Psikolojimi bozdularda.. çığlıklarımı kimse duymadı..

Seni anlıyorum bazılarını bizde yaşadık. Annem yıllardır depresyon hastasıymış ama bilmiyorduk, taa ki doktora gidesiye kadar. Annem hep negatif düşünürdü hep elalem derdi. Neyseki iyi şimdi terapilerin faydası oldu. İnşallah kardeşlerinizinde desteğiyle aşarsınız problemleri. Bizde çok sabrettik herşeye. Sizin bu yaşadıklarınızdan mutlaka herkes yaşamıştır bi kısmını bunu unutmayın.

Çok zor bir durum ama tersine cevirebilmeniz yada en azından izin alır pozisyonda olmamanız için,iş bulup calışmalısınız. Biraz birikim yapıp,kendi özel alanınızı yaratabilirseniz aileniz size bu kadar müdahaleci olmaz,olamaz. Hâlihazırda onlarla yaşıyorsunuz, çalısmıyorsunuz,bu sebeple bu denli müdahale edilebiliyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Hemen bir işe girin bence. İnsanlar ekmeğinizi verince her türlü müdahaleyi hak görüyorlar kendilerine anne babanız da dahil. Üstelik nolursa olsun anne babanızın tavırlarını anlatmayın erkek arkadaşınıza. İlerde ne olacağı belli olmaz, bakarsınız evlenirsiniz. Arkanız yok diye sizi savunmasız bulup ezmeye çalışabilir. Ben yaşıyorum bunu. Gerektiğinde aileme karşı durup o benim karım sizin söz hakkınız yok diyen kocam, şimdi kendisi gidecek kapım yok mantığıyla ezmeye çalışıyor beni eziyor da açıkçası. Dikkatli olun bu konuda. Maşallah ne kadar aklı başındasınız, imreniyorum sizin gibi insanlara:) üzülüp durmayı da bırakın artık, size bunları yaşatanlar utansın. Biçoğumuz böyle anne babaların elinde büyüdük inan. Benim annem de ablalarıma aynısını yaptı. Ama biz annemi karşımıza alıp hatasını yüzüne vurduk, ayıp senin yaptığın insan kızını göz göre göre yakar mı. Kayınvalidesine vurun sırtına, adam edin(!) der mi diye. Utandı bi yerden sonra. Şindi karakterine ters düşse de heyyyt diyebiliyor. Bakın sizin de ablalarınız varmış çok şükür, siz birbirinize destek çıkın. Annenizi de yola getirin, o yola gelince babanız dünden gelir. Kalbinizi ferahlatın, ama biran evvel bi işe girin

Cnm kimse kimseye onu sev, bunu sevme diyemezki. . Gonul isi bu.. gelde anlat.. surekli ilk evliligimi basima kalkiyor.. ztn o psikolojiden tek basima ciktim.. sabaha kadar agladim.. Insallah bir is bulurum.. dun arkadasima mesaj attim.. beraber yasayalim dedim.. ztn oda bana teklif etmisti zamaninda.. erkek arkadasimda diyorki ailenle yasaman guzel diyor.. nereden bilecek adam neler oldugunu.. yansitmak istemiyorum, zamaninda o hatayi eski esimde yaptim .. bu kez hayir .. kesinlikle ailem sunu dedi bana bunu dedi demicem..

Mesela babam bi tartismada, benim serefimi bes para ettin dedi bana, ilk eski esimden ayrildigimda.. bu nasil bir serefse artik.. sonra mektup yazdi babam bana, evlenmeni istiyorum diye.. ya dusunun henuz resmi olarak bosanma davami bile acmamistim o donemler.. bir aile kalkipta depremden yeni cikmis evladina nasil bu un sozleri soyler aklim almiyor.. bosandigima sevindiler.. ama ben onlari sevindirmek icin yapmadim bunu, kendi hayatimi kurtarmak icin yaptim.. zamaninda calistim, eve katkida bulundum, adimlarimi kendilerini memnun etmek icin attim hep.. ama yokkkk... Es ki esime zamaninda ailem sunu diyor bana bunu diyor dedim, bu hatayi yaptim ve eski esim aynen sizin dediginiz gibi buradan ezmeye calisti beni.. artik aslaaaaa ayni hatayi yapmicam.. dun mesela ablama diyorumki, abla diyorum erkek hastasi bir aileyle mutlu olacagimizimi zannettin diyorum, benim icin oyle degil diyor.. ki kendiside biliyor bunun bu sekilde oldugunu.. beni resmen kimse kayde almiyor bile..

Roller değişti artık jolyss. Onlar çocuk biz anne babayız. Hiç şaşırmıyorum daha beterlerini ben yaşadım. Üniversitedeyken benim bilgisayar alacağım paraya erkek kardeşim için bilezik aldılar annemler. O para da yetim maaşımdı benim. Açıklama olarak da bilgisayar fuzuli masraf dendi, ki çok elzem birşeydi benim için. Hocam kredi kartını verdi, çalışıp ona ödeyerek aldım düşün. O kadar çok erkek evlat kayırmacası var ki bizde de anlat anlat bitmez. Seni çok iyi anlıyorum. Hepsi bir elalem namus zırvasıdır tutturmuş gidiyor. Hiiiiç aldırma, sen dik dur. Kendinden emin ol. Onlara da ezdirme kendini. Bak benim ablamlar bile boşanmak istiyorum diye çatır çatır dedikodumu yaptılar. Yurtdışına çıkarken annem dahil hiçbirini görmeden ayrıldım. Sadece annemi aradım telefonla ben gidiyorum diye. Kaç gün ayılıp bayılmışlar kendilerinden geçmişler ama verecekleri zararı verdiler bana, eşime karşı beni desteksiz gösterdiler. Tabi ki insan verdiği değeri görmek istiyor, içi acıyor böyle ailesinden muamele görünce. Ama olmayınca olmuyor, onların evlatlarına karşı sorumluluklarını zorla içlerini açıp beyinlerine koyamayız. Ama iyi bir hatırlatma yapabiliriz. Şimdi bizimkiler daha dikkatli bak. Hepsi utanıyor bana yaptıklarından, hatalarına yüzlerine vur. Bin kere de olsa yılma. Üstelik bunu toplu ablanlarla yapın, belki bişeyler dank eder

ablana çok üzüldüm. ne demek çocuğa bakamazsın bırak demek. biz ona para yediremeyiz anlamında demişler. ailenden iğrendim resmen. tanıdıkla önceden evlendin noldu sakın bak o çocuklu adamla evlenme. şimdi görüştüğün yabancı adamla anlaşırsan onunla devam et. ve çalış kendi paranı kazan

Senin yasadiklarina tipki kendime uzuldugum gibi uzuldum.. ne demek ya bilgisayarin yerine erkek kardesine bilezik almak.. egitim bu.. esler karilarinin arkalarinda destekci olmadigi zaman, karilarini cok eziyorlar bunu bende yasadim.. ablamda yasadi, diger ablamda yasadi.. ailem bana borclarimiz var, bize borc ver bi sana odeyelim dedinginde zamaninda iyidide, hani bunlar bosanma asamamda maddi manevi destek olmadilarya bana, benden borc para isterken iyidide, ben birini severkenmi kotu oldum.. simdi gitsinler ogullariyla mutlu olsunlar.. yeteri kadar ezildik.. oz guvenimizi sarstilar.. dun mesela ortada hol yok yumurta yok, annem bizim tanimadigimiz biriyle evlenirsen, su su olacak dedi, tipki ilk evliligindeki gibi dedi.. ya dusunun karsi tarafi bile tanimadan yargiliyorlar.. dun bir bugun iki Bismillah noluyor dedim ya.. anne dedim sen kimseye sununla evleneceksin diyemezsin dedim.. senin hakkin yok buna dedim.. ben cocuk degilim dedim.. bu kez dahada bi alevlendi.. sen yapamazsin, edemezsin, sana inanmiyorum.. yahu yeter beeeee dedim gittim agladim, sabahi sabah ettim.. noldu olan bana oldu, kendisi huzurlu bir sekilde uyudu.. ama bu bu sekilde devam etmezzzz.. heryeri dokup kircam, oyle hal olacak..

Ne kadar kararmış annenin içi. Ağzından çıkanların seni ne kadar kötü yaptığını umursamıyor bile sen kendini topla biran evvel bir işe gir, hem evdeki havadan kurtulursun, hem özgüvenin yerine gelir. Baksana annen bütün gün özgüvenin üzerinde yıkım çalışması yapıyor. Afedersin ama çene orgazmı yaşıyor kadın senin üzerinden. Çene orgazmının etkisi cinsel orgazmdan kat kat daha fazla imiş bu arada. Ve bağımlısı da çok fena oluyor, etrafımda tanıdığım çok tip var böyle. Kurtar kendini, ama evden taşınma işini ikinci plana at, evleneceğin kişinin gözünde olumsuz bir etki olmasın, ha biraz uzakta iş bul git gel zor oluyor falan de bak o olabilir. Sıkma canını, annen de olsa insanlar ölesiye bencil olabiliyor

Evet cnm zamaninda ablama velayiniti babasina ver dediler, sen hastasin bakamazsin dediler, depresyondasin dediler ve ablam onlara uyaraktan verdi.. simdide ailem karsi tarafi sucluyor cocugu gostermiyorlar diye, karsi taraf iyi insanlarda degil gerci.. ablamin simdiki halini bir gorseniz, bosandiginda ruhen daha iyidi.. simdi ise yuzu cokmus bir vaziyette.. annem hani 38 yasinda adami birde cocugu olan adami bana layik gordu, adamin isi varmis, meslegi varmis cart curt, hatta tanidikmis.. bende ohhh olsun adami gormeden, hatta hic konusmadan olmaz dedim.. sonrasinda hala bana laf atti, bak bu kiz bosanmis ama cocuklu birisiyle evlenmis dedi.. guya bana alttan laf cakiyor.. cok merakliysan sen evlen dedim bende.. evet zaten bende ne pahasina olursa olsun sevdigim adamla devam edecegim.. birde bizim bir tane akraba var genc bayan bosandi cocugu yok, simdi ikinci evliligini yapacak .. annem ne derse begenirsiniz aaaa bunu nereden bulmus, tuh tuh babasina uzuldum simdi.. birde sunu ekledi aslinda bayan ikinci dugun yapamazda, erkek her kosulda yapar.. yahu nasil buyuk konusuyo kadin.. bende dedimki anne buyuk konusma dedim.. erkekte yapar bayanda yapar dedim.. zihniyete bakin..

Surekli ben hakliyim modunda kadin.. empulsif, birsey hosuna gitmedigi zaman bagirip cagirir, sesini yukseltir.. karsisindaki insan hayvan ya.. Tovbe.. surekli negatif seyler, insanlari hayattan korkutma cabasi, oz guvenimi yerle bir etme cabasi.. annedir ama bir noktadan sonra yeter artikkk.. hayatimi onlarin istegine gore sekillendirmem ben kimse kusura bakmasin.. Insallah kendime bir is bulurum.. ve umarim yeni iliskim sirf ailem yuzunden bitmez..

Bence sen annenle hiç münakaşaya girme, söylediklerini de ciddiye alma. Kendini annenden korumanın bir yolunu bul

Canım maalesef benciller ve cahillermiş...
Benim ailemde böyledir sağolsunlar.
Hayatını daha sakin ve huzurlu geçirmek istiyorsan ailenden kurtulman şart canım.
Ama tam anlamıyla güvenmeden bir evlilik yapma.
Yapabilir misin bilmiyorum ama ailenden ayrı eve çıkabilirsen evlenene kadar daha rahat edersin evlenmezsen bile baba evinden daha iyi olursun kendi halinde kendi evinde. Bunun için para lazım bir de en önemlisi sizinkiler izin verir mi?

off çok sıkıntılı annen çok. ama gerçekten büyük konuşuyo. milletin arkasından atıp tutuyo ama kendi başına her an herşey gelebilir. hep görüyoruz tek mesaj tek konuşma bi günde evliliği bitirebilir. ablana kıyamam ben ya keşke çocuğunu geri alabilse. annen bu yaptığının hesabını nasıl ödeceyek acaba. neyse canım sen bak "konuşmadan olmaz" demişsin ya deme öyle. konuşturmaya çalışır sonra. asla çocuklu insanla olmaz konusunu dahi açma de. ve aynen insanlar 3-4. evlilik yapıp gayet düğün yapıyorlar. sen aileni boşver. şimdiki konuştuğunla anlaşabiliyo musun vs ona odaklan. ve gerçekten işe gir. tüm gün evde daralırsın. para kazanmak önemli bu devirde

Bence sen annenle hiç münakaşaya girme, söylediklerini de ciddiye alma. Kendini annenden korumanın bir yolunu bul
Ya birde bazen mesela cok sinirlendigi zaman, krizlere giriyor .. bu kez benide korkutuyor.. kadina birsey soylenmiyorki, iliskimizle ilgili.. pat kestirip atiyor tipki dun yaptigi gibi.. ben yoruldum, ben senin icin birsey yapmam, yeter artik, ilk evliliginde gittim geldim o kadar yollarda, buradan biri olursa tamam ama baska turlu hayir diyor.. yani demek istiyorki ilk evliliginde eziyet cektirdin bize .. ya dusunun bir aile gorevini yerine getirmezse nolurrr.. peki benim erkek kardeslerime gelince, onlarin esleride yabanci, hatta o kadar yollara dustuler.. bana gelince neden kotu oluyor hersey.. birde ilk evliligimde yatak odasi almaya gitmistik her neyse, babam param yok demisti, annem abine ve esine yatak odasi alcaz dedi, para kisitli dedi, bu yatak odasi takimi cok pahali dedi ve bunu o serefsiz eski esimin gozlerinin onunde yaptilar, ki ailemin durumu iyidir..

Cahiller tabikide.. zaten ailem hani kucuk erkek kardesim evlendiya, onlar mutluya, artik Turkiyede kaliyorlar aylarca, sonra yurtdisinda geliyorlar.. nasil olsa ogullari mutlu.. bizi tinlamiyorlar bile.. bu yuzden ev bi donem bos kaliyor.. ayri eve cikmak istedigimi soyledim, napacaksin ayri evle, iste ev.. ztn Ben adim adim ilerliyorum iliskimde.. temeli saglam olsun istiyorum, ama anlayissiz bir aileyle mumkun olmayabilir.. ogullariyla mutlu olsunlar..

Numara yapıyordur krize girerek, pasif saldırganlık onun adı. Canım ailenden hayır yok sana, onlar muhtemelen yaz aylarında Tr de oluyorlardır, biran evvel işe gir onlar gelmeye de ayrı ev olayına bak

Ben anlıyorum seni ve kesinlikle haklısın ama elinden geleni yapıp boyundurluklarindan cıkman lazim ailenin,buda iş bulup calışmak,imkanlar dahilinde ayrı eve çıkmakla mümkün.
Dilerim en kısa zamanda kendi düzenini kurabilecek güce ulaşırsın.

En iyi geç olsun güzel olsun zamana bırak ilişkini.
Aile konusunda Allah yardımcın olsun psikolojini bozup yardım etmezler hatta anlamazlar bir şey yok derler bu tip insanlar. Sen kendin güçlü olmalısın olan bize oluyor sağlığını düşün takmamaya çalış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…