Merhabalar, benim kendimi bildim bileli akintim vardi, genc kizken gecer deyip direkt gonderiyorlardi. 6-7ay once kanamam baslayinca korkup farkli farkli doktorlara gittim. Doktorum basta enfeksiyon icin antibiyotik ve gynoflor verdi. Sonra kontrole gittigimde hafif bir kizariklik var dedi. Smear testi yapildi. Basta biokadin sonra Gynomax kullandim o sirasada. Beklemek cok kotu insan cok endiseleniyor. Sukur ki semear testim temiz cikti. 2 hafta sonra gittigimde kizariklik buyumus dedi. Donduralim. Peki. Bir hafta sonra gittigimde daha da buyumus dondurmakla olmayacak yakalim. Peki. Yaktirdim. Kimseyi korkutmak istemiyorum ama cok farkli bir psikoloji. Cocuk dogurmadim henuz (Allahim insallah verir de yasarim) o ameliyathane osikolojisi kendimi cok cok kotu hissettim. Ellerim,bacaklarim titriyordu. Aci yoktu. O bolge hissiz oldugu icin aci hissetmiyormussun zaten. Sadece rahatsizlik. Birde yapilanlara bakmamanizi tavsiye ederim. Onun disinda aci yoktu. Sonraki donem; biokadin ve gynoflor kullandim. Yaktigi bolgelerdeki ust doku kendisini yeniledigi icin kabuk kismini atiyormus. Bir sure pembe gibi kanli akintim geldi. Normalmis basta dr soylemisti. Ardindan cok iyidi. Akintim kesildi. Hic bir problemim yok. Akinti yok. Keske daha once yaptirsayeim dedim. 1 ay kadar sonra akintim hafif hafif gelmeye basladi. Ilaclar etki etmemis uzun sure 1 ay gynoflor kullan. Kullandim. 1 ay sonra doktorum, ilaclara tepki vermedigini, yara oludugunu soyledi. Bu suralarda hic kan gelmiyordu bu arada. Sobrasinda surekli kan sizintilari basladi. Kendimi o kadar kotu hissediyorum ki. Her tuvalette kan geliyor. Korkuyorum. Doktorum. Kolposkopi yapmasi gerektigini soyledi. Suphelendigi yerlerden boyayip boyayip parca alacakmis. Smear testinde %15 bir yanilma payi varmis. Bakalim ben o grubun icinde miyim degil miyim ona bakacakmisiz. Bir sure beklemek istiyorum dedim. Baska bir doktora daha gittim. Kadin diger doktorumun izledigi yolun dogru oldugunu soyledi. Muayeneden sonra mutlaka kolposkopi yapturip hatta belki cerrahi mudahele yapilabilecegini soyledi. Iyi bir doktora yaptirhenuz cocugun yok ust tabakayi komple de almalari gerekebilir dedi. Cikmamasi beklenir yasin kucuk ama eger kotu bir sey cikarsa da ameliyatini orada yaptur tipa git dedi. Ne yapacagimi bilmiyorum. Cok korkuyorum.