Puslu bigün..

KATRANLI

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2015
71
37
38
38
Bugün hava yağmurlu olduğu için mi doluyor gözlerim..

Dokunsalar ağlayacağım bir ömür boyu..
Ve değseler hüznüme, döküleceğim parça parça.. demiş anonim bir şair şiirinde bende bugün aynen öyleyim.

Artık psikolojimin bozukluğuna kendimi inandırdım. Kendime çok direndim halbuki ama galiba öyle. Önceleri dağ gibi dimdik güçlü mü güçlü duran ben şimdi ufacık bir moral bozukluğunda olduğum yere çöküveriyorum.

Ben 30 yaşına merdiven dayamış biri olarak çok isterdim herkes gibi bir hayatım olmasını. ömrüm hep birilerini kıskanarak geçti. çocukken komuşunun kızının pomponlu çizmelerini kıskanırdım. ayşenin çorabını, ebrunun bayramlığını. sonra biraz büyüdüm asla zayıf normal boyutlarda bir çocuk yada genç kız olamadım hep herkesten daha iri daha şişko daha kıvırcık saçlı vs vs kaldım akıllarda. üzüldümm hep üzüldüm.. sonra bigün ne kadar basit şeyleri kendime dert edip üzüldüğüme pişman oldum. Çünkü Babam öldü. Aniden hiç bişey yokken 4 saniyede. 20 yaşıma basalı 4 ay olmuştu. O gün bugündür, baba diyenleri babasıyla telefonda konuşanları, yan yana kol kola yürüyenleri kıskanmaya başladım. Eğdim önüme başımı..

O gün babamla birlikte annemde gitti. Bambaşka bir kadın. Roller değişti. Aynı evin içinde iki yabancı. Kavgalar.. Başımı dizlerine koyup ağlayabileceğim, derdimi anlatacağım, yol gösterenim en iyi arkadaşım diyeceğim annem zaten hiç böyle davranmamıştır da o gün oda tamamen gitti.Üniversite okuyan bir kardeşim vardı, evladım oldu. Yük üstüme bindi de bindi. Kimse bende yanındayım demedi.

Sonra birgün biri çıktı karşıma. Ben konuştum o dinledi. Ben ağladım o dinledi. Ben düştüm o kaldırdı. Ben pes ettim o cesaretlendirdi. Ben vazgeçtim o sahip çık dedi. Sonra bir baktım Sol kolum Sağ Bacağım olmuş..Sevdim.. Koca bi dünya karşı çıktı. Ben aşkıma sahip çıktım. Sevdim, en kötü evlat oldum. Sevdim, beni daha da yalnız bıraktılar. Sevdim, bana ait olan tek şeyi sevgimi lanetlediler. Kimisi kaç dedi kimisi sakın dedi kimisi yazık dedi kimisi manyakmısın dedi. Tek nedeni vardı herşeyin ben İstanbulluyum o Vanlı. Bu kadar.. Kendi Sevgimi kendimden kıskandım yeri geldi ama onuda tükettiler..

Bugün en yakın arkadaşlarımdan birinin ( bu sonuncusu ) nikahı var. bi kaç hafta sonrada düğünü. Sevgililik dönemlerinden bugününe kadar herşeyinin yakın takipçisi oldum. çeyizindeki en ufak detayına kadar birlikte hazırladık. Gelinliği, kına organizsayonu, takısı aksesuarı..

Oda evlenince hiç arkadaşım kalmayacak. Yine kıskandım. Çünkü benim hiç çeyizim yok. Beni istemeye geldiklerinde karşılayacak bi ailem yok. düğün yapacak gücüm yok. Düğün yapsam kemerimi bağlayacak bi babam yok, arkamdan ağlayacak bi annem yok. Yoktan başka hiç bişeyim yok.

Ve ben bu yaşadıklarım yüzünden kıskandığım üzüldüğüm herşeyden korkuyorum. Evlenmekten, anne olmaktan, arkadaşlıktan, sorumluluktan..
Hayal kurmayalı yıllar oldu. Aslada kurmayacağım.

Dün bi dizi izledim. Şöyle bir cümle geçti ' Ne zaman görüşeceğiz - İki uyku arası '
Bigün bana ne zaman kavuşacağız diye sorduğunda ' İki Uyku Arası ' demiştim. Galiba O Ara hiç gelmeyecek.. Ve Ben Hep Bişeylere üzülerek öleceğim..

Senin de kalemin çok güzel
Güzel yazmışsın bende böyle anlatamam mesela
Dan dun yazarım
Senin de güzel yanların kıskanılası yanların vardır, sen görmüyorsun

Biraz karamsarsın
Annen arkadaş gibi olmasa da kötülüğünü istemez
Belki de gerçekten kültür farkından doğacak sorunlardan dolayı evlenmeni istemiyordur sevgilinle
Ben hiç birinizi tanımıyorum mesela bende arada kültür farklılıkları çok olur sorun yaşarsın derim
Ama tercih yine senin tabi

Başın sağ olsun
Sevgilinle ya da başkasıyla birgün evleneceksin
Kurdeleni bağlayanın olması şart değil , sen genele bakma yetiştirme yurdunda büyüyen ne çocuklar var
Ama okuyup meslek sahibi de olmuşlar mis gibi de evlenmişler
Boşver formalitelere takılmayı
Senin için 'doğru tercih' mi ona emin ol yeter

Sevgilinle el ele verip nedne bişeylere sahip olmuyosanızki...
Şimdiki evlilikler hep böyleki...
Meslegin yokmu? Çalışmıyormusun?

ne güzel örnek vermişsiniz.
benim bir akrabam yetiştirme yurdunda büyüyen iki gencin düğün masraflarını karşıladı, evlenmelerine ön ayak oldu. biz de bu çifti o sebeple tanıyoruz. Bayramda falan akrabamızın evinde karşılaştığımız çok oldu. Evlilikleri 10 yıl olmuştur belki, bir oğulları var, allahım ben öyle çocuk görmedim, öyle anne oğul ilişkisi görmedim. ailecek hayranız, babam bile der, ne kadar güzel anne oğul ilişkisileri var diyerek. Resmen gıpta ediyoruz.

Herkesin basina geliyor bu. Ablam evlendiği zaman ablama degil de enisteme agladim. Oturdum hüngür hüngür agladim simdi bile gözüm doldu. Çünkü enistemin ne anasi vardi ne babasi. Bizim sadece babamiz yoktu, annemiz vardi. Binlerce şükür. Yani herkesin basina gelebiliyor.

Baskalarina bakma, ceyizim yok suyum yok buyum yok deme. Bismillah deyin girin bir yola o da olur. Gerekirse bizler de bir iki parca ceyizlik seyler gondeririz bi bakmissin toplanmis... Arkadasin oluruz, annen oluruz.. Insaniz hepimiz.
Uzulme.
Bu arada annen nerde??

daha 1 ay önce benimle yaşıt bir akrabamın düğününe gittik
anne babası yok öldüler amcalarının coguyla gorüşmüyor annelik yapan teyzeleri desen düğüne gelmedi kendi keyfi için sadece kardeşi ve anneannesi vardı birkaç akrabası ve biz ama kızı gorsen bütün düğün boyunca oynadı eğlendi sankı bu durumları yaşayan o değil gibiydi uzulme boşver inan kımsenın hayatı dört dörtlük değil

Ne güzel
Yüreklerine sağlık

Ayrıca konu sahibi için diyorum bi yaşa gelince yardıma da ihtiyaç yok maddi anlamda kendileri çalışıp evlenebilirler
Ama dediğim gibi ben kültürel farklılığın büyük sorunlara yol açacağını düşünüyorum bu konuda

canım ya seni biraz anlıyorum . hep sığıncak bir yer arıyorsun hayatta ama olmayınca olmuyor işte . bende zor günler geçiriyorum şu an . hayatıma her giren erkek birşeyleri öldürüp gidiyor . güven duygumu yitirdim hem kendime hemde insanlara hemde hayata .çok güzel ifade etmişsin kendini .bence kesinlikle yazmaya devam et . sen çok özel bir insansın . herkes kendini böyle ifaede edemez .

Her yeni gun,yeni bir umut demektir..yasadiklariniz kolay seyler degil,buruk bi cocukluk,babanin kayibi,annenizin acisindan sizi gorememesi,biseyleri hep sizin tasimaniz sizi bi hayli yipratmis.Cikmayan candan umit kesilmez yapmayin bakin sevdigim var diyorsunuz,seviliyorsunuz gecmisinize sunger cekip herseye ragmen,yeni sayfa acabilirsiniz yanliz degilsiniz inanin baska hayatlarda,baska yerlerde oyle tarifi mumkun olmayan acilar yasaniyorkihalimize bin sukur demeliyiz,asla isyan etmeyin yilmayin!belki ilerde yuzunuzde kocaman bi gulumsemeyle,sevdiginiz esinizle,cocuklarinizin basini oksayacaksinizbunu simdi boyle hissettigim icin soyluyorum gercekten inanmak basarmanin yarisidir..gulumsemeyle ve sevdiklerinize SENI SEVIYORUM demekle baslayin

ay ben çok duygulandım.
Allah kimseye taşıyamayacağı yük vermez. böyle düşün her zaman..
herkes birşeyler yaşıyor ve kimse dünyaya mutlu olmaya gelmedi. Umarım evlendikten sonra çok mutlu olursun.
Mükafatını alırsın

Gözlerim doluyor dedim ya o yaş yazdıklarınız yüzünden aktı gitti yanağımdan. Teşekkür ederim böyl hissedip bana yazdığınız için. Annem yanımda ama hayatta çok şükür ama dünyası içinde manen çok yalnız bıraktı beni. Sevmiyor sanki, hep olumsuz hep çatık kaşlı, zor olan hayatımızı daha da zorlaştırıyor.

İnşallah teşekkür ederim iyi dilekleriniz için..

Sevgilinle el ele verip nedne bişeylere sahip olmuyosanızki...
Şimdiki evlilikler hep böyleki...
Meslegin yokmu? Çalışmıyormusun?

Atanamayan bi öğretmenim ben, çalışıyorum şuan. El ele veremiyoruz çünkü annem beni reddediyor. eşyalarını topla git diyor. Düğün filan aklından bile geçirme diyor. Yapamadım anlayacağınız. Göze alamadım.

Kolay seyler yasamadi cunku. Esi, ayni yastiga bas koydugu, yillarini gecirdigi, usudugunde sarildigi, ağladığında goz yasini silen adam gitti. Kolay mi bu? Bir esle bir evlat ne olursa olsun ayni olamaz. Ben 2 yillik evliyim ama o yastiga tek basina bas koymak zorunda kalmayi Rabbim kimseye gostermesin.
Allah kimseyi esinden sevdiginden ayirmasin.
Annenin psikolojisi bozulmus, depresyona girmis, birden bosluga düşmüş. Allah kimseye yasatmasin.
Bu sebeple onu bir psikologa goturebilirsin, ona destek olabilirsin. Icindeki acilar onu hasta bile edebilir. Hasta olmasina izin verme. Biraz caba, biraz ozveri lazim. Allah onu basinizdan eksik etmesin. .

anneni sil git dmeiyorum ama. annen zaten normaldede sana pek iyi davranmadıgını söylüyosun.
peki hayatındaki kişi ne diyor?
nasıl bakıyor durumunuza.

Ben onu anlamazmıyım. İnanın ki ben babamın ölüm yıl dönümlerinde babasız olmamdan çok anneme üzülüyorum. Annem için kahroluyorum. Nasıl bir acıdır tarifi çok zor. 2 sene gözaşı döktü annem eve giremedi. Hep gözümde görüntüsü hem kulağımda ağlaması. Çok uğraştım dr götüremedim. 8 yıl oldu babamı kaybedeli, Annem çok çektirdi bana hala daha çektiriyor ama çok şükür yine de yanımda olsun hiç bişey yapmasın nefesi yeter..

anneni sil git dmeiyorum ama. annen zaten normaldede sana pek iyi davranmadıgını söylüyosun.
peki hayatındaki kişi ne diyor?
nasıl bakıyor durumunuza.

O çok anlayışlı. İyilikle olsun herşey diyor. Annenin rızası olmadan evlenmek olmaz diyor. Garibim bekliyor Gelse karşına çıksa başına gelecekleride tahmin ediyor. Çünkü sürekli tehdit ediyor annem, belki komik gelecek ama haneye baskından eşkilıktan tutuklatırım seni diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…