Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

Bendede oldu aynı şey büyük ihtimal normal benim 20 gün kadar sürdü o durum ilk 6-7 gün su gibi akıntı oldu yani tam 1 ay sonra hersey normale dondü. Bende korkuyordum hiç düzelmeyecek diye

ay içimi rahatlattın sağolasın canım ya... bendede azalıyor ama kasıklarımda ağrı var adet sancısı gibi gerçei bende hep olurda o bu biraz fazla geldi bana... neyse en azından yaşadıklarımız aynı demekki yara yakmadan sonra 5-6 gün su sonra kan ve pıhtılaşma sonra adet ve sonra son buluyo sanırım :D

merhaba birkaç sayfaya göz attım da sanırım bende de var ama şöyle bılmıyorum farkı varmı?
benım kendımı bıldım bılelı sureklı akıntım olur hatta zaman zaman agır kokulu sarımsı da olabııyor bekarken doktora gıttıgımde ılac verıp yolluyordu faydası olmuyordu

bundan 5-6 ay once gıttgımde de rahımde yara oldugunu soyledı doktorum ve fıtıl kulandım ılac kullandım gecmedı akıntılarım devam edıyor doktorum yakmak ıstemedıgını soyledı cocuk dusundugum ıcın ama benım kafama takılan bu durum bebege engelmı? fıkırlerınızı tecrubelerınızı merak edıyorum

ay içimi rahatlattın sağolasın canım ya... bendede azalıyor ama kasıklarımda ağrı var adet sancısı gibi gerçei bende hep olurda o bu biraz fazla geldi bana... neyse en azından yaşadıklarımız aynı demekki yara yakmadan sonra 5-6 gün su sonra kan ve pıhtılaşma sonra adet ve sonra son buluyo sanırım :D

Canım aynen dediğin gibi oluyor adet oluyorsun adetten sonra bir kac gün daha sürüyor ve sonra bitiyor korkma yani bende burda sürekli yazdım ben gibi olan var mı diye kimse yazmadı çok korkmuştum seni anlıyorum o yüzden korkma geçiyor ama geçtikten sonra kontrole git Dr sonra yaz buraya ki böyle olanlar okusun rahatlasın

bende sol yumurtalık tarafında bir ağrı var diye gittim.ultrasonla baktı.simir testi midir nedir onu yaptı.birşey çıkmadı.kamerayla da baktı.mantar ve rahim ağzında yara var dedi.1 haftalık vajinal fitil falan verdi.ağrının nedeni kadın hastalıklarından değil dedi.fıtık olabilir dedi.

ben gidene kadar yaram olduğunu bilmiyordum.doktora gitmeden onun iyileşip iyileşmediğini nasıl anlarım ki?

merhaba birkaç sayfaya göz attım da sanırım bende de var ama şöyle bılmıyorum farkı varmı?
benım kendımı bıldım bılelı sureklı akıntım olur hatta zaman zaman agır kokulu sarımsı da olabııyor bekarken doktora gıttıgımde ılac verıp yolluyordu faydası olmuyordu

bundan 5-6 ay once gıttgımde de rahımde yara oldugunu soyledı doktorum ve fıtıl kulandım ılac kullandım gecmedı akıntılarım devam edıyor doktorum yakmak ıstemedıgını soyledı cocuk dusundugum ıcın ama benım kafama takılan bu durum bebege engelmı? fıkırlerınızı tecrubelerınızı merak edıyorum

canım bende 1 yıldır gidiyordum ama yara muayenesi yapılmadığı için bilinmemeişti ama yazdıklarının hepsi bendede vardı bende dediin gibi farkında değildim yani herkeste böyle oluyo sanardım meğer yaradan oluyomuş :D
ve eğer bi kadın yara ile hamile kalırsa bebeğini düşürmeye sebep oluyomuş yara hatta bazılarında hamile kalmamya engelmiş.

aynı problemler bendede var fakat fitil kulanmak için adetimi bekliyorum oda olmuyor.dr bana sakın çocuk yapmadan yaktrma dedi..

kızlar yarayı donduralı bir ayı geçti ama su gibi olan akıntı arada devam ediyor. dr ye gitmiştim kontrol için yara geçmiş fakat hafif akıntı var dedi fitil verdi. ama akıntı arada yine gösteriyo kendini birazda kasık ağrım var. offffff ne gıcık bişey bu be. umarım kötü bişey çıkmaz sonunda :50: gerçi smear yaptırıdıktan sonra dondurdum ama yinede kafama takılyor. yani donduran veya yaktıran ama akıntısı devam eden varmı aranızda?

Öncelikle merhaba.
tam vajinanın giriş kısmınınn 2 cm ilerisinde böyle sanki bıçakla çentik atmış gibi minik bir çizgi halinde kızarıklık yoğun beyaz akıntı oturup kalkarken ve idrar sırasında yanma mevcut.
hiç bi şikayetim yokken bi anda böyle bişey oldu yara olsa daha önce hiç bi farkedilmezdi ? Mantar olabilir mi ? Şuan doktora gidebilme ihtimalim pek yok yardım edin lütfen :2:

Öncelikle merhaba.
tam vajinanın giriş kısmınınn 2 cm ilerisinde böyle sanki bıçakla çentik atmış gibi minik bir çizgi halinde kızarıklık yoğun beyaz akıntı oturup kalkarken ve idrar sırasında yanma mevcut.
hiç bi şikayetim yokken bi anda böyle bişey oldu yara olsa daha önce hiç bi farkedilmezdi ? Mantar olabilir mi ? Şuan doktora gidebilme ihtimalim pek yok yardım edin lütfen :2:

geçmiş olsun canım, bence tahriş olmuş ya da enfeksiyon kapmış olabilir
idrar sırasında yanma varsa idrar yolu enfeksiyou da olabilir, bol bol su içmeni öneririm,
ama en önemlisi doktora git canım, evde yapacağın hiçbir şey derdine çare olmayacak :50:
bir zaman hafiflese de tam olarak geçmiyor ilaç kullanmadan...
ilerlemeden tedavi ol

geçmiş olsun canım, bence tahriş olmuş ya da enfeksiyon kapmış olabilir
idrar sırasında yanma varsa idrar yolu enfeksiyou da olabilir, bol bol su içmeni öneririm,
ama en önemlisi doktora git canım, evde yapacağın hiçbir şey derdine çare olmayacak :50:
bir zaman hafiflese de tam olarak geçmiyor ilaç kullanmadan...
ilerlemeden tedavi ol

Umarım çok ciddi sorunlar açmaz başıma.
Antibiyotiğe başladım boğazımda da yanma vardı zaten belki geçer bide 3 kez cinsel ilişkiden sonra olmuştur belki diyede düşündüm biraz beklemeye karar verdim o yüzden :2:

Umarım çok ciddi sorunlar açmaz başıma.
Antibiyotiğe başladım boğazımda da yanma vardı zaten belki geçer bide 3 kez cinsel ilişkiden sonra olmuştur belki diyede düşündüm biraz beklemeye karar verdim o yüzden :2:

antibiyotiğin faydası olacağını düşünüyorum canım ama yarım bırakma, tedavini tamamla, 1-2 gün ilaç alıp sonra bırakırsan hiçbir işe yaramaz
yalnız antibiyotik aldığın süre boyunca genital temizliğine ve o bölgeyi kuru tutmaya özen göster, antibiyotik akıntı yapıyor ve mantar oluşabiliyor bu yüzden
evet cinsel ilişkiden de olmuş olabilir,
geçmiş olsun yeniden

kızlar yarayı donduralı bir ayı geçti ama su gibi olan akıntı arada devam ediyor. dr ye gitmiştim kontrol için yara geçmiş fakat hafif akıntı var dedi fitil verdi. ama akıntı arada yine gösteriyo kendini birazda kasık ağrım var. offffff ne gıcık bişey bu be. umarım kötü bişey çıkmaz sonunda :50: gerçi smear yaptırıdıktan sonra dondurdum ama yinede kafama takılyor. yani donduran veya yaktıran ama akıntısı devam eden varmı aranızda?

Merhaba Pati,,,
Bende Nisan ayının 25 yaramı yaktırdım ilk 2 hafta bol sulu akıntı geldi sonra kanlı sulu akıntı ile devam etti ben kan görünce panikleyip doktorumu aradım iyileşme safhasında kan olabilir endişelenecek bir durum olmadığını söyledi benim şimdide koyu yapışkan kıvamlı bir akıntı geliyor acaba yara yakıldıktan sonra iyileşmedimi diye düşünüyorum...

ben çarşamba günü gittim doktora ve yaramı yaktırdım, düşündüğüm kadar kötü değildi, duman çıkması ve koku, biraz da ağrı oluyor, doktorum çok anlayışlıydı belkide o yüzden çok korkmadım, antibiyotik ve fitil verdi, 10 günlük bir tedavi, 15 gün sonra kontrol ve ilişki yasak dedi, çrşm ve prşm iyiydim fakat cumadan beri ağrım var, akıntı var, ayakta fazla duramıyorum....
doğum yapmamış kadınlar için dondurma işlemini öneriyorlar rahim ağzını daraltmıyormuş, yakma işlemini rahim ağzını daralttığı için doğum yapmayanlara önermiyorlar...

:49: :20:

kızlar bendeki o kanam o yoğun sıvı bitti ama adet olamadım nedense ilaçda vermişti dr adet olayım diye olmadı hala :( pcos hastasıyım ben :(

şimdi koyu sarı daha yoğun yapışkanımsı bi sıvı geliyor ama çok değil bende bu gün dr arayacam adet olamadım ne yapayım diye :( neyse hakkımızda hayırlısı olur inş...

kızlar bende sulu akıntı var gibiydi. ama bir gün felan sürdü. şimdi normal herşey çok şükür. hormonaldi galiba yumutlama dönemi felan. bazen ne normaldi ne anormaldi hatırlayamıyorum. geçmiş olsun herkese

Bende 2 3haftadır kaşıntı yanma ve akıntı sebebiyle dr .a gittim muayene sonucu küçük bi yara olduğunu söyledi dr.ve 2hafta sonra sonuç çıkacakmış.şimdilik iyi mi,kötü huylu mu bilinmiyor ama verilen ilaçları kullanıcam..fakat acayip moralim bozuk ve içimde bi korku var

bana da küçük bi yaran var dendi, hiç doğum yapmadım, bi düşüğüm oldu, iki farklı doktora gittim, biri doğumdan sonra yakalım dedi, diğeri de doğumda rahim kendini yenilediğini için iyileşirmiş yara. tedaviye gerek yok dedi. yara bende çok akıntı yapıyo. kültürde iltihapta çıkmadı, dondurursam gebeliğe engel olur mu acaba??

merhaba korkmana gerek yok. o kadar çok kadında oluyorki bu durum. daha önce smear yaptırmışmıydın? kötü huylu hücre oluşmadan önce öncü hücreler belli ediyormuş kendini smear testlerinde. yani o öncü hücrelerin kötüye dönüşmesi bir kaç sene süre bilirmiş. ayrıca kaşıntıda varsa büyük ihtimal enfeksiyondandır. ilaçla geçmesse bende olduğu gibi dondurur dr'un belki. bendede yara küçüktü bir dondurma seansı yetti.geçmiş olsun..
Bende 2 3haftadır kaşıntı yanma ve akıntı sebebiyle dr .a gittim muayene sonucu küçük bi yara olduğunu söyledi dr.ve 2hafta sonra sonuç çıkacakmış.şimdilik iyi mi,kötü huylu mu bilinmiyor ama verilen ilaçları kullanıcam..fakat acayip moralim bozuk ve içimde bi korku var

merhaba korkmana gerek yok. o kadar çok kadında oluyorki bu durum. daha önce smear yaptırmışmıydın? kötü huylu hücre oluşmadan önce öncü hücreler belli ediyormuş kendini smear testlerinde. yani o öncü hücrelerin kötüye dönüşmesi bir kaç sene süre bilirmiş. ayrıca kaşıntıda varsa büyük ihtimal enfeksiyondandır. ilaçla geçmesse bende olduğu gibi dondurur dr'un belki. bendede yara küçüktü bir dondurma seansı yetti.geçmiş olsun..

selamun aleykum
bundan 5ay önce dr.a gittim akıntı sebebiyle biraz enfeksiyon var demişti dr. fitill kullandıktan sonra diğer ay sonuç temiz çıkmıştı 5ay sonra durum böyle oldu..
RABBİM tüm hastalara şifa versin onlarla birlikte banada ..
dondurma yöntemi nasıl acıyomu?

bende herkese allahtan şifa diliyorum. 5 ay önce smear yaptırmışsın zaten endişelenme . dondurma işlemi bi kaç dakika sürdü. işlem sırasında ağrı olmadı sadece biraz yoğun bir adet sancısı gibi hissettim o kadar. işelm bitince baya yoğun su gibi akıntı başlıyor. tavsiye ederim yanında ped götür dondurma işlemi yaptıracaksan. :3:
selamun aleykum
bundan 5ay önce dr.a gittim akıntı sebebiyle biraz enfeksiyon var demişti dr. fitill kullandıktan sonra diğer ay sonuç temiz çıkmıştı 5ay sonra durum böyle oldu..
RABBİM tüm hastalara şifa versin onlarla birlikte banada ..
dondurma yöntemi nasıl acıyomu?

Back
X