Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

Merhaba arkadaşlar
Hiç doğum yapmamış birine leep işlemi yapılması normal mi?
Doktorum bana leep yaptı 1 sene önce.
7 aydır bebek istiyoruz olmuyor, ayrıca adet kanamalarım çok ağrılı geçiyor.
Cumartesi gidicem kontrole ama, doğum yapmamış birine leep yapılmaz die duydum bu doğru mu??

Korkmayın arkadaşlar, Korkulacak bişi değil..benımki anestezi ile oldu aslında gerek yoktu ama ben de istedım , o anı yaşamak istemiştim sadece.
ılk evlendiğim zaman bende oldukça büyük bir yara olmuştu...
belirtilerine gelince ..belimde , ve sağ kasığımda hep bir ağrı, kokusuz , zaman zaman sarı genelde beyaz tok bir akıntı ,(hatta bazen yürürken bile içimde aktığını, düştüğünü hissedebiliyordum) ve tabili ilişkide hep acı ... ilk 6 ayımı doktora gıtmeyerek harcadım maalesef...
neyse doktora gıttım , biraz iltihap ve genişce bir yara çıktı ...smear yapıldı temizdi sonra antibıyotık ve fitil kullandım ve bir ay sonra da yarayı yaktırdım.
Şimdi çok rahatım yaklaşık 1,5 sene olacak ... diyeceğim sakın zaman kaybetmeyın , yara varsa dahada genişleyebiliyor.
Bazen akıntı veya ilişkide rahatsızlık hissedince şüpheleniyorum ama ihmal etmeyip bır doktora görünmem gerekiyor.

Aynı şikayetleri bende yaşadım emin olamadığım için 2 tane doktora gittim ikiside aynı antibiyotikleri ve fitili verdi doğum yapmamış olduğumu göz önüne alarak dondurma işlemini en sona bırakalım dediler, antibiyotik bitti akıntım tekrar başladı bu gün saat 11.00 da 3. doktora gidicem korkudan bacaklarım titriyo o da donduralım derse dondurucam artık

Arkadaşlar bugün doktora gittim önce doktor yarayı dondururuz bir problem olmaz dedi ancak muaynede yaranın çok büyük olduğunu gördü sadece smer testi yapamak yetmez dedi biopsi yaptı 4 faklı yerden parça aldı. Bir hafta içinde biopsi sonucu cıkacak cok korkuyorum :18: yine uykusuz günler başladı. Ancak doktor bey beni bir konuda rahatlattı rahim ağzındaki yara gebeliğe hiç bir şekilde engel değil, asıl müdahale edilmezse ilerde daha buyuk sorunlara yol acar o zaman çok geç kalmış olunabileceğini söyledi .

Biyopsi sonucum çıktı kronik polipoid servisitmiş doktora sonucu gösterdim kötü bir şey değil, ilk adet bitiminde gel yarayı donduralım dedi , çok şükür kötü bir şey cıkmadı içim içimi yedi 1 haftadır.

arkadaslar ben bu ay 7 gun boyunca iltihap icin ilac aldim ayrica bu ay klomende kullanmistim 45.gun oldu hala adet olmadim zaten adetlerim duzensiz ama bayadir 42 gunu gecmiyodu acaba ilactan dolayimi gecikme oldu fitil kullanmadim sadece adini unuttum bi iltihap ilaciiydii lutfen bilen arkadaslar cevap yazinnnnn:18:

arkadaşlar merhaba geçen sene doktora gittiğimde yara olduğunu ve küçük olduğunu, herhangi bir müdahaleye gerek olmadığını söyledi. geçen ay ilişki sonrası 2 kere kan gelince doktora gittim ve kanama olduysa dondurmamız gerek dedi fakat ben doğum yapmadım ve burdaki yorumlarda doğum yapmayan kişilere yapılmaz denmiş. içimi bir korku sardı. cevaplarınızı bekliyorum:18::18::18::18:

Biyopsi sonucum çıktı kronik polipoid servisitmiş doktora sonucu gösterdim kötü bir şey değil, ilk adet bitiminde gel yarayı donduralım dedi , çok şükür kötü bir şey cıkmadı içim içimi yedi 1 haftadır.

bende yaklaşık 10 yıldır aynı sorunla uğraşıyorum.5 kez donduruldu,2 kez yakıldı.ama kronik olduğu için hiç bir çözümü yok.şuanda hamileyim 2 aylık.sürekli kanamam var rahim ağzındaki yaradan dolayı.bu konuyu sakın ihmal etmeyin arkadaşlar.doktorunuzu dinleyin.gebelikte çok daha zor oluyor.

selam arkadaşlar benimde yara problemim var ve bebek düşünüyoruz 2 aydır korunmuyoruz
2006 ve 2007 de yaktırma ve dondurma olmuştu .bi ara yara iyileşti.fkat şimdi gene oluşmuş
doktor ilaçla geçmez yakalım dedi.bende şimdi acaba yaradanmı olmuyo bebek dye düşünmeye başladım.
şimdi adet olcam sonra 2gün sonra bitince yaktırmayı düşünüyorum.
hayırlısı inş.

herkese merhaba bende de rahım agzı yarası var sımdı ılac fıtıl falan kullanıyorum ama hala cok kasıntım var doktor ılaclar bıtınce gel yarana bakalım demıstı ama sıgorta hastanelerınde sadece yakma ıslemımı yapılıyor dondurma ozel de mı oluyor lutfen bu konuda yardımcı olur musunuz...sımdıden tesekkurler

benim bir kızım war 2 yaşında.. ikinci çocuk düşünüyoruz kontrole gittim yara war dedi doktor tedaviye gerek yok hamile kalabilirsin dedi.. ama şimdi okuyunca bazı şeyleri we arkadaşalrımda söyleyince moralim bozuldu.. tekrar gidicem zamanımı çaldı bu doktor

adet düzensizliği için doktora gittim önce mantar dedi ilaç verdi sonra kontrole gittim rahim ağzında yara var dedi ağlaya ağlaya çıktım hastaneden doktor adam gibi açıklama yapmadı. geldim netten aaştırma yaptıkça sinrilerim daha da bozuldu. daha önce genital siğil gibi bişey çıkmıştı şimdi korkuyorum virüs içerdeki yarayla birleşip bişey yapmıştır diye. perşembe günü smera sonucum çıkacak ona göre belli olacak. çok korkuyorum :(

bende yaklaşık 10 yıldır aynı sorunla uğraşıyorum.5 kez donduruldu,2 kez yakıldı.ama kronik olduğu için hiç bir çözümü yok.şuanda hamileyim 2 aylık.sürekli kanamam var rahim ağzındaki yaradan dolayı.bu konuyu sakın ihmal etmeyin arkadaşlar.doktorunuzu dinleyin.gebelikte çok daha zor oluyor.

bende yaklaşık 3 haftalık hamileyim.yaram vardı yaktırdım.yaktırdıktan sonra kanamalarım başladı.kanama nedeniyle doktora gittim hamile olduğumu öğrendim.ama devam eden bi kanamam var.korkuyorum.3 doktora gittim.biri önce adet kanaması dedi ki 10 gün vardı adetime diğeri yara kanamsı dedi.yara kanamaması olduğu nasıl anlaşılıyor???bebeğime bişe olmasın:(((

Bayanlar Öncelikle Hepinize Geçmiş Olsun,

bende benzer sorunlar yaşadım ve henüz kimseyle paylaşamadım.
birilerine anlatmam gerekiyor paylaşabilmek için en uygun bu forumdu.

bir kac hafta önce vajnada mantar olustu.

2 gündür de akıntım cok ve kanama oluyordu.

bugün rahim agzında sigil yada kist oldugunu fark ettm ...

hemde 1 tane degil yayılmıs durumda..

biraz netten arastırdım rahim agzı kanseri belirtisi oldugu söylniyor..

moralim cok bozuk :(:(:(:(

not: hiç ilişkiye girmedim bekarım

cok gecmıs olsun korkma ama hemen doktora gıt sıgıl mantardan olabılır mıkrıop kapmıssındır yada kasıdıysan kanamıstr ama akıntım var dıyosun yara varmı yokmu ona baktır dıcem bekar kızda alttan kontrol yapmıyolar aılenden bırını mutlaka yanında gotur tek basına gıtme bende de aynısı oldu bende bekardım ve ılıskıye gırmemıstım sendekı gıbı bekarkan mantar akıntı ne ararsan vardı ama doktorlar bekarım dıye alttan bakamayınca yarayıda tedavı edemedıler evlendım doktora gıttım balayında mantar olmustum ozaman ogrendım yaramın oldugunu 1 yıl oncesınden olusmus 3. yılımız cocuk olmayınca yaktırdım yarayı 1 hafta once zaten onlem almazsan buyuyo benımde buyumus baya doktorlara guven yok tek doktora bagımlı kalma ben 3 doktorumda katırdım mecburen ınsallah hıcbır sorun olmaz haber ver mutlaka

arkadaşlar negatif iyon yükleyen pedler var iltihabı akıntıyı bakterileri yok ediyor %100organik bi ped belki faydasını görürsünüz bilginiz olsun ben henüz yeni tanıştım

Arkadaşlar merhaba.Geçen sene smear için rutin olarak doktora gitmiştim yaram olduğunu söylemişti direk yakalım demişti fakat ben korktum ve gitmedim. Doktorda pek konuşmuyordu ve ben yarayla ilgili hiç bir şikayetim yoktu akıntım fazlaydı ama uzun zamandır öyleydi bilmiyordum. her neyse 3,5 yıllık evliliğimizin ardından çocuk yapmayı düşünüyoruz artık. Hap ile korunuyordum hapı bıraktım prezarvatifle korunuyoruz. doktora gittim. ve bu doktor hanım da yaram olduğunu söyledi :50: smear testi yaptı. bir fitil krem ve antibiyotik verdi.
Ayrıca folbil verdi hamilelik düşündüğüm için hazırlık olsun dedi..
ilaçlardan sonra kontrole gelmemi istedi ve yarayı halledene kadar korunmaya devam etmemi istedi. yara varken hamile kalırsam düşük veya erken doğum riskin artar dedi..
1 hafta oldu ve ben bugün kontrole gittim antibiyotiğimi fitilim hep saatinde aldım hiç kaçırmadım :43:
Doktor tekrar muayne etti ve yaramın geçmediğini biraz düzeldiğini fakat hala olduğunu söyledi. yakmamız gerekiyor dedi. adet bitiminde gideceğim. ama çok fena tırsıyorum :50:
kimseyede söyleyemiyorm etrafımdaki herkes çok telaşlı insanlar eşimde dahil :) dolayısıyla korkmuyormuş gibi davranıyorum ki karşımda telaşlı hallerini görmeyeyim :D ama korkuyorum. ne olur ya acıtmıyor değil mi :18: :18:

selam arkadaşlar benimde yara problemim var ve bebek düşünüyoruz 2 aydır korunmuyoruz
2006 ve 2007 de yaktırma ve dondurma olmuştu .bi ara yara iyileşti.fkat şimdi gene oluşmuş
doktor ilaçla geçmez yakalım dedi.bende şimdi acaba yaradanmı olmuyo bebek dye düşünmeye başladım.
şimdi adet olcam sonra 2gün sonra bitince yaktırmayı düşünüyorum.
hayırlısı inş.

Yara gebeliği engellemez. Fakat tedavi olmadan gebe kalırsan şikayetlerin artar :( Mutlaka tedavi ol bence.

Arkadaşlar merhaba.Geçen sene smear için rutin olarak doktora gitmiştim yaram olduğunu söylemişti direk yakalım demişti fakat ben korktum ve gitmedim. Doktorda pek konuşmuyordu ve ben yarayla ilgili hiç bir şikayetim yoktu akıntım fazlaydı ama uzun zamandır öyleydi bilmiyordum. her neyse 3,5 yıllık evliliğimizin ardından çocuk yapmayı düşünüyoruz artık. Hap ile korunuyordum hapı bıraktım prezarvatifle korunuyoruz. doktora gittim. ve bu doktor hanım da yaram olduğunu söyledi :50: smear testi yaptı. bir fitil krem ve antibiyotik verdi.
Ayrıca folbil verdi hamilelik düşündüğüm için hazırlık olsun dedi..
ilaçlardan sonra kontrole gelmemi istedi ve yarayı halledene kadar korunmaya devam etmemi istedi. yara varken hamile kalırsam düşük veya erken doğum riskin artar dedi..
1 hafta oldu ve ben bugün kontrole gittim antibiyotiğimi fitilim hep saatinde aldım hiç kaçırmadım :43:
Doktor tekrar muayne etti ve yaramın geçmediğini biraz düzeldiğini fakat hala olduğunu söyledi. yakmamız gerekiyor dedi. adet bitiminde gideceğim. ama çok fena tırsıyorum :50:
kimseyede söyleyemiyorm etrafımdaki herkes çok telaşlı insanlar eşimde dahil :) dolayısıyla korkmuyormuş gibi davranıyorum ki karşımda telaşlı hallerini görmeyeyim :D ama korkuyorum. ne olur ya acıtmıyor değil mi :18: :18:

Tatlım çok acımıyor. Hem yara varken gebe kalan çook insan var ve illa sorun yaşıycak diye bir şey yok. Benim başımdan da bu sorun geçti. Ama önce donduruyorlar. Ayrıca hiç doğum yapmamış bir kadının yarasını yakarlarsa rahim ağzı iyice daralır. Sonrasında da 40 gün ilişki yasaklanıyor zaten. Bunları da düşün bence.

Back
X