E
EU1
Ziyaretçi
merhaba cnm benimde 3 yaşını bitirmiş bi oğlum var yazdıklarınızı okurken kendimi gördüm sanki benim oğlumda 6/7 aylıkken meyve püreleri yiyordu fakat bir yaşından sonra onuda yememeye başladı ve şuanda hep aynı şeyleri yiyor tarana çorbası domatesli tel şehriye çorbası tavuk sulu beyaz çorba ve yoğurt arada da meyva suyu içiyor o kadar sinirlerim o kadar harap olduki size anlatmam mümkün değil bebeklik dönemi hep hastalıklarla geçti aman yesin aman bağışıklığı düşmesin aç kalmasın diye zamanında hep rondodan geçirdik şimdide çekiyoruz işte ama benim oğlum pütürlü yiyor şöyleki tek sevdiği şey abur cuburlar arasında cipstir arada nadir olarak veriyorum kıtır kıtır onları yiyor mesela ama iş yemeğe gelince malesef reddediyor daha azğına makarna pilav köfte patates girmiş bir çocuk değil örneğin çukulata şeker dondurma vs bunlardanda yemiyor çocuk demeye bin şahit ister yani. bıkmadı gitti hep aynı çorbalardan bide arada bir danane pudinglerinden yiyor yani canım acayip sıkılıyor bu konuya onun yaşıtları var nasıl güzel yiyorlar varya anlatamam herşeyi yiyorlar benimkinin dişleride tam ama işine gelmiyor yemek kocaman oldu artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Hep aynı şeylerden yediği için doğal olarakta vitamin alamıyor vücudu birde ek olarak gece uyumadan önce ve uyuduktan sonra süt içiyor o kadar. Doktorlara da çok götürdüm ama onlara kalırsa siz abartıyosunuz diyorlar yerdir diyo doktoru zorlamayın çocuğu diyolar aç bırakın vs hep aynı tazr konuşuyolar ama bilmiyolarki ben bütün gün ne çekiyorum valla yapcak fazla bişeyim kalmadı artık büyümesini bekliyorum umarım büyüdükçe yeme düzenide değişir .siz daha şanslısınız meyve püreleri yediğini sölemişsiniz benimki meyva dahi yemiyor ve sizinkinin yaşı daha küçük sürekli değişik şeyler vermeyi deneyin nasıl alıştırırsanız öle gidiyor çünkü. Ben diyorumki artık ikinci çocuğum olsun 4//5 aylık olduğunda herşeyden tattırmaya başlıcam doktorları çok fazla dinledim ben oğlumu büyütürken aman 6 ay yanlızca anne sütü yok bilmemne... nasıl başlarsa öle gidiyor alışkanlıklar işte boğulcak diye aklımız çıkıyodu küçükken onu verme bunu verme bu hale geldi çocuk. zor durumdayımm :uhm:merhaba kızlar;12 aylık bir oğlum var hala pütürlü yiyemiyor.sürekli aynı şeyleri yemek istiyor süt,yogurt,meyve püresi, danino ve çorba çeşitleri yiyor.meyve püresi kavanozda olanlardan evde sadece muz püresini yiyor.daha bu güne kadar eline bir şey alıp agzında gevelemedi.az az pütürü arttırdım olmadı ,aç bıraktım olmadı... bir doktorun dediği digerini tutmuyor.biri zamanla alışır derken digeri aç bırak diyor ,bir digeri az az pütürü arttır diyor .sonuçta hiç birinden sonuç alamıyorum.deneyimli anneler yardımınıza ihtiyacım var bu ay hiç kilo almadı ve boyu uzamadı çok canım sıkılıyor.mafoldumben gerçekten zamanla alışırmı yada nasıl alıştırıcam 5 tanede dişi var.eskiden dişi yok nasıl yesin falan diye kendimi avutuyordum..deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..opuyorumnanaktan