Pskologa giden ve faydasi olan varmi

Melisammelisay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2017
65
44
3
Merhaba kadinlar kulubu uyuleri :)

Ben ilk defa pskologa gidicem daha dogrusu gitmek istiyorum arastirma yapiyorum suan seanslari pahali diyolar ama pskiyatrise gidip de ilac yutmak istemiyorum
Benim soyle ki durumum yasadiklarim yasanmislardan dolayi kendimle asamadiklarim var
Zaman zaman ofkelerim
Dusuncelerime hakim olamama
Ozguven eksikligi kendimle asamadiklarim
Ve surekli kotumser yani kotumser derken hep kotuye gidicek hic iyi olmicam dusuncesi

Bunlar icin gitmek istiyorum ve bunalrda gitmem icin yeterli ve bana ciddi sorun veriyor .

Benim asil konum pskikolga gidip iyi gelen varmi problemleri asabilen rahatlayan anlik degilde gercekten faydasi olup hayatinda bunlari yapabilen uygulaya bilen varmi . Tabiki gidip gormeden bilemicem tabiki benim isteyip istememle tedavide anlatilanlari uygulayabilmemde . Ama kizlar gidipte memnun kalmayan asamayan yada o anlik rahatla ma duyan cok kisi duydum okudum ve sadece ilacin etkisini duydum . Ama ben agir tempoda calisan ve cocugum var ruh gibi olmak istemiyorum okuduğunuz icin tesekkur ederim :))

Ben gitmiştim bir dönem ama hiçbir faydasını görmedim artık her psikoloji okuyana psikolog diploması verdiler . O Yüzden iyi bir doktor bulmak Lazım .
Evet ayni senin gibi diyen cok oldu oyuzdende korkuyorum . Korkmak demek bi umutla gidip hayal krikligina uhrayip daha kotu olmak hem maddi hem manevi zarar gormek istemiyroum acikcasi .

Evet ayni senin gibi diyen cok oldu oyuzdende korkuyorum . Korkmak demek bi umutla gidip hayal krikligina uhrayip daha kotu olmak hem maddi hem manevi zarar gormek istemiyroum acikcasi .
Çok fazla niteliksiz var içlerinde ve bir Sürü de para istiyor 40 dk için

Psikiyatriste git devlet hastanesine. Ilac yazarsa eger kullanmazsin . En azindan işe yarayacak mi? Veya param boşuna gitti diye dusunmezsin

Psikiyatriste git devlet hastanesine. Ilac yazarsa eger kullanmazsin . En azindan işe yarayacak mi? Veya param boşuna gitti diye dusunmezsin
Oda sorununu anlat diyor anlatiyorsun direk ilac hani bi soyle yap boyle ol yada tavsiye vermiyor sanirim rahatlicama eskileri acip dahada bunalima gircem

Daha gitmeden her hafta şu kadar geleceksin 40 dk ...devam etmezseniz daha kötü olursun...falan falan. .çok saçma. ..seni dinlemek için para alacak ve söyleyeceği şey de kafana takma olacak sonunda...inanılmaz para gidiyor ve sonuc sıfır ...psikiyatri okuyan apayrı. ..terapi apayrı ilaç ile...ama en büyük yardımı kendinize siz yaparsınız. ..bunu para için yapan zaten sizi musteri olarak görüyor doğal olarak. ..

Bence insanların düşüncelerine çok fazla önem vermeyin bu konuda.
Siz iyi bir psikoloğa da denk gelebilirsiniz bunu düşünün :)
Ben de aynı şikayetlerden dolayı doktora gittim.4 ay ilaç kullandım.İlacı da uyumaya yakın kullandım böylece çok olumsuz etkisi olmadı.
Korkmayın,eğer bunu aşmak istiyorsanız bir süre dişinizi sıkmanız gerek.

Tabii ki faydasını görürsünüz ve dediğiniz gibi gitmeden de bunu bilemezsiniz.
Önce bir gidin, durumunuzu açıklayın ve tavsiyelerine uyun derim.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ön yargılı davranmayın ilaçlar konusunda da.
Son yıllarda yan etkileri daha az olan ilaçlar mevcut.
Bunu da aklınızın bir kenarında tutun derim...

faydasını görürsün ,
iyi bi psikolog araştır, ya da psikiyatri,
bazıları ilaçla birlikte terapi yapıyor öyle bir piskiyatri bulabilrisn,
fayda görürsün elbette

Ben gitmiştim bir dönem ama hiçbir faydasını görmedim artık her psikoloji okuyana psikolog diploması verdiler . O Yüzden iyi bir doktor bulmak Lazım .

Psikoloji okuyana psikoloji diploması verilmesinden daha doğal birşey var mı?

Ayrıca o diplomanın üzerine, tekrar eğitim alıyorlar klinik psikolog olabilmek için. 4 yıl psikoloji okuyan pat diye danışan kabul etmiyor yani.

Psikiyatri tabi ki ilaç yazacak. Devlet hastanesinde terapi yapılmıyor.

Terapi yapilmayacagini gayet iyi biliyorum.psikiyatri ve psikolog arasinda oyle cok ciddi farklar yok aslinda biri tip fakultesini bitirdiginden ilac yazma yetkisi var. Belki gitse saglam yonlendirebilecegi biri olabilir veya kisa 5 dklik konusmayla yonlendirme yapabilir.

Psikologa gidildiginde ilk iki seansta bisi demiyorlar genelde sadece kişiyi dinleyip habire not aliyorlar . Daha sonra saptama yapip sorunlari cozmeye yoneliyorlar. Dolayisi ile maddi acidan zorlar o level a gelmek. Sadece oneride buludum

Ben hem konusup hem tavsiye alabileceğim . Ilk baslarda beni tanimasini sonra anlatmami istemesini anlayip ona gore yardimda yada ne bilim terapide bulunmasini istiyorum belki bana onerebilecegi ilacida 3 4 seansta verse bilemedimki ya hic bilmiyorum aileden gidenler pskiyatriye gitti ilac aldim vs vs . Sonuc bakiyorum yine aynilar pskologa gidenlerde var anlik rhaatlama oluyor bir zaman sonra tekrae basliyo diyolar . Sanriim en iyi ilac yine kendim olucam baska hobilere yonelmek gibi ama asamiyorum gitmiyor surekli dusunceler donuyot dolasiyor sinir yapiyor bian cok kotu oluyorum durdutamiyorum ve cok ofkeleniyorum . Bunlarin uzerine bir sorunu dusunurken sanki beynim butun sorunlari aciyor onume getiriyor . Yasadiklarimi o an tekrar sanku yasiyorum . Öz-güven eksiligi insanlarin kirici olmasida ustune ekleniyor . Ve buyuzden bisey yapsam yapamicam beyenilmicem olmicak zaten insanlar benim ickn bunu dusunuyordu degismicek deyip hopp eskiye

siz kendinizi bukadar kapatırsanız çözüm bulamazsınız.
ilaç yutmak istemiyorum derken tansiyon şeker başka başka hastalıklarınız olsa siz tedaviye uymayacakmısınız..
doktor dan daha mı iyi bilecegiz tedavi aşamasını .
bizim bu psikiyatri tabumuz neye göre kime göre yanlış anlamış degilim.
çevremizdeki çogu insanın gittim bir işe yaramadı sözleri ya beklentileri büyük ya da olayları net anlatmadıkları içindir.
bu insanlar hastayı dinlerken verilen önerilere de uyulmasını istiyor aynı diyetisyenin yaptıgı gb

Ben gittim, faydasını da gördüm
Ama iyi birini bulman gerek, ilk gittiğimden memnun kalmadım
Daha sonra bir psikiyatri hastanesine gittim özel, psikiyatriste ilaç kullanmak istemediğimi, terapi almak istediğimi söyledim o da beni hastane bünyesinde ki bir psikoloğa yönlendirdi. Annemi, kedimi ve babamı arka arkaya kaybettiğimde yas dönemini atlatamadığım için gittim, bana çok yardımcı oldu, 10 seans devam ettim ve özel hastane bünyesinde olduğu için muayenehanelerde hizmet veren psikologlardan çok daha uygun bir ücret ödedim. O tarihlerde 150-250 TL arası idi saat ücretleri ben 75 TL'ye gitmiştim

Evet bunu ben belirttim zaten gidip gormeden bilemicem
Benim nasil cevap verecegim uygulamalari yapabilecegim onemli

Sihirli degnek gelip bianda butun sorunlarimi halledicek demedim zaten . Oyle bi beklentim de yok .
Ben sadece bakis acimi gercekten degistirip beni kendime getirebilcekmi bunu anlamaya claisiyorum yazdigimdada belirtim gidip kalici etkisini goren yada gercekten bakis acisini degistirip uygulaya bilen varmi die sordum

Benim durumum ilaclik seviyede ise zaten o ilaci kullanirim benim ilaca karsi aman istemem aman soyle deidgim bisi yok . Ayrintidada yazdim 10 11 saat çalışıyorum vardiyali zaten uyku duzeni vardiyali oldugu icin skntili ve buyuzden verilen iilac beni isimde engellerse kullanamam demek istedim he sagligin kotu gider mejbur kullanicaksin derse zaten isten cikae kullanirim

Gercekten atlatabildigine cok sevindim
Basin sağolsun bizimkiler de dertmi
Ozaman ozel hastaneylerede bakim ben bi yorumlar varmi tesekkur ederim:)

Gercekten atlatabildigine cok sevindim
Basin sağolsun bizimkiler de dertmi
Ozaman ozel hastaneylerede bakim ben bi yorumlar varmi tesekkur ederim:)

İstanbul da isen gittiğim yerin adresini verebilirim
Bu psikiyastrist konusu da ürkütmesin seni
Gittiğim yerin kurucu hekimi, kadın psikolojisi konusunda uzmanlaşmış bir doktordu, beni psikoloğa yönlendirdi ama seanslarım sırasında takip etti, 10 hafta seans süresince çok hafif bir ilaç kullandım ve seanslar sonunda kesti ilacı, komplike bir tedavi yararlıdır her zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…