Rahatça uyumak için

Melatoninde de şöyle bir durum var ilk başlandığında sabaha karşı kabus görülüyor baya gerçekçi ve sabaha karşı bir uyandırıyor insanı ben de öyle olmuştu. Baktım başkaları da yaşamış benzer yan etki. Ama kullandıkça geçiyor.

Melatoninde de şöyle bir durum var ilk başlandığında sabaha karşı kabus görülüyor baya gerçekçi ve sabaha karşı bir uyandırıyor insanı ben de öyle olmuştu. Baktım başkaları da yaşamış benzer yan etki. Ama kullandıkça geçiyor.
Antidepresan içerken de kabus görüyordum ilk başta mide bulantısı,ağız kuruluğu, uyku bölünmesi, sersemlik, baş dönmesi,titreme oluyordu onların hepsi geçti. Melatonin içersem yan etkileri beni o kadar etkilemez.

Antidepresan içerken de kabus görüyordum ilk başta mide bulantısı,ağız kuruluğu, uyku bölünmesi, sersemlik, baş dönmesi,titreme oluyordu onların hepsi geçti. Melatonin içersem yan etkileri beni o kadar etkilemez.
Ben de antidepresan böyle bir yan etki yapmadı tabi hangisini kullandığına göre değişebilir belki. Ben yine önce magnezyum derim ben daha çok memnun kaldım.

Hangi ilacı kullanıyorsunuz acaba?
Daha doğrusu kullandığınız ilaç uykuya dalmayı kolaylaştıran bir ilaç mı?
Anksiyete için paroksetin içeren paxera 20 mg doz kullanıyorum. Bunu kullanınca 12den önce uykuya dalıyorum ama bu gece uyuyamadım. Birkaç saat uyku sonrası geri uyandım.

Benimde dönem dönem uyku problemlerim oluyor özellikle sabah önemli bir işim varsa. Bir dönem melatonin kullandım fayda gördüm. Şimdide eklem için bir magnezyum verdiler iki formlu gece olanına uyutucu formu katmışlar bir de passiflora da var içinde, içtiğim gibi uyutuyor. Ben de antidepresana ilk başladığımda çok iyi uyutuyodu 10-12 saat şimdi uykularım azaldı niye bilmiyorum. Magnezyumla 7 saat uyuyorum yine iyi.
Şifa olsun inşallah çok geçmiş olsun. 10-12 saat çok fazla ya. 7 saat uyusam yeter bana.

Anksiyete için paroksetin içeren paxera 20 mg doz kullanıyorum. Bunu kullanınca 12den önce uykuya dalıyorum ama bu gece uyuyamadım. Birkaç saat uyku sonrası geri uyandım.
Ben cipralex alıyorum bir dönem 12 yıl önce filan paxera vermişlerdi çok ağır gelmişti. Ama etkili bir ilaç tabi.

Evet birçok şey etkileyebiliyor. Haklısın. Sanırım ben sadece anksiyeteden dolayı böyle değilim, aynı zamanda kişilik yapım hassas, duygusal , takıntılı olduğu için sürekli düşünüyorum gibi geliyor bana. Nereye kadar ilaç kullanacağım,bu durum hiç bitmeyecek mi, ömür boyu antidepresan mı kullanacağım diye düşünüyorum. Daha olmayan olayı zihnimde elli kere çeviriyorum, gelecekte ya şöyle olursa, ya bu olursa diye. Halbuki hepimiz faniyiz, ölüm var. Şu anın tadını çıkarmak varken geçmişi ya da geleceği düşünmek çok saçma. Güzel duan için çok teşekkür ederim. 🌸❤️Pilatese başladım yoga ve zumbaya da kayıt oldum. Evde de egzersiz yapıyorum, bazen denize gidiyorum kendime iyi gelen ne varsa onları yapıyorum.
Spesifik bir sebebiniz yok diye biliyorum neden bu anksiyete gerçekten :/ Elinizde değil tabi.

Benim anksiyete sebebim hastalığım maalesef o sebeple ilaç kullanmaya başladım. Ama bu bile saçma diyorum hastaysam hastayım ne yapalım gittiği yere kadar kendim neden aşamadım diyorum. Bir dönem çok kötüydüm özellikle şimdi iyiyim çok şükür.

Sersemlik yapıyor mu sabah uyanınca? N Nkrcklr
Hayır melatonin asla sersemlik yapmıyor. Bir kaç kez ketiapin denemiştim o ölü gibi uyutuyor anında gözleriniz kapanıyor ama ertesi gün çok sersem oluyorsunuz. Melatonin öyle değil zaten uyku ilacı gibi düşünmeyin takviye olarak geçiyor.

Ekran isigini azalt konu sahibesi. Yatmadan en az 1 saat once TVyi telefonu kapat kenara koy. Guzel bir dus al, kitabini al yataga gir geceye oylece hazirlan. Bir de gun icinde fiziksel olarak yorulursan daha iyi uyursun mumkunse spor yap, en azindan 1 saat yuru.

Sanırım sitede çoğu kişi melatonin ile uyuyormuş

images.webp
:KK53:

Meditasyon denedin mi?
Çok işe yarıyor.

Ekrandan uzaklaş kitap oku vs vs klasik uyku hijyeni bunları denemelisin. Alkol-çay-kahve kötü etkiler.

Gündüzünü de etkiliyorsa uykusuzluk bir sürü ilaç var anında uykuya dalmana yardımcı olacak psikiyatristine söyleyebilirsin.

Back
X