Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Sağolasın canım. Allah sanada yardımcın olsun. Yolculuk bebekle zor.
Emzik konusunda ben vermekten yanayım. Zaten anneyi emiyorsa bir yaşına kadar çok düşkün olmuyorlar. İlk oğlumun erken doğumdan kaynaklanan rahatsızlıkları olduğu için emzik bırakmadı 2,5 yaşını buldu. Hiç de pişman değilim. Çok mutluyu ve kendini güvense hissediyordu.
Bir arkadaşım araları 2 yaşolan 2 oğlundada emzikleri hiç yataktan çıkarmadım zamanla uykuları gelince yatağa yatınca emziklerini merceklerini öğrendiler ve hemen rahatlayın kendileri uyudular. Uyanıncada emzik yatağa bırakılmadan yataktan çıkaracaklarını öğrenmişlerdi ve 1 yaşında tamamen bıraktılar demişti.

Chnb sütü yağlı olanların bebişleri daha hızlı kilo alırmış ya,benim sütüm sulumu ki diyorum of çok takıyorum

Melek canım içmesi gerekenden fazla içince yada içtikten hemen sonra kaldırınca burunlarından kusuyolar ne yazıkki basıma bikaç kez geldi yalnızdım tir tir titredim,sanırım biberonun dezavantajı bunlar ben öyle düşünüyorum..korkma olabiliyomuş..

Efulim ben emzik vermem diyenlerdendim baktım sırf ağlamak için aglıyo verdim gitti valla bende rahat ettim bebişte,çokur cokur emiyo sıpa benım memeden başka herseyı emıyo zillii

Hidennisko kimbilir ne güzel duygudur bebeğini emzirmek ben o duyguyu tadamıyorum sütüm iyi maşallah ama emmiyo,kısmet değilmiş,çok zorlanıyorum sağmak temiz tutmak herseyı sterıl etmek sıcaklığını ayarlamak çok zor...bol bol sütün olur inşallahh

Metal canm ins bebegn iyi olmstr haber bekliyorz canm
Mlkyyy canm bende senin gibiydm gogus ucum cok kucuk oldugndn almadi ilj gun goguslerm patlickti senin sansn elektrikli pompan vardi benmki norml pompaydi bir saat ugrasiyordk 30 cc bile olmuyor hemde goguslerimn agrisi gecmiyosu agridn aglicktm su gogus ucunu bulandn allah razi olsn gece kardesm soyledi aldik saatlrce cektigm pompayla rahtlamayn gofuslerm bebegm iki kete cekince iyi oldu hala gogus ucu kulkaniyorm pekte raht degl surekli yikamk zorndasn bazen cok bagiriyo yikamadn veriyorm annem zorluyo gogsunu ver diye deniyorm cok aglamiyosa zorla tutuyo agliyosa asla tutmuyo annem olmasa yani benim gogsunu ver coxuk alir sabret demeseydi bebegm bir damla bile annesutu almadn mamayla buyuyeckti cunku norml pompayla sagmk mumkun segl zor oldugnu bili yu yorm ama b ese nce aglamadigi zamanlr gofus ucunu bdnegn agzina ver gercktn er yada gec aliyolr bende yalanci memeyi veremiyorm hemen agzindn atiyo alsa iyi olur yoksa otobuste beni rezil eder
Bugun tam bir aylik oldk zaman nasilda hizli geciyo alkahm su temmz ayi gelse bebegm dogms olsa diye dua ediyodm dogm yapali bir ay bile olms bugun asimz var ins cok aglamz
Bide kizlr ben sagmadigm icin bj ilmiyorm sutun yettigni nasil anlarm dun iki kere emzirdm cocuk aglayp duruyo hatta mosmor oluyo enson doktora giturecktm kesin biryeri agriyodr diye ben hasta olmadgni dusundugmdn gotrmk istemedm annemde mama yapta uyusn ac bu cicuk dedi yaptim icer icmz uyudu sok oldm iki kere emzrdigm halde nasil doymz anlamadm4 saat emzrmesm goguslerm doluyo sutum yoksa bebek doymuyosa neden goguslerm dolup akiyi agriyo abkamadm gitti

Hamd olsun canlar oğullarımın ateşi düştü daha iyiler.
Büyük oğlum kardeşi gülüp kendini sevdirmeye başlayınca kıskanmalı başladı. Bebe bi zararı yok fakat kendisi çok mutsuz. Beni çok zorluyor. Ben aman kardeşini kıskandı alttan alayom deyince iyice ağrasifleşiyor. Sınırlarını bilmek istiyor aslında. Çok zayıfladı. Yemek yemekten üşeniyor. Olmadı bir danışmana gitmeyi düşünüyorum.

Hasan Basri aşı sonrası huzursuzluğu devam ediyor. Kucak istiyor yavrum. İnşallah huyu değişmez.

benım oglumun basına 3-4 sefer geldi aklım gıdıyordu hemen ters cevırıp sırtına vuruyordum,bu sekılde olunca cıgerıne sut kacabılırmıs doktor ogluma ıkı kere hava verdırmıstı

cok gecmıs olsun canım Allah sıfa versın yavruna

masallah canım sut mıktarını okuyunca benımkının ne kadar yetersız oldugnu anlıyorum,yenı dogan bebekelrın en az 500gr almasını normal kabul edıyorlar,bırde bazı annelrın sutu yagsız oluyormus emerken kılo almıyordu benımkı mamayla alıuyordu kıloyu o zman cok kafaya takıstım bunu ama dunyanın sonu degılmıs bosuna yıpratmısım kendımı sımdı ek gıdasını guzel guzel alıyor

yok canım daha gtmıyorum oraya,zaten orucluyum degıl spor markete bıle cıkmak ıstemıyorum ayrıca ramazanda hıc bısey yapmadan 3 kılo verdım dahada verırım ınsallah,emır yerlerde yuvarlanıyor ama emeklemıyor daha 6.ay yenı doldu yavas yavas otutturuyorum bazen kendı elelrıyle destek alarak oturabılıyor gecmı kaldık bılmıyorum ben erken dıye ugrassmamsıtım,uyurkende donmeye basladı besıgınde korkulukların arsna sokmaya calısıyor kafasını atık tek bırakamıyorum bır an evvel odasını almak lazım,artık herkesi ıyı tanıyor yabancıları ayırt edıyor yavas yavas buyuyor,arda ne yapıyor kzılar sızın bebkelr nasıl?bayadır gıremıyorum kımse yok dıye baya kalabalıklasmıs burası
chnb sunnet nasıl yaptırcaksın ben gecen oglumu doktora goturdum pıpısı donmuyordu esımde pek meraklı sunnet yaptırmaya,doktor baktı hıc bısey yok krem verdı masaj yapın doner dedı dedıg gıbıde oldu 2 gunun sonunda dondu,zorumlu olmadıkca 3 yasın altındakı ebebeklere sunnet yapmıyoruz dedı arda daha kucuk

Evet cok zor günde kaç kez sağıyorum bende. Bazen aniden süt isteği tutuyor cadının , canım çıkıyor sağacağım, ısıtacağım diye, bi de benim süt az ya, 2-3 sağma da anca 1 biberon çıkıyor çoğalacağı da yok gibi

Allah Allah (
Bazı sütler doyurucu olmaz derler sma sen yine de öyle düşünme sık emzir , mama verme derim bırakabiliyor emmeyi o zaman , gerçi oğlum bırakmamıştı , ama kız bıraktı (
Sanırım 6 aya özgü huy, artık oyalanmak, etrafında insan istiyorlar , biz şuan Çanakkaledeyiz bir sürü insan var ve benimki sanki bir melek :)) serin burası birde salıncak kurduk :)) sanki bana işkence yapan çocuk o değil :)))

Eylülgülü benim kız tembel, yüz üstü dönüyor sonra ağlıyor :))) destekli oturuyor ama çok hareketli bir bebek değil :))) canı sağolsun , sağlıklı olsunlar da
Sünnet işine gelince ben küçükten yapılması gerektiğini düşünüyorum , çocuk hatırlamıyor güzel oluyor bence

Mrb kızlar.Benim cadım emmeye başladı çok şükür.Çok mutluyum.Sadece sabah beslenmesinde biberonla veriyorum.Dr ACD3 diye vitamin takviyesi verdi.10 damla verilmesi gerekiyor.Onu sütün içine damlatıp veriyorum.Yoksa uğraştırıyor.Onun dışında diğre beslenmelerinde emiyor.Sadece emerken uyuyor.Yatırıyorum iki dakika sonra yeniden istiyor.Ama olsun.Sağım sıkıntım azaldı.Günde 7-8 sağım yapıyordum.Şimdi 2-3 kez yapıyorum.Buzluğa koyuyorum.Sabah beslenmesi için ise tarihi eski olan sütlerden çıkartıyorum. :)

Bugün kakası bir tuhaftı.Yeşilimtırak ve sümüksü.Dr söylemişti Allahtan.Yoksa ben panikle dr giderdim herhalde.Blgisizlik ne kötü bir şey ama olsun öğreniyorum ve elimden geldiği kadar en iyisini yapmaya çalışıyorum.Sağolsun eşimde yardım ediyor.Tatilde olması çok iyi oldu.

Sormak istediğim bir şey var.Burnunu açmak için ortibebe aldık.Çok iyi bir şey.Deniz suyunu açınca bir kez mi kullanmak gerekiyor.
Ben sanırım açtıktan sonra üç kez kullandım.Kullanma talimatında açtıktan sonra bir kez kullanın yazıyor.

Mrb kizlar ben geldim:)
Burada ne hos bilgiler var boyle bende benim kiz hep aksam 6-10 arasinda agliyor gazdan dolayi bu kolik oldugunumu gosteriyor..
Mulkiyee cnm kilo alimi gayet iyi ben suyumun kalitesi artsin diye lactamil iciyorum gunde bi bardak bazen unutuyorum bide kan ilaci folik asitli olan nesrin ablada kullanmis..
..
Metal abla cnm benim benim hic haberim yok demin de konustuk soylemedin
Rabbim safi olan esmasiyla sifa versin insallah ibrahim ethemde bu halleri gayet normal nesrin ablada yasamisti..
Bencede is ciddi yemek yemiyorsa bir an once danismana veya psikologa gotur belki evdeki davranislardan etkileniyordir..
Kizlar nende bi iki bisey yaziyim benim de son kontrolumde asel bi kilo almis devit3 yine onermedi dr ..
Diyorki bu ilac bingildagi cabuk kapamasini sagliyor yani bu ilaci kullanirsan uzun kemiklerinin uzamasini engellersin
D vitamini gunesten alsa yeter diyor zaten vucut uretiyormus simdi ben ne yapiyim ..
Hic kullanmayan var mi aranizda

Bebegm bugun hemen hemen hic uyumadi halada uyank cok agladi si.di babasi konusnca dinledi aglamaya devam ediyor 3 4 gundr yuzunde kirmizi noktolr cikti kusmasida artmsti bugun ne yediyse hepsinde kustu bizde korktuk yarn hastaneye gidecz ama size sorm varhidenniskio sagolsn sab simplex damlayi onerdi gazi icin isede yaradi ama son uc gundr usmasida cok yuzude kizark yan etkilerne baktk kusma ve alerji yaziyo ilactn midir acaba bu ya etkileri yasayn var mi yada tanidk biride olsa olr cok endiseliym boyle degldi cunku bebegm

Maşallah BarekAllah kızımıza. Emsin annesi sık emsin ki çabuk büyüsün.
Canım fıstık yeşili kaka bu oğlumda oldu oda ben süt veya yoğurt yediğimde oluyordu. Dr alerjisi olabilir bunları tüketme dedi. Şimdi hamd olsun yiyorum sorun olmuyor.

Canım bizim diğer dr muz otri kullanma dedi. Tahriş yapar burun kanallarını. Bol serum fizyolojikle yıka amaç zaten yumuşatmak sonra ya genizden veya hapşırarak burundan çıkar dedi.

Ayrıca biz gıffer serum fizyolojik kullanıyorduk. O ne öyle tuzlu su için 10 adete 22tl alıyorlar dedi. Bize cam şişede (plastik olanı kökü yapıyormuş) tuzlu serum verdi. Şırıngayla 5 Ml çekiyorum sonra yarısını bi burun deliğine yarışınızda diğerine sıkıyorum. Ücretinden değilde bu bana daha kolay geldi.

Aynen canm. Ramazan sebebiyle ya evde misafir var yad biz biyerlerdeyiz. Çok mutlu bizimki.
Bizimkide sadece yüz üstüdönüyor. Popuu dikiyor ayaklarda itiyor kafa yere düştüğü için sürünüyor. Fakat tekrar sırt üstü bir iki döndü önceleri şimdi ağlıyor yorulunca biz döndürüyoruz. Biz daha hiç oturtmadık. Ana kucakta biz oturursak kendini topluyor.

Hoş geldin canım.
Asel kızımızda da akşam hüznü var demekkki. Bizim burda öyle derler bı saayte olan böyle sebepsiz huzursuz ve ağlamara. Benimde bebekliğinde varmış. Hala gün biterken hüzünlenirim.

Hamd olsun bizim oğlanlar iyi olunca ben unutuyorum hemen hastalıklarını. Belleğim hemen siliyor yok sayıyor. Bu İbrahim Ethem in doğumundan beri böyle.

Canım ben her iki oğlumda da kullandım hiç alerji yapmadı. Hatta büyükboğlanda benim alerjik bi yapısı vardır.
Bizdede ikinci ayda yüzünde minik ergenlik sivilcesi gibi kızarıklıklar olmuştu. Hatta saç derisinde bile vardı. 2 hafta içinde ara ara yenileri çıkıp geçti. Dr normal olduğunu söyledi.
Bebekler zaman zaman uykuyla savaşıyorlar. Eğer ağlamıyorsa zorlama.

Gurbetci bebegnin kolik okdguna nasl karar verdn bende bu sabah itibaryle eminim artk kokij oldugna oncednde uyku duzeni yoktu agliyodu zamani belli olmuyodu simdi saat bire kadar gece uyumuyo gundz bir saat zor uyuyo uyanp agliyo ve mutlaka sabah 5 ten 10 a kadar uyank ve agliyo gaz sancisi hat safad ne yapacagmi sasirdm az cok sab simplex ise yariyodu oda yan etki yapti biraktmgaz sancisndn yavrum ne uyuyo ne bizi uyutuyo toplam bes saat uyumuyodr24 saatte dusunun yani 16 saat uyuyobiliyoken napacm sasordm tekrar metsile dondk oda pek ise yaramiyo ne zaman gecer bunlr 3 ay diyolr ama benm sabrim tukeniyo 3 aydada geczse ne yaparm yola cikacm bayrmda boyle aglrkn naparm cok fazla kusuyo gunde kackez kusarsa norml damladnsr diyp kestk ama kusmaya devam ediyodojtora gothrecktk babam izin vermedi bir kac gun beklicm boyle kusmaya devam edersegotururmtam bir cikmzdaym sasirdm kaldm

Metal canm valla bende anlamadm bir kac gun birakacm damlayi bakalm duzelme olursa ondndr gun icinde uyusa gece zorlamicmda hic uyumadi nasil dayaniyo anlamadm hastami bir yerimi agriyo bilmiyorm zirt pirt doktorada gotrmk istemiyorm bisey yok kolik diyip gonderiyo sastm kaldm

kızlar rabbim hepimizin yardımcısı olsun benim kuzucuklarda çok öksürüyorlar 10 günü geçti 2 doktora götürdüm ikiside aynı şeyleri verdi napıcağımı şaşırdım böyle arada bir bi geliyor öksürüğü morarıyor öksürürken normalde yok bişey çok üzülüyorum ya o haline beren daha çok öksürüğü bugunde çocuk hastanesinden randevu aldık ama nasıl gidicem bilmiyorum çok uzak çok aşırı sıcak arabada hiç durmuyor birsürü ilaç oldu evde 2 defa antibiyotik kullandık daha ne verebilir bilmiyorum rabbim herkesin evladına şifalar versin

Kizlr ya benm kizimin yuzunde kirmizi noktalr cijti damladandr dedim ama gununy hesapliyorm damlayla alakasi yok galiba mamadn oldu aptamil pre kullandm sonra bebelac aldk zaten anne sutu aliyo gunde birkz doymaynca veriyodm mamayi degstrdm diyemi yoksainek sutunemi alerjisi var diger mamada boyle bisey olm as msti tekrar onami gecsek

Geçmiş olsun canım. Allah şifa versin. Artık bir yaşındalar bal izim varsa baş ve ıhlamur versen canım. Hiç ciğer filmi çekildimi. Ciğerleri temiz ise büyük ihtimalle geniz akıntısı gıcık yapıyordur. Genelde yatınca başlayan öksürükler geniz alıntısından kaynaklanıyor. Bol bol sıvı ile boğazı nemli tutmak gerekiyor. Ben oğlumda adaçayı ile çözüme ulaştım. Fakat seni kiler daha küçük anca ıhlamur verebilirsin sanırım Allah yardımcın olsun.
Erken doğan bebekler için akciğer hastalıklarına karşı raporla verilen bir aşı vardı ondan oldumu senin kuzular.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…