Pütürlü gıda korkusu

cecege

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2019
339
50
98
32
Arkadaşlar merhaba 7 aylık bebeğime 6. Ayda ek gıda basladık doktor 6. Ayı bekleyın demişti şuan 7 aylık ama sanki Geç mı kaldık diyorum herkes bu aylarda pütürlü şeyler veriyor bildiğiniz yemek tarzı. Ben nasıl yapıcam bilmiyorum bugün çorba yaptım Blender dan geçirdim pütürlüye ne zaman geçmeliyim ve nasıl neler vermelıym. Bu çocuk aç diye ek gıda kitabı aldım ama çok açıklayıcı gelmedı bana anca tarıf var yardımcı olun güzel anneler

Kimse yok mu kızlar cevap verecek

Pütürlü gıdalar vermeye başlayın alışması lazım. Ben hep püre verdim çocuğum çiğnemeyi çok geç öğrendi çok pişman oldum. Dikkatli bir şekilde başlayabilirsiniz. Ayrıca yaptığınız yemeklerden tattırın.

Kimisi blenderdan geçir diyor kimi sizin gibi pütürlü ver diyor kafam cok karışık. Mesela ne verebilirim pütürlü olarak

Henuz gec degil. Ben de ilk zamanlar kendim de korktugum İçin blenderdan gecirmistim. Sonra yavas yavas puturunu arttirdim. Mesela yarin catalla ezmekle başlayabilirsiniz.

blender, rondo vs. kullanmayı bırakabilirsiniz. çatalla ezin, cam rende alın. meyveleri o şekilde rendeleyin. merak etmeyin boğazlarında kalmıyor. öğürme refleksi oluyor ama çok normal öyle olması. ben direkt pütürlü başlamıştım. çok rahat ettim sonrasında. eline yumuşak şeyler verebilirsiniz yemesi için. mevsim meyveleri çok müsait buna. alerjisi yoksa çilek, şeftali gibi.

Dilimli olarak mı vereyim eline bişey olmaz demı ayy ben bu ek gıda konusunda çok takıldım yaa yanımda yöremde bilen kimse de yok yardımcı olan tedirgin oluyorum teşekkürler

Pütürlüye geç kalmayın çünkü ilerde red durumu olabilir püreye alışırsa. Blender değil çatal ile ezin. Doktorlar da bunu söylüyor. Ben 8 aylıkken çorba içine azcık ekmek bile koyuyordum. Bebeğinizde o potansiyeli görüyorsanız yavaştan pütürlü başlayın. Mesela muzu çatalla ezip yoğurduna katın. Ama çatalla tamamen ezmeyin tabi su gibi olmasın.

Dilimli olarak mı vereyim eline bişey olmaz demı ayy ben bu ek gıda konusunda çok takıldım yaa yanımda yöremde bilen kimse de yok yardımcı olan tedirgin oluyorum teşekkürler
Bebeğim 15 aylık ek gıda geçiş dönemlerini hatırladıkça strese giriyorum . Benim bebeğim yendiklerini kursagında biriktiriyormuş kaç kez boğulma tehlikesi geçirdi Allah yardım etti kurtardım. Dikkat edin bebeğinizin yuttuğuna emin olun . İyice pişmiş ezilmiş olarak öneriyorlar sert yiyecek vermeyin meyveyi asla Eline vermeyi tavsiye etmiyorum çünkü ölçüyü bilmeden ısırıyorlar . Benim bebeğim 15 aylık korkudan eline meyve vermiyorum

Pütürlü gidaya lutfen basla ve blw yap sonra cook pisman olursun. Eline ver yesin sen iki parmaginla ezebiliyorsan o da damagiyla ezebilir. Blender asslaa kullanma

Şöyle söyleyeyim 28 aylık olmak üzere ve hala blender kullanıyorum. Yapmayın etmeyin derim..

boğulma tehlikesi olmaması için hep bütün verin diyorlar. ben de çok şaşırmıştım. ama sonra fark ettim ki evet daha güvenli. yarım ya da bütün şeftaliden kocaman koparma şansı yok. ama küçük bir dilimi ağzına tıkabilir. o yüzden ne kadar büyük o kadar iyi. sizin gözetiminizde olduğu sürece alışır böyle böyle.

Blender asla kullanmayın. Hiçbir doktor onermez. Ben ilk havucu buharda hasladim. Çatalla ezdim. İyice su gibi olmayacak.sonra diğer sebzeleri verdim başka günlerde. Normal ez bırak. Bir çay kaşığı verdim. Ben 5. Ay başlamıştım alerjisi var mı diye 3gun verdim çoğu gıdayı. Cam rende ile cevizi rendeleyip yogurduna koyuyorum. 6. Ay sonu parmak besin verdim. Salatalığı uzun dilimle karpuzu uzun dilimle elmayı vs ver yiyorlar. İlk bastta öğürme cokoluyor sadece izledim asla kucağıma alıp sırtına vurmadım. Vs. Çünkü hallediyor. Ben de paniktim ama vazgecmedim yoksa yutma refleksi gelismeyecrkti gıda sececekti.

Tadım yaptırırken bende öyle yaptım çoğu meyve ve sebzeyi catalla ezdım dün ilk defa çorba verdm sebze çorbası yaptım onu geçirdim blenderdan. Artık öğün şeklinde vermek istiyorum bende ama nasıl olacak onu kestiremiyorum teşekkür ederim

Yaaa ayy çok geçmiş olsun. Bı arkadaş da elıne ver yazmış meyveyı salatalıgı falan ayy kafam ıyıce karıştı. Benımde en korktuğum şey o boğulma olayı Allah korusun bebeklerimizi

Benım bebeğim daha 7 aylık yeni tadım olayını bıtaktık bir ıkı gün oldu şehriye çorbasını falan blenderdan dan geçirmeyim ozaman öylece versem yiyebilir mı ki

Pütürlü gidaya lutfen basla ve blw yap sonra cook pisman olursun. Eline ver yesin sen iki parmaginla ezebiliyorsan o da damagiyla ezebilir. Blender asslaa kullanma

Çorbaları nasıl verıyordunuz. Meyve mesela elma sert olmazmı elıne vermek için yıyemez haslamak mı gerekiyo

Bende tadımları
İlk günden itibaren daima pütürlü verdim blender etmedim sende etme arkadaşım
çatalla ezerek verdm ama artık ögünlere geçmek istiyorum ek gıda kitabı aldım belkı yardımcı olur diye pişman oldum bol bol çorba tarifi var kitap da ne nasıl yedirilecek hiç bır bilgi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…