- Konu Sahibi hidennisko
-
- #1.361
Cocuk buyitmk gercktn zor is 10 tane arka arkaya dogurp buyutn insan degl melejk olmali okadar sabirli oldugu icin bitaneyi zor buyitecm oyle gozukuyo benimkide bugun huysz 4.30 da kalkti ondn beri uyutmaya calisiyorm gazi coktu o gecti hala uyumkta zorlaniyi hastami acaba diyp atesine bakiyorm ateste yok dojtr kolik olabilr demsti aslinda tam kolikte degl kolik bebeklr belirli saatkrde hic durmadn aglrlrms benmki oyle degl tam bir zamani yok sureklide aglamiyo ama akilli bir bebekte diyemem uykusu duzee girse rahtlicm bayramda9 saatlik yola cikacm otobusle bu halde nasil yola cikacz bilmiyorm 40 indn sonra duzelr diyolr gayrlisyla biraz duzelse yoksa yolda beni perisan eder yalanci meme hakkinda ne dusunuyosnz ben pek taraftr deglm ama onu emen bebek akili olr surekli aglamz diyo annem ama zaten bebegm emmiyo napsam acaba otobste raht olurdu aslinda
Metal canm gecms olsn zor iki cocuk bide hastaykn daha zor allah yardmcn olsn
benım oglumun basına 3-4 sefer geldi aklım gıdıyordu hemen ters cevırıp sırtına vuruyordum,bu sekılde olunca cıgerıne sut kacabılırmıs doktor ogluma ıkı kere hava verdırmıstıMetal41 canım geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin.
Mlkyy obaby diye elektirikli bir pompa almıştık Zeynep'te kullanmak Feyza'ya kısmetmiş.Fena değil de benim sütüm az galiba.Kızın süt ihtiyacı arttıkça yetmeyecek galiba.Her sağımda 70-100 ml arası çıkıyor.Sütü artırdığı söylenen şeyleri yapıyorum ama bir fark yok.Ne yapsam bilemiyorum.Bu arada beslendikten sonra kzım bir miktar ıkarıyor.Hatta dün gece beslendikten kısa bir süre sonra çıkardı.O esnada ağzını sımsıkı kapadı açmadı.Süt burnundan geldi.Ödüm koptu.Bağıra bağıra eşm geldi.Bir şey olmadı ama ben çok korktum.Bu normal bir durum mu?Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Dr kontrolü ayın 25'inde ona da sorarım artık.
cok gecmıs olsun canım Allah sıfa versın yavrunaİbrahim Ethem im iki gecesine yanıyor kızlar. Tam bir saat oldu 1,5 ölçek ibufen vereli ılık kompres de yapıyorum. 38 altına düşmedi.
Yavrum çok zayıfladı kızlar. Boy uzuyor kilo aynı. Zaten az yiyordu. Sanırım kıskançlıkta başladı. Bu gün Dr tarttı 24,80 boyu 130.
Ayrıca üç gündür arada karnım ağrıyor diyordu. İdrar tahlilinde 8-10 lökosit görünce Kültür'de istedi Dr. Ateşi boğazları kızarık ondan dedi. Antibiyotik de başladık. Allah'ın sen şifa ver oğluma. O ateşlenince benim eski korkular geri geliyor. Rabbim esirgesin.
Yarında Hasan Basri nin üç tane alışı var. Oy oy oy. Allahım sen yavrularımızı koruuu. Onlara sağlık sıhhat ver.
masallah canım sut mıktarını okuyunca benımkının ne kadar yetersız oldugnu anlıyorum,yenı dogan bebekelrın en az 500gr almasını normal kabul edıyorlar,bırde bazı annelrın sutu yagsız oluyormus emerken kılo almıyordu benımkı mamayla alıuyordu kıloyu o zman cok kafaya takıstım bunu ama dunyanın sonu degılmıs bosuna yıpratmısım kendımı sımdı ek gıdasını guzel guzel alıyorBenim cadım 2850dogdu üç gun sonra 2550ye düştü,tam 1,ayında 3400oldu kılo alımı nasıl sizce?boyunada sıkıldım 47cm doğdu 48olmuş,sütüm yaramıyo olabılırmı,bende çok evhamlıyım taktım kafama...
Hiç beslenmiyorum iştahım sıfır devamlı mutsuzum..bebeğe bazen görevmiş mecburmuşum gıbı bakıyorum çok üzülüyorum,çok
alınganım huysuzum nedır bu halım
Gunluk 400 450cc süt içiyo bu azmı,bebeklerle kıyaslamakta istemiyorum,ne yesem sütümün kalıtesi artar yardımınıza ıhtıyacım var
yok canım daha gtmıyorum oraya,zaten orucluyum degıl spor markete bıle cıkmak ıstemıyorum ayrıca ramazanda hıc bısey yapmadan 3 kılo verdım dahada verırım ınsallah,emır yerlerde yuvarlanıyor ama emeklemıyor daha 6.ay yenı doldu yavas yavas otutturuyorum bazen kendı elelrıyle destek alarak oturabılıyor gecmı kaldık bılmıyorum ben erken dıye ugrassmamsıtım,uyurkende donmeye basladı besıgınde korkulukların arsna sokmaya calısıyor kafasını atık tek bırakamıyorum bır an evvel odasını almak lazım,artık herkesi ıyı tanıyor yabancıları ayırt edıyor yavas yavas buyuyor,arda ne yapıyor kzılar sızın bebkelr nasıl?bayadır gıremıyorum kımse yok dıye baya kalabalıklasmıs burasıKızlar epeydir yazamadım buraya... Ama okudum geçmişi
Sofikacığım telde konuştuk çok iyi geldi bana... Kızlar da iyileşecek inşallah... Anneni de çok takdir ettim maşallah ...
Hidenisko canım artık üyüdüler ya belki ondan o kadar emmiyordur bir seferde çok içiyordur... Ek gıda ne durumda?
Sinem canım Arda ve Beren mucize bebekler varsın az zayıf olsun Arda üzülme...
Meryem döndün mü evine?
Metal biz günde 150-200 cc su veriyoruzdur çok seviyor suyu...
Eylülgülü oğlan neler yapıyor fiziksel olarak. Bir ara seni takip eden biri vardı ne oldu gördün mü bir daha?
Efulim canım ben kimyon ve rezene veriyordum iyi geliyordu. Bir de uçak pozisyonu diyorlar büyük oğlanda öyle yapıyorduk...
sol kolunu elin yukarı dönük ileri doğru aç Sağla bebeğin bacak arasından kavra. sol elin bu arada bebeğin karnına temas etmiş olmalı. Başı da kol kıvrım yerinde oluyor. Aşağı yukarı ritmik hareket ettir.
Melek maşallah canım inşallah artık ayrı kalmayacaksın.
Mlky inşallah şu sağma faslından kurtulursun...
Biz de pazartesi Ardayı çocuk nöroloğuna götüreceğiz sünnet de düşünüyoruz yakında..
Chnb sütü yağlı olanların bebişleri daha hızlı kilo alırmış ya,benim sütüm sulumu ki diyorum of çok takıyorum
Melek canım içmesi gerekenden fazla içince yada içtikten hemen sonra kaldırınca burunlarından kusuyolar ne yazıkki basıma bikaç kez geldi yalnızdım tir tir titredim,sanırım biberonun dezavantajı bunlar ben öyle düşünüyorum..korkma olabiliyomuş..
Efulim ben emzik vermem diyenlerdendim baktım sırf ağlamak için aglıyo verdim gitti valla bende rahat ettim bebişte,çokur cokur emiyo sıpa benım memeden başka herseyı emıyo zillii
Hidennisko kimbilir ne güzel duygudur bebeğini emzirmek ben o duyguyu tadamıyorum sütüm iyi maşallah ama emmiyo,kısmet değilmiş,çok zorlanıyorum sağmak temiz tutmak herseyı sterıl etmek sıcaklığını ayarlamak çok zor...bol bol sütün olur inşallahh
Metal canm ins bebegn iyi olmstr haber bekliyorz canm
Mlkyyy canm bende senin gibiydm gogus ucum cok kucuk oldugndn almadi ilj gun goguslerm patlickti senin sansn elektrikli pompan vardi benmki norml pompaydi bir saat ugrasiyordk 30 cc bile olmuyor hemde goguslerimn agrisi gecmiyosu agridn aglicktm su gogus ucunu bulandn allah razi olsn gece kardesm soyledi aldik saatlrce cektigm pompayla rahtlamayn gofuslerm bebegm iki kete cekince iyi oldu hala gogus ucu kulkaniyorm pekte raht degl surekli yikamk zorndasn bazen cok bagiriyo yikamadn veriyorm annem zorluyo gogsunu ver diye deniyorm cok aglamiyosa zorla tutuyo agliyosa asla tutmuyo annem olmasa yani benim gogsunu ver coxuk alir sabret demeseydi bebegm bir damla bile annesutu almadn mamayla buyuyeckti cunku norml pompayla sagmk mumkun segl zor oldugnu bili yu yorm ama b ese nce aglamadigi zamanlr gofus ucunu bdnegn agzina ver gercktn er yada gec aliyolr bende yalanci memeyi veremiyorm hemen agzindn atiyo alsa iyi olur yoksa otobuste beni rezil eder
Bugun tam bir aylik oldk zaman nasilda hizli geciyo alkahm su temmz ayi gelse bebegm dogms olsa diye dua ediyodm dogm yapali bir ay bile olms bugun asimz var ins cok aglamz
Bide kizlr ben sagmadigm icin bj ilmiyorm sutun yettigni nasil anlarm dun iki kere emzirdm cocuk aglayp duruyo hatta mosmor oluyo enson doktora giturecktm kesin biryeri agriyodr diye ben hasta olmadgni dusundugmdn gotrmk istemedm annemde mama yapta uyusn ac bu cicuk dedi yaptim icer icmz uyudu sok oldm iki kere emzrdigm halde nasil doymz anlamadm4 saat emzrmesm goguslerm doluyo sutum yoksa bebek doymuyosa neden goguslerm dolup akiyi agriyo abkamadm gitti
Sanırım 6 aya özgü huy, artık oyalanmak, etrafında insan istiyorlar , biz şuan Çanakkaledeyiz bir sürü insan var ve benimki sanki bir melek :)) serin burası birde salıncak kurduk :)) sanki bana işkence yapan çocuk o değil :)))Hamd olsun canlar oğullarımın ateşi düştü daha iyiler.
Büyük oğlum kardeşi gülüp kendini sevdirmeye başlayınca kıskanmalı başladı. Bebe bi zararı yok fakat kendisi çok mutsuz. Beni çok zorluyor. Ben aman kardeşini kıskandı alttan alayom deyince iyice ağrasifleşiyor. Sınırlarını bilmek istiyor aslında. Çok zayıfladı. Yemek yemekten üşeniyor. Olmadı bir danışmana gitmeyi düşünüyorum.
Hasan Basri aşı sonrası huzursuzluğu devam ediyor. Kucak istiyor yavrum. İnşallah huyu değişmez.
Mrb kızlar.Benim cadım emmeye başladı çok şükür.Çok mutluyum.Sadece sabah beslenmesinde biberonla veriyorum.Dr ACD3 diye vitamin takviyesi verdi.10 damla verilmesi gerekiyor.Onu sütün içine damlatıp veriyorum.Yoksa uğraştırıyor.Onun dışında diğre beslenmelerinde emiyor.Sadece emerken uyuyor.Yatırıyorum iki dakika sonra yeniden istiyor.Ama olsun.Sağım sıkıntım azaldı.Günde 7-8 sağım yapıyordum.Şimdi 2-3 kez yapıyorum.Buzluğa koyuyorum.Sabah beslenmesi için ise tarihi eski olan sütlerden çıkartıyorum. :)
Bugün kakası bir tuhaftı.Yeşilimtırak ve sümüksü.Dr söylemişti Allahtan.Yoksa ben panikle dr giderdim herhalde.Blgisizlik ne kötü bir şey ama olsun öğreniyorum ve elimden geldiği kadar en iyisini yapmaya çalışıyorum.Sağolsun eşimde yardım ediyor.Tatilde olması çok iyi oldu.
Sormak istediğim bir şey var.Burnunu açmak için ortibebe aldık.Çok iyi bir şey.Deniz suyunu açınca bir kez mi kullanmak gerekiyor.
Ben sanırım açtıktan sonra üç kez kullandım.Kullanma talimatında açtıktan sonra bir kez kullanın yazıyor.
Evet cok zor günde kaç kez sağıyorum bende. Baze
Sanırım 6 aya özgü huy, artık oyalanmak, etrafında insan istiyorlar , biz şuan Çanakkaledeyiz bir sürü insan var ve benimki sanki bir melek :)) serin burası birde salıncak kurduk :)) sanki bana işkence yapan çocuk o değil :)))
Hoş geldin canım.Mrb kizlar ben geldim:)
Burada ne hos bilgiler var boyle bende benim kiz hep aksam 6-10 arasinda agliyor gazdan dolayi bu kolik oldugunumu gosteriyor..
Mulkiyee cnm kilo alimi gayet iyi ben suyumun kalitesi artsin diye lactamil iciyorum gunde bi bardak bazen unutuyorum bide kan ilaci folik asitli olan nesrin ablada kullanmis..
..
Metal abla cnm benim benim hic haberim yok demin de konustuk soylemedin
Rabbim safi olan esmasiyla sifa versin insallah ibrahim ethemde bu halleri gayet normal nesrin ablada yasamisti..
Bencede is ciddi yemek yemiyorsa bir an once danismana veya psikologa gotur belki evdeki davranislardan etkileniyordir..
Kizlar nende bi iki bisey yaziyim benim de son kontrolumde asel bi kilo almis devit3 yine onermedi dr ..
Diyorki bu ilac bingildagi cabuk kapamasini sagliyor yani bu ilaci kullanirsan uzun kemiklerinin uzamasini engellersin
D vitamini gunesten alsa yeter diyor zaten vucut uretiyormus simdi ben ne yapiyim ..
Hic kullanmayan var mi aranizda
Bebegm bugun hemen hemen hic uyumadi halada uyank cok agladi si.di babasi konusnca dinledi aglamaya devam ediyor 3 4 gundr yuzunde kirmizi noktolr cikti kusmasida artmsti bugun ne yediyse hepsinde kustu bizde korktuk yarn hastaneye gidecz ama size sorm varhidenniskio sagolsn sab simplex damlayi onerdi gazi icin isede yaradi ama son uc gundr usmasida cok yuzude kizark yan etkilerne baktk kusma ve alerji yaziyo ilactn midir acaba bu ya etkileri yasayn var mi yada tanidk biride olsa olr cok endiseliym boyle degldi cunku bebegm
kızlar rabbim hepimizin yardımcısı olsun benim kuzucuklarda çok öksürüyorlar 10 günü geçti 2 doktora götürdüm ikiside aynı şeyleri verdi napıcağımı şaşırdım böyle arada bir bi geliyor öksürüğü morarıyor öksürürken normalde yok bişey çok üzülüyorum ya o haline beren daha çok öksürüğü bugunde çocuk hastanesinden randevu aldık ama nasıl gidicem bilmiyorum çok uzak çok aşırı sıcak arabada hiç durmuyor birsürü ilaç oldu evde 2 defa antibiyotik kullandık daha ne verebilir bilmiyorum rabbim herkesin evladına şifalar versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?