Arkadaşlar merhaba.Geçen sene smear için rutin olarak doktora gitmiştim yaram olduğunu söylemişti direk yakalım demişti fakat ben korktum ve gitmedim. Doktorda pek konuşmuyordu ve ben yarayla ilgili hiç bir şikayetim yoktu akıntım fazlaydı ama uzun zamandır öyleydi bilmiyordum. her neyse 3,5 yıllık evliliğimizin ardından çocuk yapmayı düşünüyoruz artık. Hap ile korunuyordum hapı bıraktım prezarvatifle korunuyoruz. doktora gittim. ve bu doktor hanım da yaram olduğunu söyledi

smear testi yaptı. bir fitil krem ve antibiyotik verdi.
Ayrıca folbil verdi hamilelik düşündüğüm için hazırlık olsun dedi..
ilaçlardan sonra kontrole gelmemi istedi ve yarayı halledene kadar korunmaya devam etmemi istedi. yara varken hamile kalırsam düşük veya erken doğum riskin artar dedi..
1 hafta oldu ve ben bugün kontrole gittim antibiyotiğimi fitilim hep saatinde aldım hiç kaçırmadım

Doktor tekrar muayne etti ve yaramın geçmediğini biraz düzeldiğini fakat hala olduğunu söyledi. yakmamız gerekiyor dedi. adet bitiminde gideceğim. ama çok fena tırsıyorum

kimseyede söyleyemiyorm etrafımdaki herkes çok telaşlı insanlar eşimde dahil :) dolayısıyla korkmuyormuş gibi davranıyorum ki karşımda telaşlı hallerini görmeyeyim

ama korkuyorum. ne olur ya acıtmıyor değil mi :18: :18: