rahim ağzı uzunluğu..

minimini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2011
379
8
46
Antalya
mrb Dr bey;
benim bi sorum olucaktı..ben 16 haftalık hamileyim..17.haftama girdim..bugün rahim ağzımı ölçtü dr um..23,7 milim çıktı..dikiş atılması konusunu sordum hiçbi yorumda bulunmadı..çok kararsızca yaklaştı..dikiş için geç kalındı 12-14.haftalarda oluyor vb dedi..16.haftada 2,3 cm sizce normal mi yoksa dikiş atılmalı mı?

mrb dr bey;
benim bi sorum olucaktı..ben 16 haftalık hamileyim..17.haftama girdim..bugün rahim ağzımı ölçtü dr um..23,7 milim çıktı..dikiş atılması konusunu sordum hiçbi yorumda bulunmadı..çok kararsızca yaklaştı..dikiş için geç kalındı 12-14.haftalarda oluyor vb dedi..16.haftada 2,3 cm sizce normal mi yoksa dikiş atılmalı mı?

15 mm nin altında ölçülen serviksi olan kadınlarda erken doğum ihtimali artmaktadır. ölçülen serviksin toplam boyuysa ve çalışıyorsanız rapor alıp dinlenmenizi öneririm. Serviksin toplam boyu daha uzun ancak kese rahim ağzına balonlaştığı için 23 mm ise dikiş konulabilir. Ikinci bir görüş için muayene olmanızı öneririm.

tşk ederim dr bey..bugün 2 ayrı dr a daha göründüm..1 tanesi dikişe gerek yok dedi,diğeri acil dikiş atılması lazım dedi..bu görüş farkı neden oluyo bilmiyorum ama ben dikiş attırmaya karar verdim..çünkü ilerde aniden bebek düşerse 6 ayda falan vicdan azabı duymak istemiyorum hiçbi önlem aldırmadığım için..
cvb ınız için çok çok tşk ederim..

Back
X