Genellikle kepekle karıştırılan saç derisindeki kuruluk, mevsim değişikliklerinde çok sık karşılaşılan bir saç sorunu.
Kuru bir cilde sahip olduğum gerçeğini artık kabullendim. Sürekli pul pul dökülen bacaklarım, tırnak etlerimde meydana gelen yaralar derken her gün başka bir sorunla karşı karşıya kalıyorum. Ancak hiçbir zaman bu kuruluğun saçlarımı da etkileyeceğini düşünmezdim. Son zamanlarda saçlarımda çok sık beyaz parçacıklar görmeye başlamıştım. Kendi kendime bu durumu kepeklenme olarak yorumluyordum, ama geçtiğimiz günlerde kuaförüm Uğur Alevyılmaz, ‘saç derinde ciddi bir kuruma yaşıyorsun.’ diyerek beni uyardı.

Bacaklarımda meydana gelen pul pul dökülme, artık saç derimde de kendini göstermeye başlamıştı. Omuzlarımda sürekli beliren beyaz kalıntıları temizlemek başlı başına bir iş haline gelmişti. Bir güzellik editörü olarak hemen buna bir çare bulmaya karar verdim ve araştırmalara başladım.
Nedense saç derisi bakımı birçoğumuzun ihmal ettiği hatta aklına bile gelmeyen bir şey. Oysa ki; dolgun, bakımlı ve parlak saçlar, bu bölgede yapılan etkili bir bakımla elde ediliyor. Ayrıca, saç derisi dış etkenlerden yoğun bir şekilde etkilenen bölgeler arasında yer alıyor. Özellikle az su tüketimi, hava değişimi, sık sık şampuan değiştirme ve kullandığımız ürünlerin içerisindeki kimyasal maddeler saç derisinde kurumaya neden oluyor. İleride daha büyük sorunlarla karşılaşmamak için bu bölgeyi kendisine hedef alan bakım ürünlerini erken yaşta kullanmakta fayda var. Kozmetik markaları da bunu göz önünde bulundurarak sadece saç derisini ve bu bölgede meydana gelen sorunları hedef alan ürünlerle karşımıza çıkıyor. İşte en yeniler…

KÉRASTASE Initialiste Advanced Scalp and Hair Concentrate, 138 TL
PHILIP KINGSLEY Stimulating Scalp Mask
SISLEY Extract for Hair and Scalp
KIEHL’S Micro Exfoliating Scalp, 64 TL
PHYTO Polleine Botanical Scalp Treatment, 85 TL
AVEDA Invati Scalp Revitalizer, 225 TL