı meziyet sanıp kendini her daim ispat etme çabasında olan insanları ben hayatıma dahil etmiyorum mesela. Geriyorlar beni. Çok değil, birkaç yıl sonra da o benim dediğiniz eşiniz bu hasletlerinizden bezecek ne kadar sevse de. Huzur isteyecek, mutluluk isteyecek. Benden söylemesi efem.