Rabbim al canımı

Cocugum kreşe gidiyor zaten benden iki saat önce geliyor eve oğlum çokda iui bakıyorum oğluma o iki saatlik arada babası da bakabıliyor ama kaynanam izin vermiyor üniversite okumazsam nasıl iş yapacamda çalışacam ne kadar basit size ya

Cocugum kreşe gidiyor zaten benden iki saat önce geliyor eve oğlum çokda iui bakıyorum oğluma o iki saatlik arada babası da bakabıliyor ama kaynanam izin vermiyor üniversite okumazsam nasıl iş yapacamda çalışacam ne kadar basit size ya

az önceki yazında çocuğuna eksik mama verdiğini ve altını değiştirmediğini yazmışsın, izin vermiyo diye bişey yok alacaksın elinden, çok çaresiz bi durumda göremedim ben seni üniv. okuyan bi insansın azıcık akıllı ol, hiçbişey sökmüyosa çok iyi davran onlara çocuğun için yap, zamanı gelince de gerekeni yaparsın, üniv. okutmaları bana garip geldi sonunda senin onlara ihtiyacın kalmayacağını biliyor olmalılar,

Sakın bırakma üniversiteni..Şimdi okulunu bitirir iyi de bir işe girersen çatlar kv ve görümcen,bir de engel olmaya kalkmasınlar..

Eşin de bir zahmet baba olmayı kabul etsin de çocuğuna baksın.. Annesi ne karışıyor anlamadım.. Bebeği yaparken anasına mı sormuş.. :ssz: :47:

Telefondan girıyorum herşşeyi yazamadım bu kadar basit değildi yasadıklarım kimse kimseyi anlamıyor doğru

Ben cinnet geçirmek neymiş dün gece öğrendim saçlarımı yola yola tırnaklarımı geçire geçire allahım kaynanamı görümcemi ve eşimi beni bu hale getirdiği için affetmee allahım içim yanıyor kimsesizim ben avrupaya tek başima eşimin peşinden geldim onun bana 3 yılda yaptıklarını ben yıllarca anlataam bitmez allah rızası için dua edin canımdan geçicem böyle giderse

canım ne olursa olsun ne yaşarsan yaşa canına kıymaya değmez inan olan ölene oluyor kalan hayatına kaldığı yerden devam ediyor.. annen baban yok mu ne olursa olsun sen onların çocuğusun sahip çıkarlar sana...

unv ye gidebildigine göre cokta kötü bir ailenin icinde olamazsin bence
biraz büyütüyor olabilirmisin
ayrica Avrupadasin kadinlara her türlü hak fazlasiyla var
görümce ky ne yaparsa yapsin esinle sorunlarin varsa o baska
sacini basini yolacagina terket devlete sigin pasalar gibi yasarsin
polise gitmeye bakar sadece

Galiba yaşadıklarını tam olarak yazamadığın için anlaşılamayan noktalar olmuş o nedenle de tam olarak yardımcı olamıyoruz sana. Daha açıklayıcı ve olayları sırasıyla yazarsan daha iyi yardımımız dokunur.

Madem böyle bir ailenin içindesin ve üniversiteye gitmek istiyordun keşke çocuk sahibi olmayı erteleseydin.
Tabi artık yapacak bir şey yok olan olmuş
Sakin olmalısın,
Eşini karşına alıp rahatsız olduğun her şeyi dile getir.
İnsan herşeye katlanır ama çocuğuna yapılanlara asla!:47:
Tepkini yeri geldiğinde koymalısın.
Eşin seni okula gönderdiğine göre çokta anlayışsız olmamalı gibime geliyor:26:

çok çok iyi anlıyorum seni benimde cinnet saatlerim olmuştu zamanında...
ama kendine işkence etmekten başka bi işe yaramıyo bu durum ne yazıkki...
cidden zor durum allah yardımcın olsun..
inşallah en kısa zamanda kurtulursun bu durumdan...
keşke eşini alıp karşına güzelce konuşsan açıkça anlatsan derdini...
rest çekmek var bi de seçenek olarak ama hayat senin tabi...
kolay değil...

Kendileri nereden gitmiş oraya? Yerlisi miymiş oranın? Ya bu Türkiye’den yurt dışına gidenlerde genelde böyle bir tavır oluyor da buraya gelince anlam veremediğin bir psikoloji sergiliyorlar. İlginç ya bizim burada yaban toprağı çiğnemiş insan bir tuhaf.

Ya evet aynen dediginiz gibi oluyorlar. Buralarda yillarca en agir islerde calisiyorlar. Birbirlerine gidip gelme disinda hicbir sosyal aktiviteleri yok. Isten eve evden ise. Birak baska ülkeyi, baska bir sehre bile gezmeye gitmiyorlar. Cocuklarini okul disi faaliyetlere göndermiyorlar parasiz bile olsa. Sonra da TR ye gidince oradakilere yukardan bakmalar, hava atmalar, gösteris ne ararsan var. Bu bahsettigim kisiler konu sahibinin esinin ailesiyle ayni zihniyette olanlar cogunlukla.

Konu sahibi yine nispeten daha iyi durumda evden disari cikabiliyormus. Kosa kosa o kadar yolu üsenmeyip gidip Türkiye'den gelin getiriyorlar. Sebebi de kimi kimsesi olmaz, yol yordam bilmez, beles hizmetci gibi kullaniriz diye hesapliyorlar. Kendileriyle ayni yerde yasayan bir kizi asla istemezler, hele egitimliyse. Ama söyle bir durum da var. Zamaninda bu cileleri cekmis coluk cocugunu büyütüp evlendirmis kadinlar, simdiki genc kizlar cekmesin diye gizli örgütleniyorlar. Yasal haklari, hangi durumda nereye kime gidebileceklerini falan ögretiyorlar. Yanlarinda gidip tercümanlik yapyorlar. Valla kocalar, kaynanalar , görümceler falan sesleri cikmiyor buradaki kanunlar karsisinda. Birak fizikseli psikolojik bile siddet uygulasa gelirinin büyük kismini aliveriyor devlet nafaka olarak. Pisip oturuyorlar asagi. Kendi vatani disinda yasayan her millet bulundugu ulkede ikinci siniftir. Bunun aksi imkansizdir. Ya 3.500-4.000 km yol gidiyorlar, sirf memlekette herkes arabalarini görsün diye.

Konu sahibi siz de bu tuzaga düsmüssünüz ama haklariniz var. Üniversiteye basladiginiza göre sorun sorusturun hakkinizi arayin. Cocuk sizin elinizi ayaginizi bagliyor tahmin ediyorum. Sosyal devlet olarak sizin durumunuzda olan bayanlari yalniz ve caresiz birakmiyorlar. Sokaklara düserim falan gibi hic korkunuz olmasin. Sacinizi basinizi yolup tirnaklamayin kendinizi. Bu insanlarla basedebilmek haklarindan gelebilmek icin sogukkanli olmaniz lazim.

Okula gittiginiz icin cocugunuzu mecbur biraktiginizi ve saglik acisindan kötü bakildigini da belirtin giderseniz bir kuruma.

üni okumana maaş için izin veriyorlar tamam bu kabul edilebilir belki ama o maaşı elinden mi alıyorlar? çocuğun altı saatlerce değişmiyor demişsin sonra da kreşe gidiyor??

bir de az mama veriyorlar ve kocan da mecbursun diyor??

ya ben anlamıyorum yada olay gerçekten böyle ve sen sessiz kalıyorsun?

kendimi yerine koymaya çalışıyorum fakat çok başarılı olamıyorum. zira ben bunu yaşıyor olsam pardon ama benim bebeğime az mama verecek kvnin de bu duruma sessiz kalacak kocanında diye bi açarım ağzımı daha da kimse kapayamaz.

Avrupada yaşıyorum diyorsun o kadar insan neredesin yardımcı olalım diyor cevap yok. Allah başa vermesin tabi ki ama ben pek samimi bulmadım bu durumu :ssz:

üni okumana maaş için izin veriyorlar tamam bu kabul edilebilir belki ama o maaşı elinden mi alıyorlar? çocuğun altı saatlerce değişmiyor demişsin sonra da kreşe gidiyor??

kendimi yerine koymaya çalışıyorum fakat çok başarılı olamıyorum. zira ben bunu yaşıyor olsam pardon ama benim bebeğime az mama verecek kvnin de bu duruma sessiz kalacak kocanında diye bi açarım ağzımı daha da kimse kapayamaz.

Avrupada yaşıyorum diyorsun o kadar insan neredesin yardımcı olalım diyor cevap yok. Allah başa vermesin tabi ki ama ben pek samimi bulmadım bu durumu :ssz:

Canim basina hersey gelebilir ama sakin ALLAH'im canimi al deme bu bir sinav vede en kötü yapabilcegin düsüncesin sey canini almaktir ALLAH verdi ALLAH alir,
Beterin beteri vardir, isyan etme dua et, dert etme dua et. insALLAH düzelir durumun kocana cocugunun psikolojisi icin uzaklasmak istedigini söyle..

Durum samimi gelmedi diyebiliyorsunuz ya bende sizi anlamıyorum bu hikayeleri bi tarafımızdan mı uyduruyoruz ya nasıl ınsanlarsınız

okulunu bitirene kadar sabret canım ya.
sonra iyi bir işin olur. evini, hayatını ayırırsın.
eşin de seninle olmak isterse yanında olur. istemezse kendi bilir.

Bence sen birseyleri abartmiyormusun????daha onceki konularina baktim kv temelli trye yerlesti demissin simdidede sikayetcisin....Yurtdisina gelin gelmissin bak ne guzel dil kursuna gidebilmissin suanda universiteye gidiyorsun cok kotu bir aile olsaydi otur oturdugun yerde biz seni gelinlik edesin diye aldik derlerdi ozaman esimin ailesi okumami istemiyorlar diye konu acardin...esinin ailesi mamanin hesabini yapiyorlarsa kresin hesabini hayli hayli yaparlar....krese birakiyorsan aksam 7 ye kadar birakabilirsin bebeginin altini degistirmesinede sorun etmezsin....Ben 7 senedir yurt disindayim esimin ailesi olmadigi halde dil kursuna ha diyince gidemiyorum....devlet kresi sadece 2 yarim gun bakiyor anca oyle gidiyorumm annem oldugu halde bebegime istemedikce bakmiyor keyfine gore valla esinin ailesi iyiymiski iyi kotu firsatin var....trde vajina daraltma operasyonu bile yapabiliyorsun...Ben 2 tane dogurdum cok erken dogumla beraber 3 normal dogum birak ailesine demeyi esime desem bile kabul etmez hemen....seneye trde dislerimi yaptiracam simdiden dusunuyorum parayi ona gore ayarlamaya calisiyorum...bukadar sana firsat taniyan aile nasil 2 mama olceginin hesabini yapar anlayamadim...mama yurt disinda ucuz genelde tr gibi pahalida degil....ne olursa olsun evladini dusun en ufak bir tartismada allahim canimi al diye sitem etme herseyden onemlisi oglunu dusun...onun sana ihtiyaci var....

Back
X