Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

canım hiç korkma..bende bebeğim olsun diye uğraşırken çok büyük yaran var dedi doktor..3 kez dondurdu geçen hafta muayeneye gittim geçmiş..inşallah bu ay bebişimiz olur..henüz bebeği olmamamış olan bayanlarda yakma işlemi uygun değilmiş.rahimde yapışıklık yapabiliyomuş çünkü.bana kalırsa dondur derim spekulum takarken acı hissediyosun sadece dondururken biraz kasıklarda ağrı oluyo okadar..

bende bu ay aşılama yapılacaktım ama yaradan dolayı ne filmim çekildi nede iğneler başladık ama hayırlısı böyleymiş demek ki bende spekolümle muayeneyi yaptırtmadığım için yaramı göremedi doktorum neyse hayırlısı inş benimde gelecek ay bebeğim gelir :D ve şu yara bu müdahaleyle geçer umarım...

cnm smearde hiçbirşey çıkmamıştı. raporda 3 ay sonra tekrar smear önerilir diye not alınmış sadece. belki enfeksiyona neden olan bakteri yüzünden istenmiş olabilir tekrar smear. o zaman dr fitil vermişti , yara geçmedi diye dondurdu. sonra bir ay sonra kontrole gel bakalım yarana dedi. şimdi dondurdum belki istemez bir daha smear. adetim bitti sayılır. doktora gidince anlaşılır artık yaranın durumu. ama galiba şeffaf akıntım devam ediyor azda olsa. :25:
Sana simir yapmamismiydi Dr neden bı daha sımir yapacak simirde birseymi çıkmıştı. Bana öyle birsey demedi bida simir yapılacak diye ben 1 senede 3 defa yaptırdım 3 de normal cikti. Ama hala devam ediyo rengi koyu kahve oldu çok garip ama azaldı izmiri gitmeme daha 1.5 ay var off ya

cnm ya okumamışım bu yazını . kusura bakma yoksa cevap yazardım hemen. biyerde okumuştum yine donduranın veya yaktıranın sarımsı akıntı olabilirmiş normalmış.
enfeksiyon ordaki zararsız hücre dğişikliklerinden dolayı olabilirmiş. yani rahim ağzında deişen hücreler enfeksiyona açık oluyormuş savunmasız kalincada enfeksiyon ilerleyebilirmiş. korkulcak bişey yok yani. antibiyotik verir çıkan mikroplara göre. benimde hep eskiden beri olurdu kendiliğinden geçerdi çoğu zaman. evlenincede olurdu geçerdi kendiliğinden bazende geçmezdi. ilaç verirdi dr. bazende hiç şikayetim yokken smearde veya kültürde mikrop çıkardı. galiba o mikrop hep orda ama bazen vücut savunmasız kalıyor stresde dahil buna. merak etme yani cnm sonucu yaz. ayrıca sen kaç kere smear yaptırmışsın boyama işelmi yaptırmışsın sende korkualcak hiç bişey yoktur. :34:
PAticik Nerdesin kimse yokmu ya benim kanama bitti gibi 2 gün olacak bugün ama akıntı var gibi hafif sarı beyz karışık gibi çok az ama nOrmal mı? Sendede oldu mü ? Normalde kadından akıntı gelir degilmi? Benim genc kizligimdan beri böyle akıntım çok gelirdi sarı beyaz çok gelirdi o yüzden normali nasıl oluyor bilmiyorum ben. :( şimdi bide vajinal kültür yaptırıyorum sonuc çıksın bakalım cuma gittim Dr sende enfeksiyon var dedi kullanmadığım ilaç kalmadı ne enfeksiyonmus anlamadım izmirde ki Dr enfeksiyon var demedi bana. Sendede varlığına enfeksiyon bu yaktirmaktan dolayı oluyor olamaz mı ki ?

cnm ya okumamışım bu yazını . kusura bakma yoksa cevap yazardım hemen. biyerde okumuştum yine donduranın veya yaktıranın sarımsı akıntı olabilirmiş normalmış.
enfeksiyon ordaki zararsız hücre dğişikliklerinden dolayı olabilirmiş. yani rahim ağzında deişen hücreler enfeksiyona açık oluyormuş savunmasız kalincada enfeksiyon ilerleyebilirmiş. korkulcak bişey yok yani. antibiyotik verir çıkan mikroplara göre. benimde hep eskiden beri olurdu kendiliğinden geçerdi çoğu zaman. evlenincede olurdu geçerdi kendiliğinden bazende geçmezdi. ilaç verirdi dr. bazende hiç şikayetim yokken smearde veya kültürde mikrop çıkardı. galiba o mikrop hep orda ama bazen vücut savunmasız kalıyor stresde dahil buna. merak etme yani cnm sonucu yaz. ayrıca sen kaç kere smear yaptırmışsın boyama işelmi yaptırmışsın sende korkualcak hiç bişey yoktur. :34:

Ya paticik benim simirde hücre degisikligi yoktu ki yada enfeksiyonda çıkmadı simirde hatta sımir rutin yıllık kontrolle yapılsın yazıyordu benden oyle yogun bir akıntıda yok anlamadım ben bakalım bı çıksın sonuc yarın belki cikar yazarım buraya. Ama kanamam yok artık şükür 2 gündür hiç yok. :))

dün akşam yaktırdım ve dondurdum.... doktorum bana çok kıymet veriyor sağolsun anestezi aldım uyudum uyandım hemşire kızlarla çok samimiyim dedim ki nasıl geçti önce yaktı sonra dondurdu çok konforlu bişi oldu dedi umarım bi daha yaşamam şimdi evdeyim işe gidemedim çünki bi sıvı akıyo pedler falan zaptedemiyor kociş sen kal bu gün dedi izin verdi ağrım fslan yokta şu sıvı akması ne zaman geçecek acaba kızlar yaktıranlar kaç gün sürüyo 1 ay böyle olmayacak değil mi:(

Canım ben yaktirali 1 ay 3 gün oluyor yaklaşık bir ay boyunca ilk hafta su gibi akıntı sonrasında kan geldi 1 ay boyunca adet oldum sonra kan azalarak bitti 3-4 gündür de tamamen gecti kanama ama iyilesip iyilesmedigimi bilmiyorum Haziran gibi izmire gideceğim o zaman öğreneceğim inşallah geçmiştir . Bu arada iliski yasak bence 2 ay boyunca Dr göre 1 ay ama benim geç toparladigini düşündüğümden hala bekliyorum :)

Paticik sonucum geldi vajinal kültür sonucum temiz üreme filan yok bu Dr enfeksiyon var diye kıçından uyduruyorlar İzmir deli Dr ümü aradım dedim kanamam gecti geçlerinde burda Dr gittim enfeksiyon var dedi kültür aldı dedim kızdı temiz çıkmış dedim sakın ilaç filan kullanma dedi. Dr um Prof benim İzmir deki şimdilik iyiyim bakalım Haziran'da gittiğimde yaram ne durumda olmuş olacak merak ediyorum iyilestiysem 2. Bebek için calışma başlayacak Rabbim nasip ederse :)

iyi cnm geçmiş olsun. senin adına sevindim bişey çıkmadı diye. gereksiz yere istemiş kültürü demekki belki tamamen duygusaldır:1: bende haftaya gitcem dr ye.
ooo hadi bakalım bebekl ilgili hayırlısı olur inşallah. allah gönlüne göre versin. çalışmalardada kolay gelsin:24:
Paticik sonucum geldi vajinal kültür sonucum temiz üreme filan yok bu Dr enfeksiyon var diye kıçından uyduruyorlar İzmir deli Dr ümü aradım dedim kanamam gecti geçlerinde burda Dr gittim enfeksiyon var dedi kültür aldı dedim kızdı temiz çıkmış dedim sakın ilaç filan kullanma dedi. Dr um Prof benim İzmir deki şimdilik iyiyim bakalım Haziran'da gittiğimde yaram ne durumda olmuş olacak merak ediyorum iyilestiysem 2. Bebek için calışma başlayacak Rabbim nasip ederse :)

dondurma işlemini nerde yaptırdın ücreti ne kadardı öğrenebilirmiyim aramadığım hastane kalmadı hepsi yakma işlemi yapıo
donduran bi yer bldum oda 1250 gibi çok büyük bi meblag istedi bende hamile kalmak için uğraşıorum lütfen yardım edermisin

canım hiç korkma..bende bebeğim olsun diye uğraşırken çok büyük yaran var dedi doktor..3 kez dondurdu geçen hafta muayeneye gittim geçmiş..inşallah bu ay bebişimiz olur..henüz bebeği olmamamış olan bayanlarda yakma işlemi uygun değilmiş.rahimde yapışıklık yapabiliyomuş çünkü.bana kalırsa dondur derim spekulum takarken acı hissediyosun sadece dondururken biraz kasıklarda ağrı oluyo okadar..

slm bugün dr ye gittim. anormal kanamalrımızdan bahsettim yaradanmı acaba dedim olabilir dedi. bir bakalım yaranın durumuna dedi. yaran temizlenmiş dedi. yinede az bir akıntım olduğu için bi ilaç verdi. 6 ay sonra rutin smeare gitcem. zaten kasık ağrım felanda geçti. bacağımada ağrı vurmuyor idrar yanmasıda geçti. işte böyle umarım bu durum böylece geçmiştir bir daha tekrar etmez. hepinize acil şifalar dilerim. dila82cim gelişmeleri yazarsın. kendine iyi bak.

slm bugün dr ye gittim. anormal kanamalrımızdan bahsettim yaradanmı acaba dedim olabilir dedi. bir bakalım yaranın durumuna dedi. yaran temizlenmiş dedi. yinede az bir akıntım olduğu için bi ilaç verdi. 6 ay sonra rutin smeare gitcem. zaten kasık ağrım felanda geçti. bacağımada ağrı vurmuyor idrar yanmasıda geçti. işte böyle umarım bu durum böylece geçmiştir bir daha tekrar etmez. hepinize acil şifalar dilerim. dila82cim gelişmeleri yazarsın. kendine iyi bak.

Paticik çok sevindim senin adına şimdilik bende kanama yok artık insallahta olmaz izmire Dr gittiğimde sonucu yazarım yine. Ben rahim ağzı kanser aşısı var ya onu yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım

Canım ben yaktirali 1 ay 3 gün oluyor yaklaşık bir ay boyunca ilk hafta su gibi akıntı sonrasında kan geldi 1 ay boyunca adet oldum sonra kan azalarak bitti 3-4 gündür de tamamen gecti kanama ama iyilesip iyilesmedigimi bilmiyorum Haziran gibi izmire gideceğim o zaman öğreneceğim inşallah geçmiştir . Bu arada iliski yasak bence 2 ay boyunca Dr göre 1 ay ama benim geç toparladigini düşündüğümden hala bekliyorum :)

bendede ilk hafta su aktı ama dün itibari ile kan gelmeye başladı pembeyle başladı şimdi kırmızıya döndü anlam veremedim dr arayacam bende sormak için...

bendede ilk hafta su aktı ama dün itibari ile kan gelmeye başladı pembeyle başladı şimdi kırmızıya döndü anlam veremedim dr arayacam bende sormak için...

Sonra o kahverengi gibi bir renk alıyor benim 1 hafta gibi bir süredir bı şikayetim kalmadı hersey normal dediğim gibi yaranın durumunu bilmiyorum ne durumda olduğunu akıntı az da olsa geliyor zaten 1 haftaya kadar regl olucam bakalım inşallah iyilesmisimdir Burda ki dr kolposkopiyle bakmadığı için ben bilemiyorum kendimde görmek istiyorum sonra tekrar bir smir aldirip hersey tamamsa bebis istiyoruz bı daha allahım nasip ederse Bu arada hpv yada rahim ağzı kanser aşısı dedikleri asiyi olsam miolmasam mı bilemedim burdaki Dr lar olma dedi izmirde ki Dr ol dedi eczacı tanıdığımız gerek yok dedi cinsel iliski başlamadan olman gerekiyordu dedi kafam karıştı

selam kızlar.ben de haftasonu hamilelik öncesi kontrol için doktora gittim.kendi doktorum değil.evimin yakınında diye özel bir hastaneye gittim.nasılsa rutin bir kontrol dedim.o da annemin doktoruydu bir zamanlar.neyse hiçbir şikayetim yoktu.yani akıntım kendimi bildim bileli olurdu zaten.adetimin ilk günü kahverengi akıntım geliyordu.bunu da kendi doktorum rahmimin ters olmasına bağlamış ve bu tersliği önemsememişti bile.kadınların %50 si bu durumda demişti.doktora o kadar rahat girdim ki.ama doktor rahim ağzında yara var dedi.smear aldı.o aletle de baktı ve fitil verdi.ben tam hamileliğe hazırlık için folik asit kullandığımı söylüyordum ki sözümü kesip "senin yaran var.sen hamile kalamazsın ki" deyiverdi.başımdan kaynar sular döküldü.o kadar hazırladım ki kendimi bu aya.şok geçirdim resmen...o günden sonra da iki adet arasında hiç bir zaman lekesi olmayan benden kahverengi leke gelmeye başladı.daha adetime var.bir de ayağımı kaldırsam sol kasığım acıyor eğilsem acıyor.keşke gitmeseydim diyorum.

acaba smear alırken yara daha çok tahriş oldu da ondan mı kan geliyor acıyor falan.bu durumda böyle mi oluyor size bir sormak istedim.yani sinir oldum ha.hiç bir şikayetim yokken muayeneden sonra nelerle uğraşıyorum.muayeneye giderken bir şeyim yoktu.çıkınca ağrım sızım lekelenmem dinmek bilmedi.akıntım bile yoktu.çok az oluyordu son iki aydır.ya da yara küçük bir kızarıktı da smeardan sonra mı böyle oldu...sizde de smeardan sonra böyle oluyor mu??offfff sorular sorular...yiyip bitirdim kendimi üç gündür inanın kızlar.her gün ağlıyorum.keşke hiç gitmeseydim!!bir kaç ay kendim deneseydim.yarın kendi doktoruma gidiyorum bakalım o ne diyecek.burada okuduklarımı hep soracağım.hamilelikten öncesi mi sonrası mı tedavi, çocuğa zarar verir mi.düşük erken doğum yapar mı?yaktırmak mı dondurmak mı iyi

çok zor bir şeymiş kızlar allah hepimize şifa versin.çok şükür ki dermanı olan bir rahatsızlık!

Orkide55 şimdi bende aynı sen gibi ortada bende görünen bir sebep yokken Dr gitmiştim sende rahim ağzında yara var dedi ve o bakmak için taktığı alet yaramı kanatti ve benden 2 gün boyunca akıntımda çok az kan vardı normalde böyle bir sorunum yoktu neyse simir testi ordaki yarayı kanatmiyor o taktığı alet birde yara kanamaya müsait olabiliyor banada fitil verdi antibiyotik filan ama geçmedi yaram çok büyükmüş ve yakılması gerek dedi bende yaktirdim 1 hafta boyunca su gibi akıntı sonra yaklaşık 20 gunde giderek azalan bir kanamam oldu çok şükür iyiyim şimdilik birsey yok ama Dr göstermedim yaram oyilestimi bilmiyorum. Simir testini yapıyorlar kötü bir durum var mı diye yoksa yakıyor yada donduruyorlar. Benim Dr Prof ve yara hamile kalmaya engel değil dedi bende 2. Bebeği istiyorum ama ben önce tedavi olup oyle hamile kalmayı istedim Rabbim nasip ederse. Hamilelik sırasında korkularım olsun istemediğimden. Bu arada benim bı öğretmen tanıdığım bayan var 47 YASINDA o ilk evlendiğinde yarası varmış bebek istiyorlarmış olmayınca Dr gitmişler yaradan dolayı demiş Dr yaktirmis yarasını 40 gün sonra hamile kalırsın demiş şimdi üniversiteye giden 2 tane cocuğu var .

teşekkürler dilacığım cavabın için.zaten bugün akıntı kanama olmadı daha.biraz daha iyiyim.şimdi yazın da moral oldu biraz bana.kendi doktoruma da bir hafta sonra falan gitmeye karar verdim.çünkü orası zaten şu an o baktığı alet yüzünden tahriş olmuş durumda.ben yara olduğuna inanmak istemiyorum.çünkü senede iki defa giderim ben doktora.genç kızlığımdan beri süregelen vajinitim olmuştur hep.o yüzden gider muayenemi olurum.üstten yumurtalıklarıma bakar doktor.2yılda 2 defa da jinekolojik muayene oldum.ama işte anlayamıyorum.hangi ara oldu ne zaman oldu??bir de şimdi o bakılan alet yüzünden kanama oldu ya.e o kanama da başka bir yaraya sebep olduysa.bir de hiç bilgi vermedi küçük mü büyük mü.neden olur nelere sebep olur???

bir de ayıptır söylemesi doktora gitmeden 4 gün önce eşimle birlikte olduk.ben biraz zorlandım o ilişkide.sonrasında küçük pembe bir leke geldi. acaba o zaman tahriş oldu da onu mu gördü doktor.offf bugün rüyama girdi artık.kabustu.doktor doktor gezip smear aldırıyordum.:18::18:

teşekkürler dilacığım cavabın için.zaten bugün akıntı kanama olmadı daha.biraz daha iyiyim.şimdi yazın da moral oldu biraz bana.kendi doktoruma da bir hafta sonra falan gitmeye karar verdim.çünkü orası zaten şu an o baktığı alet yüzünden tahriş olmuş durumda.ben yara olduğuna inanmak istemiyorum.çünkü senede iki defa giderim ben doktora.genç kızlığımdan beri süregelen vajinitim olmuştur hep.o yüzden gider muayenemi olurum.üstten yumurtalıklarıma bakar doktor.2yılda 2 defa da jinekolojik muayene oldum.ama işte anlayamıyorum.hangi ara oldu ne zaman oldu??bir de şimdi o bakılan alet yüzünden kanama oldu ya.e o kanama da başka bir yaraya sebep olduysa.bir de hiç bilgi vermedi küçük mü büyük mü.neden olur nelere sebep olur???

bir de ayıptır söylemesi doktora gitmeden 4 gün önce eşimle birlikte olduk.ben biraz zorlandım o ilişkide.sonrasında küçük pembe bir leke geldi. acaba o zaman tahriş oldu da onu mu gördü doktor.offf bugün rüyama girdi artık.kabustu.doktor doktor gezip smear aldırıyordum.:18::18:
Canım sende büyük ihtimal yara var her kadinda olan birsey bu yara enfeksiyona bağlı olabildiği gibi hiç bir nedeni olmadanda olabiliyor neden büyük ihtimal esinle iliskiden sonra olusan kanamalar simir temiz çıktıysa rahim ağzında ki yaradan oluyor mesele benim annemde oluyormuş senin dediğin durum gitmiş yaktirmis kayın validem her iki doğumundan sonra olmuş ve yaktirmis bende hiç bir sorun yoktu iliski sonrası kanama bile yoktu genc kizligimdan beri bı akıntım olurdu bu baskada birsey yoktu Dr bana kolposkopiyle bakti kendimde gördüm tv gibi ekrandan görebiliyorsun gercektende vardı orası kipkirmiziydi ve çok büyük bir yaraydi yaktı ama daha gidemedim kontrole Haziran'da gitmeyi düşünüyorum nasipse.

arkadaşlar bende de rahim ağzı yarası var.mart ayında giitmiştim ve sizlerin de dediği gibi net bir rahatsızlığım yoktu ne ağrı ne sancı...doktor fitil ve hap verdi fakat kontrole gittiğimde doktor geçmediğni söyledi ve 10 tane iğne ve fitil verdi.eğer akıntın devam ederse tekrar gel dedi.yakmaya ve dondurmaya gerek yok zaten daha hiç dfoğum yapmamışsın dedi.fakat iğne bittikten birkaç gün sonra koyu renkli akıntı gelmeye başladı.adet olur gibi değil ki zaten adetim biteli bir ahafta olmuştu ama bir haftadır da koyu kahve akıntım geliyor ama ped koyacak kadar geliyor nerdeyse.tam da çocuk düşünmeye başlamıştıK:((aranızda var mı bu tarz sorun yaşayan doktora gitmeyi de sevmiyorum alttan muayene olayında nefret ediyorum ama gitmem gerekiyor sanırım:((

kızlar 30 nisanda yarama müdahale etmiişti doktorum yazmıştım daha önce.. işlemden sonra 6 gün su gibi bişi aktı hemde bayağı fazla 6. günü hafif kanamaya döndü ve kahve rengi olmay abaşladı dünde evde inşaat vardı mutfağı süpür sil yaptım balkon yıkadık kanama arttı ve yanık deri parçası gibi 1-2 parça bişiler geldi kkorktum ya neden acaba

kızlar 30 nisanda yarama müdahale etmiişti doktorum yazmıştım daha önce.. işlemden sonra 6 gün su gibi bişi aktı hemde bayağı fazla 6. günü hafif kanamaya döndü ve kahve rengi olmay abaşladı dünde evde inşaat vardı mutfağı süpür sil yaptım balkon yıkadık kanama arttı ve yanık deri parçası gibi 1-2 parça bişiler geldi kkorktum ya neden acaba

Bendede oldu aynı şey büyük ihtimal normal benim 20 gün kadar sürdü o durum ilk 6-7 gün su gibi akıntı oldu yani tam 1 ay sonra hersey normale dondü. Bende korkuyordum hiç düzelmeyecek diye

Back
X