öncelikle sizede geçmiş olsun.bakın ben rahim ağzı kanser başlangıcından yakın bir dönemde ameliyat oldum.birkaç sayfa öncede detaylı bir şekilde anlattım.dünyada serviks kanserinin HPP denilen bir virüs sonucunda oluştuğu konusunda ciddi araştırmalar yapılmış.sizinde dediğiniz gibi..çok eşlilikten oluşan bir virüs olarak kabul ediliyor.serviks kanserinin HPP ile ilişkisini tıp dünyası akciğer kanseriyle sigaranın ilişkisine benzediğini söylüyor.yani buda demektir ki..bugün dünyada hiç sigara içmemiş birçok kişinin akciğer kanserine yakalanıp hayatını kaybetmesi gibi bir durum.ve bu hastalıkta rahim ağzında lezyon(yara)olmasıyla birlikte birçok kişidede siğil denilen durumun yaşandığıda bilinir.(fakat tıp siğil oluşmasında ,cinsel yol ile bulaştığını kesin olarak ortaya koymuştur).ve net te araştırdığınızda,günümüzde hiç cinsel ilişki yaşamamış bakire olan birçok genç kızda, serviks kanserinin yada öncesi lezyonların göründüğünü göreceksiniz.cinsel yolla bulaşmayan kişilerde buna neden olacak çok faktör vardır.mesela;sigara kullanımı,düzensiz beslenme,bağışıklık sisteminin zayıflaması ve tadavi olmayan enfeksiyon(akıntı)yara gibi..uzun yıllar kimseyle bir birliktelik yaşamadığım halde ve smear sonuçlarımda HPP kelimsenin bile geçmemesine ve siğil gibi görünen hiçbirşey olmamasına rağmen..dediğim gibi bu hastalıktan yeni ameliyat oldum.sonuç olarak demek istediğim şudur.artık bu hastalığı önleyecek aşılar var.böyle bir durum yaşayan arkadaşların,kesinliğini ortaya koyacak bir tetkik(eşinizin ve kendinizin HPP tetkiki)yaptırmadan,suçlamak yersiz olur düşüncesindeyim.ve yapılan hpp virüsü tetkikinde,ne zamandır olduğu da ortaya çıkacaktır.bilinçli olan herkesin bu aşıyı yaptırıp tedbir almasında fayda var.