Aslında şöyle düşünmek lazım. Maaş 2000 ama ticket denen şey 700 yani toplam 2700 ediyor.
Farzedin ki başka bir üye 3700 maaş alıyor ama 1000 tl kiraya gidiyor, geriye kalan aynı.
Çok büyütmemek lazım yani sadece 2000 tl diye.
Artı eşi evde yemek yemiyor vardiyalı çalıştığı için. Limoncu annesine gidip yiyor o akşamlar. Evde yemek yenmeyince market masrafı ciddi azalıyor. Bulaşık daha az yıkanıyor, deterjan daha az harcanıyor.
Bir artı daha: Erzaklar aileden geliyor. Biz gidip marketten alınca salçası, tarhanası vs tabi ki bize pahalı gelir.
Bu maaşla dediklerini gayet rahat yapabilir.
Eşinin köle gibi çalışması konusuna ise itiraz ediyorum. Eşi bekar olsa yine aynı sistem çalışacaktı. Bekarlar daha az gün veya vardiyasız çalışmıyor ki. Hem eşi memnun anlaşılan. Artı konu sahibi eşimi benden başkası çekmez diyor, yani olaylara 2 taraftan bakmak lazım. Eşinin şikayeti olduğunu düşünmüyorum.
Bazı üyeler demişler ki işe gir. Valla ben de limoncunun yerinde olsam girmem. Niye gireyim? Zaten kız yapmak istediklerini yapıyor.
Bazıları demiş ki ev kredisine girin. E neden girsin? Kayınpederin evinde yaşıyor kira vermeden. Kira dediğin dünyanın parası. Zaten o olmasa da babasından ona ev kalacak. O zaman neden kendini zora soksun? Neden harcamalarını kıssın?
Ay valla keşke limoncunun yarısı kadar kendimi sevseydim, şimdi boşanmış bir kadın olmazdım.
Ben enayi gibi hem çalıştım hem yok yemekti, yok temizlikti sırtıma yük bindirdim. Limoncu gibi yapsaydım kıymetim daha çok bilinirdi.
Neyse artık bundan sonraki evliliğime inşallah. Limoncudan akıl alırım gelip