Rahatsız olması normal mi?

İnsanların bir şeyleri araştırması doğal fakat bunun hukuka aykırı olarak yapılması doğal değil. Bu konu tartışmaya açık da değildir kanun bellidir.

Evet doğru diyosunuz bu adam evli ise eşine yazık diil mi , görüşen kıza yazık diil mi ? Benim başıma gelse Nüfusa kadar gider sorarım. Şunu ekliyim kimlik bilgilerinin paylaşılması suç , bekar olup olmadığını öğrenmek suç diil.

Evet doğru diyosunuz bu adam evli ise eşine yazık diil mi , görüşen kıza yazık diil mi ? Benim başıma gelse Nüfusa kadar gider sorarım. Şunu ekliyim kimlik bilgilerinin paylaşılması suç , bekar olup olmadığını öğrenmek suç diil.

Medeni durum da kişisel bir veridir. Bir sağlık çalışanının birine ait kişisel verileri amaç dışında başka bir şahısla paylaşması suçtur. Yani herkesin okuyabildiği bir platformda hukuk dışı çeşitli yolları önermeniz doğru değil. Siz iyiniyetli olsanız da herkes öyle olmayabilir.

Merhaba arkadaşlar, bu konuyu bi arkadaşım için açıyorum. Kendisinin hesabı yok, zaten hesap açıp sonra da direk konuyu açıp sorsa ''fake'' diyenler çıkar hemen :KK70: Ama kendisi yorum istedi, bi de siz dışardan bakıp yorumlayın bakalım :)

Arkadaşım birisiyle görüşüyor, internetten tanıştılar ama aynı şehirdeler, 1 aydır görüşüyorlar konuşuyorlar ama ortada dillendirilen adı konulan bi ilişki yok. Adam öğretmen, düzgün profilli, iyi biri gibi görünüyor ve sürekli arkadaşıma iltifat ediyor hatta ileriki zamanlar için planlar yapıyor kendince. İlerde beraber yaşamak istediğini falan söylüyor.

Bugün yine buluşup bi yerlere gitmiş güzelce vakit geçirmişler, fotoğraflar çekmişler, uçurtma şenliğine gidip birbirlerini videoya almışlar falan..

Arkadaşım sosyal medyayı aktif kullanan birisi, yani sık sık yediği gezdiği yerleri paylaşmayı sever. Bugün çektirdikleri fotoğrafları falan facebook hesabına atmak istedi, ama önce ona sordu ''atsam sorun olur mu diye''
O da sıkıntı yaptı atmasını istemedi. Ama arkadaşım istememesini saçma buldu ve attı, ama onu etiketlemedi, istemediği için ''profilinde görünmesin'' dedi.

Ve bu adam ''neden attın atmanı istememiştim'' falan filan diye konuştu, arkadaşım sebebini sorduğunda ''ben öğretmenim öğrencilerimin görmesini istemem, yanlış anlama istersen tüm çevrenle tanışırım'' vs vs dedi.

Şimdi sorumuz şu; sizce fotoğraflarını atmasından rahatsız olması normal mi? yoksa bunun altında başka bi şey mi aramalıyız? sizin objektif yorumlarınızı bekliyoruz, adam haklı mı haksız mı?
adam evli. net.

Merhaba arkadaşlar, bu konuyu bi arkadaşım için açıyorum. Kendisinin hesabı yok, zaten hesap açıp sonra da direk konuyu açıp sorsa ''fake'' diyenler çıkar hemen :KK70: Ama kendisi yorum istedi, bi de siz dışardan bakıp yorumlayın bakalım :)

Arkadaşım birisiyle görüşüyor, internetten tanıştılar ama aynı şehirdeler, 1 aydır görüşüyorlar konuşuyorlar ama ortada dillendirilen adı konulan bi ilişki yok. Adam öğretmen, düzgün profilli, iyi biri gibi görünüyor ve sürekli arkadaşıma iltifat ediyor hatta ileriki zamanlar için planlar yapıyor kendince. İlerde beraber yaşamak istediğini falan söylüyor.

Bugün yine buluşup bi yerlere gitmiş güzelce vakit geçirmişler, fotoğraflar çekmişler, uçurtma şenliğine gidip birbirlerini videoya almışlar falan..

Arkadaşım sosyal medyayı aktif kullanan birisi, yani sık sık yediği gezdiği yerleri paylaşmayı sever. Bugün çektirdikleri fotoğrafları falan facebook hesabına atmak istedi, ama önce ona sordu ''atsam sorun olur mu diye''
O da sıkıntı yaptı atmasını istemedi. Ama arkadaşım istememesini saçma buldu ve attı, ama onu etiketlemedi, istemediği için ''profilinde görünmesin'' dedi.

Ve bu adam ''neden attın atmanı istememiştim'' falan filan diye konuştu, arkadaşım sebebini sorduğunda ''ben öğretmenim öğrencilerimin görmesini istemem, yanlış anlama istersen tüm çevrenle tanışırım'' vs vs dedi.

Şimdi sorumuz şu; sizce fotoğraflarını atmasından rahatsız olması normal mi? yoksa bunun altında başka bi şey mi aramalıyız? sizin objektif yorumlarınızı bekliyoruz, adam haklı mı haksız mı?
gayet normal. benim esim de akademisyen, sosyal medyada hicbir fotografimizin gorunmesinden hoslanmaz. evlenmeden evvel de boyle idi, evlendik hala boyle.

bana bir öğretmenin fotoğraflarının görünmesini istememesi çok normal geldi. her öğretmen öğrencileriyle her şeyi paylaşmak istemeyebilir. benim öğretmen ve akademisyen arkadaşlarım facebookta pek özel foto paylaşmazlar genelde, paylaşırlarsa tek kendi fotoğraflarını paylaşırlar, eşleriyle sevgilileriyle olanları instagramda falan paylaşırlar varsa hesapları, profilleri de gizlidir sadece arkadaşları eklidir.
ben öğretmen olsam ben de öğrenciler özel hayatımı böyle takip edebilsin istemezdim, paylaşmaz, paylaştırmazdım açıkçası.

Son düzenleme:
Benim eşim de sosyal medyada fotoğraflarının olmasından rahatsız oluyor. 1 aydir tanistigi biriyle fotoğraf eklenmesi bana abes geldi. Yine de dikkatli olmakta, baska şüphe verici durum var mı takipte olmakta fayda var. Burda bu tür evli nişanlı olduğunu saklayıp ikinci bi hayat yaşayan adamlarin konularını cok gördük.

Bence adam haklı mesela ben face kullanmıyorum ordan kendi fotolarımı kimseye attırmıyorum.
Çünkü benim hesabım yok resmimin ne işi war.
Adamda istememiş belki öylesine takılıyor ewli olma ihtimalide Yüksek.
Ama arkadaşının atma demesine rağmen atması yanlış

Madem soruyor paylasmamaliydi. Hem sorup hem aksini yapması ise gerçekten sinir bozucu.

Olabilir evet saklandığı birileri ya da rahatsız oluyordur gerçekten internet paylaşımlarina.

Ben ayağımın görünmesini bile istemem mesela o çok sosyal hesaplarda.

Ne alaka ogrenciler ucurtma senligini mi ayiplayacak yemegi mi ogretmenlerin kendi yasami yok mu ilkokul ogretmenim raki masasi bile koyuyor ayiplayayim mi? Univ hocalarım esleriyle foto atıyor ayıp mı

İki seçenek var;

1- Adam sosyal medyada özel hayatına dair bir şey olmasını istemiyor... (Ben de paylaşmıyorum mesela)
2-Hayatında biri var. Evli, nişanlı vs vs olabilir

Normal diil , biri ile ileriye dönük düşünüyor isem hiç rahatsız olmam. Bekar adamım sonuçta gayette doğal. Bunu adam yapmış olsaydı kız tepki vermiş olsaydı kızı anlardım . Kızın aile akrabaları vs.vs. diye düşünürdüm. Bulunduğunuz şehirde eğitim araştırma hastanesi vardır veya devlet hastanesi o hastanelerde tanıdığınız arkadaşınız varsa kimlik bilgilerine ulaşabilir hastane personeli ,evli midir diil midir diye.

Bu yaklaşım çok cinsiyetçi olmamış mı kız olsa haklı erkek olsa değil şeklinde

Daha bir aylık ilişkiyi herkes duysa ayrılıp yenî bir kız ile tanışsa bu sefer herkes geçenki kızı ne çabuk bıraktın bak kızım bu şıpsevdi vs diyecek oysa henüz bir ilişki bile yok

Bir de günümüzde Facebook mayın tarlası artık neeee ise günaşırı paylaşımları nedeni ike öğretmenlere soruşturma vs açılıyor adam da özel hayatını özel yaşamak istiyor

kızla kamuya açık alanda geziyor ama herkes evlîdir vs demiş ne kadar toplum olarak istisna olması gereken şeyleri normal görmeye başlamışız

belli ki birilerinin görmesini istemiyor.Ya tam kafasında ilişki olarak görmüyor arkadaşınızla olan diyaloğunu, ya da açık kapı bıraktıkları var onlar kapanmasın maksat.

Konunun baştan fake diyenler diye peşin hükümlü davranmana şaşırdım
Bir insan sosyal medyayı aktif kullanabilir herşeyini paylaşabilir ama özel hayat farklı bir durum.Kendi paylaşmayı sevebilir,karşı taraf paylaşmayı sevmeyebilir.
Henüz 1 aylık bir beraberlikte sosyal medyadanarkadaşının foto paylaşması asıl normal değil.
İizin istediği ve karşı tarafın izin vermediği halde paylaşması çok ama çok büüyk saygısızlık ve bencillik.Ciddi ayrılma sebebi bana göre.Etiketlemedim gibi bir bahanesi olamaz.Bu tutumda olan bir insanla ilişkimi sorgularım.
Adamın sebebi gayet mantıklı.Görmesini istemiyorum öğrencilerimin demiş.Ya öğretmen olmasa da istemeyebilir.Gayet doğal.Arkadaşının yaptığı normal değil.
Adamın açıklaması gayet mantıklı.

kardeşim kuzenım akrabam bir sürü kişi öğetmen ve hepsi sosyal medyayı aktif kullanıyor

öğrencilerinde de utanmıyorlar.

bence başka bir iş var kurcalayın kokusu çıkar

Ben once " nolucakki koyduysan" dedim.
Ama dusununce gecen gunler basima geldi.
Koyma resmi dendigi halde koymak sacmalik. Sinirlari asmamak lazim.
Benim aile yapim muhafazakar, daha 1 aylik tndgim biriyle sosyal meydada videolarin gezerse bu byuk sorun benim icin. Ornegin 2 ay sonra anlasamadiniz ve ayrildiniz. Ogrencilrrinin gozunde, hatta daha onemlisi ebeveynlerin gozunde " playboy" olarak gorunucek bu ogretmen.

Ayrica o kiz arkdasin hic laftan sozden korkmuyormu? bu ay o erkekle resmini koyar, ilerki ay baska bi erkekle. Bu normalmi bizim toplulumuzda? Bu arkdasinizda basini agritir ilerde. Cok sacma bisey yaptigi.

Bu yaklaşım çok cinsiyetçi olmamış mı kız olsa haklı erkek olsa değil şeklinde

Daha bir aylık ilişkiyi herkes duysa ayrılıp yenî bir kız ile tanışsa bu sefer herkes geçenki kızı ne çabuk bıraktın bak kızım bu şıpsevdi vs diyecek oysa henüz bir ilişki bile yok

Bir de günümüzde Facebook mayın tarlası artık neeee ise günaşırı paylaşımları nedeni ike öğretmenlere soruşturma vs açılıyor adam da özel hayatını özel yaşamak istiyor

kızla kamuya açık alanda geziyor ama herkes evlîdir vs demiş ne kadar toplum olarak istisna olması gereken şeyleri normal görmeye başlamışız

Cinsiyetçilikle alakası yok toplumun değer yargıları ile alakası var. Çünkü erkeğe hoşgörü gösteren toplum, bu konuda bayanları ayıplıyor. O yüzden kızlar daha dikkatli olmak zorunda kalıyor. Bana göre saçma o ayrı bir konu.

Adam en başta ciddi anlamda görüşmek istediğini belirtiyor. Kıza tatmin edici bir açıklama yapması gerekir diye düşünüyorum. Öğrencilerim görür veya özel hayatımı göz önünde yaşamayı sevmiyorum gibi.
Kaldı ki bende özel hayatımı sosyal medya üzerinde yayınlanması taraftarı diilim.

Sonuçta nette tanışılmış dikkatli olmakta fayda var diye düşünüyorum.
Bizde isterdik , kadınların ayıplanmadığı yargılanmadığı bir toplumda yaşamayı.
Erkekler ile eşit olmayı tabular kolay kolay yıkılmıyor maalesef.
Nolur biz anne olduğumuzda kadın-erkeğin eşit olduğunu çocuklarımıza öğretiriz.

Düşüncelerinze kısmen katılıyorum.

Medeni durum da kişisel bir veridir. Bir sağlık çalışanının birine ait kişisel verileri amaç dışında başka bir şahısla paylaşması suçtur. Yani herkesin okuyabildiği bir platformda hukuk dışı çeşitli yolları önermeniz doğru değil. Siz iyiniyetli olsanız da herkes öyle olmayabilir.

Bu konuda haklısınız.

Back
X