- 18 Aralık 2017
- 65
- 44
- 3
- Konu Sahibi Melisammelisay
-
Heh bunu anlamak istiyordum yani tavsiyede bulunmuyor kendi kendime hatalarimi bulmamami yardimci oluyor . Gdiicem zaten bakalim nasil olcak . Ilac da kullanmam grekiyorsa duzelimde yeterki kullanirimöyle ama senin beklentin yanlis. o insanlar doktor- sana söyle böyle yap diye tavsiye vermez veremez.
Heh bunu anlamak istiyordum yani tavsiyede bulunmuyor kendi kendime hatalarimi bulmamami yardimci oluyor . Gdiicem zaten bakalim nasil olcak . Ilac da kullanmam grekiyorsa duzelimde yeterki kullanirim(
Ben bitane doktorla gorustum ebn ilac yazmiyorum doktor degilim dedi . Simdi benim buna mi gitmem grek oylr buyuk biseyim yok sadece kaygilar vs vs . Ilaclik bi durumsa bana kullanmak gerek gitmen grek diye tavsiye edermi benim için buda onemli sirf para almak icin yonlendirmezse beni ozaman nasil olcakpsikolog baska psikiyatrist baska.
en azindan almanyada öyle. psikiyatrist bir Hekimdir. yani tip Okumus. Psikolog hekim degildir. Tip okumuyorlar, psikoloji okuyorlar. Nörölöjik hastaliklarda genelde psikologa gidilmez ki zaten psikologlar benim bildigime göre ilac yazmaz (yasak) Bunu sadece hekimler yapar, yani psikiyatrist.
hangi gitmek zorunda olgunuz hastaliginiza baglidir. mesela bir sizofreni hastani psikolog yaninda mecburi psikiyatriste gider. ama algi bozuklugu veya okb icin psikolog yeterli olur.
Ben bitane doktorla gorustum ebn ilac yazmiyorum doktor degilim dedi . Simdi benim buna mi gitmem grek oylr buyuk biseyim yok sadece kaygilar vs vs . Ilaclik bi durumsa bana kullanmak gerek gitmen grek diye tavsiye edermi benim için buda onemli sirf para almak icin yonlendirmezse beni ozaman nasil olcak
Astoria canim, sen galiba en iyi tavsiyeyi verirsin
Cok tesekkur ederim suan hersey netlesti aynen busekilde yapim ozamam ilk pskiyatriye gidim doktor olan sonra ona durumu anlatip terapide almak istiyorum diyim en iyi o yonlendirir tsekkur ederim :)Anlamadım ne demek istediğini de. Psikolog ilaç yazamaz evet, ilaç yazma yetkimiz yok; olduğunu söyleyen de yalan söylüyordur. Öyle büyük bir şeyim yok diye de kendine tanı koymamalısın, buna sen değil psikiyatri uzmanı karar verir. Öncelikle bir psikiyatri uzmanına yani bir hekime danış bildiğin tıp eğitimi almış, uzmanlığını psikiyatri alanında yapmış birine. Onunla görüştükten sonra terapi de almak istediğini belirt, kendisinin terapi eğitimi yoksa zaten seni bir uzman klinik psikologa yönlendirecektir. Anlaşılır oldu mu bilmiyorum.Melisammelisay
Cok tesekkur ederim suan hersey netlesti aynen busekilde yapim ozamam ilk pskiyatriye gidim doktor olan sonra ona durumu anlatip terapide almak istiyorum diyim en iyi o yonlendirir tsekkur ederim :)
Tesekkur ederim . Evet ilac vermek istediginde ilk diyecegim o olucak aklimda:))Aynen öyle, çünkü bazı durumlarda ilaç + terapi en iyi şekilde işliyor. İlaç konusunda da korkma, seni uyuşturacak, mayıştıracak düzeyde bir ilaç vereceğini sanmıyorum. Yine de ilaç verirse bebeğin olduğunu ve ona bakacak kadar enerjik olman gerektiğini, uyku getiren bir ilaç vermemesini rica edebilirsin. Geçmiş olsun. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?