Psikolojim mi? Kariyerim mi?

Ben teknik bir alanda çalışmıyorum o nedenle tekniği öğrenme tabirinizi de anlayamıyorum

Onlar somut ya da sanal bir şeyler üretiyor bunu size mi öğretecekler yoksa yöntem metot mu öğretecekler

Adamın öğretme algısı farklı gibi

Yani makale okuyarak olmaz yaparak öğren mi diyor

Ev ödevi verdi dediniz ya o araştırma mı somut bir probleme çözüm üretmemi bir program ya da devre üretme mi

Alanınızı söylerseniz sizin gibi doktora yolundan geçenler fikir verebilir

Bizde üretim olmadığı için teknik öğrenmek de yoktu bir kitap vardı metodoloji okur ve sana kattıkları ile yoluna devam ederdin

Ya hocayla konusacaksiniz ya birakacaksiniz ya da o adamin dediklerine harfiyen uyacaksiniz yani baska yapacak bi sey yok ki
Hocayla konusamam asla cunku ona cok guveniyor bla bla diyip de bilet bakmaniz cok abes geldi bana
Donus bileti bakmaktan once yapilacak sey hocayla konusup bu adami uzerinizden cekmek, zaten hocanin da en fazla yapacagi sizi programdan atmak olur, o yuzden konuşamam diye bir sey yok

Yahu!
Canım!
Şekerim!
Sen memleketimizde o kadar hır gür duygusal baskının içinde eğitim görmüşsün
Ayağından çektikçe başarıp yurtdışına gitmişsin
Sen neden korkuyorsun allahasen!
İki kendini bir halt hisseden asistandan mı!
Bu asistanlar global şekerim, heryerden böyle, senin gittiğin yerdeki en azından bu işi biliyormuş.
Şimdi öncelikle çatışmaktansa uyum sağlamaya bak.
Adamın dediğini yap, adama da sor ben nasıl yapayım diye.
Sen halledersin, yer gelir parmağında da oynatırsın hadi bakayım topla kendini akıllısın kafan basıyor köprüyü geçene kadar ayıya dayı de geç
Üzülme.
Adamı pohpohla, hatalı iş yaptım doğrusunu sen göster de, mentor olarak yolgöstericimsin de, salla artık ya

Konu uzun değil gayette açık ve net anlatmış.. ayrıca 2 kere konu çok uzun diye belirtmenize gerek yoktu.. ilk yazdığınızda da anladık

Hocanıza size yardımcu olmadığını sürekli aşağıladığını söyleseniz.. ama şikayet ederek değil.. laf arasında

Bu yaptigi mobbing. Amerika’da cok ciddi bir suctur. Guvenecek kimseniz yoksa okulun saglik merkezindeki terapistlere danisarak kendinize bir yol cizin.

Doktorada alan degistirmek elbette cok normal. Hatta bildiginiz gibi Amerikalilar doktoraya genelde lisanstan sonra basliyor ve o yasta ilgi alanlari cok degisiyor. Yeterlilikten sonra alan degistireni de gordum. Docentlikten sonra alan degistiren hocam vardi!

Siddet gordugunuzu anlayin ve onun hakkinizda soylediklerini gercek olarak kabul etmeyin. Bir de okul disindan arkadaslar edinin kendinize. Ben bunu ikinci senemde basardim ve akil sagligima inanilmaz faydasi oldu.

Oralara kadar gitmişsin bursun var,sakin ol niye yapamayasın ki?

Başka alandan gelip de başarılı olma ihtimalin onu kıskandırmış olabilir.Bence bu doktora yüksek lisans işlerinde kıskançlık fazlasıyla oluyor.Hep gördük öğrencisi kendini geçmesin diye çabalayanları.

Takmamaya çalış yalnızsın yenisin ondan çok takılıyorsun.Sen bikaç aya oranın ana dilini anlamaya başlayacaksın nece konuşacak sen varken :) Umarım başarırsın

Öğretmesin..hocaniz öğretsin ya da koskoca ülke de bi o mu var bu işten anlayan..

Bu kadar psikolojiniz bozuluyoken o zaman daha hala ne diye adamla zıtlaşıyosunuz ısrarla.Biraz alttan alsanız biraz onun dediği gibi ilerleseniz nolur ki yani bu kadar ızdıraba değer mi.

Size mobbing yapıyor sizin yerinizde ki çoğu kişi pes ediyor sonunda bende zamanında pes ettim mobbingden ötürü ama dava ettim onları şimdiki aklım olsa dişe diş savaşırdim ...en ootusu başaramadım o halde bir ihtimal var başarabilirsin bu yüzden elinden geleni yap pes etme ayrıca hayat bu belli olmaz sabret belki o kişi gider başkası gelir

Senin yerinde olsam gitmek en son çare o yüzden danışman hocama söylerim bu durumu kimse çalışmak istemezse öyle gitmeyi düşünürüm çünkü hiç değilse bir ihtimal daha var belki danışman hocan sorunu çözecek kim bilir

Sabahtan beri içimde kaldı, Banlı olduğum inçin yazamadım.
Çinli mi muhatap olduklarınız?
Eğer öyleyse boşa kürek çekersiniz. Zihinleri gerçekten çok başka çalışıyor. Siz ne yaparsanız yapın, birbirlerinin arkalarını kollaması da ayrı dert.
Değilse bilemeyeceğim :)
Her şekilde geçmiş olsun.
Ben sizin başarısızlığınız olduğunu düşünmüyorum. Sadece denk geldiğiniz insanlar açısından şanssızlığınız...

Doktora basli basina bir psikolojik savas meselesi, ozellikle yurtdisinda. Seninle ayni durumda olup ha biraktim ha birakacagim diyen cok arkadasim var.
Bence yenilme. Bir sonraki donem arastirmacilari degistirmeye calisirsin. Hic olmadi hocani degistirirsin. Herkes bu tur zorluklardan gecti birakip ulkene donsen pisman olmaz misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…