Rahatça uyumak için

life without anxiety

HADİ KALK GİDELİM BU ŞEHİRDEN
Pro Üye
16 Temmuz 2023
5.837
15.709
178
Hanımlar rahatça uyumak için neler yapıyorsunuz ? Antidepresan kullanıyorum normalde 12den önce uyuyakalır 4-5 gibi uyanırım. Ama bu gece uyuyamıyorum. Deliksiz uyumayı özledim. Sabah kursum var , yatağımda sağa sola dönüp duruyorum.Takıntılarım ilaçla ve düzenli egzersizle azalmıştı ama yine kafamda kötü düşünceler olmaya başladı. Yok mu bunun bir çaresi?

Çayı kahveyi kesin. Yatak odasına girince telefonu elinizden bırakın. Onun yerine kitap alıp okumayı deneyin
Çay içmeyi azalttım gündüz içiyorum akşam en fazla 1 bardak içiyorum. Kahveyi ise arada bir tüketiyorum bu aralar. Eskiden kitap okuyunca uykum gelirdi. Ama dikkatimi toparlamakta zorlanıyorum artık. Yine de bunu denerim teşekkür ederim

Hanımlar rahatça uyumak için neler yapıyorsunuz ? Antidepresan kullanıyorum normalde 12den önce uyuyakalır 4-5 gibi uyanırım. Ama bu gece uyuyamıyorum. Deliksiz uyumayı özledim. Sabah kursum var , yatağımda sağa sola dönüp duruyorum.Takıntılarım ilaçla ve düzenli egzersizle azalmıştı ama yine kafamda kötü düşünceler olmaya başladı. Yok mu bunun bir çaresi?
Yoruluyoruz, yatağa nasıl gittiğimizi bilmiyoruz. En güzel uyku ilacı.

Saat 7 olmuş ben hâlâ zombi gibi uyanığım
Melatonin takviyesi denediniz mi? Bazen de magnezyum eksikliği yüzünden oluyor bu. Baktırmak lazım.
Ben de sizin gibiyim. Deliksiz bir uyku çekmeyeli 20 yıl oldu. Anskiyetenin bizden aldığı lükslerden biri bu ne yazık ki.

Bence öncelikle deliksiz uyku beklentisini bırak. İnsanız, dahası kadınız, hormonlarımız aşırı değişken; dolayısıyla rutinimiz bozulmaya daha müsait. Çevresel faktörler var, bazen yorgunluk, bazen bir lodos, bir dolunay etkisi bile alt üst edebiliyor enerjimizi, uykumuzu.
Kaygılar sıfıra inmiyor zaten, zaman içinde azalıyor ve kontrol gücümüz artıyor, zaman zaman dalgalanması da çok normal.
İlaca, egzersize devam bence. Allah iyilik, şifa versin 🌸

Melatonin takviyesi denediniz mi? Bazen de magnezyum eksikliği yüzünden oluyor bu. Baktırmak lazım.
Ben de sizin gibiyim. Deliksiz bir uyku çekmeyeli 20 yıl oldu. Anskiyetenin bizden aldığı lükslerden biri bu ne yazık ki.
Melatonin almadım hiç. Bunu hangi doktor yazıyor? Vitamin ilaçlarını her yıl kullanmiyorum hatta ilaçlarım yeni bitti ama magnezyum değerine bakılmıyor genelde. 20 yıl çok uzun süre... Siz melatonin takviyesi sayesinde mi uyuyorsunuz?

Benimde dönem dönem uyku problemlerim oluyor özellikle sabah önemli bir işim varsa. Bir dönem melatonin kullandım fayda gördüm. Şimdide eklem için bir magnezyum verdiler iki formlu gece olanına uyutucu formu katmışlar bir de passiflora da var içinde, içtiğim gibi uyutuyor. Ben de antidepresana ilk başladığımda çok iyi uyutuyodu 10-12 saat şimdi uykularım azaldı niye bilmiyorum. Magnezyumla 7 saat uyuyorum yine iyi.

Melatonin almadım hiç. Bunu hangi doktor yazıyor? Vitamin ilaçlarını her yıl kullanmiyorum hatta ilaçlarım yeni bitti ama magnezyum değerine bakılmıyor genelde. 20 yıl çok uzun süre... Siz melatonin takviyesi sayesinde mi uyuyorsunuz?
Doktor yazmıyor takviye gibi eczaneden alabilirsin. Yalnız melatoninde şöyle bir durum var 3 aydan uzun süre önerilmiyor ama ben 2 yıl kullandım bir sıkıntı yaşamadım. Karaciğere yan etki yapabilirmiş.
Magnezyum düzeyinden bağımsız doku düzeyinde eksiklik olabilir bu da ölçülemiyormuş illa değere bakmaya gerek yok kullanabilirsin magnezyum yani.

Bence öncelikle deliksiz uyku beklentisini bırak. İnsanız, dahası kadınız, hormonlarımız aşırı değişken; dolayısıyla rutinimiz bozulmaya daha müsait. Çevresel faktörler var, bazen yorgunluk, bazen bir lodos, bir dolunay etkisi bile alt üst edebiliyor enerjimizi, uykumuzu.
Kaygılar sıfıra inmiyor zaten, zaman içinde azalıyor ve kontrol gücümüz artıyor, zaman zaman dalgalanması da çok normal.
İlaca, egzersize devam bence. Allah iyilik, şifa versin 🌸
Evet birçok şey etkileyebiliyor. Haklısın. Sanırım ben sadece anksiyeteden dolayı böyle değilim, aynı zamanda kişilik yapım hassas, duygusal , takıntılı olduğu için sürekli düşünüyorum gibi geliyor bana. Nereye kadar ilaç kullanacağım,bu durum hiç bitmeyecek mi, ömür boyu antidepresan mı kullanacağım diye düşünüyorum. Daha olmayan olayı zihnimde elli kere çeviriyorum, gelecekte ya şöyle olursa, ya bu olursa diye. Halbuki hepimiz faniyiz, ölüm var. Şu anın tadını çıkarmak varken geçmişi ya da geleceği düşünmek çok saçma. Güzel duan için çok teşekkür ederim. 🌸❤️Pilatese başladım yoga ve zumbaya da kayıt oldum. Evde de egzersiz yapıyorum, bazen denize gidiyorum kendime iyi gelen ne varsa onları yapıyorum.

Back
X